Проблем с гласа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с гласа
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 10706 пъти
Здравейте. Имам нужда да споделя с вас един проблем, и се надявам някой да ми помогне да го разреша. Бъдете сериозни. Момче съм на осемнадесет години но имам проблем с гласа. Като говоря звуча като някое момче което е на не повече от тринадесет-четеринадесет години, да не кажа и по-малко.

Когато говоря звуча ужасно детски, а това от своя страна ме кара да имам комплекси. Когато някой ме запита нещо гледам да отговоря по възможно най-краткия начин. Например сред съучениците и приятелите ми избягвам да говоря. Понякога от срам даже се държа глуповато питат ли ме не отговарям. Първо мислех, че това е на психическа основа поради някакво затваряне в себе си. Ходих на психиатри, психолози и всякакъв тим хора занимаващи се с психика, но в крайна сметка се оказа, че проблема не е такъв.

Имам огромно желание да общувам, отворен съм за другите, но не говоря заради липсата на мъжки глас. Опитвам се с усилие да говоря с по-дълбок тембър, но не се получава. Изглежда проблема е физиологически. Дали ми липсват хормони или говорният апарат не отговаря на възрастта ми не знам. Проблемът се задълбочава от това, че желая да бъда университетски преподавател, имам потенциал, имам публикация в специализирано списание. Тоест умея да се справям добре с дисциплината в, която да специализирам, а желая това от цялото си сърце. А гласа за преподавателска дейност е от ключово значение и не желая да загубя вяра в собственото си развитие. Моля Ви, да ми дадете съвет всеки според знанията и способностите си. Надявам се да ме измъкнете от това неудобно положение. П. С. Това ми пречи и да имам по-близки отношения с момичетата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8724f1dafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Може просто да си си такъв. Имам приятел. който говори като жена. Но никой не му се е подигравал. Просто гласът му не мутира достатъчно за мъжки. Не се притеснявай. Но поговори с личния лекар, нека той ти даде съвет и ако се наложи да те насочи към специалист.
Сетих се, че имам познат лекар, той е психиатър между другото, та и неговият глас е доста тънък. Но това не му пречи да е професионалист.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c67716605a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелю, ти на колко си години? Да не би да си мъничък и все още да не ти е мутирал гласът? Но щом говориш за университетски преподавател.. Ами знаеш ли к'во, аз мога да те посъветвам да не се държиш като шматка. И какво като говориш малко по-меко, ако казваш стойностни неща умните и будни хора ще те слушат. Същото и с преподаването. Е, може и да ти се посмеят малко, но пък това са дечица, които насила са вкарани там, тези които са с малко повече мозък ще слушат думите ти. Нищо страшно. Имам познат с подобен глас.. М, страхотно човече е, много му се радвам. :)))

И все пак - защо не посетиш някакъв лекар, ей така, информативно, да видиш поне от какво е така, може и поправимо да е, а и дори да не е.. Не е важно как говориш, а КАКВО говориш. :)))
Късмет и смело напред! Млад си, не го забравяй това! :)
Много успехи ти желая. :)))

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: 784ed68bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Боже! Все едно аз съм пуснал темата. Вече съм на 18, а моя още не се е променил, звуча като жена и по телефона като говоря с някого мислят, че съм жена. Не знам при теб дали е така, авторе, но проблема е по-скоро физически. Обаче пречи на много други неща, включително и на психиката. Знам колко е неприятно. Чудя се дали да ходя на доктор или да търся някакви упражнения за по-дебел глас. Направо е срамота това-има лапета 7-8 клас, които говорят по-дебело от мен. На връстниците им от години са доста по-плътни. На някои по-късно им се промениха, но в крайна сметка останах само аз. Сега обаче прочетох темата и видях, че не съм единствен. Според мен е хубаво да отидеш на лекар (аз още не съм, но смятам да отида), защото това е голяма пречка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 23 дни
hash: e814c8d639
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако научиш нещо повече, за това какви са причините за този проблем, сподели.

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 830ae23b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Консултирай се с логопед.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 528ae80f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   ее какво стана? имам подобен проблем и ме интересува..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2ed5010d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мили деца защо се притеснявате от такива неща? Гледайте какво говорите и как се държите а не какъв е гласът ви. Всеки човек има различен за себе си глас и тембър. Затова се познаваме дори само по гласовете.
Снощи в първия ден на предаването "Гласът на България" едно момче на 20и няколко год. изпя страхотно една италианска песен при което журито помисли че пее жена/те не виждаха кой пее/. След като се обърнаха и видяха че е момче учудването им беше голямо но те оцениха таланта и това момче продължава в надпреварата за "Гласът на България".
Така че не се притеснявайте за такива неща!

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 1bb922e6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторе, има ли подобрение при теб?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6cf5904141
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   нужен е фониатър, а не логопед за съвет и евентуална помощ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5093feecf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз имам подобен проблем. На 17 съм и когато говоря е все едно мънкане ако искам мога да говоря плътно и по-дрезгаво но все пак не ми се струва нормално имам чувството че може да нямам достатъчно тестостерон или нещо от сорта и брада нямам само мъх, мустак и 5 косъма на брадичката... ако някой знае каква може да е причината или как се засилва тестостерона да каже

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3a38f3bc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Хора спокойно не се напрягайте аз съм на 15 имам същия проблем но аз мисля че това е просто забавяне на растежа та аз едва сега влизам в пубертет а трябваше това да стане на около 12-13 години. Всеки и различен всички ростем различно всички в класа ми се подиграват че имам детски даже ми казват че съм жена. Е да отначало много се дразнех и по едно врими се затворих в себе си но с течение на времето започна въобще да не ми пука и въобще не обръщам внимание на това как говоря и на това кой какво милси за мен. Въобще не трябва да ви пука повярвайте ми. Аз ходих на лекар и той ме попита дали мога да пея и аз му казах че имам дарбата и той ми каза че промяната на гласа е по забавен при мъжете тогава когато можеш да пееш защото можеш да си промениш гласа на писклив и да взимаш високи тонове. Е до колко е вярно не се знае. Но не обръщайте внимание и не се стряскайте от това защото ще повреди на психиката ви. Всичко с времето си може да стане н 19 на 25 на 30 на 40 доже може и да не стане но от това няма значение. :)
П. С моля да ме извините ако има грешки

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6e7e85e708
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз съм на 15 и имам такъв проблем. Гласът ми не е още мутирал малко е детски. Не знам какво да правя. И по- малки от мен и вече им е мутирал гласа. Кофти ми е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: ccbd30391b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Завиждам Ви - аз съм момиче на 24 и моят глас пък е като мъжки почти и даже имам проблеми с комуникационните умения. Много се притеснявам от гласът и говора си, дори когато говоря и по телефон. Също ми пречи в намирането на работа- не мога да говоря пред много хора и се чувствам като че имам някакъв умствен проблем така. Забравям думите и се бъркам пред непознати особено, да не говорим пред колектив... понякога получавам и силно сърцебиене от срам и притеснение.

Преди две години пък ударих главата много лошо и в едното ухо също и от там увредих нерв който е свързан с говора и не се възстаноних напълно, започнах да произнасям па трудно " Р ", " С" и "Ш".
Питам се има ли изобщо някакъв начин да изтъня гласа си или е невъзможно? Операция? И някой превъзмогнал ли е притеснението при говорене сред хора след логопед или някакъв друг подходящ специалист?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 795331b900
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Момче на 18 съм и имам същия проблем. Както каза автора направо ме е срам да говоря сред хора. Аз обаче отидох на лекар и се оказа че е поправимо, но е нужно време. Явно не всички влизаме в пубертета на 13. Аз ще си го мъкна тва цял живот, но ти иди да провериш. Може при теб да не е толкова сериозно. Но те съветвам да отидеш на време а не да чакаш като мен и накрая да става по-сложно. И не се притеснявай, това може да се получи от всичко. При мен се е получило на нервна основа. А на подигравачите не им обръщй много внимание. Това че някой няма достатъчно акъл да проумее, че не всички сме еднакви не е твой проблем, а лично негов. Поздрави и да кажеш ако има резултат!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker