От нищото вдигнах висок пулс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

От нищото вдигнах висок пулс
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 28803 пъти
Както си седя на компютъра усещах как сърцето ми бие силно, след това това усещане се увеличи и аз се изплаших. Пулса беше към 120, а след това като се изплаших може би стана 200. Усещах как всичко в мен пулсира стреснах се и излязох бързо на пътя да спра кола да ме отведе на бърза помощ. След 5 минути видях такси, което ме отведе, докато чаках леко се стабилизарах, но пулса е около 120. На 22 съм и нямам сърдечни проблеми, пулса винаги ми е бил между 60 и 90, когато лежа и по висок, когато съм в движение. Характерно за мен е, че съм много притеснен, дори нервен, дали може да е от това. Доктора като ми измери кръвното видя високия пулс, но кръвното си беше добре 130 на 75 и казва, че е от притеснения. Не знам какво да правя, сега съм леко изплашен. Бях сам в къщи, а дори си помислих, че мога да получа инфаркт. Иначе след това се прибрах пеша. Водя по скоро заседнал начин на живот. И както казах съм много притеснителен по характер, дали е от това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: f35c81ecc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормален е пулсът от 60 до 90 удара в минута.
Причини за високият пулс са:
1. Голямо физическо напрежение
2. Силни емоции
3. Ако пулсът ти постоянно е ускорен над 90 удара в минута, това често се дължи на малки възли в щитовидната жлеза и начало на Базедовата болест
4. Грип
5. Повишена температура
6. Рязко спадане на кръвното налягане или захарта в кръвта-мозъкът реагира на влошените условия за хранене на невроните като учестява пулса, за да подобри кръвоснабдяването. В такъв случай трябва да се тонизира кръвното налягане и да се даде на организма захар, за да се предотврати припадък
7. Психично напрежение
П. С. Според мен е от психично напрежение или силни емоции. Не пишеш дали си дебел. То е логично след като водиш застоял начин на живот, но има и изключения. Ако си дебел трябва да знаеш, че това също може да е причина, защото сърцето затлъстява. Движи се повече, прави си повече разходки и намали алкохола. Също така яж много коприва или пий чай от коприва. Не се притеснявай за маловажни неща, това само ще допринесе за ускорения пулс.
Успех!
~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c0439618e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ''И както казах съм много притеснителен по характер, дали е от това. ''
------------
Това е причината.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 727b0d8f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   автора: Не съм дебел, да водя заседнал начин на живот, но не е най-заседналия, например има хора, на които не им се отива до магазина, а аз тези неща ги правя дори и повече. А по късно вчера и днес все едно нищо не е било. Пулса ми е около 75-80 в седнало положение, от сутринта съм все в движение, дори бях на фитнес като за начало и направо се чудя какво ми стана вчера сутринта. Разчетох се насам натам по интернет и май това, което получих отговаря на паническа атака, защото за момент си помислих, че ще умра. Има неща за които се безпокоя и може да е от това. Нямам много приятели, нито личен живот и за това много се ядосвам. Само дано това чудо не се появи някога пак, защото беше наистина гадно. И друго в същия момент освен кафето, изпуших и една цигара с него. Не съм пушач, но от време на време паля. А понякога цигарите не действат добре на нервната система.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9890be5b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Автора: преди половин час, отново ми стана така, не знам от какво, усетих пулс 100 за миг си помислих да не стане пак така и то вярно стана. Изведнъж пулса ми се ускори повече, леко ми се замота главата, но понеже знам какво е точно и някак си с действия го стопирах и беше по леко от първия път. Но вътре у себе си усетих неспокойство.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9b537f7d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Здравей, незнам дали ще се върнеш на темата и дали вече не си много по-добре, но ще ти кажа моя опит. При мен за 1 път се случи преди 4г, аз разбира се както теб реших, че ще се мре, но доктора ми каза че нервите и напрежението са ми дошли в повече. И така вече няколко години, понякога няма пристъпи, понякога има, а най/лоши са тези през нощта. Представи си както си спиш да се събудиш от толкова силен пулс и от усещане, че сърцето ти не може повече. Това което на мен ми помага: много малко или никакъв алкохол, забрави цигарите, почни да си налагаш да не мислиш за това, да не си мериш пулса постоянно и най/важното научи се да дишаш дълбоко/от стомаха все едно. Това е най-доброто лекарство за мен. Успех :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5aa7733788
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При мен ситуацията е почти същата с едничката разлика, че сутрин си правя тренировки фитнес и разходки вечер. Моят живот обаче също може да се определи като заседнал. Въпреки спорта, храненето ми пречи да отслабна и съм на 19 години 178см/78кг, като теглото ми е 2-3 килограма над идеалното за моя ръст. Възможно е при нас причината да е това, но причината и при теб и при мен е по-скоро на психическа основа. Има и лекарства, които ускоряват пулса, вдигат кръвното и предизвикват неспокойство. Ето ти няколко съвета:
1. Избягвай да си много време пред монитора/телевизора, намали кафето и всички енергийни напитки, алкохол
2. Ако лекарят ти е казал, че нямаш проблеми, а ти продължаваш да се паникьосваш, потърси помощ от психотерапевт, отпускащ масаж и други специалисти ( само за толкова се сещам в момента)
3. Сироп неуропан (глог, мента и валериан) успокоява много нервността. Чай от мента и маточина 3-5 пъти на ден също. Тези успокоителни са за предпочитане пред лекарствата, които за момент ти прикриват нервността, след време я пускат още по-силна и буквално те сриват. Комбинирай сиропа и чая с дълги разходки, бъди в компанията на хора, които харесваш и ще видиш как проблемите ти остават на заден план и много по-рядко ще се сещаш за тях.
Надявам се да съм ти бил полезен : )

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 28580f24f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Това са панически атаки. Овладяват се успешно с упражнения за коремно дишане и смяна на ритъма на живот. Лекарства също има и помагат, но преди тях трябва да се опитат алтернативните методи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker