Гъбички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гъбички
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 13513 пъти
Здравейте, надявам се някой да прочете историята ми, да ми даде съвет от личен опит и да ми разясни малко повече неща относно гъбичките (понеже гинекологът ми не желае да ми дава информация повече от необходимата).

След преглед се оказа, че имам бяло течение (заради, което отидох на преглед), а след него и куп други неща като цистит, гъбички и изтъняване на червата.. та така въпросите са ми: възможно ли е от гъбичките да се получи това изтъняване, лекува ли се, какво всъщност представляват те, наистина ли се лекуват мн бавно и са много упорити?

Започнах хапчетата и се надявам всичко да утихне, а също така трябва ли да спазвам диета без кафе, без сладки неща, да се пудря с бебешка пудра, защото гинекологът ми не каза нищо такова, само ми изписа лекарствата, това го прочетох по форумите...
Ще съм благодарна на всеки написал по нещо, което ще ми помогне!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: ba10b19509
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лекувала съм и гъбички, и цистит. Не съм спазвала никаква диета. Не съм се пудрила с пудра (??? ), но мога да ти препоръчам интимен гел, който ми изписа моя гинеколог-казва се " Сафорел" и съм много доволна.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f0709803c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно е възможно проблемите ти с червата да се дължат на гъбичките.
Диетата, към която си се насочила е правилна и освен за преодоляване на проблемите с червата ще ти помогне и при борбата с гъбичките.
Ако имаш допълнителни въпроси пиши отново. Имам доста личен опит по темата.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Благодаря ви, че сте обърнали внимание на статията ми.... имам още няколко въпроса и се надявам някой да ми отговори...
Ако и както пия по 2 литра вода всеки ден това ще подпомогне ли лечението, трябва ли да пия витамини като имунобор например? Медът е сладък в него има захар и трябва да се ограничавам в него, нали?
Ако на някой му се занимава да ми напише и други подробности ще ми е много полезен и ще съм му много благодарна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ba10b19509
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Водата помага при всички случаи. От нея можеш да имаш само ползи. Не съм чувала меда да е вреден за нещо. За витамините бъди много внимателна и приемай само това, което ти е изписал лекар. Специално за цистита понякога се изписа ваксина под формата на хапчета, която се пие няколко месеца. Не се притеснявай да задаваш допълнителни въпроси на лекаря-той е длъжен да ти обясни. Може би аз прекалявам, но когато имам проблем, питам абсолютно всичко. Все пак се касае за здравето.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f0709803c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, аз съм номер 2.

Първо искам да отбележа, че и аз съм се сблъсквала с проблема “мълчалив” гинеколог, който тихомълком изписва лекарства и мехлеми без да си направи труда да ми разясни резултатите от изледванията. Предлагам ти да го смениш с лекар/ка, който/която е по-комуникативен/а. Като пациент имаш право на пълната информация, свързана с твоя проблем.

Незнам колко пъти си се сблъсквала с “гъбички- Candida Albicans”, но ако е еднократно трябва да си наясно че може да се повтори многократно, ако не се вземат подходящи мерки. Аз например преди години имах гъбични инфекции през 2-3 месеца. След последващо лечение (гинеколог-рецепта-лекарства), отново проблема се завръщаше. Случая ми не е изолиран, тъй като можеш да намериш много подобни в този форум.

Едно от важните неща е да се подпомогне имунната система. Ако си приемала антибиотици за преодоляване на цистита или по друг повод, това допринася значително за задълбочаване на проблема с гъбичките и дискомфорта в червата. При прием на антибиотици (антибиотиците убиват бактериите и тяхното място се заема от гъбичките кандида), освен “вредните” бактерии се унищожават и “полезните”, които изграждат микрочревната ти флуора, вследствие на което гъбичните колонии “процъфтяват”. Разбива се баланса както в долната част на храносмилателната система (тънки и дебели черва), така и на половата система (цистит, гъбични инфекции, нередовен цикъл и болезнен предменструален синдром). Освен това се понижава като цяло имунитета на организма, което може да доведе до възникване на най-разнообразни проблеми.
Наличието на гъбична инфекция е един от показателите за отслабена имунна система. Идеята ти за приемане на витамини е много правилна. Бих ти препоръчала да си вземеш (от всяка аптека) отделно витамин А, B-complex, С, Е и рибено масло. Комбинираните добавки доста често съдържат куп излишни неща, качеството им не е на нужното ниво, а и някой са доста скъпи.

Отностно меда, колкото и да е полезен по принцип, в този случай, употребата му не е удачна. Рибеното масло, обаче е много полезно и се е използвало за повишаване на имунитета още от нашите баби.

Причината да се налага избягването на меда е че гъбичките се развиват много добре в сладка среда и за това е хубаво по време на лечението да се ограничи захарта.
Препоръчва се да се ограничи употребата на продукти съдържащи въглехидрати като цяло, особено захар, торти (сладки десерти), плодове, алкохол, тестени изделия (особено от бяло брашно).

Можеш да си хапваш, например риба (всякаки морски дарове), яйца, зеленчуци ( с уговорката, че ако оранизма ти не понася добре суровите, трябва да ги замениш с термично обработени, например: варени, “приготвени на пара”, задушени и др. подобни), всякакви видове месо са разрешени. От зеленчуците е добре да ограничиш картофите, тъй като те съдържат много въглехидрати, както и други “варива”, като боб, грах, жито и др.
Ядки можеш да си позволиш, ако не затрудняват храносмилането, тъй като са твърди и трудносмилаеми.

Млечните продукти съдържат лактоза (млечна захар), затова внимавай с тях. Можеш да направиш изключение за киселото мляко (в умерени количества), тъй като то съдържа млечно-кисели бактерии, полезни за чревната микрофлуора. Има и различни пробиотици, които можеш да проучиш и така да избегнеш приема на лактоза (млечна захар). За “посяване” на полезни бактерии в червата може да хапваш и кисело зеле, освен че е полезно и сега му е сезона, поради ферментацията му, то става лесно усвояемо за организма, за разлика от суровото зеле, което е трудно смилаемо поради високото си съдържание на необработена целулоза.

Гъбичките са упорити и трудни за лечение. Дори да се използват медикаменти, които да ги атакуват директно, в гънките на червата остават незасегнати организми и спори и известно време след спиране на приема на лекарството тяхната поява се подновява. Друг съществен детайл е че колкото и храни, съдържащи полезни чревни микроорганизми да приемаш, без да се е освободило място за “полезните бактерии” те трудно ще се “заселят” в храносмилателната ти система, тъй като мястото вече е заето от гъбичките.

Най-добрата стратегия е да се спазва диетата и така гъбичките по естествен начин намаляват популацията си (“умират от глад”), поради ограничаването на хранителната им среда.

Откакто започнах да спазвам тази диета проблемите ми с гъбичките във влагалището изчезнаха напълно, проблемите ми с червата намаляха значително, а проблемите с болезнания месечен цикъл постепенно отшумяха.

Накратко наблегни в менюто си на супите, омлетите, месо и риба+подходяща гарнитура, готвени манджи с подходящ състав. Хляба е добре да се изключи напълно. Билковите чайове също са много полезни (мента, лайка, мащерка, жълт кантарион). Ако се опитаме да погледнем положително на нещата, поне вследствие на горепосочения режим, оформянето и поддържането на хубава фигура ти е гарантирано.

Отностно бебешката пудра не мога да ти дам съвет, никога не съм ползвала. Ако чустваш дискомфорт там долу има два изпитани начина за подобряване на ситуацията:

1. Промивка с чай от смрадлика (билка, която можеш да намериш във всяка добре снабдена аптека). На опаковката има инструкция как се приготвя отварата за вагинална промивка. (Този метод ми бе препоръчан от една гинеколожка за облекчаване на сърбежа и дискомфорта).
2. Кокосово масло (съдържа лаурилова и каприлова мастни киселини, които убиват гъбичките). Можеш да го намериш в магазините за здравословно хранене, както и в някои от големите вериги хранителни магазини). Маже се като мехлем/крем.

Тези два метода не решават проблема, а само облекчават временно състоянието, докато същевременно се вземат мерки за дълготрайното разрешаване на ситуацията.

Темата е много обширна. Всичко, което съм ти написала е от личен опит. Надявам се да съм ти била полезна. Ако имаш още въпроси, пиши отново.

Само едно нещо ме озадачи: Кой ти каза, че проблемите ти с червата се дължат именно на тяхното изтъняване? Правено ли е конкретно изследване в тази насока или е просто твое предположение?

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Благодарна съм ти много, беше много изчерпателна и полезна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За проблема с червата ми каза гинеколожката ми и само намекна, че може да е от неправилно хранене, ген или просто от някоя от инфекциите, затова попитах.... а аз както обичам да си похапвам незнам какво ще правя тези няколко седмици само с риба и салата.... благодаря ти отново

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   и 1 последен въпрос... черен или пълнозърнест хляб мога ли да ям или изключвам и това?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f0709803c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не е нужно да се ограничаваш само с риба и салата (освен ако не спазваш вегеталянски или някакъв друг режим на хранене).

Има много ястия, които можеш да си позволиш, например: свинско със зеле, кюфтета, шишчета, кебабчета, салата от печени чушки, гювече (с месо, зеленчуци и подправки), мусака с тиквички (вместо картофи), пиле на грил, руло “Стефани”, яйца на очи, омлет с шунка, пържени тиквички, пилешка супа, зеленчукова супа, пилешка кавърма, пиле с зеленчуци.... има купища рецепти в интернет само трябва да потърсиш по-внимателно.
Ако минаваш през някой голям хранителен магазин, където се продава прясно приготвена храна за вкъщи, може да си взимаш, ако не ти се занимава с готвене. Аз например си взимам “зеленчуци на плоча” (представлява нещо като печени зеленчуци).

Избягвай полуфабрикати, заради консервантите, оцветителите, ароматизаторите и др. нежелани добавки.

Знам, че е трудно изведнъж да се спрат всички храни с високо съдържание на въглехидрати, затова в началото може да си позволиш малки количества пълнозърнест или черен хляб. Огледай обаче внимателно, какво пише на опаковката, ако пише брашно тип 500, да знаеш че това се обикновеното пшенично бяло брашно, което не е препоръчително в случая.

Забравих да спомена, че лука, чесъна и лютите чушки имат силно антицептично действие по отношение на гъбичките. Прилагай ги обаче предпазливо и започни първо с много малки количества, които бавно убеличаваш, особено ако не си свикнала на такива храни.
Разни подправки като чубрица, джоджен, магданоз, целина (корен или листа), канела, индийско орехче, черен пипер имат леко антисептично действие, а и са полезни за доброто храносмилане.


Успех в борбата с гъбичките! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Адски съм ти благодарна за отделеното време и доброто обяснение!

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2ae1566884
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ето как се лекуват гъбички:

Смрадлика (тетра) - това са изсушени листа от билка.
Има го по аптеките, без рецепта е, евтино е.
Вари се като чай, оставя се да поври 10-на минути и се прецежда.
Прави се промивка, веднага след като поистине, всеки ден по веднъж.
Не се използва втори път, само прясно сварено.
Не се пие, използва се само повърхностно!
За не повече от седмица премахва всякакви гъбички и възпаления.
Премахва ги веднъж за винаги, дори и когато другите лекарствени средства не са помогнали в продължение на години.
Само помага, по никакъв начин не вреди.

Няма нужда от никакви диети.
Гъбичките са дребна неприятност,
те са нещо което просто се измива и го забравяме :)

Y D

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   благодаря за коментара надявам се обаче да се излекувам и да не се налага да прибягвам до билки, иска ми се още от първия път да има ефект от хапчетата. Честно казано, обаче малко ме е страх от промивки, не че много се доверявам и на лекарите, но имам страх да не си навлека някоя беля.. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1cde5a0ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да споделя и моя опит с тая напаст гъбичките, много време ми тровиха живота, слагала съм какви ли не хапчета винаги по лекарско предписание, и винаги си се връщаха след няколко месеца.
В един подобен форум прочетох следното - скилидка чесън - обелва се, измива се добре и се слага за една нощ във влагалището. Звучеше невероятно, но се бях отчаяла и пробвах. Вярвайте ми, за една нощ гадните гъби и изчезнаха и повече не съм имала проблем.
trii1/2

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ad3d3f4e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   А така натъпчете си влагалището с чесън и после при гинеколога да го вади с клещи.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   наистина ли? само от 1 скилидка чесън? ами после като се мушне вечерта, на другия ден вади ли се, какво се прави? със сигурност ли помага?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Преди време бях написал и аз доста изчерпателен отговор по тоя въпрос, само че в друга тема. Да не го преписвам тука, прочети директно там, коментар 84 е от мен:

http://spodeli. net/5/story-1489. html

Разбира се и другите коментари от същата тема може да са ти от ползва и е добре да ги прочетеш. Има също и още няколко подобни теми за гъбички.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1c107ba6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15, На мен ми помогна, но трябва да сте сигурни че са само габи. Ако е нещо друго (бактериялно) може и да не помогне.
Естествено че се вади, няма да го оставиш да поникне там я ;-)
И не, не трявба гинеколог и клещи, става с 2 пръста (това до номер 14)
Смятам че е хиляди пъти по-добре човек да се лекува с природни продукти (билки чесън и др подобни) отколкото да се тъпче с химия
trii1/2

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 951205147a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Против съм пъхането на чесън във влагалището - не само, че е гнусно (ако се забрави гние сигурно, да не говирим за „уханието“), но не знаете той пък с какво ще е заразен (дори да е БИО, това значи, че е наторяван с естествена тор, а там има много резистентни бактерии!!! ). Просто се доверете на лекарите си. Яжте качествена и силна храна, разхождайте се на чист въздух и се питайте, как да си усилите имунитета. Чесанът само ще ви вкара в нов филм и докато гъбичките се лекуват, има бактерии, които не са податливи вече на антибиотици и те обикновенно идват от животновъдството и са в над 50% от зеленчуците ни (заради торенето с естествена тон) - в стомаха - няма проблем, но във влагалището - КАТЕГОРИЧНО НЕ

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Чесън във вагината звучи романтично :-) Не знам дали действа, но не мисля, че е вредно. Номер 18, един ден след къпане по тия места има такъв букет от бактерии, че тези от торовете са просто смешни... А и в крайна сметка, "естествената тор" и без това е на 2 см разстояние... в много по-обилни количества, отколкото в един добре обелен и измит чесън...

Замисляла ли си се какво е ставало, когато като малка си пълнила памперса по голяма нужда? Представи си картинката... Е, нищо не ти е станало, жива и здрава си... Така че споко.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 951205147a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Кубрат, много разбираш от женски проблеми, но нямаш вагина /за съжаление/, в която да напъхаш чесана, нали?

Пробвай - пъхни чесън във някоя пройзволна вагина и се опитай да го изкараш след това, преди да е изгнил вътре.

И още - аз не си пъхам изпражненията във вагината. Бебетата са предпазени с тънка ципа, между другото, но както и да е... Освен това моите чревни бактерии не са резистентни, не съм се тъпчила с антибиотици, което не може човек да каже в днешно време за животните в големите ферми.

Който не ми вярва - нека пробва вагинално плодовете и зеленчуците на пазара, може би ще се излекува от гъбичките чрез чревни бактерии, знам ли.

Чесанът е особено опасен, защото е вид луковица, расте си в почвата в контакт с така полезните бактерии.

Както и да е - сестра ми е имала гъбички и чесанът не помогна, просто ? даде повод да отложи неотложното. Не отиде на лекар и с години се бори с проблемите си. И до днес няма деца и секс, сещайте се защо....

Аз нямам пенис и не давам съвети на мъже, но имам вагина и никога не бих сложила луковици вътре, същото се отнася и за плодове и зеленчуци. В днешно време има медикаменти и лекари.

Успех

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   20, ти като имаш вагина, пробвала ли си? Вероятно не си, а разсъждаваш на базата на други знания, нали?

И двамата не сме лекари, така че до голяма степен говорим наизуст, но по твоята логика не трябваше да има мъже гинеколози. А те повечето са такива. Аз съм бил и на уролог жена, и кво да й кажа "Ти кат нямаш пишка нищо не разбираш" ли?

Между другото, чесън от вагина не съм вадил, но съм вадил гъсто бяло течение, причинено от гъбички, така че имам долу-горе представа за какво става дума. И не мисля да има проблем с изваждането на чесъна.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 951205147a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Кубрат, спести ми подробностите.

Признавам, нямала съм гъбички, но имам опит с изваждането на неща от собствената си вагина и определено скилитка чесън не е нещо, което би се намерило и изкарало ей така (хлъзгаво, малко, гладко) - освен това, какво правим, ако се забрави там? Не знам, дали е възможно да мине през маточната шийка, но май не е. Както и да е, живеем в 21 век и гъбичната инфекция не е за подценяване. Сестра ми е имала такава, пробвала е и чесана, по-скоро първо с бабешки методи се „лекуваше“, докато не стана късно да овладее инфекцията и от години си има проблеми.

Всеки си има глава на раменете, но аз не познавам мъж, който би направил подобно нещо с пениса си.
Мъжът ще отиде на лекар(ка) и ще се лекува. До излекуване.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ъъъм, 22, разбира се, че на теб ще ти е по-трудно! Едно е да се пробваш да се сгънеш на 5, друго е да си отстрани. С малко повече внимание може да си пъхнеш цялата ръка вътре, и оттам нататък не е проблем да извадиш каквото и да е, което можеш да хванеш с пръсти. Но да, няма да навлизам в повече подробности.

Дали мъж би направил подобно нещо с пениса си... ами аз не съм пробвал, но защо не, най-много да люти малко, но се преживява. Впрочем от цялата история с чесъна не ми е ясно точно това, дали няма да люти при жените... може и да не, защото по-навътре уж няма нервни окончания, но на практика няма как да знам. Тук жените трябва да кажат :-)

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 29c814ac08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз не съм особено запозната, но да се пъхне ръка не е чак толкова елементарно. Гинеколозоте използват инструменти преди това. Чувала съм за бели с тампони. Не зная просто що за човек трябва да си за да си играеш с това. Определено е много "елементарна" работа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d20841fe80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Това с чесъна, не съм го пробвала, а и казано честно - не бих! Но съм правила друго - кисело мляко ( истинско). Това ми го каза една акушерка, когато по време на бременността ми, ми се "отключи" остра бронхиална астма и трябваше да пия антибиотик. Избягвам антибиотиците, защото след всеки прием на такива, ми се лепват гадните гъби. Е, с едно хапче "Микомакс", винаги са ми минавали, но приемът на "Микомакс" при бременни, не е желателен. Та, размрънках се на акушерката, че не искам да пия антибиотик поради тази причина и жената ми каза за киселото мляко. От тогава не съм имала проблеми с гъбички.

Принципно, скилидка чесън може да се извади от влагалището, но не знам, дали изобщо е уместно да се използва като антимикотик.

Кубрат, не знам до колко няма нервни окончания по-навътре, но аз лично съм "изгаряла" от един гаден вагинален крем, който уж беше за нормализиране на пе-ха-то. Лютеше си, все едно съм си слагала чили. Много е възможно и от чесъна да люти.

М. М.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   24, кой е казал, че е "елементарно" да пъхнеш ръка? Не, никак не е просто, особено за мъжка длан, с женска може да е по-лесно... Но е възможно. Гинеколозите използват уреди, защото е много по-лесно, удобно, хигиенично и безболезнено за жената, но в домашни условия като нямаш уреди, ползваш пръсти.

М. М. да, и аз съм правил тая грешка да се мацна по оная работа с Фастум Гел или там както се казваше, едно за загряване на кожата при травми. Ей, щях да изхвърча като ракета... За вагиналния крем не знам къде си го мазала, но областта дето няма нервни окончания, е доста навътре, не се стига с пръсти само. Така че сигурно си мазала там дето още има нерви и затова си се подлютила малко :-)

За киселото мляко и аз съм чувал, и има логика - нормалната влагалищна флора се състои от млечнокисели бактерии, те произвеждат млечна киселина, поради което както всички знаем като бръкнеш вътре е кисело. Е, колкото и да е странно, това е същото кисело като в киселото мляко. Тази киселина предпазва по естествен път от инфекции с други бактерии и гъбички. Като пиеп антибиотици, те убиват "добрите" млечнокисели бактерии, поради което налазват други, и става боза...

Айде, че пак станахме натуралистични...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз искам да попитам дали капсулите полижинакс действат.... когато си ги сложа колкото и навътре да е на сутринта се събуждам и виждам, че от него ми се е нацапало всичко.... дали не го слагам правилно или това е нормално?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f72ca35102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   27, вагиналните таблеки винаги изтичат, нормално е. А и къде искаш да отидат в крайна сметка? От там има само един изход и той е надолу. Няма как да се изпарят...

Просто си слагай ежедневна превръзка и тва е.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 637631f4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   нормално е да изтичат, не се притеснявай. няма как да остават вътре. ако не изтичаха, тогава щеше да е проблем.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae071a78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Благодаря!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cdb2094766
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Моля за компетентен съвет как да лекувам кандида крусей в червата! От 1 месец се мъча, с чревни проблеми и диария. От същото време съм и с периодичен цистит. Сигурно има връзка?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2a3489d234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Така!

Първо! Кубрат, ти гинеколог ли си?

Второ! От много години се разправям с гъбички и бактерии и абсолютно нищо не ми помага!
Пробвала съм с чесън - със сигурност е доста неприятно, люти, смъди, а когато ти се скъса конецът.... ваденето е ужасно трудно!
Поставяла съм какви ли не глобули - нищо не помага!
Пила съм хапчета - само ми се появява метален вкус в устата!

Трето! Смятам да се обърна към хомеопатията. Четох разни статии, в които обясняват, че за 3-4 месеци всичко изчезва, пък ще видим..

Четвърто! Като не ядеш захар, въглехидрати и плодове, какво да ядеш...

Това е засега от мен и недейте да се заяждате просто за спорта!

Петя

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9719b88476
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Привет!

И моята епопея с гадовете се проточи много дълго и вече съм твърдо решена да ги уморя. Започна се около преди 4-5 години с бяло течение като в последствие се откри киста на яйчника, после раничка на шийката на матката.. сбъркана работа. Отделно от това бях див тийнейджир - пиех, пушех и хич не ме интересуваше какво поглъщам. Минах през какво ли не - болки, сърбежи, пустото течение, заразен партньор, абе пълен ад просто като се сетя. Ту изчезваха и ставах най-щастливия човек на планетата, после се връщаха..
Вече е утвърден извода, че борбата е много деликатна и продължителна, но съм сигурна, че с воля всичко се получава. Както и става в момента :) такам - наскоро доста напълнях, течението не спираше, чувствах се много зле, въпреки че от известно ввреме ограничавах някои храни - без ефект. Млечните продукти бях оставила отдавна - изривах се от тях по цялото лице, и въпреки това - нъц. Един хубав ден след проучване стигнах до генералното решение да започна гладуване(леката форма на Лидия Ковачева).. ИМА ЕФЕКТ! Когато започнах захранването ми се появи запек и течението се обади отново... хора, нещата са много комплексни и навързани.. за два дни изчетох толкова инфо, че се чудя откъде да започна. Храненето е в основата на всичко, а гладуването е перфектния старт (освен че лекува ще разберете че след това можете и с малко без да натоварвате тялото и псииката си), влагалищната инфекция МНОГО зависи от баланса на чревната флора. Въпреки че само от два дни, мога да ви препоръчам Лактофлор, веднага се забеляза въздействието и е супер за превантивна мярка срещу гадините. Но още по-ефективно (още не съм започнала заради двата оставащи дни захранване, но съм сигурна в действието) е приема сутрин на гладно на 3-4 супени лъжици СУРОВО НЕРАФИНИРАНО КОКОСОВО МАСЛО, антибиотици и вс боклучави хапчета не могат да му стъпят на малкото пръстче :p Тоест едно балансирано хранене плюс природни имуномодулатори със сигурност ще помогнат.
преди се лутах насам натам с някакви решения какво да ги правя тия гъби вече, но просто трябва систематичност... и чисто и просто самоуважение към тялото. като злоупотребяваме няма как това да не се върне :)
Отделно наскоро майка ми ми напомни, че в родилното са ни заразили със стафилококи, които вървят ръка за ръка с гъбоците.. мисля, че моя проблем идва оттам. След два дни съм при гинеколкога ми и ще пускам МБ пък да видим.. каквото сабя покаже!

Стискайте палци, и аз стискам за вас :)

Благодаря, на тези които изчетоха писаниците ми, дано съм в помощ... имам още много неща за казване, но надявам се дадох ползотворни насоки : )

strelica

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2bc04d6501
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   stelica,

Много ти благодаря за написаното и споделеното!

Аз от няколко дни търся информация дали плоди лечението помага при гъбичките! Би ли споделила как си след захранванетп?

През последните 3 седмици съм спазвала Тhe Candida diet но не вярвам че плодовете и меда са нещо от което човек трябва да СВ лишава.


Също страдам от Хашимото, което вярвам че е причинено от отъняване на червото заради кандида и е автоимунна реакция.

Много благодарности за полезната статия и коментара на стелица

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker