Дайте съвет моля ви, детенцето ми е болно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дайте съвет моля ви, детенцето ми е болно
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5269 пъти
Имам дъщеричка родена през Декември 1993 на 18 години. Преди 2 седмици се разболя, карахме я на лекар, изписа антибиотик, но не мина болеста, намали но после се влоши. Преди 3 дена я карахме на лекар пак, изследвания работи излезе бронхит плевмония. Като чух тази диагноза ми прималя, припомних си как съм лежала в детското отделение с нея почти всеки месец, като беше по мъничка. Изписаха ни антибиотик-пеницилин, инжексии в крака..

Просто вече 3 дена, я караме и взимаме на ръце от поликлиниката, реве, целите и крачета са сини, днес в 8 часа не искаше да иде, ревеше зверски с думите-"Мамичко не ме карай отново там моля те, боли ме адски". А преди малко имаше пак температура 39 градуса.. Обадихме се на личната лекарка, каза вие сте родители, вие трябва да я накарате, аз не мога да идвам до вас... Не знаем какво да правим, а страшно много се притеснявам, плаче зверски, и не иска просто да чуе за тези инжексии..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: d48d9e4d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърсете класически хомеопат.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5364f1b3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Много съжалявам, че сте се сблъскали с такъв проблем, но сте длъжни да продължите с лечението. Поговорете с дъщеря си, тя вече е голяма, не е нужно да и се спестява каквото и да било, нека бъде наясно относно диагнозата и последствията. Да това е лечимо, но хората не умират от болестта сама по себе си, а от усложненията! Бъдете с нея, говорете си, дайте и стимул да не се предава! Не мога да си представя колко я боли... тя вече се е уморила да я боли. Желая ви здраве, успех, скорошно оздравяване, дръжте ни в течение! Макар и виртуално аз съм с вас! Поздравете дъщеря си и бъдете силни!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f273d9c0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Мисля, че дъщеря ви е супер разглезена, госпожо! Тя е на 18 години, не на 2 и би трябвало да се държи като голям човек. На никого не му е приятно да е болен и да му се прилага лечение, но друг начин да оздравееш няма! Освен това за начина, по който реагира имате вина и Вие с отношението си спрямо нея-оставам с впечатление, че без Вас с нищо не може да се справи. Направили сте й много лоша услуга и не сте си свършили работата като родител-да я научите да бъде самостоятелна и да се справя с кофти ситуациите.

Ели

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b23eb146c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вашата дъщеричка е вече голямо момиче и не би трябвало да се лигавите така. Всички знаем, че болестите са неприятни но това пневмонията не е кой знае какво. Надали има човек който не е боледувал от това.
Защо не и сложите абокат да не я болят инджекциите а я лекувате като в средновековието с пеницилин. Днес с тази развита медицина пневмония не се лекува така. Седем дни на по хубав антибиотик приеман през абокат нито ще я боли, нито ще има такива истерии. Като прочетох детенцето ми е болно помислих, че става дума за дете под 5 годишна възраст. Верно, че по хубавите антибиотици са по скъпи но ако нямате пари да лежи в болница там отпускат антибиотика от здравната каса и за седем дни ще се оправи.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8f841a5531
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти къде живееш? Закарай я в болница, там ще й сложат абокат и антибиотиците ще се правят венозно, без да бъде бодена всеки път! Хем е по-щадящо, хем е по-ефективно! В болница се постъпва с направление номер 7 от личния, по здравна каса! И наистина дъщеричката ти е доста големичка вече, пълнолетна е.... чудя се каква е тази история, поредната измислица ли? Ако не е така, закарай я в болница, да лежи за да се оправи! Професионално мнение:))
Катя

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 18ba4fd026
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей!
За съжаление хората тук няма как да ти помогнат, понеже никой от нас не е лекар. Ние сме просто обикновени хора, някои от които са дори тийнове като дъщеря ти.
Според мен се обърни към лекари! Повече лекари за повече гледни точки!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c02f249e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж аз съм на 13 години момче съм и като малак и аз бях така постоянно инжексии и как ви ли не глупости но после се оправих не се безпокои и тя ще се оправи след време но няма друг лек аз така мисля от моя гледна точка ще се опражи не се безпокои :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 678ce5dd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   ще падна, тази история я има в още 2000 форума. не се връзвайте, това е трол, който пише сърцераздирателни простотии. да знаете и мен ме болят ръчичките и краченцата, само на 40 съм...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cace55fdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   тя не е на 8, а на 18!
и не е дете.
Освен това инжекциите може да се сложат и глутеално а не в крака...
Да не говорим, че има отдавна силни антибиотици като хапчета, и няма нужда от инжекции...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 728b613fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Госпожо, това не е малко дете, а пълнолетна девойка. Какво значи, че плаче и не иска да ходи на инжекции? ! И вие няма как да й обясните, че трябва да се лекува. Моля Ви, направо не ми се вярва как това момиче Ви се качва на главите и то, при положение, че болестта е сериозна, но в наше време напълно лечима. Пневмонията е заболяване, което понякога налага престой в болница, където надали някой ще се съобразява с това, че някой не може да изтърпи поставянето на инжекции, което явно е необходимо. Що за въпрос към читателите и коментаторите на сайта - ние повечето не сме лекари. Просто се ориентирайте към съответния специалист както явно сте направили и спазвайте указанията. Антибиотичното лечение не може поради капризите на болния да се прекъсва, да се прескачат инжекции и пр., защото няма да има ефект. Иначе като съпътстваща терепия, но в никакъв случай не замества лекарствата, може да давате на дъщеря си мед смесен с исиот /смлени корени от джинджифил, има го в аптеките или там, където продават билки/. Действа противовъзпалително и загряващо.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e84f94ae8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За да оздравее по-бързо трябва да пие големи дози рибено масло. Може би по 3000 мг. на ден или 3 капсули от най-големите. Почетете в интернет по въпроса, но не отлагайте нито ден. Нека не ви притеснява количеството, за кратко време и по-сериозни заболявания може да се стигне до 6 капсули.
И за да получи минимално увреждане от антибиотика - трябва да пие инулин /НЕ инсулин, а инулин) - например кафе от цикория /Инка/ няколко пъти на ден, или направо таблетки от аптеката. Иначе ще получи дисбактериоза, която може да доведе до други, още по-страшни заболявания.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8da65b53ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Боже тя е на 18 год. не на 9г. представям си как сте я разглезили дотам че и си руши здравето щом не иска нищо не можете да направите или и се развикайте или... не знам ударете а тя е на 18 все пак стига сте я лигавили оставете я да прави каквото иска и сама ще иде

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 76563422d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз имах двустранна пневмония, едвам дишах вече. Лекарката ми ме беше изпуснала. Сама отидох в туб-диспансер, веднага ме приеха, чудейки се, как съм живяла така изобщо. Сложиха ме в отделна стая и почнаха с вливане на лекарства с абокат.

Обадих се на нашите, когато знаех, че са се прибрали от работа, защото трябваше да се подписват документи, а и да ми се донесе пижама, четка за зъби... такива неща.

Бях на 15 г.

Почти месец лежах. Нарочно бях избрала тази болница, защото беше до училището ми и идваха съученици след училище да ми носят тетрадки.

Погрижих се всичко да мине и по клинични пътеки, за да не плащат начите почти нищо, изобщо за цялата бюрокрация. Стоях в коридора и чаках всички други да минат, защото нямах час при лекаря. Като ме видя лекарката, направо ме прие в болницата.

Въпрос на възпитание и нагласа към живота. Като излезнах от болницата, сама се прибрах с рейс, сама си смених и личния лекар. Не виждам, как дъщеря ви ще се оправи с живота.

Година по-късно баща ми се разболя. Аз го заведох на лекар и се погрижих да го приемат в същата болница.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 18ba4fd026
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Повечето тук много грубо коментират... не знаят май какво е да те боли...
Нев им обръщай внимание...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1082ea1fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Я някой от всички "остроумници", коментирали преди мен, като давате медицински съвети замислихте ли се как влияе стреса на имунитета? А? (При слаб имунитет и най-силното лекарство е безсилно. )
Пеницилинът е един от най-безвредните антибиотици! #5, за твое сведение пеницилинът не е открит през Средновековието, а в 1928г., не че от това зависи дали е добре да се използва дадено лекарство...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b50ead32e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Мога да ви кажа, че аз съм карал бронхо плевмония преди 1 година и просто ми дадоха някакви антибиотици и инжекций в бедрата. Не болят толкова незнам защо мрънка и споредмен инжекцийте водят до някакъв страничен ефект например аз когато ги спрях т. е вече се бях излекувал имах проблеми при тичането много ме боляха бедрата но с времето отмина! Ако не си бие инжекцийте ще влезе СЕРИОЗНО в болница!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 959024200e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И какво като е на 18? Човек като е на 18 значи може да го боли така ли? Лигава била? Дъщеря и може да е лигава, каквата съм и аз, но е по-добра от вас. Вътрешно по-добра. Прочетете си коментарите и се поставете на мястото на авторката. Ще видите защо сте вътрешно зли. Изгаряте от злоба. Като няма какво да напишете, поне си спестете безсмислените коментари от рода на "дъщеря ви е супер разглезена". Добре ли ще се чувствате ако сте на мястото на авторката? Аман от вашата злоба. Никакво съчувствие, само обиди от Ваша страна. Срам и позор! Ако искате да знаете от пневмонията остават белези по дробовете. Доволни ли сте? Щастливи ли сте, че момичето го боли? Или тя е на 18 нека я боли?
По темата - Обикновено вирусните пневмонии не реагират при лечение с антибиотици. Този тип инфекции могат да бъдат причинени от аденовируси, риновируси, грипни вируси, респираторни вируси и парагрипни вируси (които освен това причиняват и круп). С течение на времето имунната система успява да се пребори с причинителите на този тип пневмонии. След оздравяване е важно единствено да се предотврати появата на вторична бактериална пневмония. Ако това се случи, бактериалната пневмония се лекува с подходящи антибиотици.

~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5aa48ba9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Помня, че като бях по-малка и на мен искаха да ми бията такива инжекции, защото имах пневмония. А аз не исках. майка ми и баща ми се обадиха на лекарка, занимаваща се с хомеопатия и тя ми изписа чай. Няма как да намеря точната рецепта, но знам, че беше с орехи, подбел, мащерка (за мащерката не съм сигурна) и още нещо. И имаше една смес, направена от половин пакетче масло с мед (еднакви части) и две или три чаени мъжици синапено семе. Взема се на всеки час. оправих се много бързо. Съжелявам, че не се сещам за точната рецепта на чая...
Лола
П. П. Дано се оправи бързичко.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5aa48ba9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   забравих да кажа, че орехите са с черупките.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2e4578e5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Разбирам ви напълно, аз съм на 12. Преди 2 години ми откриха пневмония, сякаш беше вчера. Днес пак съм болна, имам кашлица, запушен ми е носа. И в болницата много ме болеше, плаках непрекъснато. Сега ще ходим отново на лекар, дане само пак да не трябва да ходя в болница, ужасно е! Докато четях историята Ви се разблаках! Ужасно е! Дано аз да съм добре и Вие да се управите бързо! Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 дни
hash: d81bd2643e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Госпожо, дъщеря ми е на 19 и през лятото лежа с тежко повръщане в болницата Изтърпя и гастроскопия без упойка! Това е зрялото поведение!!!
Какви са тия "краченца" на 18годишно момиче и кой я лекува с пеницилин, бе хора - луди ли сте? Слага се абокат и се правят вливания през него! Това го знае всеки средно интелигентен! .... и не се пише "инжексии"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2425d1b1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Нали тук пишат тия, които искат да помогнат, ако не искаш да помогнеш, просто подмини и не анализирай.
Хората са различно чувствителни на болка, сестрите маже да правят безболезнено или много болезнено инжектирането, но така или иначе, трябва да се избере от двете злини по-малката. В случай като вашия, помоли дъщеря си да намери разрешение на проблема тя. Не е малка, всеки сам си решава дали да умре и от какво.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 505afa1538
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Прочетох коментарите, за да разбера наистина ли поставянето на инжекции пеницилин в бедрото е неприемливо от медицинска гледна точка. Защото моята дъщеря, когато беше още бебе, една наша лекарка на времето като й постави пеницилинови инжекции в двете бедра, след време на мястото на инжектиране се получиха дълбоки вдлъбнатини, изглежда мускулите атрофираха на това място. Може ли някой да ми даде повече информация защо се е получило това?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker