Миастения гравис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Миастения гравис
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 14317 пъти
Здравейте! Миастения гравис е болест, която поразява мускулите и човек започва да чувства умора, задушаване и клепачите на очите се отпускат, което причинява и двойно виждане. Знам, че тази болест е слабо позната на читателите на Spodeli. net. Сблъсках се с тази болест преди 2 години и още от тогава имах всички тези симптоми, но за един месец престой в болницата се оправих. Казаха ми, че да се излекувам, трябва да ми направят операция на тимусната жлеза, която е в основата на заболяването. Операцията мина успешно и вече си гълтах и говорех нормално, дори напълнях, а вече не се уморявах. Да, но след по малко от месец клепача ми се отпусна и не можех да си отворя окото.

Подобрява се всеки път, когато пиех лекарствата и влошавах всеки път, когато ги спирах. Това продължава и до ден днешен в период от една година след операцията. Казаха ми, че при отстраняването на жлезата и очите ще се оправят! Търсих по интернет информация за болестта и всеки пише различно и объркващо, че била се лекува след като минат 2, 3 години, не се лекува изобщо.
До сега и от лекар не съм чул нищо компетентно и ако някой е запознат с това заболяване, ако може да ми каже дали се лекува, защото съм на 23 години, виждам двойно, и не мога да започна работа, защото ходя като неадекватен. Не мога и шофьорска книжка да си изкарам и живота започва да ми омръзва!
Надявам се да се намери някой, който да е запознат с тази гадна болест.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: fb2607aaf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се лекува тази болест! един член от семейството ми боледува още от детсвото и от тогава пие тези хапчета. Сега е точно на твоята възраст и болеста много не се личи, само това че се изморява бързо има болки в мусколите, болеста не си личи много защото хапчетата се пият редовно без прекъсване от няколко години.
Естествено че с годините ще става от зле по-зле!

Искрено съжелявам за тази болест! хапчетата ги пии редовно така болеста ще се развива по бавно. ;]]

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a6a71315e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, Защо пишеш като си толкова некомпетентен? Който знае нещо за тая болест да пише, който няма идея да мълчи. :)
по написаното си личи, че имаш най много 14, 15 години.
На колко години се разболя тоя член от семейството ти?
Точно като дете не може да се разболее човек от Миастения!
Малкия за какво пишеш тук в здраве? Има раздел измислени истории, защо не пуснеш там коментар?

Лекува се, но трябва търпение, ако не се лъжа жлезата за, която говориш е трябвало през пубертета да изчезне(атрофира), но ако остане след пубертета от 18 години нагоре почва да прави проблеми. Тя няма никаква функция след пубертета, трябва бърза намеса на хирург и след около 1, 2 до 3 години ще си най вероятно излекуван. При младите тая болест се лекува, а ти вече си опериран, което ще рече, че шансовете да се оправиш са големи. От това, което разбрах си започнал рано лечение.
Горе главата и не обръщай внимание на такива злобни коментарчета като номер 1.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fb2607aaf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Номер 2, не ми говори за злобни коментари!!! Щото члена от семейството ми боледува от тази болест от малък и до 11 годишен е ходил по болници!!! правели са му упераций и какви ли не работи, а сега е на 23 и всеки ден пие хапчета който не трябва да прекъсва, ходили сме по всякакви болници и какво ли не, но не могат да премахнат болеста напълно!!! Болеста също се предава по майчен път, ако майката е боледувала или нещо такова беше... Така че не ми говори че пиша злобно, ами ела обуй обувките на майка ми мини през нейния път и тогава говори! (или някой който го е преживял) Кат не си патила по добре мълчи, а и от де да знам можe пък той да се излекува, което пожелавам искрено.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a343c15a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Брат и аз съм с МГ, пиши ми по скайп ****, и ще ти дам мобилния си се видим и ще ти обясня всичко относто МГ и видовете МГ. Започни имуносупресия с КС и Азатиоприн(имуран), но преди това си направи изследвания дали не са ти противопоказни, и спешно си направи и плазмафереза. Абе пиши ми в скайп се чуем и ще ти обясня всичко от-до. Забележка ПИЙ СИ КАЛИМИНА!!!!

Модератор - не публикуваме скайпове! В случая, понеже става дума за специвичен здравословен проблем, можем ВРЕМЕННО да публикуваме мейл адрес, който не е свързан с профили във фейсбук и скайп.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d083debbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   3, ти разбираш ли, че тази жлеза изчезва след пубертета а при момчето не е изчезнала? Ти знаеш ли какво представлява тая болест, че след пубертета започват проблемите, защото тя вече не отделя калий и прави поразии, човек получава миастенна криза. Затруднен говор, трудно преглъщане, слабост в мускулите!!! За това момчето преди мен е писало, че се пие калимин.
Прочети малко, защото не може да го преживееш това заболяване на 11 години! Ако спориш чети поне, защо не се замислиш, че е бил болен от друго този член на семейството ти. Не съм чувал за 11 годишни в пубертета. Освен това при всеки е различно и не е нелечима.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a7672be2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

7.   кви са тия глупости че 11 годишни не могат да боледуват от тая болест аз имах сестра която беше беше болна от бебе от тая болест сигурно ще си кажете че си измислям но е така. Сестра ми пиеше постоянно от тези хапчета калимин докторите все ни казваха че ще се оправи когато настапи пубертета но уви точно когато влезе в пубертета сестра ми почина. Искрено се надявам да се излекуваш от тази коварна болест ако при теб болеста е не е вродена а придобита може и да се излекуваш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 760be44cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   здравейте от 7 годишен съм с диагнозата миастения гравис искам просто да поговоря с някои които е с тая диагноза скайпат ми е
Модератор - не публикуваме контактни данни

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0eb3523c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Тази болест може да се излекува с класическа хомеопатия.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5f19dd1139
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравей и не се предавай! Синът ми бе диагностициран с тази болест през далечната 1992 г. Оперираха му тимусната жлеза и след 3 години нямаше и следа от болеста до... преди няколко дни.
От 2 години се оплакваше от трудности с преглъщането и непрекъснато покашляне. изследваха го за алергии, бронхити и какво ли не докато накрая му направиха изследване за миестиния. Оказа се, че болестта се е върнала след 20 години!
Предписаха му местинон (това пиеше и преди и след операцията)
По-добро е от калимина, След 2 дни давенето и покашлянето почти спряха.
Хубавото е, че е в нормална държава (зад океана), с безплатни лекарства.
Не се отчайвай, пий си лекарствата и знай, че се спират постепенно. Ако мойеш, изискай да ти изпишат местинон, много пшо-добър е от калимина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a1c46d9ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора съм, бих искал да продължа темата, защото няма промяна в състоянието ми. Сетих се за темата и реших да я я прегледам, спрях се на коментара за класическата хомеопатия. Физически съм добре и нямам мускулна слабост, но проблемите с двойното виждане си остават. Исках да кажа, че не се влошавам, защото първото мнение го изкара точно така, а аз бях подложен на операция, за да може да се спре причината, която помага в развитието на коварното ми заболяване. В болницата ми казаха, че МГ се появява след 14 години, а не на 11 и преди това. Не ти пожелавам тази болест номер 1, защото взима много жертви по цял свят, защо трябва да лееш злоба с коментарите си 1 и 2? ! За мен това не е некомпетентност, а чиста проба злоба. Може и да е детска игра, но в тази секция не е много за деца. И Благодаря на номер 2, но вече нямам и надежда, ни търпение. Ще следя темата и пак казвам, че ще ми е интересно да науча повече за класическата хомеопатия. Извинявам се за грешките, бързах.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6a26fa357e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Бих ви препоръчала да се свържете с Българско хомеопатично общество (имат страница в интернет, но доколкото разбирам, ако сложа линк, ще бъде изтрит, така, че се надявам сам да откриете сайта), помолете да ви препоръчат някой от хомеопатите, с които те са във връзка, и си запишете час. Аз лично не бих могла да ви препоръчам конкретно някого. Имайте предвид, че излекуването не става за кратко време, може да отнеме месеци ( в общи линии важи правилото - броят на годините през които боледувате = брой месеци за излекуване, приблизително, разбира се).
Също така си мисля, че може да се свържете с д-р Димитър Пашкулев (лесно ще откриете сайта му), надявам се да съм ви помогнала поне малко! Успех с лечението!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0163e172be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Свържи се с проф.Стаменова най-добрата за МГ.Бях на 29/2003г/2008 ми отстраниха тимуса.От 6,7 таблетки сеззга съм на 3.Много е важно от невролога който те наблюдава/не в клиниката,а там,където живееш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f5ff56eaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   здравейте, болен съм от МГ от 21г сега съм на 31г, от доста време клепача ми пада и от скоро не мога да движа очите на ляво и дясно, на горе и на долу, пия калимин, имал ли е някои същите проблеми и оправя ли се, че е доста неприятно тимусната жлеза ми иэадена веднага след откриване на болестта, явно аз съм от редките случай в ранна възраст, някой энае ли эа местинон нещо бях на него, но ми го спряха по добре бях с него

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9cdee4992f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   аз също съм болен от миастения гравис на 16 години съм преди 2 години ми извадиха тимуса и съм на калимин на 2 хапчета на ден. интересно ми е мога ли да приемам алкохол и ако някой е в същото положение като мен и не се лишава от алкохол да каже как се чувства и дали е забелязъл разлика в дишането си или въобще от всякаква информация свързана с алкохола ще съм благодарен

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d9b96bfad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Тази болест е голяма катастрофа и мъка.
При мен МГ се прояви в най-тежката форма, да не успяваш да се храниш, говориш и преглъщаш. Бях в болница и ми премахнаха тимуса, но не се случи чудото. Сега имам очна МГ. Пречи на работното място и не се чувствам пълноценен човек, когато съм уморен не съм приятен за гледане. Потиснат съм и се чувствам мъченик. Никога няма да водя нормален живот. Нямам подобрение след операцията. Взимах по 4 таблетки Калимин и малко след изписването от болницата бях свежар, някъде към месец. Млад съм и си мечтая за много неща. Имам птоза на клепача и никакъв контрол при движение на окото. Изглеждам странен за хората и не чувствам щастлив. Боря се и работя много здраво но се отчайвам. Отказах преди месец да отида на консултация, защото вече ми омръзна от глупостите на доктори. Не ми дават друго лекарство. Започнах сам да си увеличавам дозите и много рядко се чувствам добре след физическо натоварване. Имало е случай да пия по 6 таблетки в рамките на 5 часа. Невроложката ми каза, че без Калимин имало опасност от кризи с фатален край. Някой да сподели от опит? Вече искам да напусна работа.
Имам лоши мисли в главата си. Искам да се излекуваме от тая МГ, но мен здраво ме е захапала от 2012г. и не пуска. След сън съм бодър за час и пак стара история. Някой подобрил ли се е, нека да сподели нещо по въпроса. Пожелавам успешно лечение на всички. Явно е строго индивидуално и не съм от късметлиите..

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6f45cf5993
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   В хомеопатичния реперториум има седем хомеопатични лекарства, които биха могли да бъдат от полза при миастения гравис: Causticum, Curare, Cytisinum, Gelsemium, Natrium muriaticum, Picricum acidum, Sulphur.
Но моля не се самолекувайте, а потърсете класически хомеопат, който ще подбере най-подходящото за вас (тъй като всеки човек е индивидуалност - дори и хората страдащи от една и съща болест - могат да имат нужда от различно лекарство! ).
Според принципите на класическата хомеопатия в даден момент човек има картина на едно единствено лекарство и само то се приема. След предписанието и инструкциите на хомеопата се предприема лечението, след 30-40 дни се прави проследяване и хомеопатът ще прецени как да се продължи по-нататък - дали със същото лекарство, или да се промени.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6883ba0cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Не разбрахте ли че хомеопатията е псевдонаука? Толкова пари пръснах по хомеопатия и нищо! Не четете Бг мама и разни блогове които промотират глупости, търсете медицинска информация в Google Scholar вместо в обикновения Гугъл.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e341c175c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   ас се разболях от миастения гравис 1990 г д бях на 25 гд имах падане на клепачите трудно гълтане и говорене и неможех да се движя ходил съм почти в всички болници преписахами калимин и ми беше малко по добре но после смениха и ми предписаха калимин инвалид съм 100 процента просто животами мина в надежда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: e341c175c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   ас се разболях от миастения гравис 1990 г д бях на 25 гд имах падане на клепачите трудно гълтане и говорене и неможех да се движя ходил съм почти в всички болници преписахами калимин и ми беше малко по добре но после смениха и ми предписаха калимин инвалид съм 100 процента просто животами мина в надежда.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7d5d3b7250
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Здравейте, баща ми се разболя от МГ и от декември досега доста бързо прогресира, особено след операцията на тимусната жлеза. Искаме да му направим плазмафереза, но не знам къде ще искат да му направят предвид влошеното му състояние. Някой проучвал ли е какво е лечението навън?

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9c854a1fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   На мене ми се случи това на 28г през 1988г. След тимектомия всичко изчезна за 1година. От време на време имам умора на очите особено вечер, но като слушам тук какво става с другите направо съм за завиждане. Ясно е че е индивидуално. Спортувам кратко за по 10-20мин на през ден. Има дни когато мога да направя 50 лицеви а друг път едва 10. По този начин подържам поне тонус на мусколите. Страх ме е да се впускам в сериозни тренировки. Постепенно спрях калимина и минах на вегетарианство. Така изкарах 2г. Никакъв съвет не мога да дам, само пожелавам колкото се може повече хора да се оправят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c0f4efab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Здравейте! Дано мога да бъда полезна и да споделим неволите си, свързани с миастения гравис. В нашия случай след премахване на тимуса, имаме подържаща терапия с имуран. Това лечение има и странични ефекти, но сега сме добре. По препоръка на немски професор се поставят задължително противогрипна ваксина/всяка година/ пневмококова ваксина/на пет години/ и противоменингитова ваксина. Ако мога да съм полезна ще споделя опита от лечението в Германия.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c0f4efab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   На споделяне номер 22, мога да споделя че плазмофереза правят в София. Нашият опит от Германия е:Първо кортикостероид, след това плазмофереза, после тимектомия. За съжаление допуснаха тук в България грешка с една ваксина и сринаха лечението от Германия. Дадоха ни оттам подържаща терапия с имуран 3г. Сега сме само на два калимина. Важно за немската медицина е какъв вид е миастенията. Те различават различни-наследствена, придобита, старческа, с тимом, спастична и др.. Л

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c0f4efab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Подържащата терапия за различния вид миастения е различен. В София, доколкото ми е известно невролог, който е запознат с тази болест е проф. Търнев.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e858fcb258
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Здравейте! С миастения съм от 3 години, но мина цяла година, докато ми поставят диагнозата. Живея в малък град, далеч от София и от добрите специалисти. С генерализирана форма съм и имах всички възможни екстри на болестта. Не можех да се храня, да се обличам, да се къпя, да се среша дори, едва ходех. Миналата година направих криза, провокирана от стрес. Възстанових се много бавно. След дълго ходене по мъките успях да се свържа с доц. Миланова, работи заедно с проф. Стаменова в болницата на 4-ти километър. Откакто тя ме пое, нещата тръгнаха на подобряване при мен, бях на 5 калимина, но след отстраняване на тимуса и терапия с кортикостероиди вече съм на 4 таблетки калимин. Чувствам се добре, 3 месеца след операцията започнах работа и почти живея живота, който съм имала преди болестта. Моят съвет е да си направите операцията и да се лекувате при компетентни лекари.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6eff7102b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Здравейте! На 38год съм. Диагностицирана съм с Мг очна форма в Александровска болница преди 1 година. Предписаха ми калимин, но имам и понижена функция на щитовидната жлеза. Пия л тироксин 50мгр и две седмици след изписване от болницата калимина започна да ми действа зле-забавен говор и го спрях. Сега след 1 година се чувствам доста по-зле. Нямам никаква сила - едвам се качвам по стълбите до втория етаж, а в неделя домакинската работа направо ме съсипва. Като започна да чистя си правя почивки и по 30 мин лягам за да си почина. Болят ме ръцете, краката и кръста. Чудя са дали има връзка между лекарството за щитовидната жлеза и калимина Имам две деца и много ме е страх -моля дайте ми съвет какво да правя

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c0f4efab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Здравейте! Специално на номер 29, трябва да се лекувате за миастенията. Потърсете помощ при лекар за лечение и на двете заболявания. Ще се чувствате добре само с подържаща терапия. За София съм чувала при проф. Търнев или в св. Наум. Но калимин трябва да пиете и също следете щитовидната жлеза. Може да се пият и двете.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ae9e250365
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Към номер 29 калинина влияе на щитовидната жлеза. лекувайте първо щитовидната жлеза после минимални количества калимин

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 689fdbb50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Здравейте, аз също съм диагноза МГ мъж на 24г. и преди 2 месеца т. е 15. 08. 2017 ме оперираха във ВМА за отстраняване на тимуса тимом 5см злокач. образование. След операцията и преди операцията бях добре но сега след 2 месеца пак започна птоза на клепач и трудно дъвчене гълтане. На Калимин по 3пъти на ден съм. Оперира ме много добър хирур доц. Д. Йорданов.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 540d50c570
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   На номер 35 мога да кажа, потърсете добър невролог в св. Наум / 4ти километър/, може би трябва да включат имуран. Ако мога да съм полезна пишете!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9173601515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Хора, помогнете! Опитах да пусна нова тема за меастения гравис, но модераторите не я одобриха. Виждам, че темата е стара. Дайте съвет - има вероятност да имам тази болест (според лекари), имам и диплопия, характерна за болестта. Не ме ориентираха за изследване, доказващо наличие или отричащо наличие на тази болест. В интернет - пълна мъгла. Някой минал по този път, дайте наименование на изследване, с което се установява миастения гравис.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9d097f5c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Към 37.
Изследването което, доказва миастения гравис е ЕМГ. Може да Ви го направи всеки добър невролог. Ако сте от София, моя съвет е да потърсите невролозите в Св. Наум /4-ти километър/, ако не сте от София пак там :). Аз съм с миастения от 5 г. , в началото беше страшничко, защото съм от малък град и самите лекари не са наясно каква е болестта и как се лекува. Вече 2г. съм в ремисия, вярно е че пия много лекарства, но съм добре и живея нормално. Повече информация за болестта може да намерите в сайта за МС/множествена склероза/, там има специална секция за болните от миастения гравис. Горе главата!!!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0f039e2e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Здравейте, искам да споделя аз своя опит с МГ на сина ви, който е на 19 г. От една година е диагностициран с МГ и оттогава е с няколко кризи. Всяка криза е свързана със стрес от постъпването в интензивното отделение на МБАЛ Света Марина- Варна. При последната криза след няколко дневен престой в интензивното от стрес и недоспиването състоянието му се влоши и го реанимираха около седмица в реанимация, като му направиха четири плазмаферези. Състоянието му се подобри за около месец и отново се появиха симптомите. Той е с Булбарна форма- трудно преглъщане, дъвчене, говорене. От три седмици е на Медрол и Имуран, но сега отново е в криза. Никой от лекарите не дава информация и надежда. Състоянието му трябва да се стабилизира и да се направи консултация и вероятно операция на тимусната жлеза. Той е млад човек и след една година ходене по мъките се е отчаял. Сега премина на веганска диета, но трябва време за да се изчисти организма му. Ще пробваме и с Боуен терапия. За жалост той вече не вярва на лекарите и лекарствата, които приема. Моля Ви дайте някакъв съвет и надежда.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 76bc357cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Здравейте! Много съжалявам за състоянието на сина Ви. Според мен нещата при него ще се стабилизират, на медрола и имурана им трябва време да се натрупат в организма, поне 3 месеца, за да се усети разликата. Аз съм с генерализирана форма на миастения гравис, първите 2 год. бяха кошмарни, не можех да се обслужвам сама, да вървя и т. н, на медрол съм от 3 год. и се чувствам добре, вече работя по 12 часа на ден. При миастенята е много важно психическото състояние на болния, кризите могат да бъдат провокирани от тревожност, стрес, паник атаки. Аз имах паник атаки в началото, които провокираха влошавания, след консултация с психиатър, ми изписаха антидепресант, който тушира пристъпите. И още нещо много важно, лекувайте го в София, при специалисти които имат опит с миастенно болни. Пост 38 също е мой. Не се предавайте!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bedcbb9c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Здравейте,
Майка ми е диагностицирана с миастения гравис. Лекува се с Калимин.
Напоследък състоянието й се влоши. Не може да преглъща, много трудно говори, не може да произнася част от звуците. Това я стресира и отчайва.
Моля да споделите, ако знаете за специалист, който е запознат точно с тази форма на болестта, защото до сега при невролозите и в болниците, които сме посещавали не успяха да й помогнат за подобряване на състоянието й.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a93f99ff39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Здравейте, номер 41! Търсете доц. Миланова в "Св. Наум" в София- много компетентен и човечен лекар. Доста е заета и трябва да сте по-упорити. Относно майка Ви, трябва да я подкрепяте и много да й помагате. Отношението на близките е много важно за болните, те трябва да са максимално спокойни, защото и най- малкият стрес провокира влошования. Има изход, просто трябва подходящо лечение за майка Ви. Аз напр. съм на 4 табл. калимин и кортикостероиди от няколко години, чувствам м се добре, храня се, работя и т. н. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 319bfb4d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Здравейте, ако някой търси Местинон (както може би знаете го няма в България), може да го поръчва от Гърция, от аптека Промахом, с рецепта. При нужда от контакти на аптеката може да ми пишете. Публикувам това, защото когато лекаря на баба ми каза, че спешно трябва да се смени Калимина с Местинон, заради силните странични ефекти, които имаше, само аз си знам колко време отне да намерим откъде да го поръчваме, както предполагам и на други хора им се налага. Тъпото е че тази информация не се споделя заради конфронтация с правилата..
Имам останали две неотворени опаковки Местинон от по 150 броя още една отворена със 130 хапчета. Ще видя дали аптеката ще приеме обратно неотворените, но ако на някой му е изписан Местинон 60мг и има рецепта, нека да пише.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker