Тревожност, леки паник-атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тревожност, леки паник-атаки
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 10712 пъти
Здравейте... дългата история накратко за да не ви отегчавам. От около 1 година страдам от странно за мен състояние - чувствам се замаян, безсилен, на моменти даже изпитвам притеснителност без видима за мен причина. Замаяността е най-важния проблем. Безуспешно до ден днешен не БЯХ успял да се справя с нея.

Пил съм малко време Золофт по 1 хапче понеже казаха, че съм в депресия, но го спрях защото не усетих никаква разлика - замаяността я имаше.

Днес бях изнервен леко и се подмяташе из нас някакъв лексотан (преди време съм го пил преди сън за да спя). Та викам що не си взема едно Лексотанче. Взех го. След половин - един час доста ми се доспа. След 2 часа все едно се преродих! Замаяността изчезна, чувствам се спокоен, сякаш съм си отново стария аз, който бях преди една година - отпуснат, без замаяност и най-вече рационален вместо емоционален. Цял ден се изследвам как съм като преди - ходя леко и някак си не съм притеснен.

Сега към същината - очевидно имам проблем с "повишена тревожност", мога да кажа, че 1-2 пъти съм имал леки паник-атаки - усилване на замаяността и сърцебиене, в това се изразяваха. Лексотана ми харесва, но до колкото знам тези лекарства не трябва да се пият непрекъснато.

Изпълнен съм с щастие въпреки всичко, защото след всички лекари и глупости разбрах, че просто страдам от леко повишена тревожност. Кажете ми моля ви как бих могъл да се справя с проблема? Не съм асоциален, не ме е страх да излизам, в много редки случаи ако седя с някой неприятен за мен човек замаяността и тревожността нарастват, но съм далеч от тежките случаи на това състояние в каквото са други хора. Просто тревожността ми е ежедневна, живея в сериозен стрес, но за пръв път се справих със замаяността, от което ми иде да черпя.

Кажете ми как да продължа, какво мога да направя, защото искам траен ефект. Искам да се чувствам перфектно както сега... учуден съм защо золофта не ме накара да се чувствам така, а ми казаха че трябвало. Вие сте - давайте насоки. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1aa421028e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ''Кажете ми как да продължа, какво мога да направя, защото искам траен ефект. ''
---------------------------

Като промениш начина си на живот.
Сам каза, че живееш в сериозен стрес, тогава не знам как очакваш да си ОК..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 548eaacc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Коренната промяна в живота отнема обикновено известно време, а това време е със сигурност повече от 2 седмици, или 1 месец по колкото се пият лекарствата, за това пуснах темата.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 75ef394309
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Това, което описваш е най-вероятно паническо разстройство, но не в най-тежка форма. Трябва да откриеш причината, която е довела до състоянието и да я елиминираш. Не знам дали ще можеш да се справиш. сам. Добре е да посетиш психолог. Лекарството ти помага, но причината остава. Ако продължиш така състоянието ще се влоши. Аз също страдах от това, плюс агорафобия-страх от излизане навън. Справих се с посещение при психиатър, нищо не съм пила освен лексотан за известно време, започнах занимания с йога-горещо препоръчвам последното и въобще с промяна в начина на възприемане на нещата около мен. Всичко това изисква първо осъзнаване на проблема и после работа върху това да се промени ситуацията. Друг път няма, лекарствата са само помощно средство за известно време докато започнеш да се справяш без тях. Освен това можеш да изследваш хормоните на щитовидната си жлеза, защото проблеми с нея много често дават такива симптоми-ако с тях всичко е наред, проблемът е само на психическа основа. При мен имаше проблем с тях и предполагам, че отчасти причината за състоянието ми се е дължало на това.

Ели

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 548eaacc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам агорафобия и такива неща мисля... излизам си, но наистина ми се е случвало да получа паник-атака ако съм компания на хора, които ме дразнят по някакъв начин с цялото тяхно оплакване. Всеки само се оплаква.

Ели колко време го пи лексотана и не се ли пристрасти? От колко време си добре? Не че е някаква болка за умиране, но не е приятно, а открих че нещо ми помага и представете си след 1 година ходене по мъките, че се чувствам много добре, защото бях позагубил надежда. Паническо разстройство го свързвам самия израз с по-тежки симптоми и бягам от тая диагноза като дявол от тамян. Може и да имам лек проблем с това, ама не желая да си го призная, за мен е все едно да призная, че не съм мъж.

А това ми е другия въпрос - от щитовидна жлеза не страдат ли предимно жените и как се прави изследването? Давайте още насоки, моля. Знам, че тука е пълно с хора които са имали подобни проблеми. :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 863e63fb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да, по принцип повече проблеми с щитовидната жлеза имат жените, обаче при положение, че и ти имаш такава, не се изключва и този вариант. Изследват се няколко хормона, но най-често се пуска само TSX. Вземат ти кръв. Аз имах и антитела, които доведоха до диагноза автоимунен тиреоидит на Хашимото. Но не си пълни главата с глупости.
Лексотанът го пих доста дълго време-започнах с половинки и след това четвъртинки. Точно с четвъртинките се проточи работата и то, защото бях решила, че ако не го пия не мога да се справя. Цялата тази история продължи няколко. години, докато нещата отшумяха. С две думи от две-три години се чувствам добре. И сега ми се завива свят от дъжд на вятър, но гледам да не се гипсирам и да си мисля, че ще припадна на улицата. Единственият начин да се справиш е да мислиш позитивно, знам, че е клише, но това е начинът. Аз си бях купила някои книги за самопомощ и имаше ефект. Процесът е продължителен, хубаво е да имаш хора, които да те подкрепят. Но първо трябва да си изясниш диагнозата-и да бягаш от нея, няма да ти помогне.
Освен това какво значи, че не желаеш да си признаеш такава диагноза и каква е връзката с това да се чувстваш мъж? ! Ти си първо човешко същество и ако си по-емоционален е съвсем възможно да ти се случват подобни диагнози. Разсъждаваш по много погрешен начин, който само може да ти навреди... Не знам стана дълго, а тук имейли не се публикуват

Ели

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 768dc4a314
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Най-чести прояви на понижена функция на жлезата са :

лесна уморяемост
зиморничавост
сухота на кожата и косата
запек, леко или умерено наддаване на тегло
болки в мускулите
чупливи нокти, окапване на косата
депресия, забавяне на пулса
влошаване на паметта
С напредване на заболяването могат да се наблюдават и забавен говор, нарушена концентрация, загрубяване и залющване на кожата, отоци по крайниците и лицето, задебеляване на гласа, изтъняване на веждите, значителна умора, сънливостПри съмнение за заболяване е необходима консултация със специалист – ендокринолог,

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3397a1490a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   извинявам се, че се намесвам в тема, кощто не разбирам много, но само искам да попитам автора един въпрос. имаш ли нарушения в ерекцията? запознах се с един мъж преди време, който ми аза, че страда от тези паник атаки и скоро след като започнахме връза, започнаха и проблемите му с ерекцията. та просто се чудя ако има някаква връзка. ще се радвам да чуя отговорът ти.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 548eaacc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Нямам проблем с ерекцията. Ще ида тези дни на още изследвания, ама ако е психическа основа минава ли? ! Мен това ме притеснява, защото не знаеш на практика срещу какво се бориш. Не е като да те хване грип, да пиеш антибиотик 1 седмица и да ти мине.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3397a1490a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   номер 7 съм:

най-важното е, че осъзнаваш, че имаш проблем и се опитваш да се лекуваш. този мъж изобщо не искаше да приеме, че има проблем и ставаше по-зле и по-зле. започна да го тресе страшна параноя за всичко и всеки и да си измисля болести постоянно. опитах да го убедя да отидем на лекар, но не искаше и да чуе. така че продължавай да се лекуваш, защото това само може да ти помогне. успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a893b6974c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, аз имам същия проблем искам да те попитам сега как се чувстваш добре ли си вече?

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d50469e65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравей, и аз имах същият проблем от поне 9 месеца, само че при мен вместо замайване имаше сърцебиене(екстрасистули)но по цял ден, много изнервящо. Ходих на кардиолог, пих лекарства за сърце, не ми помогнаха спрях ги. И тъкмо да се засиля на психиятър и на мен ми попадна лексотан. Колкото и да му казват, че е хапчета за бабички на мен много ми помогна, веднага премахна тревожността, нервите, а скоро спря и сърцебиенето. Пих го първо по цяло хапче през деня, после по половин и сега по четвърт. Всичко това е за 1 месец. Смятам скоро да го спирам, но това е моят начин да се справя със стреса на мен ми помогна, а за теб би било по добре с лекар да се консултираш. Също и не на последно място смених си работата с по- ненатоварваща, събирам се само с приятни хора, намалих алкохол, цигари и кафета и така. Бензодеазепините(лексотан)по принцип са пристрастяващи, така че внимателно! Надявам се поне малко да съм помогнала. Зина35г.

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 548eaacc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Честно да ви кажа съм по-добре, ама не съм пил лекарствата, но още не съм съвсем добре. Не съм притеснен и т. н. ама замаяността я има още, много е гадно това! Сякаш ще припаднеш понякога. А тея лексотани след колко време стават пристрастяващи и се привиква?
Автора

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cf8d8acffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте. Имах чести замайвания като описаните, при мен бяха само сутрин и от време на време. Обикновенно след употреба на алкохол предната вечер в по-големи количества. Така я карах няколко години. В един момент спрях алкохола, 2-3 месеца вече не пия, а тревожните състояния и замайването се увеличиха и траят часове наред. Паниката е ужасна. Кръвното скача. Предписаха ми лексотан, като му прочетох листовката се панирах още толкова... Няколко пъти съм пил половинки атаракс от който ми е замаяно часове наред, а лексотана е по-силен... При мен помага ходене пеша един час. Или друга физическа дейност.... но като ти се върти главата как да тръгнеш сам по улиците. Ако някой има слаби такива състояния да опита с редовен всекидневен фитнес.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e99bea206f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте, и аз ще се включа. Аз също съм с тревожност от години. Има периоди когато отшумява и след време пак се връща. Ходилс съм по психиатри пила съм АД. После почнах на психолог и постепенно ги сппрях. С помощта на психолога успях да се оправя, но след около година пак се почна. Пак на психолог за месец подобрение и отново тревожност. Сега вимам лексотан. Пия по половин хапче само когато не ми е добре. Всъщносст един ден ми е добре, един ми е зле и когато ми е зле си вземам по половинка. Не го пия всеки ден а виждам, че вие го вземате всеки ден и после постепенно наммаляте дозата и го спирате. Лексотана както казах го взимам при нужда, когато имам по лека тревожност гледам да се справя без хапче макар, че ми е трудно. Трябва ли поне известно време да го пия постоянно и тогава да намалявам докато го спра?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker