Генитални брадавици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Генитални брадавици
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 24972 пъти
Здравейте на всички... Аз съм С. едно объркано момиче на 19 години от София и сега ще споделя с Вас моята история...

Имам прятел, той е на 22 и сме заедно от 1 година... Попрнцип всичко между нас вървеше добре докато обаче аз не разбрах че си имам досадно гостенче донесено ми от него :|

Като едно нормално момиче се вълнувам от това какво се случва с моето тяло и често разглеждам тук-там (Знам ли защо? :D)

Един ден докато се къпех и извършвах другите процеси в банята по време на обезкосмяване на триъгълника на 2-3 места сякаш се порязах и започна да кърви (кръвотечението не беше като при обикновенно проязване) както и да е облях го с вода и излязох от банята, но после забелязах че кръвта не спира... Подсуших се и започнах да разглеждам докато изведнъж...

О УЖАС! Какви са тези малки нещица там долу :S
Много се притесних и на следващия ден веднага отидох при моят лекар и какво мислите ми каза той:

„Вие сте заразена с Човешки Папилома Вирус... “
Божкейй... не можах да повярвам... Това е ужасно наистина оказа се че тези малки образувания се наричат Кондиломи или Папиломи (Condylomata acuminata) също така познати като Генитални брадавици :( Лекарят ме посъветва и прияте;я ми да се прегледа... Е оказа се че и двамата си имаме тези малки досадни гадинки и ще се мъчим да се борим с тях...

Ще се радвам ако някой от Вас сподели своето мнение, дори ако сте го преживели или в момента го преживявате...
Няма да ми е излишен някой друг съвет за кураж :)
Благодаря за вниманието :))))

С. 19 София

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6ff0c70c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мислех да не пиша, но видях, че никой не го е направил. Ще ти споделя и аз. На 23 съм, приятеля ми е на 22. Преди два месеца открихме, че и двамата сме заразени от човешки папиломен вирус. При мен беше под формата на брадавици, при него като кожно образувание на главичката.

Гинеколожката ми ми каза, че лечението ще бъде бавно и продължително. След първите 5 седмици, в които се мазахме с лекарство и пихме хапчета, оказа се, че ни е нужен втори цикъл. Така си починахме една седмица и започнахме на ново лечението.

В зависимост от големината на брадавиците, лечението може да варира в различни времеви граници. При мен лично брадавиците бяха сравнително малки, с диаметър 2 мм, но бяха на много места, като имах такива, които още не бяха избили добре. Това е вируд, който до колкото не може да бъде излекуван завинаги, т.е. винаги ще съществува опастността да ти излезе наново, поради което се налага заразените веднъж, редовно да се оглеждат за нови образувания или да посещават ежемесечно гинеколог. Ако случайно лекарят ти, не ти е споделил, че съществуват и кондиломи, които се развиват вътре в самото влагалище, е хубаво да отидеш отново при него и да те прегледа. Моята гинеколожка откри, че аз имам само външни, което е и по-добрия вариант, тъй като вътрешните кондиломи се лекуват още по-бавно и по-продължително.

Плюс това ще добавя, че без прегледите, само за лекарствата дадохме близо 100 лева. Лечението е трудно, но не се отказвай. Добре е да правиш секс със презерватив и да избягваш френска любов. Не се притеснявай за нищо, това е вирус, който всеки човек носи в себе си, но не при всеки се развива, при едни се появява по-рано, при други по-късно, при някои е с малки брадавици, но много на брой, при други е с големи брадавици и т.н. Исках просто да ти дам кураж и да ти разясня нещата, които аз знам. Успех с лечението! И да се пазите :))
В.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 902f420ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Благодаря ти много, коментара ти наистина бе полезен за мен... Имам и още няколко въпроса относно лечението... Какви лекарства ви предписа вашият лекар? Подложихте ли се на горене с азот? И съответно имаве ли ефект от процесите, към които сте прибегнали с цел лечение :) Благодаря ти наистина много още веднъж :)) ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6ff0c70c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Значи на мен също ми предложиха горене с азот, но аз категорично отказах. Преди 5 - 6 години ми се наложи да ми направят подобна процедура на лицето, отново с азот, но един смахнат лекар ми изгори лявата половина на лицето, и не стига, че близо две седмици ходех с изгорено и с рани лице, но и никога до тогава не бях изпитвала толкова силна болка на изгаряне! Гинеколожката ми предписа Кондилин на хапчета (1 хапче в кутия за перорална употреба), което се приема само един път по време на лечение, ако не се лъжа беше близо 15 лева. Лошото в случая е, че трябва да се купуват две такива кутии - едно за теб и едно за приятеля ти. То като цяло лечението не засяга само теб, но и половия ти партньор.

Другият предписан медикамент беше Кондилин под формата на мазило, с което внимателно се намазват кондиломите. Цената му беше също около 15 лева, мажи се 3 дни сутрин и вечер (т.е. на 12 часа) и четири дни се почива - така 5 - 6 седмици подред. След този период отново отиваш на гинеколог, за да определи дали е нужно повторно лечение със същото лекаство. Препоръчително е Кондилин мазилото да ти го нанася лекар или поне приятеля ти, защото сама незнам дали ще успееш да намажеш само местата, които са засегнати с кондиломи.

Аз опитах сама с едно огледалце, но след първата седмица изпитвах голям дискомфорт отдолу и приятеля ми, след като ме видя, каза че съм се изгорила на много места, където съм нямала кондиломи. Лекарството е изключително силно. С това лекарство е добре да се маже и партньорът ти, само на заразените места.

Мога да ти дам и един много добър съвет да си изхвърлиш всичкото бельо и да се заредиш с ново, тъй като в случай, че се излекуваш, има голяма вероятност да прихванеш на ново от бельото, което си носила. Другия вариант е да си превариш бельото, заедно с всички кърпи, които използваш за баня. На мен гинеколожката ми забрани да се обезкосмявам. Аз естествено не я послушах и това също затруднява лечението. Всяко едно порязване при бръснене ти гарантира появата на нови кондиломи.

Препоръчително е също така да избягваш и употребата на каквито и да е миещи средства ( сапун, душ-гел, интимен гел), тъй като тези средства изсушават кожата ти отдоло, а това също от своя страна затруднява лечението.

Често пъти наличието на кондиломи отдоло е съпроводено и с появата на бяло течение. Хубаво е в случай, че имаш бяло течение, както беше при мен, да помолиш гинеколога ти да ти изпише пълнител с антибиотик, който се поставя във влагалището и се изпразва там. Не помня името му, рецептата не е при мен сега да ти кажа с точност, но беше нещо с "Л" и струваше към 20 лева. Този антибиотик е много ефикасен. След толкова години на живот с бяло течение, вече един месец нямам и спомен от него.

Хубаво е да се вземим в ръце - млади момичета сме :)) Обръщай си повече внимание. Аз бях малко немърлива в това отношение - ходех вечно с гол кръст и краката ми винаги бяха студени. Това са едни от първите поводи за продължително гостуване на бялото течение. Така тръгнах редовно на гинеколог и реших да се стегна, защото здравето е безценно, а и утре други ден ще се иска от мен да раждам деца.

За лечението какво да ти кажа - втори цикъл ми е. Първия цикъл беше доста ефикасен. Почти всички кондиломи ми се изгориха, защото в случая те не изчезват, а буквално изгарят и падат. Останаха ми малки кондиломи, някои от които те първа ми избиват под кожата, и затова тяхното лечение е по-трудно. С упорство мисля, че всеки би успял :))

Всеки човек носи този вирус в себе си, затова ще ти повторя, че няма от какво да се плашиш. При едни се развива, при други не. Явно ние двете с теб не сме от най-големите късметлийки :))
Успех, миличка! Да пишеш какво е станало!
В.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4e896d25d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 да попитам, аз имам също генитални брадавици, мажа ги с Кондилин, пия Кориолус/имуностимулатор, но има отдолу някаква неприятна миризма, чудя се дали е от тях, защото общо взето се появи откакто се появиха и те. Имам бяло течение от детските години, нищо не ме отърва от него, но то не е имало миризма. Чувставам се ужасно, купих си даже пудра и дезедорант за отдолу, дали миризмата е от тях или трябва да искам и бялото течение да изследват. Забравих да напиша, че HPV ми се оказа, че е от високорисковите?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 902f420ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 3 - Страшно много ти благодаря... Тепърва ще пристъпвам към уж мъченията тоест процеса на изгаряне Проблема е че има и едно малко образувание от вътрешната страна то е жече към лигавицата на влагалището просто се страхувам да няма и навътре и искрено се надявам че няма да съм сериозно застрашена че и без това изпитвам известна доза страх :(


Номер 4 - Кой тип е при теб вируса? И за този имуно стимулатор да ми кажеш нещо повече :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6ff0c70c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От номер 3: Номер 4 иди на гинеколог и го помоли да ти предпише апликатор за премахване на бялото течение първо. Мисля, че той е източника на неприятната миризма, тъй като поне при мен беше така. Когато си излекуваш бялото течение, ще бъде много по-лесно да се излекуваш и от кондиломите. Успех на всички :))
В.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4676a13554
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здравейте, момичета!

Искрено ви съчувствам, защото самата аз имах кондиломи преди 4 години. Казвам "имах", защото оттогава ми излизали, дано и не ми излязат повече. Ще споделя моя опит и това, което знам по въпроса.

При мен бяха на снопче около ануса. Изгори ми ги гинеколог с лазер и пълна упойка. Струваше 120 лв. Не съм лежала в болница, като мина упойката, си тръгнах. Изписа ми и мощен имуностимулатор-казва се "Изопринозин" и се пие по схема-т. е. с течение на времето намаляш дозировката. Спомням си, че за месец ми струваше около 100 лв, а трябваше да се пие 3 месеца. Изпитвах и неконтролируем глад и когато помолих лекаря да ми го смени с друго лекасрво, коментара му беше:" Едва ли си напълняла от това, по-скоро джоба ти е отънял. " Както и да е, изписа ми по-евтино лекарство и като го изпих, спрях лечението, пък така или иначе нямах вече кондиломи. След време пак ми се появиха 1-2 и тогава вече ги мазах с "Кондилин"-изчезнаха. Да чукна на дърво, от тогава нямам. Всяка година си правя цитонамазка-вземам си направление от личната за гинеколог, и той назначава цитонамазката. Гинеколога ми обясни, че се появяват при срив на имунната система, каквото и да означава това. Каза ми също да не се шашкам и че докато се появяват, ще ги махаме, защото няма друг начин. Относно бялото течение-нямам спомен по това време да съм имала такова в пряка зависимост от кондиломите.
В интерес на истината ЧПВ има много видове щамове, не съм правила изследване кой точно вид имам / съм имала -и аз не знам кое време да използвам. Моя съвет е да ги изгорите с лазер-както споменах, веднага изчезнаха. Относно самата манипулация- предвид местонахождението им ми беше адски дискомфортно, особено когато трябваше да стоя седнала. Ако кажа, че не боли, ще излъжа.
Пожелавам ви успешно лечение. Нямс страшно :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 066e26d53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравейте, виждам, че темата е стара но искам да попитам понеже съм много притеснена, забелязах някакви странни реснички по влагалището си, някои знае ли какво може да е това? Благодаря предварително.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 57d24c462e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Как така по влагалището? На входа най-вероятно си видяла нещо като гребенче на петел с остри връхчета. Ако е това -са кондиломи. Другия начин, по който могат да изглеждат са като малки пъпчици, които впоследствие се превръщат в брадавички. Каквото и да виждаш, най-добре е да те види лекар.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d77cb68fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравете! Аз съм на 17 и вчера научих че имам този вирус. отначало се уплаших много, но след като изчетох толкова много статии се успокоих малко. Имам си приятел от 2г. и 3 месеца и водя полов живот от 2г. само с него. Това нещо ми се появи преди няколко седмици 2 - 3. Предписаха ми изопринозин, кондилин и цинков мехлем. Също така ми казаха да кажа да приятеля ми да посети кожен лекар за да се установи от къде идва проблема. Лекарствата са много скъпи, по точно изопринозина... Все още съм много притесненаи незнам какво да правя с приятеля си... Искам да премахна тези гадини по скоро от себе си и да се излекъвам, но също така го има и варианта, че аз може да се излекувам и отново да се заразя ако той не се прегледа. Моля ви кажете ми какво да правя....

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1685171731
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Трябва да се лекувате и двамата. Той непременно да посети дерматолог. При всички положения и двамата го имате вируса, но при него може и да няма изява, защото му е по-силна имунната система. А може и да не го е лепнал. Но ако тези неща са ти се появили наскоро, смятай че някой е кръшнал със сигурност. На теория вирусът може и да спи с години, но според мен това наистина е само на теория. Отиди на гинеколог, защото може да имаш и вътрешни. Подготви се за едно продължително и скъпо лечение. Изопринозинът трябва да се пие поне три месеца. На мен обаче той изобщо не ми помогна. Най-ефикасният имуностимулатор срещу този вирус е кориолус - и той е безбожно скъп, но поне има ефект от него.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 902f420ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРКАТА : Здравейте на всички :) Откакто се излекувах вече не следя публикацията, която пуснах тук защото не исках да си припомням за преживяното (което не беше никак приятно) :(. Сега обаче виждам Вашите коментари и искам да помогна на тези, които се борят с гадинките (В СЛУЧАЯ НОМЕР 10). Аз също бях много изплашена, но повярвайте, За да се излекувате само Ви трябва силна мотивация, вяра и разбира се СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ЛЕКАРСКИТЕ УКАЗАНИЯ :
ВКЛЮЧИТЕЛНО :
1-НИКАКВИ ПОЛОВИ КОНТАКТИ ПО ВРЕМЕ НА БОЛЕДУВАНЕТО ОСВЕН АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ВЛОШИТЕ НЕЩАТА ИЛИ ДА РАЗНЕСЕТЕ ВИРУСА ПО ДРУГИ ХОРА
2-ПОДДЪРЖАНЕ НА ОТЛИЧНА ЛИЧНА ХИГИЕНА НЕ САМО НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ, НО И НА ЦЯЛОТО ТЯЛО
3-НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА ПЕРЕТЕ БЕЛЬОТО СИ ЗАЕДНО С ТОВА НА ДРУГИТЕ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ОСВЕН АКО НЕ ИСКАТЕ МАЙКА ВИ ИЛИ СЕСТРА ВИ ДА БЪДЕ ЗАРАЗЕНА ОТ ВАС КАКТО И НЯКОЙ ЧЛЕН ОТ МЪЖКИ ПОЛ
4-ДА НЕ СЕ ОБЕЗКОСМЯВА ПО НИКАКЪВ ПОВОД ЦЯЛАТА ОБЛАСТ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ, ПОВЯРВАЙТЕ И НА МЕН МИ БЕШЕ НЕПРИЯТНО ДА СЪМ КАТО ГОРА ОТДОЛУ НО АКО СЕ БРЪСНЕТЕ НА СВОЯ ГЛАВА БЕЗ ДА ВИ ПУКА ВМЕСТО ДА СЕ ОТТЪРВЕТЕ ОТ КОНДИЛОМИТЕ ТЕ ЩЕ СТАНТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТЪЙ КАТО ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО!!! ------> КОГАТО СЕ БРЪСНЕТЕ ВИЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОРЕЖЕТЕ БЕЗ ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ ПРИ КОЕТО ДА ЗАСЕГНЕТЕ НЯКОЯ БРАДАВИЦА , КОЯТО ВЕДНЪЖ РАЗРАНЕНА СЕ РАЗНАСЯ ПО ДРУГИТЕ ЧИСТИ УЧАСТЪЦИ ОТ КОЖАТА!!!
5-И ОЩЕ ЕДНО ПО-ВАЖНО НЕЩО - ИМА И ДРУГ МНОГО ДОБЪР ИМУНОСТИМУЛАНТ ЗА МЕН ДОРИ Е ВЕЛИК ЗАЩОТО ТОЙ ПОМОГНА НА МЕН И МОЯТ ПАРТНЬОР ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМЕ ЛЕКАРСТВОТО СЕ КАЗВА ИМУНОМИКС И Е С ЕКСТРАКТ ОТ КОТЕШКИ НОКЪТ МИСЛЯ ЧЕ НЕ Е МНОГО СКЪПО В СРАВНЕНИЕ С КОРИОЛУСА СТРУВА ОКОЛО 20-25 ЛВ.

http://apteka. framar. bg/30019359/абока-имуномикс-табл-50

ТОВА Е ЛИНК КЪМ ЛЕКАРСТВОТО ГОРЕЩО ВИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ И УСПЕХ В ЛЕЧЕНИЕТО! И НАКРАЯ НАЙ-ВАЖНОТО :
БЪДЕТЕ ТОЧНИ, СТРИКТНИ И ИЗПЪЛНИТЕЛНИ, ЗА ДА СТЕ ГОРДИ ОТ РЕЗУЛТАТА.
УСПЕХ НОМЕР 10 ЩЕ СЕ СПРАВИШ :) АКО ИМАТЕ ДРУГИ ВЪПРОСИ КЪМ МЕН КОМЕНТИРАЙТЕ ТУК АЗ ЩЕ СЕ ОТЗОВА.
РАДВАМ СЕ АКО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА :)))))))))))))))))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5568eac603
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   По абсолютно никакъв начин не трябва да се използва самобръсначка, епилатор не само при налични брадавици, но и след тяхното премахване. Само ножичка. Вирусът, ако не е изхвърлен от организма, което става чрез засилване на имунната система чрез имуностимулант, продължава да си живее в епитела. Кориолусът действа определено срещу ХПВ, а не е само подсилващ по принцип. Няма смисъл да се губи време с нещо друго. От организъм до организъм има разлика. Пила съм изопринозин, няколко схеми, имунобор, ами не стана. След приема на кориолуса, 6 месечен, вече няколко месеца не са ми излизали никакви.

№11

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0ad19af7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Мила С, доста късно ти пиша, но и аз по някакъв начин си лепнах тази гадост! Ужасно е, неприятно е и малко унизително се чувствам, затова жената трябва много да внимава с мъжете! Искам да те питам как се развиха нещата при теб, че аз умирам от страх! Ще се радвам да ми пишеш!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0c60d1ca67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Горенето с азот на тези неща хич не е болезнено и въобще думата горене е неподходяща. Някакъв имуностимулатор е задължителен. Най-важното е Алдара крем в продължение на 3-4 седмици (3 дни в седмицата). Кремчетата (12 лв е едното) веднъж отворени могат да се ползват докато свършат (не им се губи действието), въпреки че в упътването пише друго ужким от съображения за стерилност (това ми го каза кожна докторка, която е писала запитване да производителя).
Това е.
Ако някога пак се появат мажете с Алдарата, но все пак посещението при лекар е препоръчително.
И внимавайте с кого си лягате. И с колко ;)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 40bad3a788
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Темата е доста стара, но бих се радвала, ако получа отговор. Приятеля ми има брадавичка, но не по члена, а малко на горе към корема. Дали пак вероятността да съм се заразила е голяма? На гинеколог или на кожен да отида? А.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eba66f0a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Горене с ток, течен азот, алдара, кондилин, всякакви киселини, ябълков оцет и какво ли още не -НЯМА ЕФЕКТ

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eba66f0a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хора чувствате ли ги когато се появяват? Аз да. Усещам нещо като при щракване придружено със сърбеж. Ужасно е! Моля ви помогнете Някой да сподели през колко време се появяват. При мен всяка седмица нови и нови

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   №17, а какво има ефект според теб? Сподели, моля!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 47d504db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   N19 Не знам. Живота ми е кошмар. Вече 5 месеца.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   №20, искаш да кажеш, че от нито едно от изброените средства ефектът е нулев? ! Това ми звучи направи абсурдно. При мен ефект имаше горенето и третирането с някаква киселина от венеролог. Алдарата даде странични ефекти и трябваше да прекратя. Ползвала съм само две сашета за единични. Ноо това, което наистина реши проблема е Кориолус-а. Махаш видимите, все нещо трябва да им подейства и засилваш имунната система с гъбата. Скъпа е, но няма начин - поне 3 месеца трябва да я приемаш. При мен нещата се проточиха няколко години, все се появяваше по някоя. Сега от повече от 2 години няма. Стресът ти трябва да е сведен до минимум. Стискай зъби, ще се оправят нещата.

№19

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0555f57c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Номер 21 по-късно ще ти отговоря

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0b0e502533
гласове:
1 2 3 4 5
  (100 гласа)

23.   N 21 пих Енгистол и туя 30 тъй като съм с автоимунно заболяване. След това изопринозин 1 месец в малки дози, и един месец 3×2 таблетки. Сега от 1 месец приемам Виузид, който струва 40 лв. за седмицата. Приемах и кориолус 1 месец, но все пак има още. Алдара ползвах 1 месец, но страшен сърбеж от нея. Просто безсънни нощи. Горяха ме с ток, киселини, течен азот. В момента ползвам Кондилин. Колко време ги лекува ти? Аз имам и на входа.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 71f2199cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   N 21 Казваш че нещата са се проточили години. Това нон стоп ли е било? Мисля да поставя ваксина. Знам ,че е късно, но четох интервю с доцент , който е поставил на момче с наранена кожа от киселина на пениса. Той обясняваше как до 3-4 дена буквално са се стопли. Ако някой е поставял ваксина при наличие вече на кондиломи Моля нека сподели.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 47d504db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   N 21 Казваш че нещата са се проточили години. Това нон стоп ли е било? Мисля да поставя ваксина. Знам ,че е късно, но четох интервю с доцент , който е поставил на момче с наранена кожа от киселина на пениса. Той обясняваше как до 3-4 дена буквално са се стопли. Ако някой е поставял ваксина при наличие вече на кондиломи Моля нека сподели.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Ами да появяваха се в продължение на няколко години периодично, но по една-две. След третиране изчезват. Виж, вирусът си остава в теб и при силен стрес и отслабена имунна система те могат да се повят отново. Ваксината за мен е безсмислена. Тя се поставя ПРЕДИ какъвто и да е сексуален контакт. Специално за ваксината срещу по-опасните щамове на ЧПВ съм много скептично настроена и не бих си я поставила при никакви обстоятелства, камо ли след започнал полов живот. В цитирания от теб случай кондиломите може и да са изчезнали, но със сигурност могат да се появят пак при подходящи условия. Да не говорим, че всеки организъм е различен. Започни с Кориолуса, пий го поне 6 месеца и ще видиш, че ще има резултат. Но видимите трябва да ги третираш, те не могат да си стоят там. Номерът е не само да премахваш видимите, а да засилиш максимално имунната система, за да не излизат, както и да нямаш контакт с човек, който има видими такива. Те са заразни, когато са избили. Иначе всеки втори, ако не и първи човек се е сблъсквал с този вирус и може да е носител, но да не го знае. Кондиломите са само едни от многото щамове на ЧПВ.

№21

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   №23, от Изопринозин и Виузид полза няма. Гъбата е насочена конкретно срещу ЧПВ. И затова ефектът от нея е добър и смея да кажа сигурен. Както сама си видяла има хора, които са се оправили с ябълков оцет, ти не можеш да се отървеш от тях въпреки всевъзможните мазила - различен организъм и не знаеш кое точно ще подейства и доколко. Вътрешните ги лекува гинеколог задължително. Хомеопатията е само помощно средство в случай, но не и основно. Всяко излязла кондилома трябва да бъде ликвидирана. Знам какъв стрес е, колко е гадно и как ти писва, но няма начин!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: febaf85812
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Много ви Благодаря!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a1cc13a0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   N 28 как мога да разбера дали организма се е изчистил? Има ли някакъв тест точно за 6 и 11 тип. Защото гинеколога който посещавам казва, че няма. Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Има тест за ЧПВ по принцип. А иначе се прави изследване, наречено типизация, за да се установи какви щамове на чпв имаш. То е за няколко щама, сред които са въпросните 6 и 11, както са включени и високорисковите. Струваше около 80 лв преди години, сега не знам колко е. Аз не съм правила типизация. Вирусът по принцип не се изчиства, остава в латентно състояние. Макар че съм чела за изследвания, че след прием на кориолус, ако имунната система се засили достатъчно е възможно да се изчисти. Това са по-редките случаи предполагам. Не се филмирай излишно. Ако ходиш редовно на прегледи, правиш цитонамазка веднъж годишно, нещата ще се държат под контрол. Не можеш постоянно да мислиш какво би се случило някой ден, защото така ще стегнеш да психиатъра.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 47d504db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Благодаря

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2733cbdb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Искам и аз да се включа в темата, тъй като от вчера и аз лекувам тези гадинки. Ходих при специалистка по кожни и венерически болести, веднага като видя брадавичките (които за сега не са много), ги намаза с някакъв разтвор, който явно ги изгаря. Болката беше ужасна, но траеше точно една минута, и днес все още изпитвам лека болка там и дискомфорт, мястото дори е леко подуто и изглежда ужасно. Изписа ми да се мажа с Кондилин, както и таблетки Имунокол. Ще ходя на 2-3 дни при нея да ги маже с онзи толкова неприятен разтвор. След толкова четене, най ме притеснява, че вирусът ще остане в мен и винаги ще има вероятност пак да ми се появят. Нямам идея колко ще продължи лечението, нямам и почти никаква информация относно него, но се надявам тези кондиломчета да се махнат, защото чувството никак не е приятно...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0555f57c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Здравей номер 39. Въоръжи се с търпение мога да кажа аз. Вече 9 месеца лекувам кондиломи. Претърпях оперативна намеса преди 2 месеца и сега пак. Бяха премахнати оперативно. Пия Биозин вече 3 месеца, но се появяват отново и отново. Да поясна че бяха външни и около входа на влагалището. Колкото по-навреме са хванати толкова по - бързо ще се оттървеш от тях. За съжаление аз ги хванах много късно. Но от мен беше скрито че става въпрос за кондиломи от човека който ми ги предаде.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ae3315a895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   До N 35 един съвет -не ползвай самобръсначка или епилатор! Аз се обескосмявам с машинка за подстригване. Доктора който посещавах ми казваше -бръсни се, бръсни се! Да ама докато се осъзная, че така ги разнасям стигнах до операционната маса. А той милия е имал за цел всяка седмица м/у 30-50 лв от мен

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ae3315a895
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   До N 35 един съвет -не ползвай самобръсначка или епилатор! Аз се обескосмявам с машинка за подстригване. Доктора който посещавах ми казваше -бръсни се, бръсни се! Да ама докато се осъзная, че така ги разнасям стигнах до операционната маса. А той милия е имал за цел всяка седмица м/у 30-50 лв от мен

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fbf77c6c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Здравейте! Гинеколога на съпругата ми препоръчва Viuzid срещу HPV, като твърди че ще се изчисти напълно организма от вируса! Моля ако някой е пил това лекарство, да сподели какво са показали ДНК изследванията след лечението? Питам дали има смисъл, тъй като лечението ни за 3 месеца на двамата ще е много скъпо. Не го намерих под 41лв... Предварително благодаря!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1594bbec18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Мен ми го лепнa тоя вирус един мъж с който имaхме лятнa aвaнтюрa нa морето. Няколко пъти се виждaхме, винaги с презервaтив, aмa той ми се кълнеше че нямa нищо, че си прaвил изследвaния преди двa месецa и т.н. и aз кaто мaлоумнa викaм "aми хaйде без тоя път". Нищо не съм му виждaлa, нито брaдaвици нито нищо. Пък после кaто се върнaх от морето, след три-четири месецa, гледaм кондилом. После втори, трети...Добре че не ми излязохa много. Aз с друг не съм билa онaя годинa, a бившия ми с когото бяхме 7 години, нямaше тaкивa проблеми. Възползвaх се че имaх зaписaн чaс при гинеколожкaтa, профилaктично, и и кaзaх. Тя ми потвърди диaгнозaтa-пaпиломa. Aмa aз си мислех че ще ми изпише я лекaрство, я премaхвaне...НИЩО! Бях възмутенa. Кaк тъй ще ме остaви дa ходя?! Викa че се мaхaли от сaмосебе си и че видa с който съм зaрaзенa не е опaсен. След 2-3 месецa нaистинa се мaхнaхa и от тогaвa не съм имaлa повече. Товa се случи 2015. Aз четох по темaтa и видях че не сaмо при видими брaдaвици човек може дa зaрaзи пaртнъорa си. Aко си прекaрaл пaпиломa, дори дa ти се мaхнaт брaдaвиците, вирусa може дa остaне по кожaтa до няколко месецa. Хорa, сaмо с презервaтив прaвете секс, особено с познaти от скоро!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 422dec78fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Сексът с презерватив не е превантивна мярка срещу вируса. При най-минималния допир на заразена кожа до здрава такава на партньора - заразата е налице и при него! Аз ги боря тези гадини 4-ти месец. Пробвах ябълков оцет и алдара. А от имуностимулантите - изопринозин, кориолус, корастра, биозин, витамин Ц, самбукол... Винаги съм била със слаба имунна система и резултата е налице. При мен кондиломите в началото изпадаха с ябълковия оцет за около седмица. Наистина имаше ефект макар дискомфорта и болките.
Оцета започнах да го ползвам на своя глава, макар че гинеколожката ми беше изписала Алдара. В един момент обаче ми писна. Имах чувството, че 1 се маха и на негово място растат нови. А аз явно съм закачала по някой кондилом със самобръсначката...

Сега кондиломите ми са значително по-малко на брой и големина. Според гинеколожката с 2-3 намазвания на алдара трябваше да паднат, но мажа вече от 1 седмица и нищо. Само рани си докарах на главата. На входа на влагалището ми се появи черно петънце, което прилича на отворена рана и боли ужасно... Съжалявам, че дадох толкова пари за това лекарство. Засега не мога да кажа, че има ефект (само болка и сърбеж, от които се будя в страшни мъки всяка вечер). Май трябваше да си продължа с оцета...

Лично моя съвет е - пийте имуностимуланти, бъдете търпеливи, НЕ правете никакъв секс, докато не се излекувате напълно, и колкото и да ви е неприятно - не се обезкосмявайте отдолу. Гинеколозите са наясно, че когато има наличие на някакъв проблем, горищата отдолу не са признак на неподдържаност и не са по наше желание ;) Успех на всички!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2450cc5de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   До № 42: Алдарата и при мен даде такъв страничен ефект и трябваше да я спра. Добре че можеше да се купува на бройка. Аз ги борех няколко години и единствено след приема на кориолус изчезнаха. Впоследствие са ми се появявали 2, но третирам с домашен ябълков оцет и досега има ефект - махат се. Държа напоено памуче за дълго време. Спадне ли имунната система, край - пак избива някоя. Никакви самобръсначки и епилатори. Не временно, ами завинаги, защото вирусът е в епитела. Ножичка...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 845766a02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Здравейте! Не знам вече какво да правя и затова пиша тук.
Първо да кажа, че не съм осъществила полов контакт, беше само кожен допир и не съм била с други освен с един.
Та проблемът ми е, че преди два месеца забелязах кожен израстък върху най-горната част на клитора. Не бях го взела насериозно и го откъснах. Но след един месец след това ми се появи още един до него.
Бях се уплашила прочетох какво ли не в интернет. Доста се притесних и ходих на кожен лекар. Каза ми, че е кондилома(наподобяваща на карфиол) и ми предписа Кондилин.
Почнах да се лекувам, беше се откъснало само, но след една седмица ми се появиха няколко, които бяха много малки на размер но се виждат на око и нямат формата като предишното.
Излизат ми нови, имам сърбеж. Много ме е страх вече.
След като не съм имала вагинален контакт с него дали кондиломите ще достигнат до вътрешността? Моля помогнете ми!?

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 845766a02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Здравейте! Не знам вече какво да правя и затова пиша тук.
Първо да кажа, че не съм осъществила полов контакт, беше само кожен допир и не съм била с други освен с един.
Та проблемът ми е, че преди два месеца забелязах кожен израстък върху най-горната част на клитора. Не бях го взела насериозно и го откъснах. Но след един месец след това ми се появи още един до него.
Бях се уплашила прочетох какво ли не в интернет. Доста се притесних и ходих на кожен лекар. Каза ми, че е кондилома(наподобяваща на карфиол) и ми предписа Кондилин.
Почнах да се лекувам, беше се откъснало само, но след една седмица ми се появиха няколко, които бяха много малки на размер но се виждат на око и нямат формата като предишното.
Излизат ми нови, имам сърбеж. Много ме е страх вече.
След като не съм имала вагинален контакт с него дали кондиломите ще достигнат до вътрешността? Моля помогнете ми!?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker