Чудесата на Свети Серафим (Соболев) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Чудесата на Свети Серафим (Соболев)
преди: 12 години, 12 дни, прочетена 25559 пъти
Пиша на всички хора, за да научат каква е силата на този голям светител. Казвам се Ивайло от София, 32г. Преди повече от 10 години започнаха да ми излизат червени петна по лицето, главата със сърбежи, люспи. Беше доста болезнено за човек, който е на такава възраст и трябва да се среща с много хора, да контактува с другия пол и т.н. Започна се ходене по мъките, т.е. по лекари. Един казваше, че било алергия, друг, че било друго и така се даваха пари за какви ли не шампоани, мазила, мехлеми, гелове и др.

Когато се възпаляваше кожата не ми се излизаше навън, не исках да виждам никого, бях много раздразнителен, защото виждах другите хора и не можех да не им дразня, че не осъзнават какво имат - ЗДРАВЕ. Не могат да го оценят, докато не го загубят. И аз така не го оценявах. Студентството мина някакси. След това ме назначиха на работа през 2006г. Петната си се появяваха периодично. Когато ми назначаваха мазило, което не беше подходящо за мен, на другия ден бях много зле, на ярко червени петна. Просто неописуемо. Започнах при други лекари. Едни предписваха кортикостероиди, които както всеки знае имат само временен успех. После става по-зле. Дори едно светило в медицината ми каза, че имам себо-псориазис. Като чух псориазис и ми се подкосиха краката, не можех да обеля и дума сигурно няколко минути. Веднага отидох при проф. Пейчева в онкологията, която е много добра в кожните заболявания. Тя каза, че подобна диагноза не съществува и си твърдеше, че е алергия от нещо. И тя не ми помогна. Прегледът при нея струваше 50 лв., аз аз ходих няколко пъти.

След толкова много пари, които дадох вече се бях отказал, че ще водя нормален живот и тези петна ще си ме съпътстват в живота. Аз съм емоционален човек и това ми пречеше в общуването с другия пол и с всички. Все си мислех, че всеки ме гледа в лицето. Така се стигна до момента, в който съвсем случайно се оказах с майка ми и брат ми пред руската църква св. Николай Чудотворец. Бях чувал за свети Серафим, че е извършил много чудеса и просто осъзнах, че това е последният ми шанс. Честно казано не вярвах, че е възможно напълно изцеление, но все пак написах едни писмо, в което съвсем накратко помолих, ако е възможно да се пооправя поне за малко и да поживея като нормален човек.

Няколко дена след това съвсем случайно си ровех по интернет, а бях изчел томове за такива заболявания и никакъв ефект. Попаднах на една статия, в която една жена разказваше за същите симптоми при мъжа си, направо настръхвам като се сетя как това промени изцяло животът ми. Тя пишеше за една съвсем проста и евтина рецепта, почти без пари. Разтваряш две таблетки нистатин в чаша от 300 мл + 2 лъжици ябълков оцет, след това доливаш с топла вода и разбъркваш. След като си измиеш главата с шампоан и лицето със гел или сапун, си обливаш цялата глава по малко с тази смес като оставяш да ти минава и по лицето.

На другия ден усетих, че на лицето ми е някакси горещо, но оставих да мине. На втория ден нямаше и помен от тази гадост, която ми беше на лицето и главата. Просто всичко беше се едно не го е имало. Когато ползвах кортикостероиди лицето ми се белеше и беше много грозно, а сега просто петната се скриха. Винаги след като ползвах нов продукт на мен, все имах някаква надежда, че нещата ще се оправят, но уви, ставаше по-зле. Този път обаче като че ли усетих нещо различно, вътре в мен. Имах чувството, че вече всичко се нарежда, бях по-спокоен. Като че ли някаква сила ми помагаше. Минаха доста дни, докато осъзнах кой ми е помогнал, навързах кога открих рецептата и вече доста години като усетя, че имам проблем, профилактично се обливам с тази смес и живея нормално, без да се притеснявам.
Малко след това започнах да ходя при архиепископа, когато имах проблеми.

В работата имах един шеф, който искаше да ме маха, малко след като ходих при архиепископа за помощ, той напусна, а аз съм на доста по-добра позиция, именно благодарение на архиепископа. Последният път когато ходих при него беше на 2 януари 2009г., бях на 29 години, отидох да му благодаря за всичко и се помолих, ако съм заслужил да измоли да се запозная с момиче, защото дотогава не бях имал сериозна връзка, а много исках.

Доста време търсих, къде ли не, но просто явно си мислих, че няма жена за мен и просто се примирих. Точно същата вечер ме поканиха на рожден ден и там Я видях (просто ми се насълзяват очите, докато ви пиша, но чудедсата просто не свършваха и не свършваха). Запознах се с това момиче, което се оказа имаше много трудно детство, но си допаднахме и досега сме си заедно.

Още не мога да повярвам и всеки ден благодаря на Бог и архиепископ Серафим, че ми дадоха възможност за нормален живот. Всеки, който изпадне в затруднено положение, може да отиде и да се помоли в криптата на архиепсикоп Серафим. Направете го и ще видите как чудесата се случват. Съжалявам, ако съм ви отегчил с дългата история, но исках да споделя с всички как животът се променя, просто трябва да вярваме, вярата е всичко в този живот. Без нея сме загубени. Живи и здрави да сте всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 12 години, 12 дни
hash: 2a324ed546
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Самореклама, за повече будали и повече дарения...

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 608a8fa3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (204 гласа)

2.   Слава на Бога

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: b6869ee87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   И аз писах преди доста години с молба да срещна любовта в лицето на свестен мъж и ми се сбъдна. Това е единственият аспект от живота ми, който ми върви добре стабилно и дълготрайно, да чукам на дърво. Сега като прочетох историята ти, се сетих. Не знам дали е съвпадение обаче.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 91ad1ff501
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз на една екскурзия в 3-ти клас си написах най-изперкалата мечта и ми се сбъдна!
Идвам от много бедно семейство, много беден край, без всякакви изгледи за успех, следване и развитие.
Сбъднаха ми се обаче мечтите - напуснах страната, сама си финансирах следването, на 26 г. съм, а съм живяла вече в 4 различни страни, работя и живея в две страни, летя всяка седмица, знам много езици и имам чудесен мъж до себе си - няма нужда да добавям, че съм богата, здрава и успяла.

Просто в 3-ти клас написах - „Искам да се махна от тази страна, да съм богата и образована“



...

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 671d213ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Преди няколко дни четох статия за този светец. :) И сега пишеш ти, /какво съвпадение/ което затвърждава впечатленията ми, че наистина помага на хора. Жалко, че не живея в Сф, живея далеч и няма как да дойда до СФ, примерно ако се помолиш пред икона става ли или трябва да пуснеш писмо в църквата?

Ягода

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 дни
hash: 5a19f1827c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина и аз съм чел доста за чудесата на този светец това е поредното потвърждение за тях. В крайна сметка обаче всичко е по Божията воля

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 дни
hash: 5ffd8d9ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ягода, ела в София и си пусни едно писмо. Направи си екскурзия. Има смисъл, ако отидеш до гроба и се помолиш там.

 
  ...
преди: 12 години, 11 дни
hash: 5ffd8d9ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Олеле, каква реклама бре? Българинът е най-лошото и злобно човешко същество на планетата, Аз разказвам напълно правдоподобна история, която ми се е случила. Нямам нищо общо с руската църквата. Повечето хора отиват и само си пускат писмо. Какви дарения и т. н.? УЖАС! Като не искаш да даваш пари, никой не те кара. Ако не искаш да ходиш там, не ходи. Просто не пиши за нещо, в което изобщо не си сигурен и не съди хора, които изобщо не познаваш. Не всичко, което се пише по интернет е лъжа и пари. Колкото и малко да са истините, съществуват. ЖИВ И ЗДРАВ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 36ad8666fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз пък преди няколко години пуснах писъмце смолба за успех на кандидатстудентския изпит на голямата ми дъщеря. оценката от изпита беше 2.... объркала произведенията, цитира разказ от Елин Пелин в тема за Йовков.... както и да е, не се сбъдна пожеланото. Но то не значи, че не е било най-доброто за нея ве този момент! Неведоми са пътищата Божии!
Катя

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: abcd924796
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам отдавна иконка на Свети Серафим у дома. а едва от скоро разбрах. че е от руската църква. Написала съм писмо и утре ще го посетим заедно с малкия ми син. дано измолим милост и да се сбъдне голямата ми молба да оздравее детето ми.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 09bc4e0e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   № 10, дано се оправи детенцето ти.

№ 9, кофти за дъщеря ти. Може ВУЗ-а да не бил подходящия за нея или специалността, за която е кандидаствала.

Ягода

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5a6a0c945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте мили хора,
пожелавам на всички доброта, здраве, успех и само щастливи дни през 2013г. Нека Бог е с нас. Амин.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4aadb0fa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Слава на Бога и Свети Серафим!

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 5a6a0c945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Здравейте. Искам да споделя с вас, че в Пловдив в църквата "Света Марина" има икона на Свети Серафим и кутия в която да пуснете писмото с вашето желание. Много бях чувала за този Светец, но веднъж когато влизах в тази църква имах чувството, че нещо ме накара да се обърна надясно и там видях иконата на Свети Серафим. Благодаря на Бог, на Свети Серафим и на хората от църквата за тази икона. Амин. Когато се молиш от сърце и с вяра молбата винаги се сбъдва. В това съм се убедила много пъти и то точно там. И аз ще кажа Слава на Бога и на Свети Серафим.

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 9c82a6ed08
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Слава на Бога! Аз също съм благодарна на Него, на Свети Серафим и на Дева Мария!!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6bcc519980
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Оперирана съм от рак на гърдата. Когато отидох на 20. 09. 2011г. във ВМА с неясна диагноза, помолих съпруга ми и сина ми да идат в Руската църква и да напишат писмо с молба до владика Серафим. Погълнати от притеснения, те не отидоха. Направиха ми операция с местна упойка и когато излезе цитологията, доцента ми каза, че резултата е лош, вероятно ще ми отреже цялата гърда, ще разшири операцията и ще решава в момента какво да прави, но беше песимист. Настоях моите близки незабавно да идат с писмо с молба при владика Серафим. Този път те отидоха веднага. На другият ден след операцията, доцента ми каза, че лошите му очаквания за щастие не са се сбъднали, не се е наложило да ми се реже гърдата, лимфните възли са незасегнати и на този етап ще мина без химиотерапия, която ме плашеше до смърт-повече от диагнозата дори. Убедена съм, че тази велика милост дължа на милостивия владика Серафим, наш застъпник пред БогаСутрин и вечер го споменавам в молитвите си-знам, от каква коварна болест съм болна, знам че нищо не ми се е разминало, но живея с надежда и упование за неговата височайша милост и подкрепа.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dc0d6f1617
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Аз също преди години Го помолих за нещо, което беше много важно за мен. Един ден минавах с маршрутка на път за работа покрай Руската църква. Точно подминах църквата и сякаш нещо ме накара да сляза, въпреки че щях да закъснея за работа. Слязох и се затичах обратно към църквата, като от вълнение дори плачех, не знам и аз защо. Влязох, написах си писмото и пак плачех, бях страшно много развълнувана. Пуснах го и някак си се успокоих, сякаш ми олекна, сякаш свалих товар от себе си. Тогава си помислих "Дори и да неми се сбъдне желанието, поне ми олекна, и на това съм доволна". И си тръгнах. И познайте - желанието ми се изпълни, до ден днешен съм щастлива от това. Даже сега докато пиша пак настръхвам и ми се насълзяват очите от тази емоция, която изпитах тогава. После една приятелка ми каза, че трябвало да му занесеш цветя за благодарност, но аз ходих и видях че никой не носи цветя и не знаех къде да му ги оставя, та затова му написах благодарствено писмо, че ми е осъществил желанието. За справка, жена съм на 34 години, това се случи преди 6 години и не е измислица, а е точно така, както ви го разказвам, макар да звучи инфантилно. Слава на Бога и на Свети Серафим!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9cbf7f90ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (106 гласа)

20.   Беше преди много години, аз не съм от София, но като бях във Втори клас (1992 г. МНОГО ТЕЖКО ВРЕМЕ) правихме екскурзия като минахме и през там - идвам от много бедно семейство, баща ми тогава беше алкохолик и беше една от малкото екскурзии, които изобщо съм правила, но тогава като научих за този светец, написах доста дългичко писмо....
Години след това всичко ми се сбъдна! Не само моите родители не се разведоха, баща ми спря да пие, но вече никога няма да ми се наложи да живея в бедност.
На 17-18 г. отново писах, този път желанието ми беше да уча в чужбина (а бях от МНОГО бедно семейство) и пак ми се сбъдна - завърших в елитен университет в най-богатата европейска страна и след това така ми се нареди животът, че дори теоретично не ми се налага да работя и винаги ще имам достатачно и предостатачно.
Никога вече няма да имам грижи за храна, ток, сметки за вода, парно.... Това ми е било мечтата и това му написах. Не знам, който иска да вярва, но така ми се наредиха нещата, че в момента дори да искам не мога да се сетя, какво да поискам от Светеца. Просто бих запалила свещ и бих написала едно „Благодаря“.
Знам, че е глупаво, но за мен най-голямото постижение в живота ми е именно сигурността, която имам днес - сигурност, че ще имам най-нужното за оцеляване, каквото и да става. Дори от Рак и други болести не ме е толкова страх колкото от алкохолизма, абсолютната бедност и глад, а благодарение и на Светеца аз нямам тези проблеми - може би, защото като дете и невинна девойка му писах, не знам, но ми беше дадено!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e575d3f8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз Му писах миналата година и наистина сега съм по-добре. Благодаря Му и пак ще мина и ще Му пиша, че Му благодаря! Не всичко, което му писах ми се сбъдна, но за повечето неща трябва време и търпение. Важното е, че здравето ми се подобри. Бих Му писал за приятелите отново, защото за мен те са сред най-ценните неща в живота, а още нямам нито един, както и за здравето на хората около мен. И най-вече да помоли Бог да ме пази от негативни хора и лоша енергия, че по нашите земи има много такива. Най-важното е, че с мен стана нещо като чудо и започнах да обичам себе си след 9 дълги години в постоянна депресия и невротичност.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fe2e1b9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

24.   Моля Бог и Свети Серафим да мога да чувам добре поне с едното ушенце. АМИН. Мили Боже пази семейството ми, да сме живи и здрави. АМИН.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b37789603b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Случайно попаднах на този сайт, прочетох внимателно всичко, ще посетя Руската църква, защото аз също имам проблем! Благодаря Ви, че споделяте такава ценна информация!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cb95cb0f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

27.   О 24 разплака ме. И аз ще помоля Бог за теб! За това да чуваш не само с едното, а с двете ушенца. Бог е верен!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f1911281e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Вечна слава на св. Серафим. Амин

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf7365161a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Аз също съм посещавала Руската църква и гроба на Батушка. Винаги когато ходя в София и имам време винаги се отбивам там за благодарност, молба и за успокоение. Каквото съм поискала на гроба на Владика Серафим винаги съм го получила! Много пъти съм искала и винаги съм получавала дори за неща за които не съм смеела да мечтая!
За което БЛАГОДАРЯ от сърце!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fe2e1b9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

30.   Отче Серафим, моля те помогни да мога да чувам. Моля те от цялата си душа. Амин. Бъдете живи и здрави приятели. Амин. Желая на всички здрава, мирна и плодородна 2016 г. Бог с нас. Амин.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1ba94bdca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   АЗ искам да разкажа за едно чудо. св. Серафим ми помогна да се излекувам от безсъние, помогна ми да съставя план и с вероятност да се осъществи да се измина от крайна бедност и да оправя отношенията си с моето дете. Обещах само да ида на гроба да се помоля и нещата започнаха да се случват, тогава отидох и пуснах писмо с молбите си и ще му благодаря след време, защото нещата които за 4-5 дни се случиха бяха чудо в живота ми. Благодаря ти, отче Серафиме!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fe2e1b9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

32.   Свети Серафим, благодаря за твоята помощ и пак те моля помогни. Не съм спряла да се моля и вярвам в Божията сила, но не мога да се справя сама. Моля те помогни. Амин

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: 4e433048bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Благодаря ти Свети Серафим, за чудото което направи с мен1Искам да споделя своята история и щастливия край благодарение на архиепископа. Преди известно време получих неочаквано от банката писмо с което се оказа че съм съдлъжник без мое знание и подпис на теглен кредит от бившия ми съпруг. Започна се една безкрайна мъка по съдилища, полиция и жалби. Благодаря на Бога, на Отец Серафим за помощта която получих, защото помолих племеника ми да пусне мое писмо в руката църква. Ето след 4-5 месеца получих официално становище от съда с което съм оневинена. Всичко това благодарение на писмото и чудото на отец Серафим. Вярвайте хора, и се молете! Амин!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f9ca867433
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   И аз искам да благодаря най-искренно на Свети Серафим за всичките пъти, в които ми е помагал. А те не са малко. Безкрайни са чудесата които той извършва. Нека да даде сила и упование на православните в тези трудни години в които православната вяра е в истинска опасност.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bfa4fe446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   Свети владика Серафим Соболев е велик, дивен и чуден светец. Той толкова е помагал на всички хора, които идват при него, с молба за помощ. Моля свети владика Серафим да прости неблагодарността ми. Аз знам, че той, заедно със свети преподобни Иван Рилски Чудотворец и Баташките мъченици се молят на Бога за нашата мила и изстрадала Родина България. Свети владико Серафиме, моли Бога за нас, грешните!

Иванка

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d6a946abca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Здравейте,
Много съм чела за Руската църква и сериозно се замислям и аз да я посетя, въпреки че живея на доста км. от София. От 1 година съм много зле здравословно, а преди това бях най-здравия човек. Лекарите вече се видяха в чудо от мен, а аз се отчаях и не знам какво да правя. Надявам се, че и аз ще открия своето "спасение".

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: db0aea947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

37.   36, мога само да те посъветвам да отидеш. Ако вярваш истински, чудеса стават. Това е мястото, където не трябва да даваш пари, пишеш писмото, изливаш си душата без да скриваш нищо и си тръгваш. Ще ти олекне. Аз пуснах тази тема и след близо 5 години съм сигурен на 100% в едно - с Него (Бог) не може да се бори никой. Ако Той е с теб, нито един човек не Земята, колкото и да е силен, колкото и да е богат, не може да ти навреди. През последните години толкова много проблеми имах с какво ли не, но когато се стремиш да бъдеш добър, когато търсиш истината, тогава и само тогава Той е с теб и нещата стават с лекота. Усеща се присъствието Му в живота ти. Тогава можеш и планина да преместиш :). Успех и дано се оправят нещата. Всичко непостижимо за човек, е постижимо за Бог с лекота.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d6a946abca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   37, много ти благодаря за подкрепата. Радвам се, че всичко лошо е зад гърба ти.
Живот и здраве следващата седмица ще посетя църквата и вярвам, че ще се оправя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: db0aea947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   38, ако не е тайна, какъв здравословен проблем по-точно имаш? Никога не се знае кой ще ти помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d6a946abca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   39, имам много силен световъртеж и слабост в цялото тяло. За една година изпих огромно количество лекарства, включително и през антидепресантите преминах, но вместо да се оправям аз се влошавам. Няколко лекари ми казаха, че имам проблеми с вестибуларния апарат, но хапчетата които ми изписват не ми помагат. Иначе спортувам, ходя на работа, старая се да се движа много, но е трудно. Много трудно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: faa7ff8601
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   40, аз започнах тази статия и много добре ми е познато как се чувстваш. И аз минах през редица светила, но всичко беше за кратко и после проблемът се връщаше с пълна сила. Съветът ми е да отидеш и да се помолиш от цялото си сърце и душа. Напиши си мъката все едно говориш с най-близкия си човек, докосни се до гроба му и си пусни писмото. Не казвам, че ще си решиш проблема, но при мен всичко се оправи и съм сигурен Кой ми помогна. Желая ти и на теб успех. Нека Бог бъде с теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: fe2e1b9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

42.   Свети Серафим, пак се обръщам към теб с гореща молба за помощ. Моля те, помогни. Помогни на мен и на всички които имат здравословни проблеми. Моля те. Амин. Вярвам в Божията сила и в твоята помощ и застъпничество пред Всевишния. Амин.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b6c5c18c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Добър ден на всички!
Преди няколко дни моята любяща баба ми беше на гости в Италия и ми спомена за Руската църква и за чудесата на дядо Серафим. Само тя знае в каква депресия съм изпаднала от месеци насам и ме посъветва да напиша писмо до светеца, което тя лично ще пусне от мое име, понеже аз нямам възможност. Така и направих, написах едно дълго писмо, в което излях цялата си мъка. Надявам се този така любящ свтец да чуе моите молитви, които не спирам да му отправям всеки ден, откакто чух за него. Четох в различни сайтове за чудесата му и вярата в мен коренно се засили.
Лек ден на всички и нека Бог е вас!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4fb40fc7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   И аз съм ходила в Руската църква преди години. Мисля, че се сбъдат желанията. Ако е рекъл Господ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5960ba1419
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Колкото повече писах, толкова по-зле ставаха нещата.

Помага, но повече взема. Да, сега имам приятели и живея и работя в чужбина, но НЕ съм щастлив. 2013-та и 2014-та началото нямах приятели и работих за 500 лева, но бях щастлив и обичах себе си и живота. Благодарен съм, но повече никога няма да ходя да пиша там защото колко много пъти Го молих да ми се махне тревожността, ниското самочувствие и депресията, но само първия път като ходих ми помогна. Може да е защото не съм кръстен, но според мен това не е причина. Може би просто християнството не е моята религия и трябва да стана мюсулманин или индуист или каквото и да е друго.

От 21

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7ae570cbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   До коментар номер 46 ( 21)

Не съм съгласен с твоето мнение. Свети Владика Серафим наистина помага,и то без отплата. Е,това не означава,че трябва да бъдем неблагодарници. Това не означава,че не трябва да не му се отблагодарим поне с писмо,на което пише : "Благодаря ти, свети владико Серафиме за твоята помощ".

А какво имаш в предвид " повече взема"? Какво ти е отнел или взел свети Владика Серафим? Понякога човек наистина изпитва тревога и безпокойство. И аз съм изпитвал такива неприятни чувства,защото тревогата е от лукавия. Разбирам,че имаш тревога,но не си прав за това,че упрекваш Християнството и свети владика Серафим. Не е хубаво,не си прав и не трябва да упрекваш Християнството и свети владика Серафим за това.

Мислиш си,че исляма( мюсюлманството ) и будизма ще ти дадат щастие,духовно и душевно спокойствие? Нищо подобно!

Аз НЕ харесвам исляма и будизма.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a2c695dfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   46, ако мислиш, че друга религия би ти помогнала за тревожността, дарзай, животът си е твой. Но запомни едно - рано или късно ще се върнеш в правата вяра отново. Успех в начинанията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7ae570cbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   До коментар номер 46(21)

Човече, аз ти се чудя. Чудя се как така ти се чувстваш нещастен, като при положение, че живееш и работиш в чужбина, имаш приятели. Ще те попитам нещо: за какво ти е високо самочувствие? Тия, които имат високо самочувствие са по-скоро комплексирани горделивци и надменни глупци, които гледат с надменност, презрение и от високо другите хора. Един истински човек с високо самочувствие е такъв, който е благороден по душа, мисли и дела, без значение от социалното и финансово положение. Човек, който не се гордее и пъчи пред другите хора(особено пред слабите и безпомощните);такъв, който не се прави на голям философ и психолог;такъв, който не презира другите и не се смята, че е центъра на вниманието. ;такъв, който знае, че е обикновен, грешен и простосмъртен;такъв, който не ненавижда хората, а ги обича;такъв, който има съчувствие и доброта към хората. Такъв трябва да бъде този, който има високо самочувствие, а иначе има много такива, които са с "високо" самочувствие, но то е фалшиво, безпочвено. Такива с "високо" самочувствие, всъщност са с много ниско такова, защото са надменни, груби, прости, гледат хората от високо, смятат се за недосегаеми и избрани. Такива за мене са просто едни комплексари с напомпено самочувствие.

Относно тебе, ще ти кажа, следното: ти сам си решаваш какво да правиш. Православната Вяра не се приема насилствено, а само доброволно.

Щом не ти харесва-това е твой избор, никой не те кара насила да бъдеш православен християнин. Аз съм православен християнин, почитам Бога, Пресвета Богородица и Дева Мария, православните светии, както и свети владика Серафим.

Тъжно ми е, че се чувстваш разочарован от посещението ти в Руската Църква, но знай, че нито Православното Християнство, нито Руската Църква, нито свети владика Серафим са ти виновни за твоето състояние.

Пак ще ти кажа: никой насила не те кара да бъдеш православен християнин-нито чрез психическо-мислена атака, нито чрез физическо насилие. Дали ще бъдеш православен християни или не-това е твой личен избор. Ти се упрекваш, че си некръстен-имаш правото да се чувстваш така. Само ще ти кажа едно обаче, че има и по-лоши случаи от твоя, а именно: хора(некръстени) приемат Свето Кръщение в Православната Църква, а после след светото Кръщение никакви ги няма-такива даже се и озлобяват против Вярата, не ходят на църква, говорят лоши неща против вярата, не почитат Бога, и православните светии и светите икони, не искат и не живеят според християнските закони и заповеди. Такива неприятни примери са малко. НО знай, че познавам и такива хора, които не са кръстени, и които също се държат отвратително към Християнската Православна Вяра(без никой да им е говорил за това или да ги е подтиквал да се кръстят). С такива хора се старая да не общувам и ги избягвам.

Според мене хора( няма значение дали са кръстен или некръстени), ако се държат отвратително към Православната Християнска Вяра и говорят лоши и неприятни неща против нея-такива за мене са едни неблагодарници и лоши хора. Такива неблагодарни хора избягвам и не общувам с тях.

Ако ти решиш да бъдеш друг, но не и православен християнин, то поне ще те помоля някои неща:

1) Ако видиш някой ден нещо християнско(например икона и др. ) не го изхвърляй в кошчето за боклук, а го дай в някоя православна църква. По този начин поне няма да си сложиш грях на душата си. Защото ако изхвърлиш в кофата за боклук икона или нещо свято за християнина;ако се гавриш със свети неща, то ти правиш голям грях, който няма да остане без последствия за теб самия.

2) Не хули, не нападай и не обиждай Светата Православна Вяра и всичко свято за православните християни.

Авторе, твой е живота, прави каквото ти си пожелаеш, но имай предвид и това, че този единствен земен живот ни е даден от Бога за да вършим добри дела и да изпълняваме Неговата Свята Воля. Когато почине човек -той после ще си получи заслуженото според делата си. Като не вярваш В Христа Бога и във Светата Православна Църква, то (мой съвет) поне не хули, не нападай и не обиждай Светото Православие и не бъди противник и враг на Православното Християнство.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b79106b816
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

50.   Чувала съм за чудотворната сила на свети Серафим. Но за първи път попадам на това споделяне, за което много благодаря на автора. Благодаря и на жената, която сподели, че в Пловдивската църква Света Марина има икона на Свети Серафим. Непременно ще отида да се помоля за здраве, разбирателство и благоденствие на всички хора.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2629ed2320
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Никакъв дядо Серафим не ти е помогнал, а собствената ти вътрешна вяра! Когато човек повярва, че заслужава нещо, то се случва.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0e4f38fbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   На мен ми помогна. Не искам да влизам в подробности, беше свързано с жилище, но ситуацията се разреши като по чудо и то в много бърз срок. Надявам се да ми помогне и за другите неща, за които му писах. Знам че звучи странно, но за мен определено има нещо там в тази крипта. Но трябва да вярвате к да се доверите на силата там. Скоро смятам пак да ходя, за да благодаря за добре развилата се ситуация.

 
  ...
преди: 5 години, 17 дни
hash: 0b77c6e288
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   По-зле стават нещата като пиша в руската църква, повече няма да стъпя в там! При всяко писане вкъщи стават скандали и странни неща. По-добре е да поднеса цветя на паметника на Левски! Странно как там няма толкова хора, а в тази потискаща крипта на Серафим минават хиляди хора. И той не е канонизиран за светия бе, хора! Това не ви е лотария, как може църква в противния център на София да сбъдва желания, там мястото е неприятно, по-добре се молете в църкви по кварталите. Много е неприятна енергията в криптата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 827b5d6426
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   До коментар номер 56

Само за едно си прав- хубаво е и редно ние, българите, да почитаме и нашите родни православни християнски светии, а също така и Васил Иванов Кунчев.

Не е добре и за нас, ако се молим само на руски светци, а пък не се обръщаме молитвено към нашите български Светии.

Ако имаш християнско име иу носиш име на християнски православен светец ; напр. ако си Георги - помоли се на твоя небесен закрилник Свети Великомъченик Георги Победоносец; ако се казваш Никола(й)- на свети Николай Чудотворец, ако с еказваш Иван- на свети Йоан Предтеча и свети Иван Рилски, и т. н.



Ще направиш добро, ако отидеш и се поклониш и поднесеш цветя на паметника на този велик българи и родолюбец- Васил Левски!

Ще те посъветвам и още нещо: отивай да се молиш в българските манастири и църкви - поклони се в Рилския манастир, Бачковския, Троянския, а и в църквата " Въведение Богородично" в Благоевград - там също е благодат. Ако нещо те тормози, отиди на тези места, които ти посочих.

Относно свети архиепископ Серафим и това дали го почиташ или не- това е твой избор, никой насила не може да те накара да се молиш на този новоканонизиран светец. Ако не се чувстваш добре, по - добре е да спреш да ходиш в Руската църква.

Отивай в Българските Православни Църкви - там е благодат и ще ти бъде леко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4ce693ce6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   Побутвам темата напред.
При мен нещата се получават, но ходя по няколко пъти за един проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8ff31c89d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

60.   Нищо, което си пожелах там, не се сбъдна. А две от желанията бяха съвсем обикновени. Не само, че не се сбъдна, а и тръгна на зле, въпреки дългогодишните ми усилия.
Бог е истината, ба него като се помоля, нещата започват да се подреждат.
Няма повече да стъоя в Рускята фърква. Красива е отвън, но вътре има нещо гнило

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker