Анорексия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Анорексия
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2710 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години и имам ужасен проблем.. Мисля че страдам от анорексия.. Висока съм 1. 69 и тежа 44 кг.. Имам този проблем от малка.. Винаги съм била скарана с яденето.

Мразя храната.. Не обичам и да ям.. Не харесвам тялото си и мисля, че краката ми са дебели.. Сигурно звучи много параноично, но е така.. Когато ям в по-големи количества после изхвърлям всичко.. Ям много малко попринцип.. Не ям хляб нито месо.. Не ги понасям.. Често се случва след ядене да изповръщам всичко.. И накрая пак не съм доволна от теглото си.. Винаги ми се струва, че съм леко дебела.. Няма оттърване от това чувство..

Мислех си дали не се дължи на проблемите в живота ми и със семейството, но няма как, защото от малка съм винаги така.. Когато питам хората какво мислят за теглото ми и тялото ми реакциите са такива: Не ти не си дебела, но не си и слаба, така че няма защо да се притесняваш.. И всеки път като чуя нещо такова отново ми се иска да бъда още по-слаба.. Моля дайте някакви съвети.. Благодаря..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: bb9486bbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм пазила много диети и винаги си мислех, че съм по - дебела и трябва да отслабна... Не си струва... живей си живота, яж си каквото ти се яде и не мисли толкова за фигурата си - не тя е най - важното... остави тялото си да бъде таквоа каквото е.. Лесно е да гладуваш и да изглеждаш като Парис Хилтън, трудно еобаче да поддържаш женствено тяло

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6d741fb619
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Анорексията, както и булимията (която най-вероятно имаш)са психичен проблем т. е. хранителни разстройства на психическа основа, спадащи към неврозите. Анорексия едва ли имаш, тъй като ако беше това, то с годините щеше да се наблюдава спад посока надолу в килограмите ти. Но е доста вероятно да става въпрос за булимия. По правило хората, страдащи от булимия първо преяждат, а след това повръщат изяденото. Не пишеш дали при теб има такъв момент с преяждане, но както казах - това е по правило. Може да има изключения. Независимо обаче за какво точно става въпрос, проблемът ти е на психическа основа, защото ти не си дебела, просто възприемаш себе си така, а това е проблем. Потърси специалист, с който да поговориш по този въпрос, а не разчитай на съвети тук - те едва ли ще ти бъдат от голяма полза. Не се плаши, това не означава, че си луда. Просто имаш проблем, който явно не можеш да решиш сама. Успех!

П. С.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ab5dc5ab22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Едно ще ти кажа:спри да се влияеш от хорското мнение, ако ти се чувстваш добре, ако когато се гледаш си горда от себе си, от това което си постигнала(предполагам си отслабнала) значи трябва да си щастлива и спокойна :)

ПП:Не вярвам, че мразиш да ядеш и че не ти доставя никакво удоволствие, това може да го каже само човек, с комплекси и параноя на тази тема. Съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 555c03fb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По добре спри да мислиш така, ти просто си внушаваш че си дебела. По добре мисли че има много дебели момичета който си мечтаят да са като теб, и че ако продължаваш с това ще се разболееш а АКО НЕ СИ ВИЖДАЛА АНОРЕКСИЧКИ РАЗГЛЕДАЙ МАЛКО СНИМКИ И КЛИПОВЕ В НЕТА!!! можеби ще се осъзнаеш, защото тогава ще заприличаш на един грозен скелет косата и миглите ти ще капят всеки ще те гледа с жал и ще стой на страни от тебе и тогава ще страдаш ацки много!!! Ще бъдеш сама и ще плачеш по цели дни и нощи а семейството ти ще страда покрай тебе. Мила помисли над думите ми и се храни поне по-1, 2 филйки на ден ако не харесваш месо яш млечни продукти, сирене, яйца, мляко и всякакви такива неща храни се добре и здравословно а ако те истрах че ще напълнееш почни да тренираш нещо примерно 1, 2 пътя в седмицата тичай или ходи на тренировки някаде... така 100% ем ще се храниш добре и няма да се разболееш ем няма да пълнееш. Ако трябва иди на лекар и се консултирай... дано съм била полезна въпреки че пиша неграмотно ;дд.
Момиче на 15 ;]].

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6656b77f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   44 килограма даже са ти малко и аз сам толкова и все ми викат колко много съм слаба, че трябва да понапълнея още и щом ти казват че си добре, значи наистина си добре ти какво искаш да отслабнеш още и да ти се личат кокалите и костите ли

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker