Хашимото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хашимото
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 7732 пъти
Здравейте, пускам тази тема, защото знам, че има все повече хора с това заболяване. Как протече то при вас и как се борите със излишните килограми.

При мен имаше страшни оттоци по цялото тяло, причина за които беше факта, че задържах вода в организма. Чувствах се буквално подута като балон! След като започнах приема на хормона, подуването значително спадна и целулита изчезна, но аз го пия само от 2 месеца. Искам да ви попитам, приятели, дали при вас приема на хормона по-дълго време доведе до отслабване или...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4b92a68c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Извинявяй за въпроса, но знаеш ли какви други симптоми има Хашимото?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8881d12e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хашимотото спада към хипотиреиодизмът - щитовидната жлеза произвежда недостатъчно хормоните Т3 и Т4, трябва да с приемат изкуствено създадени такива - L-Tyroxin или Еутирокс, за да се компенсира. Имам позната, която също е болна от това и симптомите и са: лесна умора, тревожност, депресия, главоболие, слаба памет, рздразнителност, непоносимост на студ, болки в мускулите, гласа и загрубя, кожата на ръцете изглежда като подпухнала. Това не се лекува, без значение е дали е автоимунно или в следствие на лечение с препарати, съдържащи радиоактивен Йод 131 или Селен. Тези хормони, които се пият на първо място стабилизират организма (на кръвните изследвания всичко е в норма), но повечето от симптомите остават. Задържането на вода е нормално като симптом за това заболяване, защото щитовидната жлеза е отговорна и за обмяната на веществата. Просто когато се назначава хормонална заместителна терапия (не казвам лечение, защото това е нелечимо) се започва с малка дневна доза, обикновено от порядъка на 50 мкг, като дозата се увеличава и опитно се установява колко мкг са оптимални. Дано съм бил полезен.

един Българин

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 44d9ee024e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Пиша тук, за да се похваля как се лекувам успешно БЕЗ да пия хормони.
Преди 1 година ми откриха Хашимото и тогава бях много зле. Адски нервна, уморена, разконцентрирана, направо тъпа. Много ми пречеше в работата, а от мен се иска организираност и отговорност непрекъснато.
Бих казала даже, че работата ме разболя, а невъзможността да бъда на ниво ме убиваше направо.
Лятото си отпочинах, хранех се здравословно и имах подобрение /T3 ми влезе в норма/ - като подчертавам - още тогава отказах да пия този хормон. Защото има доказателства, че тялото привиква с него и спира да се опитва да го произвежда. А има стотици начини човек да си подобри метаболизма - в това се състои лечението.

От есента приемам редовно рибено масло от сьомга и мога да кажа, че се чувствах прекрасно, имах бистър ум и добро настроение, но преди 1-2 месеца ме повали грип два пъти едно след друго и хормонът T3 ми спадна двойно /впоследствие разбрах, че това е напълно нормално/. Нямаше дори нужда да се изследвам, чудя се защо го направих - влошаването се разпознава веднага по силно забавената мозъчна дейност и депресията.
Както и да е, продължих да НЕ пия еутирокса, който майка ми всячески се опитваше да ми пробутва, ами продължих с рибеното масло /против автоимунните тела/, добавих цейлонска канела от аптеката /за метаболизма/, билков детоксикант "Ликуид Оф" /за отводняване/, келп /заради наличието на йод/, орехи, мед, бирена мая, прополис, зелен чесън, лук и всичко полезно за което можех да се сетя. В резултат свалих 2 килограма, а резултатите от изследванията ми бяха по-добри от тези през лятото! Например TSH, ТАТ и МАТ още не са ми в норма, но имам подобрение! А щитовидните ми хормони са в златната среда, нямам какво повече да желая :)

Не мога да ви опиша колко съм развълнувана, че се случва нещо, което смятах за невъзможно. Все още съм затрупана от работа в службата, същевременно не правя някакви по-специални упражнения, само понякога се разхождам, през ден карам за 15 мин. велоергометър и въпреки това метаболизмът ми се възстановява!

Както каза човекът по-горе - гласът ми беше станал грапав, сега е отново мелодичен. Чертите на лицето ми се възвърнаха и кожата ми е хубава, не мога да се позная :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker