Емоционалните последици след аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Емоционалните последици след аборт
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5463 пъти
Здравейте!
Знам, че сигурно много от вас ще ме оплюват или ще се забавляват пишейки отрицателни коментари на историята ми, но все пак ще я публикувам, защото знам, че там някъде ще има хора, които ще ме разберат.

Когато бях на 21г. преживях ужасен период и се наложи да направя аборт, поради причини които не желая да споделям. За щастие манипулацията премина успешно, възстанових се нормално и нямам оплаквания, всичко се нормализира.
Но това нанесе страшна травма на съзнанието ми. За тези няколко седмици майчинското чувство в мен се отключи. Започнах да сънувам кошмари - ужасни кошмари. Сънувам, събуждам се плачейки с надеждата, че като заспя ще спре, но не... сънят продължаваше от там откъдето беше спрял...
Започнах да сънувам, че раждам, че бутам количката, че тя се чупи.

Малко по малко нещата задълбаваха, докато снощи не сънувах, че раждам в една стара тоалетна в училище, взех детето си на ръце и се просълзих от щастие, но то умря... нямах нито кърма да го храня...
Събудих се и го търсих... с всеки ден бебчето ми ми липсва все повече...

Знам, че е само ембрион, но от онзи момент вече не съм момиче, а жена, искам бебе повече от всичко на света.
Но все още не смея и да опитам да имам, понеже имам на преден план да се реализирам професионално.

Но онзи период адски се отрази на психиката ми, ето това са последиците, които са на лице след аборта, за които говорят всички. Но и едно друго нещо е сигурно - ако не се беше случило това никога нямаше да пожелая дете, защото то отключи майчинският ми инстинкт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: ea9da23a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещата зависят от начина, по който гледаш на тях. Не позволявай психиката ти да контролира живота ти. Опитай се да направиш обратното - да си наложиш да превъзмогнеш това и да мислиш в друга насока. И на 21 е твърде рано за дете. Не мога да разбера какъв е тоя стремеж към раждане на такава възраст? Толкова ли много ви се бършат лиги, ла*на, толкова ли не ви се спи нощем и искате да ви реве някакво дете... Толкова ли няма какво да правите на 21, че за деца мислите? Според мен жената трябва да учи, да се дипломира, да се реализира, да натрупа известен опит, да срещне любовта и тогава да мисли за дете. И това няма как да стане на 21. Това става след 30.
Ж26

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e0106e6157
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мерси, че сподели историята си. Аз много често съм писала тук - абортът е право на жената, когато е в законовите граници, може да няма физически, но психическите последици са непредвидими.

Затова и единствено и само контрацепцията е решението на проблема, а самият аборт не е контрацепция! Има млади жени на моята възраст с по 3-4 аборта. Казват ми, че кондомите се били късали. Е, аз ползвам от 10 г. кондоми и нито имам аборт, нито съм била бременна. Кой е прав?

Но както и да е. Не можеш да върнеш времето назад и мисля, че си постъпила правилно. Ако беше родила, детето нямаше да има никакво бъдеще. Щом си абортирала, не е било от добро, имала си своите си причини.

Не е късно обаче да потърсиш професионална помощ на психиятър, психоаналитик. Ти не си добре, определено. Едва, когато си се преборила с ужасите от миналото, тогава ще можеш да посрещнеш бъдещето. Можеш и да направиш нещо за съвестта си, грижейки се доброволно за сираци, ставайки приемен родител или посещавайки дом, където да обръщаш внимание на децата.

Определено обаче си за лечение. Когато простиш на себе си, ще си готова за ново начало.

ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c84503ea08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля, че до голяма степен, това, което наричаш майчински инстинкт, е самонавиване. Още тогава си мислела, че убиваш. Познавам жени, които са правели аборт, имат деца и изобщо не са се чувствали така, просто защото са нямали твоята нагласа. Това, че преди не си искала, а сега искаш може да се дължи на факта, че се чувстваш виновна или си искала детето и тогава, но поради външни фактори не си го задържала. При много малък процент жени последиците от бременността в първите месеци не се усещат, някои от тях могат да не знаят, че са бременни, интересно ми е какъв майчински инстинкт развиват те. Вярно е, че тялото ти се променя, но според мен твоята нагласа изиграва ключова роля. Говорила съм с жени, които казват, че дори след раждането не са чувствали този прословут майчински инстинкт и не са знаели какво да правят. Недей да гледаш на това, което ти се случва, като на нещо непроменимо, което не зависи от теб. Погледни начина, по който ти разсъждаваш и приемаш нещата. До голяма степен причината е в теб и само ти можеш да си подредиш живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4750204c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Просто като ви чета честно казано се срамувам, че съм жена. Плодовете на това мислене довеждат България до това положени, довежда също и до бездетни семейства и до повече деца с увреждания. Докато са приоритет химерните образование и кариера пред най-важното нещо-децата светът ще се срива пред очите ни. И стига с тези номера, че детето нямало да има бъдеще, че щало да се мъчи и т. н... все кухи и безпочвени оправдания, които всъщтност оправдават нежеланието да поемеш отговорност и да се грижиш за друг човек. И като решението за аборт е толкова правилно, тогава защо жените са емоционално сринати след това? Защото говори съвестта, която няма как да бъде излъгана от разума, нали? !
Обедена съм, че всички такива неща рано или късно под някаква форма ни се връщат като блумеранг и емоционалното състояние всъщтност е най-малкото. Дано при авторката да е само това!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5bb2220c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако си родиш дете ще се чувстваш по-различно. Внимавай само да не изпуснеш момента и шанса си да имаш поколение.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5bb2220c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аборта си е кошмар защото наистина да убиеш собственото си дете е най-големия ужас, не е ли така. Това че убиваш ембрион а не човек го прави некриминално убийство и много жени не изпитват угризения. Но като станат възрастни и е късно за раждане и не могат да забременеят въпреки че искат и опитват инвитро и пак не става, тогава става ясно колко е ценен ембрионът. Но ако си млада няма да е проблем да си народиш деца.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b8c3125557
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз като забременях и още на втората седмица бюста ми стана огромен, просто при някои жени всичко идва по - рано, а при други - не.
Значи си готова за бебе, просто като стъпиш на крака направете ново :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e0106e6157
гласове:
1 2 3 4 5
  (120 гласа)

8.   цитат номер 4 „.... довежда също и до бездетни семейства и до повече деца с увреждания. Докато са приоритет химерните образование и кариера пред най-важното нещо-децата светът ще се срива пред очите ни. “


Да не забравяме, че стоките и услугите, които консумираме, които децата ни консумират трябва да бъдат произведени. За да могат мамите да взимат майчинство - НЯКОЙ ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ. Каква химера е образованието, когато само чрез образование и професионална квалификация можем да имаме работа и да ИЗХРАНВАМЕ децата си.

Никой не говори тук за кариера, не всеки може да има такава, както и не всеки има достатачно мозък, за да учи, но ако имаш потенциял... какво сега - на 18 ли да раждаме, за да може светът да не се срине? За да има продавачки и чистачки, трябва да има първо някой, които да планира продукцията, да е архитект на сградата, която ще чисти жената без кариера и образование. За да имате парички всеки месец на сметката, мили мами, трябва аз да отида и да си платя осигуровките.

Скоро планетата ще стане 9 000 000 000! Над 70% от хората нямат достъп до чиста вода, 30% гладуват.

Хората в неразвитите страни в Африка и Азия раждат по 10-20 деца. Е и? Техният свят е срутен, не нашият и, ако там религията и обществото позволяваха контрацепцията и дори аборта на жените, образование за жените - днес нямаше да има толкова войни и глад. Вижте жените в Авганистан - неграмотни инкубатори, какво бъдеще имат тези деца? Да станат пушечно месо на някоя американска или талибанска бомба. Раждай ти 14 деца... (по толкова имат действително)

Имаме си и нашите цигани пред вратата. Поговорете с някоя многодетна майка без аборти - на 30 изглежда на 50, болестите са я налегнали, не може да храни децата си.
И тук има истории от типа „защо съм се родил като нашите нямат пари“, написани от вашите, нашите деца, които нямат учебници, обувки, джобни, не могат да отидат на екскурзия с класа, да се хранят здравословно, да бъдат лекувани добре.

И аз вярвам в тази максима. Няма да раждам под 30, защото за мен да си майка е повече от това да имаш гърди и матка, да можеш да заченеш и износиш - на това и в момента е способна авторката - да си майка родиш деца с бъдеще, да ги ВЪЗПИТАШ И ОБРАЗОВАШ! Е, аз не съм зряла още за това психически и социално, иначе от 14-годишна съм зряла физически, но не съм подарила на планетата 10 гладуващи гърла.

Съгласна съм, че абортите могат да доведат до безплодие понякога, но до повече деца с увреждане????

ТОВА НЕ Е ВЯРНО. Всичко е генетично заложено и зависи от бременността и здравословното състояние на майката по време на износването, не от това, дали на 15 е правила аборт.

Хора, преди абортът е бил забранен и какво? Пак е имало деца с увреждания, които държавата е взимала още в родилно и е пъхала в домове като „Могилино“ - далеч от очите, далеч от нас, където тези деца са били подложени на геноцид. Днес хората имат смелост да излезнат с децата си на улицата, да си ги гледат - и вярвайте ми, едва ли е от много аборти, а напротив - решили са да износят увреденото си дете. Днес има диагностика на повечето синдроми, имали са право на аборт дори до 5 месец, но не са го сторили. Да имаш теза, че от много аборти се раждало дете с увреждания е глупаво и примитивно.

Забраната на абортите води до криминални такива, извършвани при разни циганки, водещи до умиране от инфекции и кръвоизливи. ДОКАЗАНО Е, че зародишът няма мозък и нервна дейност в първите 3 месеца. Затова е позволен абортът тогава.

Аз нямам аборти (от убеждение), не съм раждала, но съм за правото на жената да определя живота си. Има достатачно хора на земята, осиновете си - у нас има над 70 000 изоставени деца. Направете нещо за страната и планетата, стига сте раздавали морал наляво-надясно. Хванете се на работа, за да изкарате някой лев за децата си.

Който няма образование и кариера е като лисицата с „киселото“ грозде.

Яд ви е, че в днешно време да надуеш корема на 18 е асоциално и нямате никакво признание, докато жените, избрали да се образоват и отложили майчинството имат.

Е, проблемът си е ваш!


ж...26

П. П. Подкрепям решението на авторката. Може за нея да е било зле, но определено никой не иска да живее в мизерия и без перспективи. Има достатачно мизерници на този свят, които трябва да бъдат изхранени, нека нашите деца имат бъдеще, образование и ШАНС за кариера.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 283d5b6d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 4 - какъв е този анализ, който направи?

"Докато са приоритет химерните образование и кариера пред най-важното нещо-децата светът ще се срива пред очите ни. И стига с тези номера, че детето нямало да има бъдеще, че щало да се мъчи и т. н... все кухи и безпочвени оправдания, които всъщтност оправдават нежеланието да поемеш отговорност и да се грижиш за друг човек"

Авторката никъде не е казала причината. А причини - много!

Аз пък ще ти кажа, че докато приоритет ни е "семейната акдемия", ме боли... за света. Обещството ни ще си е все такова - злобно, завистливо, необразовано, глупаво и нещастно. А, да - гледайки ти поста - и не особено грамотно. Ама възпроизвеждащо се - във все същия вид.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 84d493c5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди на психолог, ние как да ти помогнем зад монитора?
С четене на мнения няма да се оправиш, трябва ти личен контакт с медицинско лице. Отивай докато не си се побъркала.
Ако си вярваща отиди и при Поп.

Ajna

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c3f5079067
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами пpосто щом pешиш и можеш да се гpижиш за него си напpави. И аз минах такъв пеpиод и мислех че полудявам, но всичко ще е наpед. Господ ще ти помогне. Потъpси помощта Му. Аз пpеди мислех че ще умpа от стpадание заpади абоpта и вината, но Бог пpощава и ни дава шанс за ново начало

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker