Суха кожа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Суха кожа
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2177 пъти
Забелязах днес нещо, което ме притеснява, доста...
С черна блуза съм и като си хвана ръкава и просто го потъркам по която и да е част от тялото ми (пробвах ръце, крака, лице) и става бял. Все едно съм се опряла в някоя стена. А това цялото нещо идва от кожата ми. Нормално ли е?
По принцип се къпя със сапун, дали е от това?
Някой имал ли е подобен проблем?
И последно, спирам... на дерматолог ли трябва да ходя, ако това не се оправи? Някакво ми е много некомфортно.

p. s. Бяла съм (като цвят кожа) на места дори доста бяла, но цял живот съм си била такава. Тен трудно хващам.

Благодаря ви предварително!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8329ccd27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много ти е суха кожата, да, и затова така се получава. Спри да се миеш със сапун. Смени го с душ-гел и редовно след баня се намазвай с хидратиращо масло за тяло или някакъв крем. Аз имах същия проблем, но откакто се мажа с крем, кожата ми се оправи. За лицето ходих на дерматолог - изписаха ми силно хидратиращ крем и сега нямам проблем, но поддръжката е еждневна :) Можеш за лицето да си правиш маски подхранващи със зехтин и банан. Кожата ти става после много гладка и хубава.

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9e938657fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може и от сапуна да е.. Той доста изсушава и дори кожата да ти е мазна попринцип-я прави доста суха така, че го спри... мии се с нещо специално за суха кожа и си купи едно кремче и си готова.. ако и след това продължава да е суха отиди на дерматолог...

BTW: крем здраве много помага, но трябва да го нанесеш още когато лицето е леко влажно, но не мокро, смисъл да се усеща, че е мито.. за предпочитане час преди лягане за да попие г/д, но не се мии.. спи така. Прави така всяка вечер и лицето ти ще е като коприна :))))

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 56625a69ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ами и моята кожа е доста суха... и съм се мазала с какво ли не..
Като за начало сапуните много изсушават, пробвай да се къпеш с по-хидратиращи продукти.
След баня използвай мляко за тяло и т. н. Аз лично съм използвала на Garnier ( за мн суха кожа, един червен) и чат-пат съм доволна. Също така съм използвала на Leocrema, Nivea, Dove. Но най ми хареса това на Garnier. Пробвала съм и Johnson's baby oil (течното, но има и едно като гел) и добре овлажняват, но са доста мазни :D :D :D
Също така, кремът, който ми направи голямо впечатление, е крем Здраве, който намирам за доста ефикасен ( поне за краката си, тъй като е супер гъст и е труден за размазване (за по чувствителни места мисля, че не е подходящ тъй като ще се получат протривания)Но с него чувствам кожата си най-подхранена, а и самата кожа изглежда мн добре ( защото моята е буквално като нацепена и лющеща се, една такава бяла стои като старческа :D, мн гадно)

И така.. пии мн вода, храни се здравословно, поемай повече витамини ( може да питаш личния си лекар да ти препоръча и такива комбинирани за кости, кожа, коса) Имам приятелка която приема такива и е доволна.

И все пак добре ще е да отидеш при дерматолог за лично успокоение и професионални съвети :)

=)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7e85cc0c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, чети сега какво ще напиша, много е яко :Р
Та значи вземи малко остатъчно кафе (напр ако си правиш кафето в джезве вземи утайката), и го ползвай за пилинг за тяло. Много е добро! Измиваш си тялото, след това се намазваш цялата с кафе, после търкаш, търкаш и гледай натиска да е среден - хем да премахнеш сухата кожа, хем да не си нараниш кожата. След това изплакваш и се къпеш с душ гел, за да премахнеш остатъците от кафе по тялото (освен това и кафевият цвят, който остава след търкането).
След като се изкъпеш нанасянето на лосиони и т. н. е по желание ;)
Кафето изчиства, хидратира и омекотява кожата. Аз си правя по 1 такава процедура на седмица и съм много доволна. После в банята има допълнително чистене, ама нищо :Д

Красотка

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 41f7f988c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От номер 3

Преди ден бях на кожен, тъй като ми се появиха няколко петна. Прегледаха ме и ми казаха че това е някакъв вид екзематично заболяване (или нещо такова)...

Та.. искам да ти кажа, че лекарката ми каза да не използвам душ-гел, а душ-олио. Тези продукти могат да се използват от всички ( нищо че нямаш екзема например). Лекарката ме посъветва да започна да се къпя с тях и да забравя душ-геловете ( лично тя ползвала душ-олио от години).

Продават се в аптеките. Има на различни фирми. Лекарката спомена Emolium, Sebamed, Eucerin. Аз взех на Emolium (само този имаха в аптеката). Струва около 15 лева, 200 мл, скъпо е... но мисля че наистина си струва :)

Лекарката също така ми обясни, че сухотата на кожата се дължи на "отмиване" на някакъв липиден слой, който отговарял за задържането на влагата. Получава се така от често къпане със сапуни или други средства, съдържащи сапуни :). Именно това душ-олио възтановява този слой и спомага хидратацията на кожата.

Вече го използвах.. малко е странно, мазно и мн мн не се пени, но има измивно действие! След това почувсвах кожата си доста по-мека! Аз лично съм доволна, ако искаш пробвай, мисля, че няма да се разочароваш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker