Вомитофобия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вомитофобия?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 4055 пъти
Хора, помагайте! Изключително притеснена съм! На някои може да им се стори дреболия или дори смешно, но за мен си е сериозен проблем. Ще споделя накратко за какво става въпрос. От известен период от време /вече станаха няколко години/ страдам от вомитофобия - страх от повръщане. Честно казано незнам как се получи. Нормално е, че всеки има такива състояния, случва му се да не чувства добре и да повръща, но при мен прерастна в панически страх. Последният път ми се случи през август 2011г. на морето и се моля да не ме сполети отново скоро. Честно казано този страх преобърна целия ми живот. Мия си постоянно ръцете, да не би да да пипна нещо с мръсни пръсти, после да ям, да се разболея и да повърна. Каквото и да ям е пак същото - гледам по 100 пъти срока на годност и се притеснявам дали няма по някаква причина да получа след това болки в стомаха. Алкохол въобще не пия пак по същата причина - ами ако ми стане лошо??? Не смея да пътувам надалеч, дори и с приятели, защото ме е страх да ми стане нещо и не дай си Боже да няма медицински център наоколо. Дори вече не мога и да стоя сама вкъщи, какво да правя ако ми призлее, ако ме заболи коремът, повръщам и няма кой да ми помогне!!! Ненавиждам летния сезон, защото тогава гъмжи от стомашно-чревни инфекции и може да ме повали. Ако някой има идеи, ще съм благодарна да ми пише! Дали да ходя на психолог, дали на друг вид лекар, как ще е най-добрият начин да го преодолея. Опитвала съм се да си внуша, че няма нищо страшно, че на всеки се случва и т. н., но не мога и не мога да се преборя с този безумен страх. Като че ли съм загубила способността си да се радвам на живота и всичко се върти около пустото му повръщане!
Иначе съм обикновено момиче, на 26г., работя, старая се да мога да водя нормален живот, колкото мога разбира се!
Очаквам съветите Ви!
Целувки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: b4575d8492
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те, и аз изпитвам същото, не съм повръщала от десет години, дано не ми се и налага... Само че не позволявам това да определя живота ми, живея нормално и разчитам, че няма да ми стане нищо. Дори понякога си пийвам, но внимавам кога да спра, защото знам какво може да стане.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8698c82770
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   искам да те питам повръщала ли си някога? (след като повърнеш ти олеква, изпитвала ли си това чувство) на мен лично ми се случва всяка години поне по веднъж да повърна(дали от развалена храна, дали от нещо друго). няма нищо страшно. ако някога си повръщала се сети за онова чувство (олекването) и след това единственото, което остава е нещо "горещо" "парещо" в гърлото (като казвам горещо, нямам предвид да ти изгаря гърлото, а сякаш гърлото ти е по-затоплено).
защо смяташ повръщането за нещо страшно... какво си представяш, ако не дай си боже ти стане лошо?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7bb860e593
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторката - от 10 години не си повръщала, браво, и аз се надявам да е така при мен. Просто не мога да си обясня откъде-накъде се появи този страх. Въобразила съм си, че най-страшното нещо и най-голямата болка е стомашната и повръщането е кошмар номер едно. Оффф, но май си права - трябва да си живеем по нормалния начин и каквото стане-стане... ако тоя пусти страх.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b81c950532
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повръщането си е нещо изключително неприятно, особено ако е съчетано с повишена киселинност.
Аз също много се плашех от ужасно пронизващия разяждащ вкус, а също и от спазмите, които ми докарват усещане, че се задушавам и че ще получа инсулт.
Докато не открих тайната как да облекчавам десетократно това усещане.
Не се ли сещате как? Ето:
Веднага щом усетите позив за повръщане - вземате едно шише литър и половина пълно с вода, заставате до мивката / тоалетната чиния, така че да имате готовност да повърнете - и започвате да пиете вода! Буквално до пръсване. Колкото успеете.
Резултатът е, че или моментално ще подтиснете повръщенито, или ще изповръщате всичко - но то ВЕЧЕ НЕ Е ТАКА КИСЕЛО и НЯМАТЕ СПАЗМИ И НАПЪВАНЕ, тоест усещането е все едно се лее леко рекичка, а вие сте си абсолютно добре.

Откакто разбрах за тайната на безболезненото повръщане - повече никога не изпитах страх. Опитайте и вие така да неутрализирате тази напаст - и после пишете.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ac5525518e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката - Ами да, случвало ми се е да повръщам, даже имаше един период в който доста често. Всичко при мен е на нервна почва, правила съм си какви ли не изследвания и нямам нито гастрит, нито язва. Заключението на лекарите е едно и също-успокой се, нищо ти няма, нервен стомах. Знам, че като повърнеш се чувстваш по-добре, но целият този процес за мен е отвратителен. Първо се почва с гадните стомашни болки, после драйфането. Малко след това се чувстваш добре, ама пак започват болките, наново повръщане и така може и цяла нощ. А на другия ден си като парцал, ходиш пет за четири, чувстваш се изтощен и т. н. Просто съм си внушила, че повръщането е най-болезненото и неприятното чувство на света. От никаква друга физическа болка не е страх, просто незнайно как това е обсебило съзнанието ми.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 339186dd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Този страх при теб е доведен до крайност, не е нормално да е така. И си има причина за това, но най-вероятно не можеш сама да стигнеш до нея. Защо не посетиш психолог, той би трябвало да открие причината. Иначе рискуваш доста дълго време да откараш по този начин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6ecea0eb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И мене много ме е страх от повръщането макар че отдавна не съм го правила и съм забравила за него. на мене като ми стане лошо започвам да треперя чак усещам сковаване на тялото си и се испотявам обилно. Така си бях и като бременна добре че само вечер повръщах и то само по един път на ден до втория месец и после разредих. К ато ми се нсложи да повръщам след бременноста разбрах че не е страшно толкова и не треперя вече.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a6dc4967d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Отидете на психолог, тук може да се ориентирате какво се случва при психолога http://psy-consulting.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker