Аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аборт
преди: 15 години, 5 месеца, прочетена 6696 пъти
Миналата година тръгнах с едно момче, реших да му дам - той щеше да ми бъде първият. Дадох му, направихме го дойде време да ми идва цикъла и започна да ми закъснява, а по принцип винаги ми идваше точно, притесних се, но си казах, че може би ми закъснява от това, че за първи път правих секс, изключвах възможността да съм бременна и то веднъж и от първия ми път. Реших да си направя тест за бременност за да се успокоя, че не е това и след това да ходя на лекар, купих го и когато го направих щях да припадна - показа толкова ясно, че е положителен.

Казах на приятеля ми, той ми каза да направя аборт. Сърцето ми се сви, но си казах - дете да гледам без баща е страшно, ще сложа срам на родителите ми.Консултирах се с лекари - казаха ми, че когато се работи внимателно, няма да има проблем после да имам деца, е има риск все пак сме живи хора, но зависи как се работи.

Направих го с пълна опойка - нищо не усетих, нищо не знаех, когато ме събудиха се чувствах много добре, нищо не ме болеше, все едно сега се събуждам и нищо не е имало приятеля ми плати, но не минава ден без да ми мине през ума дали ще мога да имам деца - не усетех никаква физическа болка, но как го преживях аз си знам. Моля Ви, ако можете да ми кажете какви са рисковете да имаш дете след аборт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 5 месеца
hash: 156eb9a41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам че ако нямаш дете преди аборта един или ти е прyв аборта процента е много голям да нямаш деца след това но всичко зависи от лекаря според мен, все пак тои "събира" плода ако е внимавал не вярвам да има проблем каквото и да пише по интернет желая ти искрено късмет след време да не си спомняш с лошо за този аборт.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 5669555ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Tова е много ужасно, но според мен вероятността да нямаш деца е много малка. Ако си се пазила както са ти казало лекарите, след аборта, мисля че проблем няма да имаш. силно се надявам да се раваш на дечица. Успех

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: dfc090fd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Не се притеснявай мило момиче, аз имам позната която е правила два аборта и е забременяла след това. Както теб и тя не е била готова за дете. Втория път се е случило,защото не се е пазила както трябва. И да знаеш- след аборт и раждане много трябва да се внимава, защото най-бързо се хваща. Мисля,че и ти психически не трябва да се разстройваш за случилото се.По-добре ли е да го родиш и да не можеш да му осигуриш нормален живот! Не трябва да мислиш само за това. Съвременната медицина е доста напреднала и мисля, че няма да имаш проблем.А един доктор говореше и каза че в Студентски град имало момичета, които са с по 3-4 аборта. Има Господ и вярвай, че той си знае работата. Един ден, когато му е времето и ти ще станеш майка! Всичко хубаво ти пожелавам и не се тормози с такива мисли, защото станалото станало, и така само ще си навредиш!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 619948c3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно!! Моята гинеколожка ми разказа такъв случай за едно момиче.. че... праволо 5 пъти аборт при нея... и за хиляден път гинеколожката и казала да си пие хапчетата анти-бебе... за да няма такива изпълнения (да се сттига пак до аборт)... и преди две седмици бях на профилактичен преглед... гинеколожката ми бързаше много, тъи като имаше насрочен час за аборт... и познай... на това същото момиче... така че спокойно... няма за какво да се плашиш (е ако си си пила хапченцата след това де) Успех!!!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f5f2772d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Здравей,

Малко да съживя темата. Аз също съм с един аборт отпреди 4 години. В момента съм на 27 и искам да имам дете, но се притеснявам. При мен проблема е още по-деликатен - този аборт за който говоря не може с думи да се обясни, камо ли на сегашния ми приятел. Правила съм общо 4 опита за аборт, тъй като не попаднах на правилното място в началото и въобще целия аборт беше една каша, както и да е, бях в 3-тия месец последен шанс за аборт, но го направих. Е това, ако някой ми намери подходящи думи да го обясня на приятеля ми без да припадне ще се радвам. :Д Имай и предвид, че с времето може да забравиш за случая, но наближи ли момента за деца и усетиш ли, че си с подходящия човек и готова, спомена неимоверно ще нахлуе в главата ти. Така, че те съветвам, поне аз така смятам да направя, да отида на психолог. Чувала съм, че аборт преди първо раждане по-кофти се изживява ако е след раждане. На мен тогава ми казаха да не си правя повече "опити", защото следващия път ще е направо раждане, но всички лекари така казват като превантивна мярка срещу аборти. Както и да е, повече такъв случай не съм имала, но ме е страх да имам дете в момента. Така че, всяко нещо си е с плюсовете и минусите. Но определено се чувствам една идея по-зряла отпреди години. Така, че както казаха по-горе Господ си знае работата. Щом е решил, че точно сега не трябва да имаш дете, значи има защо. По-нататък в живота ти ще следва друг път, а не този. Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5eae709ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   По принцип не би следвало да имаш проблеми да имаш деца, ако операцията е била извършена както трябва и не са се появили усложнения, обаче друг път умната и не вярвай на градски легенди, че от един път, особено когато ти е за първи път няма как да забременееш. Винаги има риск! Сама ти си го изпитала на гърба си. За това от сега нататък презервативите са задължителни, защото ако ти се наложи да правиш още един аборт вече нещата отиват на зле и наистина има риск един ден да останеш без деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker