Аденом на хипофизата - лекарство доживот ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аденом на хипофизата - лекарство доживот ?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 29926 пъти
Здравейте.
Много ще бъда благодарна на всички, които знаят нещо по въпроса за това заболяване и лечението му.
Лекарите имат съмнение за най-добрата ми приятелка, че страда от аденом на хипофизата.

Една ендокриноложка и казала, че ще трябва ЦЯЛ живот да пие бромтриптин (дано съм го изписала правилно). На мен са ми изписвали достинекс за спиране на кърмата (по здравословни причини) и го пих две седмици. От мамолога и гинеколога знам, че е много по-пречистен от другото лекарство. Но е страшно скъп. И не се поема от здравната каса. За бромтриптина мамологът ми каза, че е много тежко лекарство с много странични ефекти.

Казали са и, че или е аденом, или имало някакви клетки, които произвеждат повече пролактин. И в двата случая трябвало да пие лекарства доживот. Все още не е минала на ЯМР, но това предстои.
Благодаря на всички предварително.
Има ли някой с подобен проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b439544cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Mила госпожо, сигурно искате да помогнете, но в случая грешите.

Първо - вашият проблем (кърма) и вашата жлеза нямат нищо общо с проблема на приятелката ви - тумор при хипофизата.

Има и различни големини на този тумор, има доброкачествени (какъвто вероятно е нейният) и дори злокачествени с разсейки.

Има два вида лечение, според немскоезични и англоезични източници в Интернет
- медикаментозно с Bromocriptine
- оперативно
.....и се налага химиотерапия, ако е с разсейки.

С две думи - вашите лекари най-вероятно се опитват да пробутат някакво скъпо лекарство, защото са подкупени индиректно от дистрибуторите/производителите.
Чували ли сте за лекарски семинари? За лекарски „обучения“ в 5-звездни хотели, организирани от фармацефтичната индустрия? За безплатни консумативи за лекарите?

Това е една от най-богатите и корумпирани индустрии не само у нас, а и в целия свят!

НЗОК плаща само медикаменти, които са с ДОКАЗАНО действие за определена диагноза.

Ако приятелката Ви има правилна диагноза, лечението с Bromocriptine е правилно. Няма много алтернативи за това заболяване. Само този медикамент го имаше в информацията. Не се и споменаваше за вашият варянт.

И да - който е болен и взима медикаменти, той ще трябва и цял живот да си търпи нежеланите действия. Всеки медикамент има такива, дори най-най-скъпите. Това е химия все пак. В случая скъпо не винаги е хубаво. (вижте, какво стана с ваксината за свински грип)

Алтернативата - инвалидизация и смърт.

Не обърквайте приятелката си, ако лечението има резултат и се заплаща от НЗОК. Не е зле обаче винаги второ-трето лекарско мнение, но мисля, че тя си го е взела.

Добрата новина - Bromocriptine не е направен за българите, с него се лекуват и немци, и англичани, и американци. В случая приятелката ви получава същото лечение. БЕЗПЛАТНО.

Българинът традиционно няма доверие към лекарите и клони да плаща луди пари за „здравоопазване“ (бизнесопазване). Моята сестра преди години даде над 3000 лв. по гинеколози, защото имаше „проблеми“. Най-смешното е, че им беше кешила и едни 750 лв. за „западен“ медикамент, които го произвеждат в Пловдив, покрива се от НЗОК и струваше свободно 15 лв.
Ставаше дума за медикамент, които се взима еднократно, голяма работа, но приятелката ви трябва ЦЯЛ ЖИВОТ да си кеши за някакъв „западен“ медикамент, при положение, че има доказано ефективен медикамент, покриван от НЗОК, изписван при нейната диагноза по цял свят. Да живее фармацефтичната индустрия и нейните жертви (за печалбичката)!

П.П. Добре де, осъмнихте се в НЗОК, но не ви ли е съмнително, че вашите лекари препоръчват един и същ СКЪП медикамент за два коренно различни проблеми?

Разрових се още и по чуждоезичните сайтове

Dostinex са им го изписвали при Mikroadenom, изтичане на кърма от гърдата, но винаги при леки случаи + следоперативно!

Не съм лекар, но специялно за диагнозата „аденом на хипофизата“ намерих, че Bromocriptine е класическото лечение. Dostirex също водел до странични действия (отпадналост) след продължителна употреба

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 92b89a1ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря много за отговора. Само не разбрах трябва и цял живот да пие лекарство?
Много се стреснах от написаното...
Те и предлагат и бромокриптин, но и казват, че е по-лошия вариант.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b439544cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не съм лекар, но рових доста - пият се медикаменти, ако не се направи операция. При една жена пък си е минало от само себе си - явно грешна диагноза. (в Германия) Следват обикновенните псувни с-у леккарите.

Обикновенно предписват Бромокриптина, ако не се понася изписват КОКТЕЙЛ от медикаменти, но Достинекса винаги при леки случаи или следоперативно (2 хапчета на седмица) и в комбинация с други медикаменти.

Нека приятелката Ви се довери на лекарите. Ако диагнозата е правилна, за нея е добре да взима Бромокрипин-а.
Лекрите ще кажат доза и продължителност, но щом е платен от НЗОК медикамента, тя едва ли има други алтернативи. Човек не може до живот да си позволи друго лечение.

А дали в България се прави такава операция? Не знам. Мисля, че е доста рискована, защото хипофизата си е практически в мозъка (или до него).

Вижте, може на Запад да имат по-добри машинки и консумативи, но лекарите ни не са лоши, а медикаментите са навсякъде еднакви.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a784a55b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Остави жената да си слуша лекарите и не й наливай съмнения в главата, в момента и без това е лабилна и свръхчувствителна! Явно се чувстваш съпричастна, искаш да помогнеш, но лекари в България има все още много добри. Нека им се довери, след като е избрала на кого! Аденомът на хипофизата е сериозна диагноза и не може да се лекува като някаква настинка, кой каквото казал, ако не помогне, няма и да навреди!
Катя

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 92b89a1ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Явно не сте ме разбрали правилно. Аз нищо не и наливам в главата, а просто тя изрази съмнение, че трябва да е доживот. Аз също съм на нейното мнение, защото съм чувала, че тази диагноза се лекува медикаментозно, но не се пият хапчета за цял живот.
Затова писах ако има хора с подобен проблем да споделят своят опит.
Иначе, аз нищо не и наливам в главата, а просто съм много притеснена за нея, защото ми е най-добрата приятелка и ми е като сестра.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 92b89a1ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката:
И двете с приятелката сме доста озадачени от факта, че само с едни лабораторни изследвания и издават такава "присъда". Та тя все още не е минала на Ядрено-магнитен резонанс... Само той може да потвърди или отхвърли диагнозата, а лекарите вече я зомбираха с това "доживот".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b439544cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, ами лекарите мерят нивото на хормона на растежа и на пролаксина в кръвта. Когато аденомът произвежда множество хормони се нарича „смесен тумор“.

С рентгенова снимка се открива оголемяване на Sella turcica след една големина от 5 мм.

ЕДВА ПО-ГОЛЕМИ ТУМОРИ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ С КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ!!! С ТОМОГРАФ СЕ ДИАГНОСТИЦИРА ПРЕДИМНО ТУМОРИТЕ С ФОРМАТА НА БАЛОН.

С магнитен резонанс се виждат по-малките тумори. Трябва да се измери много добре, защото може да притисне и очния нерв.

.... има и други видове образования (нулево клетъчни), кисти, но те не водят до промяна в хормоналната картина на пациента.

Вземете един човек с добър английски/немски/френски и т. н. и се разровете из нета. На български няма добра информация. Разровете се в мед. литература. Не говорете наизуст. Лекарите си знаят работата!!!

Информацията на немски е по-добра от тази на английски, поне в Уикито...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 133443a1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   aз също имам тумор в главата, моля ви кажете ми какво да направя, как да се излекувам, имам детенце на 2 год. не знам какво да правя

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a83af6fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 - за начало се довери на лекарите си! Направи си нужните изследвания и чакай... Има хора, които си живеят с доброкачествени тумори до дълбока старост, ако не расте и не прави разсейки, нямаш проблем.

Не раждай други деца. Живей си живота нормално и не се панирай. Виж Фандъкова и други жени. Ако се депресираш, тялото ще отслабне и ще се предаде.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f4ac48acc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   На мен ми откриха същото заболяване, и от две години пия достинекс, който първоначално си купувах, но след като лежах в ендокринологична клиника и ми изготвиха експертиза, след което лекуващия ми специалист и необходимите протокол и експертно становище, кандидатствах в Здравната каса за безплатно изписване на това лекарство. Сега си взимам достинекса напълно БЕЗПЛАТНО!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 94c018b857
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Напълно безплатно №11 защото си от София. Когато си от другия край на страната само това на всеки шест месеца да лежиш по най-малко 5 дни в София ти струва 300лв с пътните. Ако не можеш да си позволиш 600лв годишно няма достинекс. Само в София могат да ти издадат протокол за достинекс, а бромкриптина е за спиране на кърма, аз имам аденом но нямам кърма и от бромкриптин само ми става лошо и ми се вие свят. Пих 2 години достинекс, после седмица две бромкриптин. Вече 4 години не пия, предпочитам да си ме боли глава/единствения ми симптом/ 10 пъти месечно и да си пия нимезила от колкото да ми се вие свят всеки ден и да не мога да си гледам детето.
Не знам как го видяха тоя аденом на ЯМР и защо решиха че е точно това, другите жени казват, че като имат Пролактином им спира менструацията тръгва им кърма аз нито едното нито другото, а стойностите на пролактина в кръвта високи. Знам че като не се лекувам шансът да ослепея е голям но не ми се живее с постоянно виене на свят. Нямам възможност да давам 600лв годишно заради достинекс и така колкото годинки живот е писал господ толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cd1a2780ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз не съм от София, по принцип съм от едно малко градче от Хасковска област, но живея и работя в Пловдив! Лежах само еднократно в клиника, сега само си подновявам документите които си подавам в хасковското РЗОК, не става много бързо, иска се чакане, поне 3 пъти ти връщат документите, защото все нещо липсва и не им е така, като че ли от кеф го пия това лекарство? !

А, ти щом имаш висок пролактин рано или късно ще се появят и другите симптоми!!! Мен ме хванаха чак, когато ми се изгуби цикъла няколко месеца, и като видяха пролактина, който от нормални стойности до 600 беше 4000!!! Докторката си помисли, че са изпуснали запетайката след 400!!! :) Така, че не си прави експерименти, пролактина самичък няма да падне, и да се нормализира! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 94c018b857
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   н13 от н12 На достинекс ли си или бромкриптин? В хасково ли лежа в клиниката?
мен всеки път ме искаха в София, а съм от едно село до Приморско, последния път лежах 12 дни решиха да ме изследват за кушинг за 5-6 други болести и накрая пак ми предписаха достинекс. Никой не ми обясни причината защо ме изследват за друго, реших че въпреки ЯМР те пак не са сигурни че точно това е болестта ми. Аз отидох първия път с четири годишно главоболие всичко се видя на ЯМР чак тогава ми гледаха пролактина. За две години ходих четири пъти само заради протокола да лежа три пъти по пет дни и четвъртия път 12 дни.
Ако симптомите са спиране на менструация аз деца си имам и това не ми пречи, ако тръгне кърма чак тогава съм съгласна да пия бромкриптин. Главоболието две години достинекса не го излекува, така че няма смисъл. а ако зрението намалее ще се подложа на операцията. Какво толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a85788f218
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   15. Здраваите аз също пия бромкрептин доста време имам аденом 4мм от 3г засега нещата се застопориха пият се лекарства наистина доживот за да може пролактина да не е висок. Аз пък искам да попитам някой знае ли да ли може бромкрептина да влияе на секса в негатимна форма -като например да намалява въздудата или въобще да не ти се прави секс

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e27848f52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Здравейте,
аз съм диагоностицирана с пролактином (аденом на хипофизата) и пия Достинекс от 2 години. Знам че бромокриптина е по-евтин, но с много странични ефекти. Достинекса се плаща от здравната каса, но в началото пак трудно се свиква с него, защото е силен. И аз знам, че се пие до живот, но се спира по време на бременност.
12, не е само виенето на свят. Хормоналният дисбаланс в организма е бомба със закъснител и във всеки един момент може да изкочи и нещо друго. А за менструацията - когато ми откриха пролактин с 8-9 пъти над нормите, все още имах цикъл, но това е индивидуално.

Това, което знам като обнадеждаваща информация, е че ако 5 години туморът не расте, може да се спре Достинекса и само на 1-2 или две години ЯМР.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 61a81c9656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Пак съм авторката.
Моята приятелка беше на бромкриптин, но се оказа, че може да пие достинекс напълно безплатно. Не е от София. Не е вярно, че само в София може - това са глупости.
Проблемът е, че в момента пролактинът и е сведен почти до минимум и е страшно слаба. Това има ли отношение към болестта? Или към лекарството? Тя винаги е била много слаба, но в момента няма 40 килограма.
Още нещо - цикълът и е много начесто, по 2 пъти в месеца и обилен с болки.
Моля, пишете ако имате опит с тази диагноза и лечението.
Благодаря на всички, които писаха по-нагоре.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 38464243de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Бих искала да попитам кога е необходимо да се оперира тумора и защо не се преминава директно към отстраняването му след като приемането на медикамента е с много странични ефекти. Възможно ли е високото ниво на пролактин да се дължи само на хипофункция на щитовидната жлеза? Трябва ли да се настоява за ядрено-магнитен резонанс?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 94c018b857
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   ЯМР е напълно възможно изследване, което трябва да ви се назначи от невролог след писмо да НЗОК. При малки тумори обикновенно, не се налага оперативно лечение. За да стигнете до откриване на аданом на хипофизата, вероятно сте имала някакви оплаквания. По принцип повечето микроаденоми се лекуват успешно медикаментозно. Ако растат и е застрашено зрението и хормоналния Ви баланс е необходима й операция.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3c61b362d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   няма ништо страшно аз сьм оперирана от аденом на хипофизата преди десетина дни в софия чувствам се довре

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0ae5d78f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (63 гласа)

23.   Аз съм с аденом от година приемам достинекс, чувствам се добре. Проблемът е, че заминавам за САЩ и не съм наясно как мога да се лекувам там. Някой да помогне с информация?

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b07849ae4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравейте, аз съм оперирана два пъти от аденом на хипофизта, ходих и на лъчетерапия, пия преднозолн ф и л-тирокс. Казаха ми, че ще ги пия цял живот. Аз не мога да се примиря защото, качих 15 кг.
Някой може ли да ми каже наистина ли трябва да ги пия цял живот, освен това имат много странични ефекти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 93a58e93dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Здравейте, имам съмнения за аденом на хипофизата от време на време имам силни главоболия придружени с напъни за повръщане понякога с болки в едно от очите или другаде, при което не помага дори седалгин нео, те не са много чести, такива силни болки магат да ми се случат и на два месеца веднъж, и световъртеж изпитвам рядко при рязко ставане или навеждане отдавах го на кръвното налягане. До тук нищо сериозно, но преди няколко дни ми потече секрет от едната гърда, помислих, че е възможно да е рак на гърдата и започнах да опипвам за бучки и двете за да сравнявам тогава потече секрет и от другата. За това е поразрових и стигнах до заключението, че е възможно да е аденом на хипофизата с увеличено производство на пролактин. Въпроса ми е ако не обърна внимание какво може да се случи, възможен ли е летален край или мога да съм спокойна и да не бързам за момента, до колкото прочетох единственото най страшно нещо е ослепяване поради притискане на очния нерв което дори да се случи след операция за премахване на аденома веднага се въстановява така ли е наистина или са възможни и други проблеми. Моля ви отговорете ми.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b07849ae4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Здравейте, според мен най-добре да си направите ЯМР за да сте сигурна, че е аденом на хипофизата. А що се отнася до зрението аз също имах проблеми и доктора ми каза, че ако не се оперирам и ослепея връщане назад няма. За това моя съвет е да не рискуваш и да се прегледаш навреме

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e7eec922e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Здравейте! Откриха аденом на хипофизата на сина ми. По този повод всичко, написано в нета за заболяването ми стана обичайно четиво, а и контакти с познати с такъв проблем. Попаднах на жена, която е пила около 3 години бромокриптин и аденомът се е стопил /бил е голям 7-8 мм/. Вече няколко години е добре и няма рецидив. Срещнах и друга жена, която се е оперирала и веднага се е нормализирал пролактина и също няма рецидив много години. И аз съм много отчаяна, но явно има надежда!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3a39ec85f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Здравейте! Искам да споделя, че няма нищо страшно и да имате микроаденом. Той се лекува, като се изследва пролактина на ядрено-магнитен резонанс. Там най-добре се разбира дали имаш или нямаш. После зе започва лечение с медикаменти (Достинекс или Бромокриптин) според това което ви предпише лекаря. Аз имам микроаденом, и да ти кажа на мен лекарите ми казаха, че той само повишава гиоптера, а не води до ослепяване. Но ти искай да ти направят периметрия на очите, за да разбереш как се развива движението на диоптера. Мога още да ти кажа, че аз вече пета година го имам и се чувствам съвсем нормално. Е от време на време имам главоболие, но това е нормално.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ed9cc79ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Днес бях на ЯМР, който показа с контрастно вещество, че имам микро аденом 5.8. Спокойна съм.Съвсем случайно го открих...Отидох на гинекологичен преглед и настоях да ми изследват 4 ри хормона единия от тях беше пролактина. Изследването показа, че пролактина ми е 1140 при допустим 496. От там Джипито ме прати на едокренол/ не съм сигурна, че така се изписва/, който ми назначи изследвания на хормоните на щитовидната жлеза...параметрите бяха в норма и след което ме прати за ЯМР. Написаха ми молба до Здр.каса за разрешение по здр.каса да мине и до 14 дни получих одобрение и така се изследвах....Сега до колкото се информирам сама...трябва да отида да ми разчетат диагнозата и да ми назначат лечение.Това става от едокренолог и невролог. Не се стресирайте излишно,няма смисъл...Стерса не е добър за здравето...Пък от това не се умира..
Деси

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1d602bd917
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Здравейте! Някой знае ли, колко време след започнато лечение с достинекс прекратява секрета от гърдите? Ако след двумесечно лечение секретът все още е наличен, а пролактинът е спаднал от 10 000 до малко над горната граница, какво означава това и необходимо ли е да се предприеме нещо?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3ea26f44ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравейте, миналата година ми откриха аденом с диаметър 4 мм. Няколко години наред кортизолът ми беше много висок и пролактина. Сега си направих отново изследвания, вече назначени от друг лекар, д-р Иван Кръстев от Александровска в София. Той е на мнение, че Диането и Глюкофаж, които ми бяха изписали преди това са били напълно безсмилени, тъй като инсулинът ми е бил ок, нямала съм диабет, а нередовната менструация е можела да се оправи с Достинекс.
Утре пак съм при него за консултация, правих скенер и на надбъбречни всичко е наред.
Много обаче ме озадачи фактът, че пролактин и кортизол ми бяха наред след толкова години над нормата.
Д-р Боянов също от Александровска, който ме видя след това, ми каза, че ще е добре да вляза за изследвания в клиника и евентуално след това да ми се назначи лечение с метформин (т.е. Глюкофаж). Само че аз този път съм го вървяла неведнъж и резултати нямаше никакви.
Много съм объркана, смятам да се доверя на д-р Кръстев, вие какво мислите по въпроса, които сте се лекували вече с такива препарати? :(

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 258e3b5672
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Здравейте,аз съм със същия проблем и се лекувам с Достинекс. Свързах се с Ендокринология на ВМА и там ми беше предписано това лекарство с протокол и го вземам безплатно.Предайте на вашата приятелка да потърси компетентни доктори,а именно във ВМА.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bc3572d78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Здравейте! Имам микроаденом на хипофизата, в размер 5 мм, открит от 5-6 години. Пих Достинекс, който обаче понасях много зле. Казаха ми, че няма да мога да забременея, но уви-успях и имам дете на 4 години, но от тогава нямам цикъл. Започнах да пия отново Достинекс, от който се чувствам ужасно зле. Иска ми се да направя някаква консултация в чужбина или ако някой знае друго лекарство, освен Достинекс и Бромокриптин (където страничните реакции бяха ужасни), моля да ми каже. Благодаря!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 767f4d1178
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Здравейте! Вчера ме изпратиха на ЯМР и установиха, че имам микроаденом на хипофизата. Искам да попитам, дали това се води онко заболяване и дали заради този тумор се дава ТЕЛК? Благодаря, предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8aaf06564e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Здравейте!
Нямам претенции да съм компетентна, но от това, което съм прочела, знам, че повечето аденоми са доброкачествени. Все пак лекарите преценяват, според случая.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1655b1f124
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   За мен също се съмняват, че съм с ”Аденом на хипофизата”.
Силно се надявам това да се окаже грешка. Моят пролактин е 4 пъти над нормата, скоро ми предстои скенер и ще пиша може би отново с мнение или съвет. За сега ще следя коментарите и споделеното от вас.
Бъдете живи и здряви!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 44adfa439f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Здравей, 40! Нека мине ЯМР да се види. Надявам се, че всичко ще е наред! Поздрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker