Цистит = Антибиотик = гъбички= вечният проблем!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цистит = Антибиотик = гъбички= вечният проблем!!
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 47652 пъти
Здравейте, на 18 години съм, момиче, доста отчаяна вече. От миналото лято до сега вече получавам цистит за 6-7 път. Първия цистит го получих след дефлорация и от тогава след секс понякога ми се получава. Адски много се пазя да не се получи, но понякога просто става- не знам защо. Преди 2 дена пак получих. Този път не казах на майка ми защото пак щеше да се ядоса и да ми вика, а и не исках да я напрягам точно в този момент. Тя е медицинско лице и това за нея значи да ми пуска стерилна урина, да се занимава с лекари, антибиотици и така.

Реших сама да се излекувам. Взех си Ципрофлоксацин от аптеката и почнах да го пия. Симптомите почти изчезнаха, но се появи някакво течение... първо беше прозрачно но после започна да става белезникаво... и си викам гъбички - страничен ефект от ципрофлоксацина. Не ме сърби влагалището но сигурно ше започне. Въпросът ми е мога ли да комбинирам ципрофлоксацина с друг противогъбичен антибиотик (Микомакс)? И ако може дайте ми съвет къде мога да си направя стерилна урина за да видя дали съм се изчистила от Е. колито от цистита. И ако може и препоръка за добър гинеколог който да ме прегледа и да ми вземе микробиология, за да видя за гъбичките дали имам, и с какво да ги лекувам? Съжалявам за дългия пост, ама се чувствам адски гадно

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 2f06fab4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че преди всичко трябва да разбереш, че си пълнолетно лице и, че ти самата трябва да се грижиш за здравето си. Да, не занимавай майка си, но не се и самолекувай. Отивай на лекар, нека ти изписват лечение.

И още нещо - ползвай кондоми при секс и се погрижи за хигиената си, пий повече течности и взимай билкови препарати, когато нямаш цистит като превенция.

Веднъж избухнал циститът, той се оправя само с антибиотици. Но нека да са изписани от лекар!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 21b82246a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Здравни съвети по интернет не се дават и не е разумно да са основание за самолечение, но помисли върху следните възможности:
- след антибиотика задължително взимай пробиотици
- използвай природни антибактериални средства и имуностимулатори - прополис, сребърна вода, цитросепт, билки т. н. Някои от тези средства се прилагат интравагинално, като тампони, по определена схема
- хомеопатия!!! При хронични урологични инфекции по принцип много добри резултати дава Медоринум (твоят случай може да е различен). Може да използваш хомеопатия и за справяне с гъбичките, напр. Монилия албиканс.
- хранителен режим - лекарите обикновено пропускат да споменат значението му за справянето с проблема с гъбичките - спри захарните изделия и белите брашна, за сметка на продукти, съдържащи млечна киселина (напр. туршии)
- спазвай хигиена, а ако трябва и карантина, на половия живот - задължително с предпазни средства, за да не си прехвърляте "гадинките" един на друг с приятеля си. При него може да не се проявяват симптоми, а само да е носител.
Скоро помогнах на мой приятел да се справи с този проблем и при тебе ще се получи, стига лекуващият ти лекар да не решава проблема на парче и да не вярва сляпо в безалтернативността на т. нар. официална медицина.
И по-добре потърси мнение на няколко специалисти, но не се самолекумай, особено, ако не си наясно какво и защо го правиш!
Успех! И да не забравяш да пиеш повече течности :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a43078c602
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Хм миличка, аз изкарах цистит съпроводен със спукване на киста, няма да ти описвам нещо страшно беше. Предписаха ми Ципрофлоксацин + вагинални хапове, май бяха полижинекс. Та след това, получих течение, бяло и обилно. Отидох отново на лекар пусна ми изследвания за цервикален секрет, та оттам излезе че имам candida albicans в умерено количество ( нещо такова). Та минах един курс лечение отново с вагинални хапчета и сега трябва пак да ходя. Така че по-добре не си прави шега, ами върви на преглед!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9ee091ef60
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Кажи на майка си и иди на доктор! И аз съм мед сестра и ако разбера, че дъщеря ми си е мълчала за такъв сериозен проблем, доста ще се разсърдя! А ти обърни внимание на хигиената на партньора и да иде и той да се изследва! Не е нормално толкова често да се заразяваш!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bfe7c12508
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   От авторката: явно си помислихте че съм безотговорна.. ами винаги при секс ползвам презерватив, винагис е къпем преди и след секс и винаги ходя по малка нужда след секс (казано ми е от лекар) точно заради цистита. Не мислете че сама съм решила какво да пия. Лекар ми го е предписал, но преди. :)
Аз искам да разбера защо по дяволите се появява тъпия цистит като правя всичко както трябва :( даже преди секс пия и уринал за профилактика...

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 56df839e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

6.   Пак съм номер 2.
Категорично не съм съгласен с твърдението, че цистит се оправя САМО с антибиотици. В повечето случаи са необходими, но използването САМО на тях, както практикуват праволинейните медици, е най-сигурният път да се справиш за кратко с проблема и след това да влезеш в омагьосания кръг цистит-гъбички-цистит-намален имунитет и т. н. + евентуално някоя алергия за гарнитура.
Нещо, което бях пропуснал - най-често циститът е свързан с наличието на бактерият ешерихия коли в урината, а тя е силно резистентна към антибиотици. Временно се "скрива" и след спиране приема на антибиотици отново се появява. Така че обърни внимание и на другите методи на лечение, без разбира се да загърбваш лекарския контрол. Най-добре кажи откъде си, за да те насочим към свестен лекар.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: d52da0cb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ж30: Аз почти непрестанно съм в този водовъртеж - цистит - антибиотик/антибиотици - гъбичики - лечение на гъбички...
НЯМА ОТТЪРВАВАНЕ! Но запомни едно, нито циститът, нито антибиотиците, нито гъбичките, нито тяхното лечение са безобидни. НАПРОТИВ!!! Не случайно майка ти те "мъкне подоктори"... В никакъв случай не се самолекувай, не смесвай 2 или повече лечебни препарата и т. н. МНОГО СА ОПАСНИ!!!
Що се отнася до микомакс: Да, силен е, но никак не е МАКС. Същото се отнася и задруги широкоспектърни лекарства.
Оказа се, че моята некадърна предходна гинеколожка ме е лекувала с такива и... Вместо да ме излекува, е направила гъбичките резистентни към почти всичко.
Смених гинеколога и... Човекът беше така добър да ми обясни, че номерът е не само да се определи точният вид на гъбичките, а и техния ПОДвид, което често не се прави в лабораториите. Едва тогава, може да се предпишат точните препарати. Въпросните препарати против гъбички са силно токсични и влияят не само гинекологично, но и на стомашната и чревната микрофлора и кръвта. Абе, пием си жива отрова... Човекът приложи какви ли не лечения и каза, че съм силно резистентна към всички най-силни препарати заради проведеното "професионално лечение" от колежката му. Предписа ми поредната комбинация от лекарства и препарати и каза, че ако те не помогнат и Господ не може... Слава Богу, излекува ме.
Често попадам този водовъртеж. Сега отново съм във фазата след цистит и лекувам гъбички, но поне знам, че съм се поверила в ръцете на многократно доказал се професионалист.
Така че - довери се майка ти и лекарите и в никакъв случай не упражнявай самолечение...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bfe7c12508
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   От авторката: излекувах цистита :)... сега ще видим дали ще се появят гъбите... ако се появят микомакс винаги ми помага, ако не - ще си запиша час за микробиология да ги видим тези гъби...
Номер 7 - отдавна търся човек с подобни симптоми! ужсно е, защото знаеш че като излекуваш едното - неминуемо следва и другото :( и така в омагьосания кръг.. Но вече съм му хванала цаката. Моя случай не е като при теб... мен микомакс всеки път ми маха гъбките и микробиологията след това е чиста. Надявам се и този път да е така, макар че е твърде възможно в някой момент да станат резистентни... и все пак надеждата остава последна

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8e47f4f310
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Знам какъв ти е проблема - не е нито в цистита, нито в гъбичките, а в имунитета. Нормално е да имаш гъбички, само ако са над 10 на пета се лекуват. Ако си вдигнеш имунитета няма да те нападат. За цистита пази си кръста, не ходи с гол кръст, пази се от климатици. Ако ще пиеш антибиотик, най-добрия е Ципробай, този Ципрофлоксацин е пълна измислица. Може да е скъп, но нали искаш да оздравееш. Спри да ходиш по лекари, а лятото хубаво се напечи. Така мисля аз, успех.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: bfe7c12508
гласове:
1 2 3 4 5
  (80 гласа)

10.   Номер 9, истита го получавам само след полов акт... нищо че преди това с партньора ми се къпем след това ходя до тоалетна по малка нужда, пак се къпя... междувременно преди секс пия и уринал за профилактика... и въпреки това пак ме лови понякога!!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: d39012799a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не пийте само антибиотици. И аз бях в твойто положение, и точно с цистит, макар че съм момче, и аз си купих сам първия антиботик, оттам ми падна имнунитета, получих простатит, който и досега е неизлекуван, а лекарите ме подхванаха зрдавата и 2 години почти без почивка пих антибиотици, накрая бях и на венозен. Нито един от 5те лекаря обаче не ми каза да пия пробиотик. И аз хванах гъбички. И сега не искам да те плаша, но ти си щастливка че са в много начална фаза. Аз стигнах до едно състояние, наречено системна кандидаза, което лекарите, които гои причиняват не признават. И се лекувам сам. Какво представлява - гъбичките не са вече само в червата и по половите органи, а тръгват по цялото тяло. Когато е влажно и вали дъжд се чустваш като парцал, и през цялото време си на най-строгата диета, която съществува, практически без въглехидрати. Хапнеш ли мляко, сладко, дори плод, гъбичките полудяват, понеже се хранят със сладкото и получваш нервни кризи и не можеш да спиш. Ако потърсите в интернет ще намерите десети хиляди хора със същия проблем, които се леукват години и то безуспешно. Все пак мисля че има начин да се отърве човек напълно, който е меко казано скъп, бавен, и не става само с пиене на неща, а и със специални режими.
При теб нещата далече не са така още както го описваш, можеш да се отървеш и само с антимикотик. Само че не с МИКОМАКС, който първо ще ти задръсти черния дроб и гъбите ще станат резистентни на него и ще се върнат пак след време още по-силни и ожесточени!
Единственото нещо на света, което наистина лекува гъбички безотказно, и на което те никога не стават резистентни, е сребърната вода. Продава се в аптеката без рецепта.
Купи си и пий и мажи по колкото пише на опаковката. Ако не помогне опитай по-високи дози, но на своя отговорност. Самата сребърна вода е 100% безвредна и няма токсична доза. Опасно е само че при много високи дои убива и полезните бактерии и пак се получава ефектът на антибиотика. Пий и пробиотик с нея.
Ако и това не помогне, ще трябва да минеш по дългата процедура, а именно, всички хора, които са се излекували изобщо някога напълно от тежки форми на заболяването, са минали през чистене на тежки метали, което става и след махане на амалгамените пломби. Но то отнема обикновено поне година.
Това съм длъжен да ти кажа. В допълнение казвам че не съм лекар и ще ме послушаш на моя отговорност. Но аз съм анатемосал медицината, защото именно тя ме съсипа. И практически не съм открил и по българските форуми досега жена която да се е излекувала окончателно от гъбички.
Само дето никой лекар няма да ти каже за сребърната вода защото фармацията ще умре. В 19ти век са лекували и туберколоза с нея, да не говорим че е единственото антивирусно средство, и убива и вируса на СПИН. И няма едноклетъчен организъм, който да става резистентен на нея - винаги действа с една и съща сила. И обяснението е логично - тя не е отрова и не трови гадините. А сребърните йони се свързват с ензими, без които едноклетъчните не могат да живеят, правейки ги други съеднинения, и едноклетъчните вече нямат ензими и умират, все едно на нас да ни спрат кислорода. Не могат да станат резистентни на това, едно е станеш издръжлив на отрова, друго е да се научиш да живееш без да дишаш.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: 6fe00b3fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Аз съм № 2 и подкрепям № 11

 
  ... горе^
преди: 12 години, 26 дни
hash: 8e47f4f310
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много странно какъв е този цистит след полов акт. Бих ти препоръчала да отидеш на гинеколог. Мен от гъбички ме оправи д-р Джунков от Пирогов, но не знам как ще се добереш до него. Други добри са Румен Димитров и Димитър Гунев, потърси ги в нета. Пиши после какво е станало. Успех!
Номер 9

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: d39012799a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм номер 11 и забравих да кажа още нещо, пробиотикът е желателно да се замести с кефир, несравнимо по-силен е, кефир пит 3 дена дава по-траен ефект от пробиотик пит 1 месец. Кефирът съдържа 30 вида гъбички и бактерии (полезни гъбички, които ядат лошите) и е истинска бомба за кандида. Продава се в руските магазини, но най-добре е да се прави домашен, след като се намери от някой гъбата.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0868fb3ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Жена на 48 години съм и от година и половина има същия проблем с цистита. Няколко стерилни урини пусках след пиене на различни антибиотици и във всичките имаше е. коли. В момента пия хомеопатия, но за сега още не ми еподействала.
Ако има ефект, ще ви информирам, при кой хомеопати съм ходила.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2fef5cbc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Купете си тренажора на Фролов, той може да помогне и да излекува напълно много болести, не само пикочни инфекции. Купува се от 8kiana. com
Аз съм коментар 11 ползвам тренажора и съм доволен, не го рекламирам.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 187dfd500b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   С антибиотик винаги задължително се пие витамин D. Яж много кисело мляко и прави промивки поне веднъж седмично с лайка и сода. Не би трябвало да се развиват гъбички. Избягвай сладкото, когато пиеш антибиотици.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b85f565b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Не изчетох всичките коментари (ще ме прощавате, много са). Но имам няколко уточнения съвети.

Ципрофлоксацинът не е антибиотик, а химически действащ препарат, който убива много широк спектър бактерии и други вредни микроорганизми. ВКЛЮЧИТЕЛНО убива и кандида. Проблемът е, че когато влагалището се лиши от естествената си микрофлора (в следствие на лечението с Ципрофлоксацин), в него се настанява и развъжда нашироко, каквото попадне там първо. Кандидата я носят 99. 9 % от хората, освен това тя може да се върне в организма от нормално изпрано бельо (непреварено), от секс-играчки и при полов контакт с партньора. Обикновено е достатъчно безредна и "латентна", но намери ли стерилна незаселена среда, се "наяжда" до безобразие, започва да се размножава неконтролируемо и идва въпросното кандидозно бяло течение, евентуално съпроводено със сърбеж, болка и зачервяване.

Затова - не се тровете допълнително с други препарати, които да убият кандидата, а ползвайте навреме пробиотици. Буквално в момента на спиране на приема на ципрофлоксацин започнете курс с вагинални таблетки с лакто-бактерии. Те са напълно безвредни, не миришат, не предизвикват нетипични течения - те са естествената микрофлора на влагалището. При това са полезни микроорганизми, които ще се хранят във влагалището ви с това, което кандидата би яла (вашата естествена секреция). По време на курса с вагинални капсули ще наблюдавате засилено прозрачно течение с примеси от съдържанието на самата капсула (затова е най-добре да си ги поставяте преди заспиване). Това е нормално. След като приключите курса, такива ефекти няма да се наблюдават. Важно е да поставяте капсулите редовно минимум 4-5 дни - иначе вредните микроорганизми може да надделеят в борбата за територия;)

Ако сте изпуснали момента и ВЕЧЕ страдате от кандидозна инфекция след лечение с Ципрофлоксацин, можете да ползвате перорални противогъбични препарати (няма да правя реклама, има един, дето се пие еднократно и не е скъп) или вагинални противогъбични капсули (като цяло вторите имат по-слаб ефект). Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след това изкарайте курс с пробиотици! Иначе кандидите ще се върнат. Важна забележка за лакто-капсулите е, че трябва да се съхраняват в хладилник. Каквото и да ползвате - ЧЕТЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО ЛИСТОВКАТА!

Пожелавам ви успех и здраве:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0d9bae256
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Така... до коментиралия темата номер 19 - Ципрофлоксацинът е българския вариант на Цибробай, който е немски, но освен, че е по-евтин е пълно менте и няма никакъв смисъл от използването му.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b85f565b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   До коментиралия №20 - пълни глупости говорите, цял живот се лекувам с БЪЛГАРСКИ ципрофлоксацин при тежки инфекции и усещам облекчение на симптомите още на първите 12 часа след първото хапче. Не се е случвало да не ми подейства за нещо, от въпросните кандиди, през възпаление на средното ухо, до тежко инфектирана рана. Баща ми го спасява от обостряния на пародонтозата.

А на вас изглежда някоя фармацевтична компания ви плаща да правите спам-реклама. Изключително грозно е от ваша страна да лъжете сънародниците си да плащат повече пари за СЪЩОТО лекарство и да принизявате българската продукция.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0d9bae256
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ами Вие сам казвате, че цял живот се лекувате с българския вариант на лекарството, не мислите ли, че ако беше наистина толкова добро досега да сте се излекувал? :)))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b85f565b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Както писах и по-горе - лекувала съм РАЗЛИЧНИ заболявания, и то не само на мен, но и на баща ми. И да, излекувах се от: възпаление на средното ухо, възпаление на пикочните пътища, тежко инфектирана рана и дори въпросните гъбички. Баща ми се отърва от остра криза на пародонтозата, когато вече едвам говореше и го боляха всички челюстни кости плюс прилежащите мускули. Пия ципрофлоксацин само в краен случай при тежки или опасни инфекции, които не се повлияват от друго лечение и се задълбочават, не го пия просто ей така, когато ми скимне:) И представете си, действа. А човек е нормално да се разболява от нещо поне 2 пъти годишно, най-малкото от грип. Кой ви е казал, че веднъж пиейки ципрофлоксацин съм се "излекувала" от всичко завинаги? Това да не ви е жива вода? Аз впрочем не съм автора, а № 19 и 21.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a48530b4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Скъпо момиче, самолечението не е решение!!!!
Потърси консултация с уролог(за пикочни канали и пикочни пътища), за да не търсиш после помощта на нефролог (за бъбреци). Не искам да те плаша, но процесът се е хронифицирал- превърнал се е в хроничен, което е сериозен сигнал, че бъбреците също са застрашени.
Относно гъбичките е било необходимо да пиеш пробиотик заедно с антибиотика- но да се пият в различни часове с интервал между тях поне min 2 часа. Това е златно правило при приемане на антибиотик- винаги с пробиотик- това лекарите не го знаят или поне не го прилагат! Аз харесвам Лимекс форте- пие се по едно на ден по време на антибиотичното лечение и поне 5-6 дни след него, а може и по-дълго, но винаги в различни часове от антибиотика. Трябва продължително време да пиеш Уринал- за профилактика и лечение на пикочните пътища, заедно с комбинация от билки за цистит - след антибиотичното лечение.
Лошото на антибиотика е, че при по-продължително лечение с него се поличава дисбактериоза и гъбична атака, но и за това има лек- пробиотик, заедно с лекарствен препарат при гъбички- беше добър Нестатина, но вече не се произвежда, той има добър заместител, във всяка аптека го знаят!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СПОДЕЛИ ЗА ПРОБЛЕМА С МАЙКА СИ!!!
СЛЕД КАТО Е МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕ И ДА ТИ ПОМОГНЕ!!!

Не забравяй, че лекарската помощ е абсолютно задължителна, както и изследването на стерилна урина!
Не подценявай проблема, защото може да се стигне до много тежко заболяване на бъбреците, което е трудно лечимо!!!

Аз изучавам нетрадиционната медицина и съм запозната
с много ценни практики, но винаги търся традиционната медицина за поставяне на диагноза и паралелно лечение! Традиционната медицина не лекува- тя само поставя диагнози и третира последствията. ЗАТОВА ОТ АПТЕКАТА КУПУВАМЕ НЕ ЛЕКАРСТВА, А МЕДИКАМЕНТИ!

При цистита има 4 златни правила: добра хигиена;
предпезване от простуда- топъл кръст, топло тяло и генетали; както и съпътстващо продължително билколечение уринал; засилване на имунната система с Герисан или друг препарат!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ff817fa02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Здравей, аз също страдам от цистит още от студентските години и безспорно е ужасен... доста време помагаше нелидикс, .. после една от лекарките ми каза че вече съм привикнала към него и да сменя.. рядко го получавам но се случва, сега в момента също имам проблем от няколко дни. Предния път взех уринал акут и веднага подейства, но сега - не. Продължих с цистирен и имаше почти веднага ефект, но взех и ципрофлоксацин /все неща, изписвани ми от лекар, но не ходя всеки път на преглед, просто си знам лечението/... абсурдно е да получаваш цистит след полов акт, наистина отиди на изследвания при добър гинеколог, аз винаги го получавам след простуда, по това време на годината.. всичко което казваш тук на хора - неспециалисти /каквито сме всички тук, предполагам/ - кажи най-подробно на лекаря и намери причинителя при теб. Пробиотик се взема при всеки антибиотик и малко са преувеличени вредите и страхотиите вследстиве на ципрофлоксацина. За всеки пациент е различно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8777108711
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Цистит се лекува за около един месец с лесна природна рецепта на д-р Атанас Михайлов. Едната съставка е чай от хвощ/гръмотрън/хвойна, а другата хомеопатичното лекарство Cantharis 5(9) CH. Смес от гръмотрън(70 грама) полски хвощ(70 грама) хвойна, плод(30 грама). 2 с. л. от сместа се варят 15 мин в 600 мл вода. Прецежда се и изстива и се пие 3-4 пъти на гладно по 100-150 мл.

Аз изпих доста антибиотици и все ми се връщаше инфекцията, след този курс на лечение съм чист от години. Тези билки събарят механично бактериите, а не оптиват да ги убият, затова са много ефективни.

Cantharis 9 CH - по 5 гранули след уриниране. Ако не знаете как се пият и съхраняват хомеопатични лекарства, поърсете в гугъл и следвайте упътванията.

След антиобиотик - опашка след антиобиотик, др Михайлов. Напишете в гугъл и ще ви излезе рецептата за опшката - тя е, за да се възстанови имунитета и да не хванете гъбички.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 61470933c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ако е в лека форма може да се пие Монурал-еднократно, също е антибиотик. Има и билкови препарати за профилактика-пий ги дори когато нямаш цистит. Иначе задължително с антибиотик пия пробиотици, иначе се явават гъбички. И най-вече-обличай се добре, пази си кръста и не носи къси поли в студено време. Помага и ако носиш бодита.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 894bea8a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Здравей миличка.
Ако все още имаш проблем с цистита мога да ти споделя моя опит и това, което помогна на мен.
Преди години аз имах повтарящи се цистити и когато ми предписваха антибиотици се чувствах добре, щом ги спирах обаче проблемът отново се появяваше, въпреки, че ми предписваха скъпи лекарства, които уж помагат на мен нито едно не ми подейства и само харчех пари.
Докато не открих чая на Др. Ламбрев за бъбреци. След поредното лечение с антибиотик реших вместо с лекарства да пробвам с него и за мое щастие вече 3 години не съм боледувала. Трябва обаче да се пие по-дълго 2, 3 месеца и след като свърши антибиотичното лечение.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3e796d09f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Здравeйтe аз съм на 30 години и от 19 годишна имам цистит.
Баба ми като пeнсионорана лeкарка всe ми сe карашe да сe обличам... и аз нe я слушах... от опита ми над 30 пъти с цистит разбрах eдно.... винаги прeзeрватив, ама винаги. Цистита сe получава почти и винаги два дeна слeд половият акт... бeз прeзeрватив, от по груб сeкс, от тeсни дънки или бeльо... та имам съпруг от 16 години и намeрих моeто лeчeния- чай от цистит... напълно обикновeнна обаковка от аптeката- в нeго има билки... като мeчо гроздe, полски хвощ и чeрвeна боровинка... пия го от сигурно 10 години... но постоянно... дори когато нямам цистит и накрая всичко изчeзна

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bbd3a99e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Здравей, сигурно вече си се справила с цистита (поста е преди 8 години), но аз ще ти кажа какво да правиш, за да не получаваш неприятното парене. Винаги след полов акт, ама винаги и по възможност, веднага след акта отиваш и се изпишкваш. Може да са три-четири капки, но се насили, това отмива бактериите, ако са попаднали по време на половия акт в уретрата. Също така си пази кръста- не носи плитки панталони и поли, почти 100 процента ще ти настинат яйчниците и ще започне паренето. Успех, мило момиче, опитай и кажи дали действа моят начин!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker