Цистит на 17 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цистит на 17 г.
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2575 пъти
Здравейте, аз съм на 17 години и от 7 месеца си имам приятел и водя редовен полов живот.

Появи ми се цистит. пих цистон, уронат, уринал дринк и антибиотик зинат но така и не ми мина... онзи ден ме заболя като пишках, днес пак и продължава да боли...
исках да попитам защото прочетох за МОНУРАЛ дали помага... и дали мога да го пия защото пише за възрастни но не е посочена определена годишна възраст... пише също че минава от раз :) Ако някой е пил моля да ми пише.. защото неискам пак да отида на лекар и да ми предпишат антибиотици!

Благодаря за вниманието. Сара М.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 35f9515fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи като пише за възрастни, доколкото знам, имат предвид по-скоро телесната маса. Примерно ако си на 17 и тежиш около 55-60 килограма няма проблем да пиеш лекарство за "възрастни". Не съм го чувала този МОНУРАЛ. По-добре иди в аптеката и попитай фармацевта - той би трябвало да ти каже каква доза да приемаш. А най-добре иди при личния лекар да ти изпише нещо сериозно и да се оправиш!

xperia

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 57df491fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. По това време на годината много жени страдат от цистит, защото организмът е изтощен от продължителната зима, от грип и инфекции може би.

И аз за втора година точно по това време хващам цистит. Тазо година в по-лека форма, но не минах без антибиотик. Изобщо - не вярвам в някакво лечение на остър цистит без антибиотик.

В повечето случаи (80%), циститът се причинява от чревната бактерия Escherichia coli, но може да е причинен и от други бактерии, гъбички медикаменти. Сексуално активните жени са по-засегнати, заради механичното дразнение. Обърни още по-голямо внимание на хигиената! Нека преди да те докосва партньорът ти с ръка да се е измил. Ползвайте кондоми, но за препоръчване е изобщо докато не се излекуваш да спреш секса.

Иначе, на мен ми помага класическият антибиотик при такива слуачаи - Ciprofloxacin, но вече много (самолекували) се жени за съжаление са вече резистентни към него (отгледали са си резистентни бактерии).

НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙ С АНТИБИОТИК!!!
Ако вече си почнала по свое усмотрение някакъв, трябва да го приемаш поне 5 дни, за да не развиеш резистентност. Чети за механизмите за придобита резистентност към антибиотици. Проблемът е много голям, лично съм виждала хора, които са умирали в белодробен диспансер, защото са резистентни към антибиотици!

.... Отиди на личния си лекар. Взимат просто урина, изследват я и избират лечение.

На 17 ти не си дете (дори си сексуално активна, в което няма лошо). Можеш да ползваш по принцип още от 14-16-тата си годишнина медикаменти за възрастни.

Отиди на лекар и му се довери. Няма да съжаляваш.
ж27

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c2d408e1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пий много течности. Купи си чай от лайка и пий колкото можеш. Аз си го правех в големи количества и оставах да изстине. Ако стане по-лошо състоянието ти, посети лекар. Циститът е упорито заболяване и не търпи отлагане. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: be414c4e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След като по-леките неща не ти помагат, може би наистина е по-добре да пиеш антибиотик. На мен ципрофлоксацин винаги ми помага. Не е много хубаво да взимаш без рецепта, но аз съм го правила, тъй като циститът не ми се появява рядко. Бяха ми го предписали един път- 5 дена по две таблетки на ден, така че трябва да е на около 12 часа. Дори може да взимаш по-малко време. Като усетиш облекчение можеш да минеш на уростим или цистон, дори чай от мечо грозде. Аз малко да усетя, че нещо се получава, взимам цистон и нямам проблем, а и цистонът е много лек.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 44b704bfa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Върви на доктор и това е, какво се чудиш гадно е заболяването, но пък е лечимо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker