Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия
преди: 15 години, 4 месеца, прочетена 8969 пъти
Здравейте, приятелят ми ме заряза заради колежка. Тривиална история до не знам къде. Живяхме заедно 10 години, но аз доста се бях вдълбала в работата си, което знам, че е грешка, но го знам сега. Та той ме накара да напусна работа, за да се подложа на инвитро, тъй като той не може да има деца нормално.

Напуснах работа, минах всички прегледи и остана само да направим процедурата, даже беше фиксирана и датата. В тоз момент той реши, че е лудо влюбен в една жена и трябва да се разделим. С две думи това е историята. Но след това аз изпаднах в депресия, което естествено не съзнавах. Ходех като луда да тренирам 100 неща и се тресях непрекъснато, попиивах си, но не повече от нормалното за такива ситуации.

Върнах се на работа - но нищо не беше същото - станах още по-зле, та накрая отидох на 4-ти километър за 10 дена и се сдобих с диагноза и антидепресанти. Продължавам да ги пия и днес - вече три месеца. Нищо не е станало по-добре. Стоя си вкъщи. Всичко ме боли, нищо не ми се прави, нищо не ме интересува. Как ли ще се отърва от това състояние, един бог знае, ако някой от вас има идеи, ще се радвам да ги сподели с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 4 месеца
hash: 505e686edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам, но историята ти е много тъжна, съжелявам!! :(

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: fc083b06a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лекарствата ще помогнат. Ще срещнете друг човек. Просто е необходимо търпение. Случилото се е за добро!

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Благодаря за коментарите и за съчувствието. И аз все се надявам лекарствата да помогнат, ноо.... май не е само това. Всички казват, че си зависи от самия теб, а ти не си вече същият, просто не знаеш кой си и за какво си... сега е гадно, преди 3 месеца беше ужасно... ако стане приемливо ще кажа :))) Това, че случилото се е за добро ми го каза един свещеник, ще трябва да повярвам в това.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 406182b8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко ще мине, всичко ще се оправи. Горе главата.

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 6b0328fb4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не знам на колко си години, но не се отчайвай. Животът е пред тебе. Този мъж не те заслужава. Добре, че се е махнал от живота ти, за да отстъпи място на друг. Имай търпение. Живей с високо вдигнато чело. Вярвай, че там зад ъгъла има едно момче - красиво, умно и добро, което чака да го забележиш, да се втурнеш към него и да го дариш с цялата си любов и всеотдайност, на която си способна. ЩЕ БЪДЕШ БЕЗУМНО ЩАСТЛИВА! СИГУРНА СЪМ В ТОВА! ВЯРВАЙ И ТИ!

 
  ...


...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: f16c19db98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това е изпитание за теб.
След всяко изпитание идва награда.
Аз вярвам в това. Защото съм го преживяла - макар и с друг род изпитание.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В това, че депресията е изпитание съм сигурна, но как се преодолява, ей това не знам. Кога? е въпросът, който не спираш да си задаваш. Знам, че изпитанията продължават различно във времето за всеки от нас. Твоето колко продължи и как го преодоля.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: d00b96fb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Знам, че ще ти е много трудно, но колкото и банално да звучи времето лекува всичко. Трябва да осъзнаеш, че ти си направила всичко, което си чувствала за необходимо и редно в този момент. Е той е избрал друга, значи не е бил твоя човек. Опитай се да гледаш от тук насетне само на пред. Радвай се на живота, срещай се приятели, колеги и осъзнай собствената си ценност. Доставяй малки радости на себе си на тези около теб и ще видиш как с времето ще си кажеш - всяко зло за добро.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 03cd402d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Животът е една игра, в тази игра всеки играе определена роля. Този човек е изиграл своята, сега остава ти да започнеш нова и да се постараеш този път да я изиграеш до край. Тук се иска воля... воля за да вдигнеш отново глава и да погледнеш оптимистично на нещата (аз лично не мога), но ти се опитай. Не се поддавай на алкохола, това ще бъде най-голямата грешка, която би направила. Остани независима от него.

Започни да се занимаваш с нещо... нещо, което ти е приятно. Забрави го, сигурна съм, че ще успееш.
И не забравяй: Времето лекува :)))
Успех!
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АААА, благодаря на 9. С алкохола съвсем нямам проблем. Пия по 2 чаши бира. Антидепресантите и алкохола са абсолютно забранени, просто се чудя кога тъпата депресия ще отстъпи и пак ще съм си аз. Преди бачках като ненормална и нищо не ме плашеше, сега е различно. А какъв е твоя проблем защо НЕ МОЖЕШ да погледнеш оптимистично на нещата. Аз се пробвам вече с известен успех, не огромен, но все пак успех.
Благодаря за разбирането.

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 03cd402d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От №9
Моят проблем, е че аз съм голяма песимистка и най-вече перфектционистка. За да запомня нещо хубаво, то трябва да е перфектно, а ако не е такова, това само ми доставя нужното успокоение и нищо повече. Затова не помня нищо хубаво от живота, защото тези "хубави" неща не са перфектни. Странна работа съм аз, доста трудна личност за разбиране по-точно :)))

Но както и да е, аз ще се оправя някак. Сега гледай ти да излезнеш от тази депресия и да продължиш живота си.
Успех!
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Едно ще ти кажа №9. Гледай да се научиш как хората оценяват нещата, които правиш. Дай си сметка, че за някои това което правиш според себе си на 50% за тях е 150% и е мираж. Те никога не биха могли да го направят. Мен, ако питаш, аз нищо не съм направила в своите очи перфектно, ама я питай другите преди депресията - умна, комуникативна, топ ъф дъ топ.

Е, аз кво да вярвам на мене си, явно нямам добра преценка за себе си, така че реших да се възприемам през очите на другите. Знаеш ли колко силна, самостоятелна, непоклатима и професионална бях преди депресията. Нооо, сега е друго. Все пак това ще свърши един ден и пак ще се върна на собствения си връх. А ти като си там, не се вторачвай в себе си. Перфектността на всяко нещо не зависи само от теб - има обстоятелства, хора, пари и т.н., така че, пробвай да го погледнеш от тази страна :))))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 9d1212b235
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей, ще ти кажа единствено как може да се преодолее една депресия, и начина е да се захванеш с нещо, което да те разсеива и радва, или да срещнеш човек, който да те накара да я забравиш, знам мн е гадно това състояние,и никои не може да го разбере, ако не го изпита.... ще се справиш, само трябва да повярваш в себе си :) успех !

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 0f8fca94a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   За депресията: моля те, не разчитай толкова на хапчета. Те предизвикват зависимост и притъпяват естествените функции на организма да се справи с проблема. Започни да ги намаляваш, докато ги спреш, казвам го от личен опит. Гадно ти е и взимаш хапче защото ти е гадно, но така повече се вкарваш в дупката.

Прави медитация, всеки ден по 15 мин. Нищо не ти коства, а ефект ще има. Лягаш, отпускаш се, и наблюдаваш дишането си. Вдишваш, издишваш: вниманието да е там. Не мислиш за нищо. Ако ти идват мисли, връщай пак вниманието към дъха.

Казвай си всеки ден сутрин и вечер, и когато се сетиш: ще общувам само с добри сили. Негативни мисли и негативни предложения нямат влияние върху мен на всички нива на ума. (3 пъти)
Дано прочетеш това, имам желание да ти помогна.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Благодаря и на номер 13 и на номер 14. Това, което искам да кажа е, че нищо не ме радва, така че няма как да се захвана с нещо, което ме радва. За хапчетата, бая нещо изчетох, но нито с тях добре, нито без тях. Още имам силно напрежение в мускулите. Медитация не съм опитвала, а и не знам как, но ще пробвам. Благодаря, че се опитвате да ми помогнете, защото единственото, което срещам е я се стегни, голямо чудо и т.н. Истината е, че никой не разбира това състояние, ако не го е преживял.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 1860903938
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз ти писах коментар 13. Знам какво ти е, и аз бях в такава депресия много години. Знам че нямаш желание и нищо не ти се прави. Не мисли за това дали ти се прави или не, и как не ти се прави, просто го направи. Апетита идва с яденето. Като го правиш известно време, ще се почувстваш по-добре. после, още по-добре, и така... Човек като не му е добре, трябва да прави нещо, за да се подобри. Ако си си добре, тогава няма нужда да правиш нещо специално, нали? Но като има проблем, трябва нещо да се прави за решаването му. Ако го оставиш така или вземаш само хапчета, ще се задълбочи.

Депресиятя е изпитание за нас, както при малките деца: те боледуват и хващат зараза, и така организма им укрепва. С депресиятя е същото, като се бориш да я преодолееш, ти укрепваш и израстваш вътрешно, ставаш по-силен.

Медитацията не е нещо сложно, тя е нещо естествено, и наше рожденно право. Болестта показва, че баланса в организма ни е нарушен... медитацията помага да се възстанови този баланс. А как се прави, има много начини, аз ти казах един от тях.Добре ще е да го правиш, не струва пари или ходене по лекари, и не е неприятно, напротив...няма от него вреда, а само полза

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c6c7bd1c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей и съм в същото положени бях много добре но сякаш нещо ми се обърна животът на 180 градуса. Как мога да се свържа с теб да си поговорим?

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f89de65b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравей № 18,
Ще се радвам да си поговорим. Домашният ми телефон е 992 66 36. Ако искаш може и да пием по едно кафе, ако си от София - даже още днес или пък ще се уговорим нещо друго. Намерих координатите на един много добър лекар, мога да ти ги дам и на теб. Разгледай в нета отзивите за д-р Рали Димитров, за да имаш представа.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 9fe893305a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Проблема е че не съм от София но ако искаш ми пиши на email-адреса ми а той е: dj_im81@abv.bg съответно ще си поговорим. Хайде ще чакам!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 1ad2935fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравей, не мисля, че може да бъда добър пример тъй като не съм се сблъсквал с проблем от това естество, но ти пиша защото искам да ти помогна с нещо и да ти кажа, че изход има и той не е в хапчетата. Хапчетата притъпяват проблема но той си остава и с времето само става по голям това е нещо което трябва вътрешно да преудолееш.

Най-кофтито на депресията е, че докато си изпаднала в нея всичко ти се вижда безнадеждно и ти минават черни мисли и въобще се чудиш за какво си на тоя свят. Та съвета ми е да пробваш да спреш хапчетата без значение колко ще ти е тежко без тях и да се опиташ да направиш нещо ново нещо което си искала но не си имала възможност или време, накратко погрижи се за себе си, много е важно да си намериш някое занимание, пробвай да излизаш с приятели, говори за проблема си, аз самия също мислех, че съм безнадеждно болен пих 1 месец Ривотрил и разбрах, че с хапчета проблема ми няма да се реши. Извинявай за многото написано и се надявам да помогна по някакъв начин. Пиши занапред как се развиват нещата ще ми е интересно да си пишем.

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f5f8998270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Спокойно! Депресията не е толкова болест колкото натура! Меланхолиците са склонни повече към депресия и могат спокойно да си живеят и така. Всички преживяваме какво ли не в живота. Но един го приемат по леко, други се вживяват по дълбоко. За уязвимите натури дори една по остра дума, може да им причини депресия. Виждам, че теб лекарите са те вкарали във "страшен филм". Има и по тежки форми на депресия в които наистина се прибягва до лекарства; но лечението на депресията с хапчета или включването към всякакви щури спортове - не помага! Само засилва убеждението,че наистина си болна.

Има два по надеждни способа за лечение: единият е времето то наистина лекува всичко. Другият е развлечението. Успех! И добре да се позабавляваш!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 6e51cff2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Знам колко е трудно защото и аз преживях подобно нещо,и беше много зле!Това което мен ме спаси е че зарязах всичко старо и досадно което ме свързваше с този човек почнах нова работа, излизах с нови хора,преживях нови емоции и всичко което ме заобикаляше лошо почна да изчезва постепенно. В началото е трудно но повярвай ми няколко години след това този човек изглежда като чужд и само си мислиш с какво е бил заслужил това да изпадаш в такива състояния, помни че възмездие винаги има а този който е предал му се случват ужасни неща след това. Горе главата и помни че живота е един и трябва да го обичаме с цялата сила която имаме.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: bace129783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Здравейте всички, писали по темата поставена от мен. Сега, може би месец по късно се чувствам доста по-добре. Очевидно дългите зимни месеци, прекарани в къщи са позадълбочили състоянието. Принципно, искам да кажа, че пълното отрицание на лекарствата, според мен, не е разковничето. Аз си пия лекарствата и се чувствам по-добре вече, очевидно трябва да мине време. Хубавото е, че от седмица вече съм на работа и ми се отразява добре. Почти не се сещам, че съм била болна от депресия.
ПНожелавам на всеки, който е достигнал с търсене за повече информация до темата, поставена от мен, един ден да напише този тип коментар, който четете в момента. Защото, освен да споделяме проблемите си е необходимо да споделяме и радостите се, поради факта, че именно те са в основата на надеждата и доказват, че си струва да преодолееш всяко физическо и ментално състояние в името на живота. Пожелавам на себе си, както и на онези, които сега се сблъскват с депресията да можем да пишем все по-положителни постове всеки ден.

Благодаря на всички, изразили мнение по темата, това помага, повярвайте. Благодаря още веднъж и до скоро.

 
  ...
преди: 15 години, 3 дни
hash: 2c62760d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз семъча от 5 месеца с лекарства и без лекарства, на пътсъм да загубя работата си, семейството си имам 2 деца за които не съм пълноценна само защото съм си внушила це за нищо не ставам, трудно приемам неуспехите а само се оплаквам втъпих си хиляда лупости които не ми излизат от глава, вече не знам как ставам и как лягам,дупката е много дълбока, но трябва доа се изправя и да изляза,не толкова зарди себе си ,а заради тях,някой може ли да ми помогне

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 дни
hash: 7c1adac3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 27
Имаш две деца, работиш - как може да си мислиш, че за нищо не ставаш.
Разбери едно - тези, които реално за нищо не стават, не работят. Ако имат деца въобще не се интересуват от тях.
Тези, които за нищо не стават, изобщо не го осъзнават.
А ти определено мислиш основно за децата си. Така че, ти не си от тези, които за нищо не стават. Бъди сигурна.

Ale

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0b4ff10bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Да така е, времето лекува всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b2022761a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Бъди спокойна, наистина всичко зависи само и единствено от теб! Сигурен съм, че всеки които е написал коментар и те подкрепя е имал подобна трудност в своя живот, повярвай и всичко ще е наред :) един УЖ близък човек те е оставил а виж колко хора който даже не си виждала те подкрепят, СТРУВА СИ!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker