Постоянно мисля за храна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянно мисля за храна!
преди: 15 години, 5 месеца, прочетена 12667 пъти
Здравейте. Жена на 26 г. съм . Като малка все се ограничавах в храненето. Гледах от по-голямата ми сестра. Тя започна да повръща след хранене. Беше си направо болна от булимия. Всички много се притеснявахме, но предприемахме сериозни действия, а само я упреквахме. Сега е омъжена, има деца, живее далеч, дано е добре и не повтаря стари грешки. Но лошото е, че аз също започнах да го правя. Ядях зверски и повръщах. Престанах, но мислите за храна направо не ме напускат. Имам нормално тегло, но то постоянно варира (днес не съм яла и съм слаба, на др. ден дънките са ми тесни, защото съм преяла.) Постоянно мисля за храна. Ако не си купя това, което ми се яде, направо откачам, карам се хора. Хвърлям луди пари за храна- пиле, шоколад- каквото ми се яде. Как да се отърва от това постоянно чувство, че трябва да сложа нещо в устата и да ям. От тази лакомия!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 5 месеца
hash: d10a9ef01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм момиче на 18г. Преди 3 години имах същите проблеми. Развих анемия. Преодолях го ( без намесата на лекари и медикаменти), просто много се изплаших като започна да ми пада косата и да имам проблеми със зъбите. По - малко храна и повече воля. Щом имаш сила да повръщаш, ще намериш и да се контролираш.
:)
Бъди силна.Всичко е до психика и емоционално състояние.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 6a8a1a0d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми най-подходящо е да се посъветваш с психотерапевт( не намеквам че имаш психично отклонение, намеквам че отговора се крие някаде в теб). Моето лично мнение е да не се лишаваш напълно, аз правя така: когато ми се прияде шоколад, взимам си и изяждам половината, а другата си оставам за следващия ден- помага. Не се лишавай напълно просто намалявай малко по малко консумацията. :)

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: fb1fc7ea13
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Еми ограничавай се малко. Мога да ти кажа първо да спреш хляба и да ядеш по по малко.яш тогава когато не си гладна или когато усетиш мн глад пии натурален сок или нещо от сорта. Трябва да имаш воля, а и невиждам приЧина защо не се храниш, нали имаш добро тегло.и аз съм като тебе, затова че споко. И успех:)))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 5e8a3ccb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Проблемът ти е много сериозен, но слава Богу, лечим. Всичко за жалост е в главата, а там няма кой да влезе, за да го изтръгне или излекува. Аз самата съм бивша булимичка, не говоря общи приказки.

Смущенията в храненето имат много дълбока психологическа и емоционална първопричина. Помисли от какво си неудовлетворена, разочарована, уплашена или притеснена. Може би не можеш да се справиш с конкретна ситуация или животът ти е в застой и си разочарована от себе си.

Аз например много жестоко се съдех заради неуспехите си в образованието. Учех в чужбина, събираше ми се много и просто не успявах да се справя добре, както всички, и както очаквах аз самата.

Много време ми трябваше да се съвзема и отърва от лошия навик да връщам храна. Как се справям, защото това заболяване се лекува цял живот? Просто разсъждавам, че аз, такава каквато съм, съм стойностен и достоен за уважение човек. Не ми е нужно да покорявам върхове, за да заслужа собственото си уважение. Ако кача някой и друг килограм, няма да се намразя. Ако ме смъмрят в работата, ще си взема бележка и ще се старая повече, но няма да се намразя, и т.н.

Спортувам, защото съм разбрала за себе си, че обичам да изглеждам добре. Не се ограничавам в менюто си, защото смятам, че заслужавам да получавам това това, което ми се иска. Като всеки разумен човек имам едно на ум с кои храни да не прекалявам, защото нито са полезни, нито се отразяват добре на фигурата. Но това не означава, че съм ги изхвърлила от менюто си. Огледай се около себе си. Всички хора похапват и сладко и солекно и си пийват, а не всички тежат 100кг.

Наслаждавай се на храната си и помни, че тя ни е нужна за енергия, за да постигаме истински важните цели в живота си. А ти, имаш ли такива?

Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: e9f1b48666
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравейте. Аз съм момиче на 14 години проблемът ми е същия, обаче не съм с нормално тегло.. От седмица съм на диета вече и виждам че съм свалила 4 кг :):):):)

 
  ...


...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: dc470d35b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Браво!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: cfcff3f737
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АЗ СЪМ НА 21 ГОДИНИ И НЕ СЪМ ПОВРЪЩАЛА ОТСЛАБНАХ С ДИЕТА... СТИГНАХ ДО ТАМ ДА ЯМ НА ДЕН ПО 1 КАФЕ С МЛЯКО.. ТАКА БЯХ ЦЯЛОТО ЛЯТО 2007.. ЕДИН ДЕН РЕШИХ ДА СИ КУПЯ НЕЩО ДА ХАПНА- ЕДИН КРОАСАН, НО УВИ ОКАЗА СЕ НЕВЪЗМОЖНО НА ПЪРВАТА ХАПКА ГО ИЗПЛЮХ, ПОЧНА ДА МИ СЕ ПОВРЪЩА БЕЗ СЪМ ХАПНАЛА И ПАРЧЕНЦЕ!!! ЗАХРАНИХ СЕ ТРУДНО.. ДЪВЧЕХ И ПЛЮЕХ ХРАНАТА.. И ТАКА ДОКАТО СЕ ЗАХТАНЯ МОЖЕ БИ 4 МЕСЕЦА...

ТРУДЕН ПЕРИОД - ПОСТОЯНО МИ БЕШЕ ТЕЖКО, ОТДЕЛНО КЪДЕТО СЪЖЕЛЯВАХ, ЧЕ СЪМ ЯЛА.. А ДОКОЛКО Е БИЛО ЯДЕНЕ ДА ДЪВЧЕШ И ДА ПЛЮЕШ НЕ ЗНАМ!! СЕГА СЪМ ПО-ДОБРЕ, ТОЕСТ МОГА САМО ДА СЕ ХРАНЯ, НО ВСЕ ОЩЕ СТРАШНО СЕ ОГРАНИЧАВАМ.. СТРАДАМ ОТ АНЕМИЯ, РЪЦЕ, КРАКА ПОСТОЯНО МИ ИЗТРЪПВАТ..

ОПИТАХ ДА СЕ ХРАНЯ НОРМАЛНО, ТОЕСТ НЕЩО ПИЛЕШКО, МЛЯКО, ПОЛОДОВЕ, САЛАТИ.. И КАЧИХ ЗА 3 МЕСЕЦА 3 КГ... И ПАК РЕШИХ ДА СЕ ОГРАНИЧАВАМ! НЕ ЗНАМ ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА, ПИСНА МИ! А И НЕ ЗНАМ КОЙ ЛИ ДЕН ЩЕ ПАДНА ОТ НЯКОЯ ПО-ТЕЖКА БОЛЕСТ.....!! СТРАХ МЕ Е.,,...

ХАПВАМ ПО-МАЛКО, САМО СУТРИН... И ТОВА Е ..СТРАХ МЕ Е, НО ПОЧНА ЛИ ДА ЯМ ВЕДНАГА КАЧВАМ!!

НАПИСАХ МОЯТА ИСТОРИЯ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ЕДНА ДИЕТА НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА!! ОСОСБЕНО АКО ДИЕТАТА Е НА БАЗА ГЛАД! ПОЦЛЕ ВСИЧКО, КОЕТО ХАПНЕШ СЕ ЛЕПИ.. ТРЯБВА МНОГО ОГРАНИЧАВАНЕ, А ТАКА ГУБИТЕ ЗДРАВЕТО СИ! НАЙ-ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕТЕ ДО АНОРЕКСИЯ (АЗ СЛАВА БОГУ СЕ ОТЪРВАХ), СПИРАНЕ НА МЕНСТРУЦИЯТА, БЕЗПЛОДИЕ... ЗДРАВЕТО Е НАЙ-ВАЖНО!! СПОРТУВАЙТЕ, НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ! ЯЖТЕ ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ, НИСКОКАЛОРИЧНИ.. ТОВА Е ИСТИНАТА!!

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: dc470d35b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   № 7, обръщала ли си се към диетолог? Според мен трябва да ти бъде изготвен хранителен режим, който да знаеш, че няма да ти навреди, но да го спазваш.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: cfcff3f737
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Aми не съм се обръщала, според мен вече каквото и да хапна ми се лепи... не знам докога ще издържа да се лишавам и като ми писне са ми сигурни 15кг плюс ....

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: dc470d35b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За това най-добре се обърни към диетолог. Когато имаш някакъв план на хранене, за който си сигурна, че няма да ти навреди, е по-лесно да се храниш правилно. Храната е създадена, за да ни дава живот, а не да ни вреди. Трябва да бъдем приятели с нея и да и се наслаждаваме. И да сме благодарни, че все пак я има. Колко хора само нямат какво да ядат!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 21c4ff5a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Здравейте, аз също имам проблеми с дъщеря си, която е на 5г. и 6м. свързан е с повръщането, не изпитва глад, нахранва се с много малки порции, тежи 14 кг повече от година. Когато дойде време за хранене, без да го е видяла или да седне на масата започва да и се пригадва, само от мисълта за храна. Съобразяваме се с желанията и, яде каквото поиска. А когато започне да се храни на половината на порцията и се загадва, става и повръща всичко изядено до момента, после пак си сяда и си го дояжда. Дъвчи бавно дори и супата, не смее да глътне нещо, което е във вид на парченце, веднага и се гади когато го усети вече в гърлото. Интересното е, че когато яде по-сухи храни като пица, пържени картофи, дюнери дъвчи по бързо и рядко повръща. Нека да е злояда, да се храни с часове, но това повръщане много ме тормози. Ще съм благодарна ако някой от вас сподели мнение.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7c39d5c4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Номер 11 - отидете задължитено на гастро-ендокринолог. Може детето да има гастрит, това се лекува много лесно в днешно време с антибиотици - да, правилно четете - от скоро е доказано, че в 80% от случаите гастритът е в резултат от бактериално заболяване.

Ако няма физическа причина за проблемите, много е важно да заведете детето си на детски психолог. На мен лично ми звучи като вид нервно заболяване. Замислете се за средата, в която гледате детето си - не винаги причината е в родителите, но без да искате вие или други близки може да сте причината.
Замислете се за най-ранното детство на детето - първите 2 г. Обикновенно точно тогава се посяват семенцата за такива нервни проблеми. Не оставяйте нещата така, защото ако е на нервна почва, проблемът ще се задълбочи. Може детето да израстне точно тези симптоми, но 100% ще се заменят с други проблеми - страхови неврози, проблеми със сън, депресии.
Имате ли баби, дядовци, роднини от първа и втора линия с нервни заболявания?
Предразположени ли сте наследствено към депресии?

Променете задължително навиците на хранене - не обръщайте внимание на детето, когато повръща, а го хвалете когато яде нормално. Не глезете детето с фаст фуд. Може би е добре дори да го оставяте да се храни само, но обезателно определете време - например с кухненски будилник - играта се нарича „победи часовника“. Нагласяте го на 15 мин. да кажем и в това време детето трябва да се е нахранило. Ако повърне не му позволявайте да се храни повече, а по-добре след 1-2 часа му предложете нова храна. Включете детето си в приготвянето на храната.
Важно - прочетете книгите на френската психоложка Долто. Тя има много книги именно за ранното детство и ще си обясните по-добре проблема на дъщеря си. Книгите са на издателство Колибри, има ги във всички книжарници, а някои и онлайн

ето линк към книгите http://colibri. bg/avtori/78/fransoaz-dolto

„Когато се появи детето“ е много хубава, има точно за вашия проблем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 21c4ff5a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря за полезните съвети, днес успях да я запиша в детска клиника по гастроентерология за 3. 09. Дано проблема наистина се разреши леко. Но все си мисля, че причината и ще излезне на нервна основа, от което се плаша как ще преодолеем.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ac5a090fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   когато ти се дояде просто си задай този въпр. на ум: Яде ли ми се ябълка? . ако НЕ тогава не си гладня а просто скучаеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker