Вагинални гъбички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вагинални гъбички
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 15555 пъти
Здравейте! Искам да ви споделя за моя проблем, защото съм много притеснена... От 3-4 дена започна адски много да ме сърби отдолу.. и то не отвън а отвътрешната страна.. направо ми идва да се раздера и издълбая с нокти. Като бръкна вътре да се почеша и си изкарам пръста, той е целия бял във някакви бели парцалчета ( нещо като сирене) отвратително е!

Никога не съм имала бяло течение и каквито и да било проблеми.. поддържам доста голяма хигиена - сутрин преди училище, след училище и преди лягане се мия отдолу обилно и със сапун. Като ходя до тоалетна по малка нужда винаги се бърша със бебешки мокри кърпички за свежест. НО... от 1 седмица спя с новия ми приятел и го правим БЕЗ презерватив и се чудя дали той не ми е лепнал нещо от някоя мърша дето е спал с нея.. казах на майка ми ( тя незнае че НЕ СЪМ девствена ) че имам такива неща отдолу и тя съвсем спокойно го прие и ми каза, че е от това защото постоянно се мия със сапун и до прекалено често, ползвам мокри кърпички които би трябвало да са за дупе но аз си бърша и онази работа, преди 5-6 дена ходих да си вземам тоалетна хартия и от бързане не разбрах че съм взела хартия за кухня.. дали може от тези неща да са се получили или моя ме е заразил?

Мама не иска да ме води на гинеколог щото било много гадно и щяло само да си изчезне, но аз искам да знам от какво е станало и да започна да се лекувам..
Та въпросът ми е възможно ли е да са се получили от : бебешки мокри кърпички, прекалено голяма хигиена и често миене със сапун, хартия за кухня??? Моля ви помогнете ми защото ще се побъркам.. не ми казвайте да отида на гинеколог - ще отида! но искам да знам има ли вариянт да е някоя от тези причини..
( моля модераторите да публикуват историята, защото ми е много важно.. благодаря!!! )
МОМИЧЕ, 14г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 2e8ab5132c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Мама не иска да ме води на гинеколог щото било много гадно и щяло само да си изчезне"
Аман от такива глупави майки. Отиди на лекар момиче!!!

Bebs

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 567801a544
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъпа, предай на майка си от мен, че в часовете по биология е спала здраво и че ЖЕСТОКО се лъже, че гъбичките изчезват сами. Те НЕ изчезват сами; на гинеколог НЕ Е ГАДНО да се ходи, а е препоръчително. Ако водиш полов живот, трябва максимум на половин година да ходиш на преглед.

Имаш гъбички 100%. Не е болка за умиране, но трябва професионално лечение от ГИНЕКОЛОГ. Няма какво да питаш майка си, не си на 5. Отиваш при личния си лекар, обясняваш проблема и искаш направление за съответния лекар. Там ще ти вземат материал - не боли!!! - после ще определят вида на гъбичките и ще ти изпишат подходящо мазило/свещички или нещо подобно. За около 2-3 дена ще отшумят проблемите.

А относно заразяването - да, може да стане от прекомерно миене, защото така се нарушава баланса на микроорганизмите, от които някои всъщност имаш полза :) Може да е от замърсяване. Най-вероятно е заради половия акт. Обикновено след първи полов акт се получава и не е необходимо партньорът ти да е виновен точно.

Лекувай се :) Дано мине скоро, че знам колко е гадно.

Харп

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3010f8e2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   гъби... честито приятелят ти явно е спал преди с някоя такава"гъбясала". Отиди на гинеколог да ти предпише нещо, но трябва и той да отиде също

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 104825d8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и да не са гъбички, а нещо по лошо, взимай в началото на месеца направление и бягай сама на лекар, щом правиш секс не си дете, оправяй се сама, не търси само мама!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 29759dbb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Цяло чудо е, че чак сега си ги получила, а не по-рано при този вид хигиена. Никога не се мий със сапун отдолу и да се бършеш с мокри кърпички. Най-вероятно и секса е допринесъл, ако си се протрила, но не мисля, че момчето ти ги е лепнало. Мий се по един път на ден само с вода или интимен гел, препоръчвам лактацид, без това да се приема за реклама. Аз лично само от него съм доволна. Иди и на лекар да ти изпише нещо да ги махнеш. Вероятно ще ти изпише полижинакс за 14 дена, но може и с едно хапче да се оправиш, според зависи как ще прецени гинеколога. И си промени малко хигиенните навици, щото са много неправилни и може да си навлечеш и други неприятности. А за това, че ще си минат сами - не мога да повярвам, че ти го е казала майката ти. Малко вероятно е, по-скоро ще станат повече и по-упорити с времето, така че отивай възможно най-рано на лекар и не експериментирай. Има и голяма вероятност ти да си пренесла нещо на момчето, затова няма да е лошо и той да иди на лекар и да му изпишат нещо.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: caf2362755
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   99% процента съм сигурен, че са гъбички по-добре бягай при доктор.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 20baabf7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах абсолютно същото нещо, но не отидох на генеколог, в нашето семейство не обичаме лекарите (след няколко горчиви опита), съветвам те да си купиш от аптеката Клеева тинктура, започни да я пиеш и да си правиш промивки с нея, за 3 дни се оправих. Иначе да, напълно възможно е той да ти ги е лепнал, правете го винаги с презерватив после да не ни пишеш че си бременна! Също можеш да си правиш промивки и със сода

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 31b10db4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Имаш гъбички, да. Спри да се миеш със сапун. Купи си интимен гел, гледай да е Euserin или Safforelle, или някой друг от аптеката. Прегледай си бельото- спри да носиш прашки от изкуствена материя.
Използвайте с гаджето презерватив. Това е задължително просто!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8c5d569678
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не слушай неграмотниците тука! Тва че имаш гъбички не означава че приятеля ти е изневерил! Могат да се получат от много други неща като антибиотици, басейни, ползване на мръсни кърпи, странички ефекти от лекарства.

По принцип във влагалището ти има безвредни бактерии които го предпазват. Нещо се е нарушило във вагиналната флора и си получила гъби. Щом майка ти не иска да се заеме заеми се ти защото е сериозно, а и много неприятно! Потърси телефон на гинеколог от някоя приятелка... или от някъде... ако ще отиди в някоя болница и си запиши час.. гъбичките трябва да се лекуват! Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1f5fa973ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Недей веднага да обвиняваш момчето, гъбичките са най-малкия проблем при секс без презерватив. Малките момчета все още не могат да се контролират когато свършват и нищо чудно скоро да пуснеш тема "Закъснява ми, дали съм бременна". А и има много по-сериозни гинекологични заболявания от гъбичките, които сами по себе си не са толкова страшни НО само ако се лекуват на време. По принцип майка ти е права, не е препоръчително да се използва сапун и мокри кърпички. Също така, когато се измиваш от долу НЕ мий влагалището от вътре. За съжаление жените сме предразположени към гъбични инфекции. И най-гадното е, че не винаги се "хващат" от полов контакт. Аз преди няколко години имах и бяха следствие от страничен ефект на силен антибиотик. Някои лекарства имат този страничен ефект. Също така могат да се получат и от мръсни ръце- например приятелят ти да те е докосвал от долу без преди това да си е измил хубаво ръцете... Причините могат да са много АКО бялото ти течение е гъбична инфекция. Отиди на гинеколог и той ще ти разясни всичко. Но задължително използвай презерватив, не разчитай на обещания и хваления от гаджето ти.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6c8a8329a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ж30: Пише ти Жена, която непрестанно пати от подобни проблеми...
1. Майка ти е за убиване! Гинекологът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
Напълно съгласна съм с мнението на № 2.
2. Относно личната ти хигиена: СПРИ ползването на бебеки кърпички. Прави ежедневно външно измиване с ЧИСТА вода; 2 пъти седмично: външна промивка със сапун и чиста вода + вътрешни промивки с дамски душ. Няма как да го избегнеш, след като вече не си девствена... Съдържанието на дамския душ може да е различно...
3. Относно гъбичките: Гинекологът да определи НЕ само видът им, а и ПОДвидът им. Само тогава ще имаш правилно лечение. Ако не може, значи не работи с хубава Лаборатория и трябва да го смениш. В противен случай, може да не ти предназначи подходящо лечение и вместо да те излекува, да ги направи резистентни къв всякакви лекарства и тогава лечение няма... (Не питай старило, а питай патило... ). Гъбички и инфекции може да получиш по няколко начина:
- предадени по полов път
- поради неспазване недобра хигиена (т. е. мръсни ръце, бельо и т. н. )
- спазнаве на педантична хигиена
- използавен на неподходящи хигиенни средства
- дисбаланс в микрофлората на организма, т. е. ние си ги носим в себе си по принцип, но понкога създаваме предпоставки едни видове да надделеят над други. Това се случва след прекалена консумация на сладко, солено, пикантно, алкохол, цигари и какво ли още не... Така че - не винаги партньорът е виновен...
4. Отвара за дамски душ (за профилактика при нормални обстоятелства) - сода бикарботан (на върха на нож) + няколко кристала от калиев перманганат, разтворени в отвара (4 супени лъжици в 1 литър вряща вода - ври 10 мин, престоява 30 мин и се прецежда през тампони за лице) от една от следните билки:
- тетра (смардлика);
- бял равнец
- лайка
Прецеждаш през фунйка, в който си поставила тампон за лице, отгоре през цедка, в която също има тампон за лице. Най-удобни за целта са дебели PVC-шишета от боза.
5. Отвара за дамски душ (за профилактика при гъбички и инфекции) - сода бикарботан (1 равна кафяна лъжичка) + няколко кристала от калиев перманганат + 12 капки "Цитросепт" или негов аналог + 5-6 капки йодова тинктура, разтворени в отвара (4 супени лъжици в 1 литър вряща вода - ври 10 мин, престоява 30 мин и се прецежда през тампони за лице) от една от следните билки:
- тетра (смардлика);
- бял равнец
- лайка.
Същата отвара се прилага вътрешно и външно, едновременно (едно след друго).
Т. Е. Подготвяш голямо количество отвара. Измиваш се външно с чиста вода + интимен сапун; измиваш се с прецедена отвара с телесна температура - с дамски душ; измиваш добре някой леген, слагаш остатъка от отварата и престояваш вътре 15 мин. След това само се подсушаваш, но не се измиваш.
Всичко това се прилага ЗАЕДНО с лечението на гъбички и инфекции, а НЕ ВМЕСТО него. Гинекологът ще предпише лекарства, които са МНОГО силни и задължително се пият от ВСИЧКИТЕ партньори.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1b3bb8c499
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гъбички се хващат не само ако водиш полов живот, хващат се от антибиотици, от обществени тоалетни и от интимните ни партньори :) Твоето е със сигурност гъбична инфекция, задължително иди на гинеколог, кажи че си имаш приятел за да изпишат и на него лекарства, трябва и двамата да се излекувате за да не се повтаря всичко отново

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 31b10db4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До номер 11

Нищо чудно, че непрекъснато страдаш от гъбички. Всеки нормален гинеколог забранява на жената да си прави вътрешни промивки! Заболя ме главата като четох какви неща съветваш момичето.

В кой век живееш? Съчетаваш отварите си с лекарства??? То затова няма никакъв ефект!
"Сода бикарбонат на върха на нож" - ако не беше толкова трагично, щеше да е смешно!

Извини ме, не искам да съм груба, но това невежество е потресаващо.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4ae81b84c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Първо, и аз да кажа, че имаш много лоши хигиенни навици. Кой те е учил така!? Никога не се мий със сапун! Той изсушава и предизвиква гъбички. Забрави за мокрите кърпички там долу!
Изказването на майка ти е шокиращо! Нищо не изчезва от самосебе си! Симптомите на инфекцията просто се притъпяват, но тя продължава да действа и може да нанесе сериозни проблеми на детеродните ти органи, ако не се лекува на време. Винаги се ходи на лекар, тъй като симптомите на много от половите инфекции си приличат и само микробиологично изследване може да покаже какъв е точно проблема.
Много вероятно са гъбички, но има и други възможности. Например трихомони. Инфекция, която протича точно с бяло течение на парцали като пресечено мляко. Не е страшно, лекува се. Проблема е, че без изследване се бърка с гъбички. Затова, настоявай да ти направят изследване.
Вземи се Лактацид или Сафорел, наистина са добри и забрави за сапуна.
Грижи се за себе си и винаги ходи на гинеколог когато имаш някакво притеснение. Няма нищо страшно, не боли. Аз от 16 годишна ходя сама без мама или приятелка.
И последно, винаги прави секс с презерватив. Повярвай ми, ще си спестиш много главоболия.
Ж27

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6c8a8329a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   № 11 до № 13: ОК, содата е 1-2 грама. Хайде премери го в домашни условия... А що се отнася до промивките, гинекологът ти е некадърник. Познавам Светилата на гинекологията в България. Защо ли нито един не ги отрича? ! - Както и всичките описани процедури... Дали бих прилагала нещо върху себе си, без да е препоръчано от поне няколко специалиста? !
Живей си в невежество... - Омърсена и заразена, но щастлива от незнанието... За съжаление, ще страда(т) и половиката/половинките ти...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 31b10db4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От 13 до 11

Искам само да ти кажа, че съм омъжена и говоря за сексуален партньор в единствено число. Лично гинеколог ми е забранил вътрешни промивки, именно защото се нарушава флората във влагалището, естествената му среда, а това допринася за развитието на гъбички. Дезинфекцираш ли си дамския душ преди да го ползваш? Всичко, което си пъхаш вътре стерилно ли е? Щом познаваш "светила в гинекологията в България", защо страдаш непрекъснато от това?

Нямам проблеми с гъбичките и с половинката си. Не мисля, че съм невежа. Разбира се, всеки сам избира какво да ползва и как да лекува проблемите си. "Омърсена и заразена" няма как да съм.
Ти пишеш "всичките партньори". Колко трябва да е това "всичките"?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 11a1a65dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз имам проблем от това естество. На 15 съм и съм девствена. Като прочетох коментарите разбрах че може да е зарди това че се мия със сапун. Признавам си страх ме е да отида на генеколог и не съм казала на майка ми за този проблем. Вече обаче четвърти ден не мога да понасям този сърбеж. Мога ли да се доверя на коментар 7?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: be3945c51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Здравей, мила, аз съм момиче на 19г. Преди около година имах същия проблем като твоя, гъбичките не изчезват сами, твърде вероятно е да са гъбички. Аз ходих до гинеколог, тя ми изписа едно вагинално мехлемче, медикаменти за орална и вагинална употреба, не е страшно и не боли. Гинеколожката тогава ми каза че гъбичките могат да се получат по неясни причини, от ежедневни превръзки, носени по-продължително, от сапун и т. н., преживяла съм го знам че е супер гадно но не слушай майка си кво разбира не й е на главата затова така говори

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker