Анорексия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Анорексия
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 4399 пъти
Здравейте, момиче на 13 години съм. Преди една седмица разбрах, че най-добрата ми приятелка има начална степен на анорексия (ходи на лекар, не си го е измислила сама). Лекарите и казаха, че ако до края на седмицата не качи поне два килограма ще я вкарат в болница, но тя явно не разбира думите им й продължава да не се храни и да се опитва да отслабва като прави упражнения за отслабване. Не осъзнава какво може да й се случи. Всеки път като се опитам да говоря с нея за това стигаме само до караница и как знаела какво прави. Въпроса ми е - как да я накарам да яде и да осъзнае какво същност може да й се случи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: a7ddee157e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз също имам анорексия и мога да ти кажа, че никой и нищо не може да ме накара да ям.. знам, че трябва, но не, така се харесвам.. приятелката ти трябва да отиде при психолог, сама няма да и помогнеш

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c292bdbb03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като й разкажеш как постепенно органите й ще престанат да функционират и просто ще умре от глад. Това е крайно, обаче има доста подобни случай. Тя всъщност съзнателно ли не яде, или организмът й изхвърля храната? Ако е второто наистина трябва и психиатър и да я поставят на системи. Това е тежко заболяване, трудно се лекува, а понякога - не. Припомни й скорошната смърт на Василия Стоилова /роднина на Яворов/, която се е самоубила или е паднала от прозореца, защото е била в последна фаза на анорексия. Дори е била частично сляпа на края. Приятелката ти сего вероятно е слаба, как обяснява това, че не яде и иска да е още по-слаба? Може да й покажеш снимки - има такива в Интернет. Как отстрани изглеждат телата на анорексички. Не само много грозно, но направо зловещо и плашещо. Или я снимай в по-леко облекло или по бански и нека се види отстрани и прецени да ли е дебела. Успех и дано има късмет. А и още нещо много важно - вероятно вече е девойка или ще стане. Но често при анорексичките спира месечния цикъл, не се появява изобщо и най-страшното е, че може трайно да се нарушат репродуктивните функции и никога да няма деца. Разкажи й и за това.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7665f7b36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз също имах начална степен на анорексия, лекарите и на мен така ми казаха, бях отказала всякаква храна постепенно приличах на скелет, но винаги си казвах че трябва да свалям още килограми. Започна да ми се вие свят непрекъснато, започнах и да припадам, чувствах се изтощена, цикъла ми изчезна за 6месеца, редовно бях в болницата на системи, беше кошмар, но най-лошото бе че не се плашех от всичко това! Докато една нощ отново не припаднах, този път за по-дълго, когато се събудих бях мн уплашена, баща ми плачеше до мен и тогава секаш се стреснах от всичко и започнах да се храня малко по малко. Сега съм добре и съм в наормални килограми, може би се уплаших заради баща си, тъй като мн го обичам и разбрах каква мъка му причинявам така.
Това което се опитвам да ти кажа като ти разказвам за всичко това е че приятелката ти има психически проблем и трябва сама да се справи-трябва да я накарате да проумее, че така може да умре! Аз също се карах с родителите си, и дума неможеха да ми кажат за храната, така че според мен изходите са 3, докато все още не е станало късно! Първо ако тя сама не проумее какво прави, няма как да я накараш да яде на сила, второ-има нужда от помощ, и третия не искам да го казвам, защото е фатален! Повярвай минала съм през този ад и дано приятелката ти се осъзнае, както нправих аз! УСПЕХ!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b6ed10efb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек трябва да се храни. Няма нищо секси в един ходещ скелет. Трябва да откриете перфектното тегло и да си го запазите. Аз съм изключително доволна от килогромите си. Ям всичко. Но не прекалявам и не се тъпча, че да ми стане тежко. Ям по-много пъти по-малко да нормално количество.
1. 70-56, 57, 58...!! Нито съм дебела, нито закръглена, нито скелет..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker