Дъщеря ми отказва да се храни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дъщеря ми отказва да се храни
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5161 пъти
Здравейте,
Първо да се извиня- не знаех дали да сложа темата в "Семейство", "Спорт и красота", "Здраве".
Така, да преминавам към проблема. Имам дете /момиче/ на 15 години. Тя винаги е била с хубаво тяло, висока, никога не е била дебела. Но имаше един период, в който се отпусна. И реши да започне ''диета''. Одобрих, тъй като наистина не беше със стегнатото тяло, подходящо за възрастта й. Но се договорихме да не е диета, а да откаже газираното, сладкото, мазните храни и да намали хляба. След което се записа на йога и ходеше два пъти седмично, след това добави и фитнес веднъж в седмицата. Бях доволно, тъй като преди много висеше по компютъра и така поне беше в движение. Но с време започнах да забелязвам как спира да се храни, с всеки ден по- малко и по- малко. Аз пък започнах да готвя повече и повече, да купувам повече храна, за да я накарам да се върне към нормалния режим, но тя само прецени, че искам да стане дебела и се започнаха едни скандали в нас.

Сега го докара до такава степен, че от сутрин 5 и 30 /в толкова става/ до обяд /1 и 30/ яде само по една салата, пие 2 кг. вода. След което следва някаква малко порция от здравословни глупости, отива спортува, връща се плод, след това салата. И това е за целия ден. Като през цялото време пие топла вода с лимон.

Не иска да започне да се храни нормално, а аз се измъчвам всяка вечер, че я подкрепих и насърчих в началото. Не исках да се стига до такава степен. Ще си докара някоя анорексия. Искам да я заведа при някоя диетоложка, за да й назначи хранителен режим, но тя ми обяснява, че си имала вече хранителен режим и да не й се бъркам. Страх ме е, хора. Нищо не действа, а аз съм виновна. Какво да правя- не знам. Дайте ми съвет.

Тя е висока 172 и тежи 53 кг, а постоянно обяснява колко е дебела- не е. Просто има голям бюст и по- пищни форми, ако свали още, ще стане като скелет. Много се загрозява...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 14af614f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заведете я на лекар. Да не се окаже анорексия? Тя депресира ли се като се гледа в огледалото, забелязали ли сте? Качва ли се често на кантара. Брои ли калориите които поема?


МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0ac9f1ddf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никакви диетолози мене ако питаш. Едно време, когато отказвах да ям майка ми сама се справяше. Никакво излизане и бой докато не реша да ям. Е, боя не е много добро решение, но ти си майка все има начин да е убедиш да яде и без бой.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e5cb4b3e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Еми тогва й покажи че си права, че тя не е, че се "оскелетява". Вманиячила се е, психиката си е развалила в тази област. Другата опция е да си използваш силата на майка и да й заповядаш.

Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e62b59d620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Диетата й не ми звучи чак толкова зловеща. Освен това пие и вода. Не е само на солети и кисело мляко. Не я карай да яде насила, защото ще започне напук да не яде и това, което яде сега. По-добре говори с нея и разбери какви са плановете й, докога мисли да издържи така, мисли да да сваля още килограми, добре ли се чувства в кожата си...

Разбирам опасенията ти и желанието ти да й помогнеш. Според мен просто трябва да смениш тона.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 66ffdcd25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи и "искаш ли на пазар едиси кога" и се уговорете но и кажи без да се отказва. Като решите кога ще ходите вземи я със кола и я заведи при диетоложка в уговорен час. Предполагам че си се сетила - в колкото часа трябва да ходите на пазар в толкова часа сте на лекар. Спри възможно по-близо до мястото, за да не може да си тръгне. А ако иска - нали си и майка, заповядай и да дойде и ако те слуша готово :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4b742d6b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз като тинейджър ти казвам, че ако използваш идеите на Блейд такава майна ще ти хвърли, че ще ти се иска да не си раждала. В такъв случай е много по-добре да и свъртиш мръсен номер, отколкото да спориш с нея. Сядате да говорите и и казваш, че най-добрите диети се дават от диетолози, затова да отидете да чуете мнение на професионалист. И тука разни под тикващи реплики от рода на:
- Щом мислиш, че режима ти е добър, а аз греша нека отидем да чуем мнението на човек, който се занимава с това по цял ден. Нали си убедена в себе си!?
- Ако отслабнеш прекалено ще останеш без цици ( :D :D :D - всъщност може и да се получи)
Или пък застани като майка и и обясни цялото положение, анорексията е нещо много сериозно, не бива да се мотаеш. В смисъл не казвам да и даваш акъл и да и се налагаш, а да и кажеш как стоят нещата, колко е рисково за тялото и. Без да яде толкова много храни, тя не взима доста от нужните витамини, което значи, че дори здравето и е застрашено.

П. П. - Наистина номер 1 пита уместни неща, притеснително е, че постоянно повтаря, че е дебела...
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1a369ba52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За да не се чувства дебела-да спре йогата, да започне само фитнес-и отидете с нея на фитнес и платете на инструктора колкото е нужно да и направи диета+фитнес режим(какво да тренира-кога и как). И трябва да стане поне 65кг, препоръчително е 70кг. С големия и бюст да се нагоди да го търпи. Аз като много често се възбуждам, особедно от такива с големи и постоянно ми става... кво да праа, бия повече, като няма с коя да го направя и търпа тва е. А момче съм от София и ходя на фитнес. Да яде както фитнес инструктора/инструкторката и направи диета и да тренира за да оформи частите от тялото, които си мисли, че са и дебели. Ако не иска да има толкова големи бомби, заведи я на лекар-да и ги смали-колкото се може-мисля, че може. А и с фитнеса-само ще оформи частите от тялото-за които мисли, че е дебеле и с правилно хранене и тренировка ще стане. Просто я мотивирай да започне 3-4 пъти тренировка на фитнес и да спре йогата. И и кажи с фитнеса и правилно трениране, и хранене ще оформиш частите от тялото, които мислиш че са дебели и така няма да е дебела грам 0% подкожни мазнини.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: df4f543684
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Диетите не са хубаво нещо. Като е била леко отпусната да се движи повече и да тренира, но не и диета... с диета не се стяга тяло...
Аз цял живот ям сладко и боклуци като разпрана и пак съм слаба и стегната....
Дръж дъщеря си далече от диетите!
Сега те са много подвластни на ТВ и каквоо виждам там с фотошопа

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 407e155220
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какъв диетолог? Детето ти е на прага на анорексията, а ти ще я водиш при диетолози. Това е психологичен проблем и се решава от психолози, доколкото може да бъде решен, ако тя не иска да се оправи и не осъзнава, че има проблем като цяло.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5d6a5abcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   № 10 е прав/а. Но първо трябва да установите дали вече се касае за заболяване, макар че така изглежда. Трябва да бъде убедена, че й е необходима консултация с психолог. Тя, естествено, ще се опъва и ще обяснява, че е здрава. В този ред на мисли ще е трудно да я завлечете на психолог, но в противен случай губите време, което ще се окаже фатално в един момент. Съветът ми е да не подценявате ситуацията по никакъв начин и да се заблуждавате, че щом яде нещо изобщо, значи не е анорексия. Както яде, така и ще спре. Действайте!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5ec25bdc37
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Все едно четеш история на сестра ми до 2 седмици ядеше всичко но и сега го прави никога не е отказвала да яде но като пие вода става по слаба - сега е 33 килограма а е на 7 години

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 433033fb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дъщеря ти не е анорексичка и не е толкова слаба, колкото я представяш. Я се стегни. ТИ сигурно си с наднормено тегло и нормално да я виждаш едва ли не като скелет. Даже сигурно е пълничка. -. - Аз съм 175 и 45 кг и пак си имам от всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: 479d1eb198
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мен го откарва към анорексия.... Дано си оправи храненето-менюто и е под всякаква критика.
Трудно се излиза от хранително разстройство, за жалост. Трябва сама да го пожелае.
Внимавайте, да не сведете полезните мазнини до минимум /тези от масло, зехтин, яйца/, защото съществува риск да развие аменория, а тогава лечението ще е хормонално....

Препоръчвам ти да пробвате НВ-ВМР /прекрасно хранене, абсолютно щадящо здравето /, което ще откриете във фитнес -сайтовете.

Минала съм през всичко това, за това те съветвам именно за този тип хранене-трябваха ми години да осъзная, че хубаво тяло не се постига с глад, или с мъчения на плодове, съчетани с изтощаващи тренировки, а с КАЧЕСТВЕНА ХРАНА и умерено, всекидневно спортуване.

успех

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2a4481e669
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Една моя приятелка и колежка има същия проблем но е епилептичка и сега и анорексия хвана и сега я преборва 44 кила 1.60 е висока и е на 24

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7ec7941d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Кажи й, че не е дебела, да се храни здравословно, да закусва, за да стимулира метаболизма си, хубаво че пие вода, но трябва да се храни, ако ще й разделно, но да се храни, иначе ако продължава в същия дух, ще се разболее и ще стане скелет.
Диетата е режим на хранене, а не отказ от храна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker