Приятелят ми не си мие зъбите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Приятелят ми не си мие зъбите!
преди: 12 години, 2 дни, прочетена 4663 пъти
Здравейте!

Приятелят ми не си мие зъбите, има много проблеми с тях, но все пак не го прави. Много ме е яд и не знам как да го накарам да започне. Боли го има много чувствителни венци, но за мен това не е оправдание. Как да го накарам и какво да му препоръчам? Не е нужно да нападате и обиждате, просто питам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 дни
hash: e53b8cda88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори с него че ако не ги мие ще стане по лошо за него!

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: b6c194a7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми, препоръчай му зъболекар и говори с него. Това е нещо сериозно, съмнява ме да е 12 годишен келеш, просто му обясни, че е важно да си поддържа устната хигиена, най-малкото за да не го боли като яде. В случая няма да стане на сила и с налагане на мнение, ще стане с обясняване и разбиране...
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: f65cc91904
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Наистина е много неприятно... но за да не го обидиш много, като се опита да те целуне, му изцепи "мм какво си ял, дъхът ти мирише гадно", ако му го кажеш това може да се обиди да, но според мен това ще го подтикне да отиде и да си измие зъбите, а ако е сериозен към теб и към себе си, ще започне да ги мие всеки ден, ха-ха. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 дни
hash: d315b34dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж сега, такова нещо като "чувствителни венци" няма! Приятелят ти най-вероятно има скрита пародонтоза - това е когато се е образувал малко зъбен камък в онези скрити места под венеца, т.е. между венеца и зъба. Това нещо постоянно дразни и разранява венеца, като от кръвта и секретите зъбният камък се натрупва ускорено, което още повече разранява и възпалява венеца.

Необходимо е да се посети зъболекар - специалист в премахването на зъбен камък, но не при тези палячовци с ултразвуковите джаджи, а чисто механично да го остърже отвсякъде. Процедурата е максимум половин час, не е скъпа и не боли. Камъкът се остъргва, зъбите се полират със специална паста, след което се жабури с дезинфекционен разтвор.

След това се купува нова четка с твърд косъм и една от пастите "Лакалут" или "Пародонтакс" - и двете са подходящи за случая, макар че механизмът им на действие е различен. МИЕНЕТО не е необходимо да е много често - ВЕДНЪЖ НА 2-3 ДЕНА Е ДОСТАТЪЧНО. Важно е миенето да е дълго - поне 3 минути, миещите движения да са интензивни и главно вертикални, а критерият за добро измиване да е - когато докоснете стената на зъба с език трябва да усетите огледално гладка (не грапава или пък "матова") повърхност. Особено внимание и усилие трябва да се обърне на областта където венецът се съединява със зъба. ЗДРАВИЯТ ВЕНЕЦ, ДОРИ ПРИ УСИЛЕНО ТЪРКАНЕ С ЧЕТКА, НЕ КЪРВИ! Все пак дори и здравият венец се раздразва, за което му е необходимо време да се възстанови. Ето защо миенето на забите по-често от веднъж в денонощието е непрепоръчително.

ПРЕКАЛЕНО ЧЕСТОТО МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ, ОСОБЕНО СЪС СЪВРЕМЕННИТЕ СИЛНО-АГРЕСИВНИ ПАСТИ, Е ВРЕДНО!!! АБСОЛЮТНО ИЗБЯГВАЙТЕ ПАСТИ С ИЗБЕЛВАЩО И АБРАЗИВНО ДЕЙСТВИЕ!!! За винаги свеж дъх си има дъвки, препарати, както и техники като остъргване на цялата горна повърхност на езика с ръба на чаена лъжичка. Недейте да гоните ефекта на свежия дъх чрез постоянно миене на зъбите!

Мога да препоръчам и доктор, достатъчно възрастен и опитен в областта, стига модераторите да не го приемат като реклама. Д-р Даниела Петрова - кабинетът й се намира във входа на една малка нова кооперация непосредствено зад (и малко встрани от) х-л Плиска в София.

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 91c02c08bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От една година вече ходи на зъболекар и все му казвам че поне малко грижа да помага ще е по добре. Имам чувсвтото че на 30 ще остане без зъби :( Просто като че ли е твърдо против четката за зъби каза ми да измисля друго. Но ще пробвам с този съвет на номер 5. А номер 3 той е сериозен и не е като да не сме водили разговора много пъти, просто вече му става хем неудобно хем мисля че спира да разбира че просто се притеснявам за него, а го приема по навътре. Когато искам да видя докъде е стигнала зъболекарката например вече си стиска устата и грам не коментира темата, не искам много да го натискам, защото се притеснява. Просто трябва тактично и внимателно да го накарам да предприеме действие, въпроса е и да му харесва предложението :)

Благодаря! :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 78ebedc680
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   кажи му че ако не ги мие няма да се целувате

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 дни
hash: 034668dd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хора, ще умра. В смисъл аз съм малко маниак на тема чистота, хигиена, ред и т. н. Зъбите си ги мия по няколко пъти на ден. Генетично цялото ми семейство има проблем със зъбите, но аз нямам защото ги поддържам супер много, ходя на профилактични прегледи, не пия студени напитки/тъй като са чувствителни/и т. н. Имам холивудска усмивка. НО баща ми и брат ми НИКОГА не си мият зъбите. Много е гнусно и гадно. Дъхът им е ужасяващ. И в същото време постоянно се оплакват, че са им развалени зъбите, че това, че онова-МЪРЗИ ГИ. Мързи ги и целият свят им е виновен за развалените миризливи уста и всичко останало.
Просто му кажи да си мие сутрин и вечер зъбите и да отиде на зъболекар да му предпише подходяща паста и вода за изплакване.

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 4ec147fc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Купи му "сандрин"-за почистване на зъбите, свеж дъх и успокояване на раздразнени венци. Като го мързи да си ги мие да си плакне устата с това поне. 3-4 капки се разтварят... а бе ти ако решиш като го купиш и ще прочетеш указанията

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: e52a1ec59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Паста Sensodine fluoride или друга на sensodine за чувствителни зъби. Те са най-добрите- от опит го казвам. И болката не е оправдание, ще става по-лошо ако не си обърне внимание

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 63db0abb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тцтцтц, боже как е възможно млади хора да се занемарят така??? На 30 г с чене??? :( Като имаш проблем отиваш на лекар, ама той не е виновен, че родителите му не са го възпитали.


Ягода

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c8d160ff00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами разкарай го! Мръсльо! Как може да живееш с човек, на когото изобщо не му пука, че може да те е гнус от него. Безцеремонен егоцентричен мърляч!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker