Какво ми има? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво ми има?
преди: 12 години, 26 дни, прочетена 3279 пъти
Здравейте. на 23 години съм от малък град в България. Уча право. Не ми се отдава обаче изобщо, както с повечето умствени и интелектуални препятствия по пътя. Чувствам как полагам неимоверни усилия да постигна дори и малък резултат, но като ми дойде изпит, упражнения с практическа насоченост, аз самия се оплитам в собственото си невежество. Изкарвам относително добри оценки, но на фона на усърдието и старанието, те са смехотврни. Усещам, че няма как да помагам на хората, да им давам точните съвети. Тук идва и проблемът.

Периодично с натрупване на очевидната ми изостаналост спрямо останалите, аз изпадам в депресия (поне така го описва лекарката ми). Обяснявам й с подробности как мисленето ми и логиката ми са някак притъпени, а тя казва, че човек трябва да е щастлив от това, което е. Как да съм щастлив с това, че съм малоумен на фона на масата. Пих някакви хапчета в процеса на т. нар. "заболяване", но според мен то си има пъ

рвопричина и то е следствие от менталните ми проблеми. Усещам се, че толкова бързо забравям нещата, че не вниквам в тях, че не го разбирам и не ги осъзнавам. Четейки книга е същата история - книгата минава покрай мен, дори не мога да си създам мнение или да запомня за повече от 1 седмица герои. Ако в този период не я чета - всичко отива по дяволите. Гледайки филм е идентично - не вниквам и често не мога да схвана идея и случката като цяло. После гледам деца на по 15-16 години пламенно да коментират и да се вълнуват. Как да се насладя на това, което имам, да съм радостен свойски, като нещата не вървят.

Често съм мислил за самоубийство. Сега съм в същия период, същата ситуация. Не искам да ходя на лекар - пак ще ми говори същите неща и пак ще ми предпише хапчета. След 3-4 месеца всичко ще е "по старо му", но пак аз ще ходя като насран в университета ( а вече и извън него) невъзприемащ, неразбиращ и немислещ. искам това да се поправи, но не става. Моля ви помогнете със съвети - ще съм благодарен. Тук мисля има хора, които са повече от един лекар със заучени реплики. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 24 дни
hash: 2cf24f825f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В същата ситуация съм, с тази разлика, че съм на момиче и съм на 25!!!
Пиша ти, за да ти кажа, че не си сам.
И се надявам някой да пише с предложение за разрешаване на проблема, защото не зная алгоритъма.
Прегръщам те!

 
  ...
преди: 12 години, 22 дни
hash: 33b9f834af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъпо момче, от начина, по който си написал всичко това, изобщо не личи да си малоумен...
Не знам как се чувстваш и не мога да те разбера, но съм сигурен, че на 23 години мислите за самоубийство са излишни. Все има за какво да живееш, намери го и наистина бъди щастлив от това, което си. Казва ти го възрастен мъж, който на 63 все още намира радостите в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 22 дни
hash: 92e9a884e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   здр. имам роднина с същите проблеми но сега вече учи за лаборант, след като положи 4 години подред изпит, оказа се че е от висок адреналин. Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 22 дни
hash: ace22ec2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от автора: Това е единственото нещо, за което мога да говоря и пиша. Всичко друго сякаш е замряло за мен. Не поемам никакво познание освен елементарни конструкции, сякаш е развита някаква слаба механична памет в мен, без да оставя следи нещо повече. Умея да запомням цифри и числа, но не и да ги обличам в каквито и да е думи и да правя логически съждения, да съумея да изговоря нещо и изцяло погледнато да протече някаква мисъл. Полагам усилия това да се промени, но не става и затова се стига до депресията. Просто виждам различието м/у мен и останалите като усреднена маса.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 608357d200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кажи ми, ако не сега, то преди време не си ли прекалявал с количеството приета информация?
Например да си прекалил с престоя в интернет - игри, фейсбук, порно, музика и прочие???
Мозъкът ти се самопрочиства. Остави го и не му натрапвай нищо за известен период.

А междувременно пий поне по 1000 милиграма рибено масло от сьомга всеки ден. Вълшебно е - не само, че изостря мисълта, но и лекува депресията. Подобрява настроението, мотивацията и самочувствието.

 
  ...


...
преди: 12 години, 21 дни
hash: 09c7b6605d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Правото не е за теб!
Това ти е болестта.

Завърши го горе-долу да му мяза и си търси призванието.


Ягода

 
  ... горе^
преди: 12 години, 18 дни
hash: 4cb697e185
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е от това, че учиш право. Човек си е един и същ с каквото и да се занимава и в каквато и ситуация да е. Аз съм пример за това. По-жалък и неадекватен човек от себе си никъде и никога не съм виждала. В каквато и ситуация да ме поставишш, сред каквито и хора да съм, аз просто съм неадекватна и това до живот няма да се промени. Другите го виждат, но от съжаление може би и от безразличие никой никога не ми е казвал каквото и да е на таи тема. Аз страдам от малоумността си откакто се помня. Не си мисли, че само ти си така. Ако ме познаваше щеше да се успокоиш колко по-зле има от теб. Ето днес пак бях в такава ситуация в която не един а цели три пъти показах и доказах невъзмпожността си да възприемам, съответно и постъпих меко казано абсурдно и нелогично - както вскеи друг път. Лечение за това няма. Все едно да кажеш някой напълно нормален човек с адекватни и логични реакции да стане като теб. За да подкрепя това твърдение копирах две определения от уикипедия за това какво е глупост и какво интелект.

"Глупостта е липсата на интелигентност, способност за разбиране, разум, ум или трезва преценка. "

"Интелект е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация. Най-общо в разговорния език под интелект се разбира способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея. "

Това е, кратко и ясно казано в две изречения. Аз просто съм глупава, липсва ми какъвто и да било интелект и това няма как да се промени, въпреки усилията които полагам и не спирам да го правя. Приеми, че трябва и такива хора да има и се опитай да се възприемеш така и да живееш с тази тежка мисъл. Не знам дали това чувство че съм жалка някога ще отмине през живота ми. И от работа ме изгониха именно заради това, че съм глупава и не мога да мисля и да постъпвам правилно. Имам два изхода - или да приема да живея с тази мисъл до края на живота си или да се самоубия в скоро време, за да се спре с това мъчение.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: ace22ec2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е до запомнянето само. Правилно се казва какво е интелект и какво е глупост. Аз се виждам неадекватен на настоящия век. Използвам едни и същи клишета. УЧа и заучавам уж неща, а после нищо. Не мога да правя логически връзки. Схеми не мога да си обяснявам и ги уча едва ли не като папагал и то не е само сега. Най-простият ми начин за изпробване е 10 английски думи. Опитвам се да ги зауча - не става. 5 минути след като съм ги видял и уж съм се старал да ги запомня, не се получава. Не е до приемането на информация, както се казва. Не играя игрички, опитвал съм се защото съм виждал как 12-13-годишни деца се забавляват на тях, а аз не мога да схвана нищо. Обясняват ми комп. неща, не мога да ги приложа после, налага се да звъня пак и пак. Забравям често какво и как съм казал, макар че казвам едно и също изобилстващо от клишета, нещо. Трудно съставям мнение за нещо. Това с филмите и книгите е открай време. Надявам се да си намеря някаква работа, която да е неангажираща с умствени възможности. Виждам си проблема навсякъде и сред всички хора. Направо съм като идиот. Улавям се да сричам, докато чета наглас, хващам се да пиша Ч вместо Ц. Не знам как да го обясня с какво и как. Интересувам се от спорт, а и това забравям и изпадам в смешни ситуации и се стига дотам да ме гъбаркат другари, да не би да съм на хероин. Други ми казват "да не четеш м/у редовете". Наистина не се чувствам човек, отговарящ на критериите за човек. Дотук съм изтикал с много усилия и усърдия, но се чувствам недостоен за това, което съм постигнал. А и да - не е от липса на самочувствие. Харесвам доста качества в себе си, но виждам че съм неспособен за нищо. Това е, което исках да кажа - автора.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 13742671ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   разсейваш се много, болен си от синдрома разсейване. аз винаги като чета книга я чета без да усмислям нещата, просто я чета но си мисля за съвсем други неща... спокойно, просто като се усетиш че изпадаш в такова състояние си кажи, хей, аз ще уча ли или ще дремя? нали трябва да взема правото!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0f64cb8b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте, имам проблем и не знам на какво се дължи. Имам проблем със запаметяване на елементарни неща. Уча в университет и когато имаме лабораторни упражнения след като са ми обяснили нещо, после забраям всичко, и стават големи неприятности после. Какво мога да направя за да се реши този проблем?

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 93143d6553
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, ако ще ви е по-спокойно и аз съм на същия хал. Бързата ми памет е много неуслужлива и затова непрекъснато си записвам, при това съм секретарка и водя неспирни записки,за да мога да съм във състезанието....
Знам си ресурса и малко се скътавам в компания, така поне не изглеждам като глупачка.Осъзнала съм,че няма да се променя и съм снижила ЕГОТО си до ниска позиция.Иначе е много сложно и трудно да поддържащ нереално висока самооценка.
Няма как всички да са умни,трябва да има равновесие и аз съм от другата страна.....Не си мислете,че не завиждам на някои от умните си колеги ама Бог и сипал, сипал и забравил за спре кранчето :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8997fd262c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Абе хора, я се вижте! Това не са писания на глупави и неадекватни хора, а на умни, но с ниска самооценка. И това може да се корени още в детството ви, във високите изисквания на родители и учители към вас. Работете върху самооценката си и не се мислете за глупави. Я вижте истинските глупаци страдат ли от това, че са глупави? Не разбира се, та те не го осъзнават. Вие просто сте чувствителни натури, което ви прави по-склонни към депресия. Осъзнайте се и се заобичайте! Горе главите! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b9c6c8c2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз изпитвам същите затруднения, които описва авторът и не мисля, че е защото сме глупави. Мисля, че е от депресията. Като по-малка схващах всичко много бързо и имах само шестици в училище. Дори ме караха да помагам на другите деца. От няколко години обаче живея в стрес, заради здравословни проблеми и от там и депресия и забелязах същите симптоми. Адски трудно ми е да се концентрирам или запомня каквото и да било. С големи усилия вниквам в каквото и да било ( книги, филми и т. н. ) Направо се чувствам тъпа и определено не на себе си! Та според мен не е това, което те води до депресия, а обратното - това са симптоми на депресия.
За другите, които са коментирали също си личи, че не са глупави. Това са симптоми, не се обиждайте сами!
А когато веднъж си насадите в главите, че нямате възможности и се притеснявате от това, става почти невъзможно да свършите нещо като хората.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker