Вагинални промивки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вагинални промивки
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 96800 пъти
Здравейте! Чувала съм, че много жени си правят вагинални промивки с дамски душ и това е хигиенично и реших и аз да си купя душ и Розалгин- гранули за вагинални промивки и тази вечер след като се изкъпах си направих. Няколко минути след това се чувствах малко некомфортно като чели леко ми щипеше, но сега се чувствам много добре.

И сега прочетох разни коментари, че не е хубаво ей така профилактично за хигиена да ползваш дамски душ, че само ако имаш някакви инфекции се ползва и то ако е предписано от лекар, нарушавала се вътрешната флора на влагалището и разни такива... И като чели се уплаших да не ми стане нещо и да си създам излишни проблеми с това.

Моля Ви кажете ми ползвате ли го и наистина ли може да си създам някой друг проблем с това или това са пълни глупости. Всеки коментар ще ми бъде от полза. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 84132dec81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, което си прочела е точно така. Дори има гинеколози, които изобщо отричат вагиналните душове. Спокойно, от веднъж нищо няма да ти стане. Но не го използвай пак. Дори при тоалет не трябва да измиваш влагалището от вътре, може само леко с вода и пръстче и то след месечния цикъл.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c54e768521
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моя гинеколог ми е забранил, ако мога така да се изразя, да ползвам дамски душ и да правя каквито и да било промивки на влагалището. Имало опасност от бактерии, които сама да си "вкарам", както и да наруша естествената му среда.
Действително, ако имаш някакви проблеми, лекар трябва да ти предпише някакъв медикамент за отстраняването му. Що се отнася до хигиената-също можеш да питаш гинеколога какво да ползваш, за да се чувстваш по-свежа. Купи си "Себамед", "Лактацид" или "Сафорел". Ползвала съм и трите през годините и съм доволна. Подчертавам-само външно.
Дано съм била полезна :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 17af151d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   ж30: Аз пък - имах гинеколожка, която казваше, че най-добре да се ползва 1-2 пъти месечно. Почти непрестанно страдах от вагинални гъбички, микроби и т. н. Смених гиниколога, смених и тактиката. Сега се промивам веднъж седмично. Той твърди, че трябва да го правя 2-3 пъти седмично - два пъти с чиста, преварена вода, веднъж с промиваща смес. Аз се промивам един път седмично с промиваща смес и... вече нямам и помен от вагинални гъбички и микроби, но... във водата поставям: 2 с. л. тетра + 2 с. л. лайка + по желание 2 с. л. бял равнец врат 10 мин в 1, 5 л вода, докато водата остане 1 л. Запарва се 30 мин. Прецеждам през 2 тампона за грим. Добавям 1/2 ч. л. сода бикарбонат и 2-3 кристалчета калиев перманганат. Разклащам добре и оставям да изстине до телесна температура. Получава се един кафяво-зелен бъркоч, но е много ефикасен. Проблеми нямам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 17af151d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (53 гласа)

4.   ж30: И аз имам често подобни проблеми - вагинални гъбички, микроби и т. н. Външно - кремове и хапчета. За влагалището се използват специални таблетки или (шприцове с) специални кремове. Аз се оттървах веднъж за винаги и ако пак се появят ще приложа същата терапия:
* прилагаш предписаното от гинеколога ти лечение ;
* пиеш чай от бял равнец и/или лайка ;
* поддържаш хигиена с интимен сапун ;
* за вагинална промивка - приготвяш следанта отвара: 1, 5 л вряща вода. Прибавяш 2 с. л. тетра (т. нар. смрадлика), 2 с. л. лайка, 2 с. л. бял равнец (може и без него) - ври на силен огън 10 мин. След това престоява захлупено 30 мин и се прецежда. Остава около 1 л съдържание. Прецеждаш през: малка цедка+тампон за почистване на грим, фунийка с поставен в нея тампон за почистване на грим. Към тази смес прибавяш от 1/2 до 1 кафяна лъжичка сода бикарбонат, няколко кристала калиев перманганат и 10-12 капки "Цитросепт" или български негов аналог. Водата трябва да стане съвсем, ама наистина съвсем леко розова. Разклащаш, за да се омесят добре съставките. Поставяш в дебело шише от боза, най-удобно е. Затваряш капачката, оставяш да поизстине до телесна температура. Ако бързаш, потопи шишето в съд със студена вода. Течността има отвратително зелено-кафяв оттенък. Преди да си направиш вагиналната промивка, трябва добре да измиеш "входа" с интимен сапун + външна промивка. Правиш вагинална промивка. Не забравяй, че всички консумативи за целта, трябва всеки път да се хигиенизират добре.
* същата рецепта, като за вагиналната промивка, но в 5 кратен размер, се прилага за външна промивка, преди вагиналната промивка. Приготвяш сместа, поставяш в хигиенизиран съд, при поносима от теб температура сядаш (клякаш) вътре, така че течността да стигне почти до кръста ти и престояваш 10 мин. След това водата вече е изстинала и се изхвърля. След това правиш вагинална промивка.
* важно е, след цялото това "миене" да не се миеш с обикновена вода. Подсушаваш се само с домакинска хартия.
Гарантирам ти, че ще се оттървеш от гъбичките до 3-то прилагане на тази комбинация. Лекарското лечение обаче не е за пренебрегване.
* Не забравяй, че щом се лекуваш ти, трябва да се лекува и партньора ти. Мъжете обикновено поемат само хапчета, но е добре да прилагат и кремовете за външно нанасяне, и същата водна смес за накисване на Достойнството за 5 мин. И тка, до пълното ТИ оздравяване.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 543879ebe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

5.   3, ти си имала проблеми, но не разбирам сега, защо жени БЕЗ гинекологични проблеми трябва да се промиват?

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d369b7a5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Номер 3, това за тетра и лайка да речем, те действат антибактериално, но ЗАЩО по дяволите си слагаш сода бикарбонат в промивката? !? Средата във влагалището е силно киселинна, а содата е основа, като се промиеш с нея крайният резултат е, че се неутрализира киселината и може да се получи дори леко основна среда. Това е много вредно, защото именно киселината е това, което предпазва по естествен път влагалището от бактерии и инфекции - повечето живи организми не могат да виреят в толкова кисела среда. При теб не се получават инфекции, защото с тетрата и лайката същевременно се дезинфекцираш, но въпреки това правиш излишни упражнения и само натоварваш организма си. Спри да се промиваш, най-напред махни содата от промивката, прави си още 1-2 седмици промивки без сода и после ги спри изцяло.

И си смени гинеколога.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: 76ab1384c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте и от мен! Преди една година за първи път ми се появиха въпросните гъбички. Лечение почти месец, след още още три айде пак подобни симптоми. Този път отидох при др лекар и се оказа, че имам раничка на шийката на матката. Айде пак около месец лечение, всичко беше добре до миналата седмица, когато пак се появи гадното течение. Измих се външно с тетра и на следващия ден съпреки, че вече го нямаше отидох на лекар. Каза ми, че видимо нямам никакво възпаление и за това няма нужда от изследвания, въпреки, че исках такива и ми написа рецепта за розалгин и дамски душ? !? До сега никога не бях ползвала дамски душ и честно казано, мислех, че не е нужно, също съм и против самолечението, но просто ми писна! От два дни течението се усили, заедно с всички неприятни усещания около него. Колко гинеколога трябва да сменя и да започвам всичко отначало? Изобщо не им пука, че казваш, че вече си се лекувал с тези препарати, само критикуват предишния.

Лошото е, че съм студентка и лекаря при който ходих е в родния ми град, едно че направлението ми отиде за нищо и ако отида при друг освен, че трябва да давам пари, сигурно ще започне и той подобно познато лечение. Преди малко си направих промивка с дамски душ и билките изброени в горните коментари и мога да кажа, че се чувствам много добре. След като лекарите не обръщат достатъчно внимание, какво друго ни остава освен да посегнем към билките

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 794bddb8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Здравейте, аз използвах дамски душ и си правих промивки, но по лекарско предписание. Проблема е, че имах гъбички, но секрета беше много гъст (като пресечено мляко) и за това е душа. Преди поставянето на въпросните таблетки за да може да се изчисти. След промивките и лекарствата вече нямам проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7d623d3b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мисля,че повечето трябва да прочетете малко повече за собствената си хигиена. Като цяло ето ви сайт : www.zemianazaem.com,обрязовайте се малко! Ще спрете да пиете хапчета и ще ядете нормална храна! Аз съм на 10 години и имам чувството,че знам повече от някои от вас. ЕСТЕСТВЕНО, че трябва да си правиш промивки! Имаш ли течение,имаш ли признаци на сърбеж, това е единствения начин да се почистиш. Ако пиеш лекарства,след края,гъбичките отново се появяват. Правилно се постъпила!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c9e7cd865
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравеите преди 2 месеца родих прекрасния си Син

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7ed8c2c2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Моите приятели се със вагинални понпички един пат на месец и интимен шанполани

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ffcc8f4562
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Гинекологът ми изписа вагинален разтвор" розалгин", който си впръсквам всяка вече и след това ми предписа таблетки "флуомизин", които да слагам във влагалището. Обаче след като течността излезе след тази промивка в нея винаги има едно нещо като парцалче, като белтък? Какво е това? Защото започнах да се притеснявам? Попринцип рядко ми сепоявява някакво течение, което забелязвам по бельото си мисля че е овулационно течение?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker