Ентерококи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ентерококи
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 57524 пъти
Здравейте! Искам да ви попитам дали има някой, който да се е излекувал от тях и по какъв начин. Бях на два гинеколога, предписаха ми различни медикаменти, правих антибиограма, микробиологично изследване. Пих 10 дена ципрофлаксацин и нищо. Ако знаете някакво природно лечение, което не вреди на организма, моля да споделите или поне какви антибиотици са ви помогнали. Другата седмица пак съм на гинеколог и сигурно пак ще ми изпише нещо, вече ми писна от лекарства и да ме ползват за опитна мишка. Ентерококос фекалис са. Не знам как са се появили. Хигиената ми е добра, не правя анален секс. Вече почвам да се притеснявам дали няма да ми навредят толкова време да стоят в мен тия гадини. Станаха 3 месеца. Моля ви за съвет. в интернет няма много информация и даже не знам дали са опасни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 28cbb46aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Първо - става дума за анални бактерии - те са си били и са си в теб. Въпросът е, че вече и на грешното място. Честито!

Причините може да са много. Само част от тях са хигиената. При обикновен секс също става, защото двата отвора (съгласи се) не са особено далечни.

Но по принцип най-голямата причина е отслабнал имунитет. Вземи си някакви витамини, имуностимулатори от аптеката, които се продават без рецепта и СЕ ДОВЕРИ НА ЛЕКАРЯ СИ. НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙ С АНТИБИОТИЦИ, ПРОЧЕТЕНИ-НЕДОЧЕТЕНИ от форумите.

И още нещо - явно вече си резистентна (бактериите ти са резистентни) към един от най-ефикасните антибиотици за такива неща. Самолекувала ли си се?

Едно е сигурно - с хомеопатия няма как да се излекуваш. Може и да си навредиш, защото билките и лековете не ги знаеш нито от къде са, нито какви са. Лекарите си изписват обикновенно и билкови тинктури, ако имат ефект, но при бактериална инфекция - АНТИБИОТИЦИ. Пий ги винаги до края! не спирай по средат, защото си гледаш резистентни бактерии.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2d497cce6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Попаднали са във влагалището от ануса, няма начин. Аз също го имах този проблем. Лекувах ги с антибиотици и таблетки във влагалището. При следващото вземане на секрет се оказа, че няма такива, ами ешерихия коли. Пак антибиотици, вагинални таблетки. На третия месец не се изолира патогенна флора. След това не съм правила пак. Течението може да се каже, че изчезна, т. е нацапва чат-пат, но незначително. Моята лекарка беше казал, че трябва да се изследва и партньорът, защото може и оттам да се завъртат нещата. Ние не го правихме. Абе, явно са упорита работа. Не знам доколко е вредно да си стоят там, но със сигурност не е полезно. Ще трябва да ги разкараш. Най-добре е да не използваш тоалетна хартия, а измиване или от интимните кърпички. Никакви прашки. По принцип за гинекологични проблеми се пие чай от бял равнец или цариче, но те няма да ликвидират бактерията, така че ще си трябва лечение. Има и подходящи хомеопатични средства, но трябва да питаш аптекар или лекар, който се занимава с това.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 29874ff603
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   В микробиологията бактериите се делят на два вида в зависимост от строежа на клетъчната им стена - грам положителни и грам отрицателни. Антибиотиците действат на клетъчната стена и по този начин унищожават бактериите. Ентерококите са положителни и трябва да се използва антибиотик, който е предназначен към положителните бактерии. Ципрофлоксацин е широкоспектърен антибиотик, което означава, че трепе и грам-отрицателните, каквито са лактобацилите в червата ти. Те са полезни. освен това ги има и във влагалището, а антибиотикът ги убива и така освен, че нарушава имунитета ти, поразява бъбреци и черен дроб, а нарушава естествения баланс. Трябва да се изпише селективен антибиотик, предназначен за ентерококи, но лекарите поради незнание, безхаберие и за да им е по-лесно и сигурно, изписват широкоспектърни...
Освен това ципрофлоксацина убива аеробните бактерии, а въпросните ентерококи са анаероби, макар, че могат да живеят и в кислородна среда. Изобщо не е бил за теб, мила...
Аз исля, че причина за инфекцията ти е стрес, който променя киселинността във влагалището ти, създал е условия за дисбактериоза и са се развили доминантно тези гадове.
Трябва ти нормален режим, добра храна, яж много кисело мляко и естествено плодове и зеленчуци. Избягвай захарите, в това число и тестените изделия. Мий се с отвара от смтадлика и лайка - само външно. след време нормалната микрофлора все пак ще заеме мястото си, но след време. Прави секс само с презерватив. А по-добре се въздържай от секс, защото може да разнесеш заразата навътре. И естествено - лична хигиена (ти каза, че спазваш).
Подмивай се с това поне 2 седмици сутрин и вечер.
сваряваш вода, заливаш с нея в керамичен съд или стъклен лайка и смрадлика и кисне така около 40 минути, прецеждаш и се миеш.
Лайката успокоява, смрадликата лекува.
Аз родих преди година. Понеже бях тясна, се наложи епизиотомия и ме срязаха отдолу. Като се видях, щях да припадна. Беше доста гадна гледка. Акушерката и лекарите ми казаха са се мия със смрадлика и така не се получи инфекция (режат от влагалището към ануса). Раните зарастнаха за 14 дена и сега нямам дори белег. И най-взжното, не се инфектирах.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 18aea9681f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Офф някой ще ми каже ли как да ги махна тези ентерококи :(( ужасен дискомфорт подтоянно

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f896869508
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Здравей, аз също имах Ентерококи и чувството е много неприятно наистина. Гинеколожката ми предписа антибиотик, обаче аз изключително рядко вземам и затова заложих на Сребърна вода. Купува се от аптеката, аз взех на фирма Аркол, но има и други. В листовката имаше описана схема доколкото си спомням как се приема. Аз я вземах 3 пъти на ден преди ядене по 1 с.л. за период от 20 дни. После се прави почивка от 7 или 10 дни (не си спомням) и при нужда се продължава още един курс от 20 дни. Склонна съм да вярвам, че именно сребърната вода ме е излекувала, защото не съм приемала други лекарства. Сега влагалищният секрет излезе напълно чист :)
Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 36a41e2119
гласове:
1 2 3 4 5
  (72 гласа)

6.   Здрвей и аз имах същите бактерии и много други преди тях, моята лекарка не искаше да ме трови с поредните антибиотици и ми предписа билкови цистостоп хроно, които обикновенос а за ешерихия коли, но на мен ми помогнаха. Късмет и на теб. :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: fae8a02040
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Здравейте, искам да разкажа на кратко своята история и да запитам за мнение! Преди година започна да ми пари жестоко при уриниране, отидох на лекар и след изследване на урина и кръв не ми откриха нищо, през това време освен паренето ми се появи и един гаден задух, недостиг на въздух не само при движение, но и докато си седя седнал. Направих си изследване на сърце и бял дроб но всичко е оки. Отидох сигурно след още година на лекар и след ново изследване ми откриха ентерококи в сперматав норма, искам да ви запитам възможно ли е тоя задух да е причинен от ентерококите, които май все още не са напълно излекувани?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b716793b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Има ваксина Уростим на хапчета. Пие се три месеца и още три с почивка между тях пак три месеца. Тази ваксина е за е. коли, ентерекокус фаек. и още други бактерии.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d3ed4bf298
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   И аз имах ентерококи, но ги излекувах сас Стандацилин, които е с активна саставка ампицилин за 5 дни. Цената му е 2. 36. Успех на вси4ки в борбата с тези гадове!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9b725c849e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Здравейте! Искам да попитам за едно лекарство(Фусидин крем)дали трябва да се нанася, и около ануса освен отпред. Питам защото едва от третият път докторите разбраха, че имам Ендерококи, които носех 2 години, до този момент. За съжаление при първите две посещения, при различни лекари, казваха че нищо не виждат и да си ходя. И затова си мисля, че може да съм се заразил и отзад. Възможно ли е това да се случи?
В момента взимам Аугментин, Линекс Форте
Използвам Фусидин крем и GYN-8 интимен гел
Ако знаете нещо по въпроса моля споделете. Благодаря!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4396ab22e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, детенцето ми е на 2 год. и от август 2013 г. се борим с една камара бактерии. Първо беше една, която предизвика вулвовагинит, Биха и мускулно Амикацин 8 дни, като пихме и Нистатин и мазахме с Клотримазол. След около 2 седмици пак се беше зачервила и подула и във вагиналния секрет излязоха Стафилококи и Е-коли. Пихме Зинат. След около 2 седмици контролен вагинален секрет излезе Ентерококи и вече 2 месеца си ги носим, като преди около седмица свършихме поредния антибиотик - Аугментин. Тъй като все още забелязвах червенина на дудата и ни препоръчаха д-р Василева във Варна и тя взе поредния секрет - днес звънях за резултата и ми казаха, че има изолирана бактерия. Направо се видяхме в чудо вече. Как да помогна на детенцето си не знам. Сега в понеделник имаме среща с въпросната докторка и ще видим дали тя ще успее да помогне. Направо не ми останаха сили и сълзи.... отчаяна съм и не знам какво да правя... Казват, че е от морето, защото бяхме през деня на плаж и като се прибрахме следобед беше зачервена, та от тогава не минава... Много ми я хвалят тази докторка, ще видим... Ще пиша какво е казала и предписала. Успех на всички в борбата с гадовете...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4396ab22e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (137 гласа)

13.   само да добавя към предния коментар, че току що звънях в лабораторията и ми казаха, че ентерококи няма, а бактерията, която е изолирана е ешерихия коли... Значи първо беше Пнеудомонас аеругиноза, после-Стафилококи и е-коли, после-ентерококи 2 месеца и сега пак е-коли...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b956141f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Виж, какво ако гинеколог ти открие Ентерококи във влагалището или се подмиваш лошо/ неправилно/ т. е. отзад напред или правиш секс, първо отзад, а после отпред. Тогава няма кой да ти помогне, миличка. Спазвай лични и полови хигиена.!!!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 725b8d9785
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравейте Аз също страдах от ентерокок Излекувах се с ампицилин 250 мг. Купих си го от Русия. Взема се на гладно с витамин С

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3b2f0b5204
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Към предния коментар добавям, че ампицилина се приема по 2 таблети от 250 мг през 6 часа 1 час преди ядене в продължение на 14 дни. При по упорити инфекции продължаваш трета седмица, защото ентерококите са упорити. Аз се излекувах за 14 дни. Добре е антибиотика да се приема с витамин С и витамини В комплекс DOPELHERZ. Витамин С се взема задължително с ампицилина на гладно, а В комплекса заедно с пробиотик по време на ядене за да не получиш чревна десбактериоза. Освен това по средата на лечението вземаш еднократно само 1 капсула MICOMAX за да не получиш гъбички. Една опаковка от 20 таблетки в Русия струва 80-90 стотинки. Успех

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: acabc5f982
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ентерококит могат да се лекуват с билки, но се иска търпение. Има една билка, която унищожава грам положителни и грам отрицателни бактерии. Това е обичниче. Thalictrum minus. И задължително с него се дава антипаразитна програма. Имал съм такива случаи в практиката ми като билколечител.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 64f3d9bd45
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Аз също имам ентерококова инфекция, която не мога да излекувам 2 години. Ентерококите са в урината.
Имам субфебрилна темперарура постоянна и чуствам безсилие. Нямам болка.
Антибиотиците вече не ми действат.
Моля ако някой се е успял да с е излекува от тези бактерий, нека ми пише.
Благодаря

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 86873818d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Здравейте, аз се лекувах от ентерококи доста дълго със Ципрофлоксацин и след микробиологията изчезнаха, еякулата ми беше стерилен. Лошото е, че без антибиотици няма как да се излекуваш от тези гадини. Между 40 и 70 дена се лекува с антиобиотик ако е хронично. Но накрая важното е, че се излекувах напълно!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 64f3d9bd45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Можете ли да ми кажете лекарят, който Ви е изслекувал. Аз вече се чуствам безсилна. Никой до момента не успял да ме излекува.
Пия антибиотици, но без успех. Най-вероятно, защото не съм провеждала толкова продължително лечение. Пила съм и ципрофлоксацин, но около 10-14 дни.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3003d779cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Имаго сенситив Пловдив Иван Цветков

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c1c94a66d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз съм от Русе излекува ме доктор Пламен Попов Уролог-Андролог. Бях много тежък случай с много колонии. Започнах с Таваник 12 дена, но без никакъв ефект, след това минах на ципрофлоксацин 30 дена. Почивка имах от 7 дена без антибиотици и след като пуснах микробиология пак имах бактерията! Върнах се при доктора и той ми назначи последните 40 дена и каза, че вече ще се излекувам, но и не мога да вземам повече антибиотици защото вече става рисковано, та ми назначи Нолицин. след като имах чувството, че съм пил 100 години антибиотици отидох за последен път на микробиология след 1 месец почивка и резултата беше, че вече не развивам гадните бактерии.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 05a842d415
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Здравейте, състрадалци! За много години!
В резултат от проведената ми нефректомия на ляв бъбрек (в Александровска болница) през 2010 г., поради светлоклетъчен карценом, от години страдам от рецидивиращи бактериурии с Ентерококус фекалис, Ешерихия коли, Клебсиела. Лекували са ме поне 10 пъти в болнична обстановка предимно във ВМА, правителствена болница, Токуда. Върху мен са се "обучавали" болшинството от софийските лекари в посочените болници в т. ч. доценти и професори, но без ефект. Само през 2017 г. съм лежал 4 пъти и са ме лекували с Пиперацилин плюс Тазобактам срещу Ентерококус Фекалис, с Ванкомицин срещу Ешерихия. Няколко години приемам най-различни варианти на пробиотици и имуностимуланти - през последната година Уробиотик Форте и Уростим. Резултатът е нулев. Мине я има седмица най-много две след приключване на лечението и лабораторните показатели показват или другата бактерия или се дублира (винаги и само) Ентерококус Ф. Ето например, до Нова година приемах 14 дни Аугментин срещу Е. Ф., след което продължих с Далацин против възпаление на зъб. Минаха два дни и днес 04. 01. 2018 г. отново ми пари в уретрата, имам бактериурия, не мога да задържам урината (прокапва доста), боли ме нетърпимо единствения ми бъбрек (десния), боли ме всичко мускули, стави и т. н., вдигнах температура до 38, 6. Ехографското изследване не даде нищо отрицателно на никой от "меките" органи. Силно завишени са левкоцитите. Креатенинът ми е 107 при горна граница 106. Лошото е, че се наложи да се преместя във Велико Търново. В момента по препоръка на личния ми лекар тук (педиатър) приемам еднократно Фосфомицин, 2х2 Бисептол и Колдрекс за да преустановя кризата. Следващата седмица ще си направя антибиограма за уточняване на бактерията. Но, и какво от това, лекарите ме предупредиха вече да преустановя приема на антибиотици, а проф. Робева, б-ца Иван Рилски и ВМА, в присъствие на други лекари ме извести, че от наличните им антибиотици срещу Ешерихия за мен са останали действащи/чувствителни само 2-3, а срещу Е. Ф. малко повече. Получих алергични реакции от приема на тези тежки антибиотици. Почти няма ден да не съм на антибиотици и да не ме боли единствения ми бъбрек. Моля Ви, дайте си вашето мнение. Повечето от известните ми добри лекари са "вдигнали ръце" от мен и ми казват да влизам в болница само, ако вдигна висока температура. На 56 съм, мъж съм. Прекарал съм и инфаркт преди 11 г. При всяка такава криза уринирам и кръв. Пикочния ми мехур е нормален, но ми препоръчаха Цистостоп. Преди дни погребах братовчед, със същите проблеми.... Моля Ви помогнете!!!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: abbfcca202
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Здравейте, прочетете в интернет за запера. Той трепе всички бактерии и вируси!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker