Лупус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лупус
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 48373 пъти
Това е една от много рядко срещаните болести от които за съжаление страдам. Характерни са много симптоми, които засягат и сърце и бял дроб и бъбреци и коса и лице... с една дума особено зловещо заболяване, което може да се развива с години, а когато разбереш, че си заболял ..лечението е много ограничено... Често в момент на "атака" на болеста симптомите са подобни на неразположение от настинка... и отминават. В това е и причината да не се останови навреме.

Не ходя по доктори, но единия път в който посетих Александровска болница и ми направиха биопсия и се останови на 100% заболяването, ми е достатъчен.
Лечение подчти няма... Знам! Но поне има някаква ремисия и временен застой. Умолявам аудиторията на сайта и всеки, който знае нещо в повече и може да помогне на такива като мен.. нека пише...

Ще съм изключително благодарна на всеки,който сподели нещо от прочетено ,изпитано,чуто..."бабини рецепти" и всичко,което може да е от полза на такива като мен...
Моето заболяване е в кожен вид на лицето и се чувствам адски некомфортно, защото все/още съм млада жена, а за знаещите и не знаещите искам да споделя, че...щом се появи едно...могат да станат две, три...и така до безкрай да се "опетниш", че да нямаш самочувствието да се покажеш пред хората. Освен това...самото заболяване е възпаление и на вътрешните органи. Антитела работят срещу собствения ти организъм и се получава нещо,като заболяване от рак...

Е, това знам аз... И ще добавя,че Лупуса е автоимунно заболяване...
Може/би от тук трябваше да започна...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 82

преди: 15 години, 3 месеца
hash: 789775088e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Искрено ти съчувствам за заболяването ето тук има малко инфо за това заболяване: http://www.puls.bg/illnes/issue_210/
А за не знаещите какво представлява това заболяване ще кажа че при един нормален организам имуната система предпазва тялото а при организъм който боледува от лупус имуната система атакува тялото което трябва да предпазва
ето едно линкче и за тези които не знаят какво представлява болеста и им любопитно http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BF%D1%83%D1%81

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 61864800e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

3.   Търси спонсори да ти помогнат да го лекуваш.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c4ae9e12d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   За съжаление знам това заболяване, майка ми живее с него поне 25 години. Моля дръж връзка с лекар! Най-добре ревматологията на Урвич 13, ако това имаш предвид като казваш Александровска болница. Това им е работата от десетилетия и са наистина добри. Това е начинът да направиш живота си по-продължителен и по-малко болезнен.

Нека ремисията ти да е много години, но провери от какво трябва да се пазиш. Разбери какво може да отключи болестта и го избягвай! Например системни стрес и преумора със сигурност не са добре дошли. Също и тежки инфекции. Живей си нормално и активно, но с мярка. При всяка операция, която се наложи по друга причина, а също и при инфекциозно заболяване се консултирай и с ревматолога си.

Според мен не се предоверявай на бабините рецепти! Бабите ни са живяли доста различно и сега автоимунните болести са по-чести. А и бабите ни са имали доста по- различен мироглед. И не знам как са били с диагностиката, при положение, че и на съвременен лекар понякога му е трудно. Ако ти попадне бабина рецепта покажи я на ревматолога си и ако просто се засмее, може би можеш да я пробваш. Но би могъл да каже: Недей, опасно е!
Стискам палци!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: efdbe0bdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора - Благодаря Ви, момичета... ще продължавам да ви чета... Наистина не съм се замисляла до този момент, но четейки все по-страшни неща за тая болест - нещо взех да се стресирам... А и факта,че имах разкошна коса, а в момента остана 1/3 от нея и не смея да отида на доктор.. е страшничко само по себе си, като факт.

Лупусът ми е диагностициран през 2004г. - съвсем случайно. Петното,което имах на лицето стана по- голямо, получавах страхотни болки до "умиране" в сърдечната област, до припадък и постоянно мислех, че съм зле със сърцето, а кардиограмите... показваха винаги приемливи резултати... До момента в който се доказа, че петното е 'лупус" с биопсия... и ми изписаха резохин... Някакви мехлеми и това е. Пих го 2-3 месеца и до там с моето лечение. Но, поглеждайки се в огледалото виждам,че имам ново петно, което се разраства бавно, но упорито под същото това 'първичното"..

Ето това ме притеснява от скоро и не знам, какво да правя... Докторите, говорят разностранчиво... Не съм ходила на преглед от тогава, само питам и се консултирам и чета... Това също е проблем! Знам! Но, кому да вярваш???

М/у другото съм на 48години, със големи житейски проблеми (кой ли ги няма в днешно време, но явно някъде са процентно в пъти повече:)))... Имам две деца, които все/още се нуждаят от мен (не са си взели хляба в ръцете) и за това взех да се замислям.. а съм от хората, които много, много в редки случаи, ще кажат "ОХ"!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 83dafcbedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   ЛУПУС - РЕЦЕПТИ

1./ Листа от медуница се варят във вода. С отварата се промива болното място, а с листата се налага. По време на лекуването болният пие 3-4 пъти на ден преди ядене по 1 винена чаша запарка от жълт равнец (2 супени лъжици се киснат в 500 г вряла вода 1 час и се прецежда).

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: efdbe0bdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря,за рецептата:))) Искрено се надявам на някаква помощ и поне застой на заболяването. Благодаря.... Сърдечно, благодаря...!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 78b8450dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съшто сам с това гадно заболиаване,всеки ден си е почти мачение,но наи гадното е ,че в главата ми се вартиат хиляди въпроси без отговор естествено.От две години сам така ходих на урвич там ми поставиха диагнозата без самнение,а иначе ме наблудават във ВМА,който две години несмеиат със сигорност да се произнесат,казаха че сам в ремисия,а болките който съм имала можело и с години да отшумиява.МОЛИА ако ниакой,които е бил в ремисия да ми каже нормално ли е или не...благодаря предварително

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2556dbe4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   http://www.lupus.org/newsite/pages/FDA-Approves-Benlysta.htm - открито е лекарство, вижте линка!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: efdbe0bdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Здравейте...разгедах линка...Не съм на "ти" с английския и така и не рабрах ...кое е лекарството,как се казва...Има ли го в БГ...
Моля, за по- подробна инфрмация,от хора които биха превели подробно!
Интересувам се основно, от кожния вид,ако не е мутирал...вече...
Благодаря...ВИ..!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: aaaa5d4403
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   искам да ти кажа, че всичко ми е до болка познато. израснах с майка болна със същата диагноза. познавам нейните страдания, неудобството от погледите на хората, детството ми мина в посещения в болници, и вечния страх за живота й. и така 26 години, до деня в който си отиде от нас завинаги. много неща опита, ходихме къде ли не, успяхме да се справим с кожната форма, години беше в много добро състояние, почти бяхме забравили болестта, но накрая се върна. и пак болници, опитахме всичко, но... . искам да ви кажа за лечението и от нетрадиционната медицина, което й каза баба ванга, след него наистина много години болестта беше изчезнала. лечението се провежда с зърнения продукт фий. печете като кафе, мелите го и по 1 суп. лъж. три пъти на ден преди ядене с вода. пие се 3 мес. после почика и пак се повтаря. майка го пи поне 2 год. гарантирам успеха! ! !

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b8ddceefa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравейте,
Откриха ми лупуса през октомври 2010. От тогава съм на пулс терапия с Кортизан и пия Имуран и Резохин. За съжаление болестта не се спира, а като че ли се развива въпреки лечението. В началото нямах кой знае какви симптоми, а сега 7 мес по-късно откриха че са ми засегнати бъбреците, имам проблеми със стомаха, световъртежи .... Имал ли е някой подобен проблем болестта да се развива по време на лечението?

 
  ...
преди: 13 години, 22 дни
hash: 39227ddacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   А може ли да ми кажеш повече за това нетрадиционно лекарство с фий? Колко почивка трябва да има след първото тримесечие?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 22 дни
hash: 905dbc7eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   При проявен интерес мога да покажа материали за лечение на лупус. Моля,който реши да ги получи да ми пише на личния и-мейл dr_ppetrov57@abv.bg, като не пропусне да отбележи за какъв точно лупус става въпрос и как е с английския език за да зная дали да изпратя материалите в оригинал или в превод на български.
Много рядко влизам в този сайт за да мога да следя дискусията.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1a76897d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Здравейте, от 14 години страдам от кожен васкулит /от типа на Шонлайн Хенох/, преди 8-9 месеца чух из нета за лечение на автоимунни заболявания с нанотехнологии и реших да опитам в чужбина. През Януари бях на преглед във Виенската университетска болница, и след куп изследвания, лекарите установиха, че освен васкулит имам и системен лупус. Лекарите там ми обясниха, че лечение с нанотехнологии е нещо, което предстои някъде напред във времето. Като лечение ми предложиха това, което и тук лекарите правиха с мен в продължение на мн години / пулс терапия с кортизон/. Не искам да продължавам с кортизона, вече съм на мнение, че конвенционалната медицина не може да помогне на хора в моето състояние. Интересувам се от нетрадиционна медицина, прочетох разказа на сина за неговата майка. Моля пишете за точното приготовление на зърнения продукт фий. Ако имате възможност разкажете подробности около майка ви- колко години е продължила ремисията при нея, след като е влязла в ремисия през тези години провеждала ли е профилактични курсове с фий и др. подробности. Моля ако някой друг има заболявания като моите и е намерил някакъв изход, нека ги сподели с нас останалите. Възможно ли е човек напълно да се излекува от тази коварна болест?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3ef7fc73e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Здравейте! От години боледувам от Системен Лупус Еритематодес - по-точно от Март 1988г. Днес, съвсем случайно реших да изпиша в търсачката моето заболяване и за мое учудване има материали!
Прочетох Вашите мнения, въпроси и отговори.
Била съмна много "пулсове" и системи презгодините.
Много хапове съм изпила, а за "дехидрокортизона" да не говоря! От 01. 02. 2010 и до днес си го приемам.
Била съм и в много дълга ремисия-7години- за учудване на IV Нефрология на Медицинска Академия.
Вижте, за мен е напълно индивидуално - от какво ще се отключи заболяването и от какво ще влезе в ремисия.
При мен /за щастие няма кожни изяви! / - само оттоци и високо кръвно налягане!
До сега никой не е могъл да ми каже от какво да се пазя, зада не се възпали или отключи моето заболяване!
Просто съм го приела като начин на живот - хич не го мисля и не се стресирам с тази мисъл!
Щом се наложи-тичам в Медицинска Академия, започвам терапията и всичко си идва на мястото!
А може да съм и късметлийка!? !
Вече съм го приела за факт. Имам две биопсии на бъбрека и това което може да ме успокои е че, при втората се установи, че няма развитие т. е. не е по-зле!
Лично аз не мога да разбера от какво съм влизала в ремисии всеки път, по простата причина, че всеки път съм пробвала много и различни неща и незнам кое ми е помогнало!
От една година ходя на скенар терапия, чувствам се добре, намалявам таблетките, но не мога да твърдя да ли е от тази терапия или просто си затихва само.
На всички с това заболяване - Горе Главата!
Свиквайте с недостатъците си!
Винаги си спомняйте, че има и по-страшни заболявания! Обръщайте си внимание и не се оставяйте без лекарско наблюдение! Просто имате ли нужда от лекар специалист- обръщайте се към него веднага!
Не го мислете много-няма лечение и е хронично!
Не се отчайвайте!
Такъв е живота!
Симона
София

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c69661c9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мила, много съжалявам за това, което си написала. Аз самата съм с автоимунно заболяване - Хашимото и при мен се руши щитовидната жлеза. Последствията са почти пълно унищожаване на жлезата и супер некачествен живот. Имам бебе, а съм на 35 години.

Това, което знам е, че автоимунните заболявания се катализират така да се каже от стреса. Защото имунната система се активизира. Затова, ако съумееш да не се поддаваш на стрес поне ще влезеш в някаква ремисия.

За съжаление, аз не се сещам лупусът да се лекува - май се дават имуносупресори, но това е нож с две остриета, защото пък имунната система става слаба.
Затова, просто колкото и да е гадно - приеми заболяването си и дано влезеш в ремисия.
Пожелавам ти щастие и спокойствие.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7fc971b55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Здравейте,
Сега работим с една фармацевтична компания (HGS), която юли тази година одобри в Европа ново лекарство за Лупус. Терапия е, не лекува болестта, но е първото лекарство специално за болестта от 50 години насам без ужасните странични ефекти от стероиди и имуносупресори.
Лекарството се казва BENLYSTA. Дано да дойде скоро и в България, а живот и здраве да бъде одобрено и от здравната каса.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c2d8d6d9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО, МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВАШЕТО ЗАБОЛЯВАНЕ:
Омега-3 мазнините /РИБЕНО МАСЛО/ са жизнено необходими и организмът не може сам да ги произвежда. Продължителният дефицит може да доведе до сериозни автоимунни заболявания.
Рибеното масло ОБРЪЩА ХОДА на много случаи на артрит или на подобни състояния като ЛУПУС и болест на Щил, форма на ювенилния артрит. Изследване в Анали на ревматологията установи, че пациентите лекувани с омега-3 мастни киселини показват значително подобрение на симптомите, а след около година драстично намаляват лекарствата си.

Тъй като рибеното масло потушава възпаленията, може да се нарече природен пожарникар. Рибените масла оказват огромна полза при широк кръг заболявания – много от които са причинени от хронични възпаления.

ИМА ОЩЕ МНОГО НЕЩА, КОИТО ЩЕ НАУЧИТЕ ЗА БЛАГОПРИЯТНОТО ДЕЙСТВИЕ НА РИБЕНОТО МАСЛО и изобщо Омега-3, просто напишете в Гугъл:
"Рибено масло автоимунни заболявания"

Само е важно да запомните, че за да има ефект трябва да се приемат най-големите капсули по 1000 мг, препоръчвам от сьомга. За лечебен ефект може и до 3 на ден.
И в никой случай НЕ вземайте от микроскопичните топченца, които се предлагат по аптеките масово в малки кутийки, те са с много малко съдържание на рибено масло и не са ефективни.

Други два големи източника на омега-3 са ОРЕХИТЕ и ЛЕНЕНОТО СЕМЕ.
В 30 грама орехи /една малка шепа/ има омега-3 колкото в 100 гр. сьомга, а именно 2500 мг.

Ето за какво още са полезни Омега-3 мазнините:
за ума, за сърцето, за очите, за нормалното телесно тегло, за ставите, профилактика на рак и т. н. и т. н...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f31febbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

23.   за първи път поподам тук, но искам да Ви кажа_от 97година имам доказан лупус!!! СИНЪТ МИ Е НА 11 ГОДИНИ И ОЩЕ МЪРДАМ!!! ЩОМ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕЕТЕ И СТИСКАТЕ ЖИВОТА В ПРЕДНИТЕ ЗЪБИ НА УСТАТА СИ ЩЕ УСПЕЕТЕ!!! АКО СЕ ПРЕДАДЕТЕ...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: cc5eaf7349
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   всички автоимунни болести са свързани със щитовидната жлеза. най-вредни са глутен /жито, овес, ръж, ечемик/ и соя. трябва да се прочисти тялото - дебело черво, черен дроб и т. н. браво, че не пиеш лекарства. от тях само ще си докараш нови болести.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 231c8dcc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Здравейте от една година съм с диагноза лупус но в кожна форма и се моля да е само това защото след всичко което съм прочела това е бял кахър, радвам се че, намерих този сайт където мога и аз да споделя моето отчаяние защото с Резохина си увредих черния дроб и сега оправям него, все още се лутам м/у кожен лекар и личната в момента пия Алое Вера и билки за пречистване ако има полза ще пиша за сега няма никакъв ефект. Искрено се надявам някой да намери алтернативен начин за една дълга ремисия на това коварно заболяване и да го сподели. Кураж на всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6ccbcfddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Здравейте, от четири години съм диагностицирана с кожен лупус. Излишно е да ви разказвам през колко доктори, билкари, лечители, хомеопати съм минала, без резултат. Искам да споделя, обаче нещо, което пия от около година- коластра. Няма да уточнявам на коя фирма, за да не е реклама. Петната, които имах по ръцете изчезнаха, а по лицето значително намаляха. Първите две седмици пиех 3 х 3 капсули половин час преди храна. След това, до сега пия 3 капсули сутрин половин час преди закуска. За ефекта от коластрата разбрах от лекар от Варна, който беше писал в този форум. Беше написал имейла си без да уточнява, че е лекар. Когато му писах, той ми изпрати отзиви от пациенти в САЩ, които са писали в различни форуми. Ако искате някакви допълнителни подробности, пишете ми на emdk@abv.bg

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e1b9a19a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Аз съм на 33 г. от 3 г. ми откриха системен лупус, който ми засегна зрението на едното око иначе болки в ръцете нямам бях на високи дози кортикостероиди и пулсовете също бяха високи дози, понеже не съм слабичка такава депресия бях получила, че аз си знам а имам две дечица на моя отговорност съм спряла да ходя на пулс терапии и да пия лекарства от 2 г. пия куркума на таблетки и си внушавам, че ми помага незнам дали е наистина така важно е да си мислим че сме добре и нищо ни няма Успех на всички!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 10bbc5862b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Здравейте,
мой близък приятел от САЩ има Системен Лупус Еритематозус и състоянието му не е добро. Аз много го обичам и не искам да страда. Интересува ме дали ако му изпратя Черен Бъзак на сироп ще му помогне да се почувства по-добре. Искам да знам дали ще има някакви странични ефекти и в прочие...
Какво е вашето мнение? Благодаря Ви предварително.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fd939ac1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Здравейте, искам да предупредя, че алое вера не трябва да се приема от хора с автоимунни заболявания, защото активира прекомерно имунната система.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ccbcfddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Отправям реплика към коментар N 30. Новото схващане за лупуса като автоимунно заболяване, е че той е следствие не от прекомерно активна имунна система, а от слаба такава. Това е едно от обясненията за доброто въздействие на коластрата при това заболяване. Коластрата засилва имунитета и се използва включително през грипния сезон за предпазване от заболяване.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fd939ac1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Отговарям на коментар 31; моя много близка приятелка с лупус взимаше алое вера и антителата й скочиха брутално високо заради това... тя почина...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fd939ac1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Новите алтернативни теории и схващания са правилната насока за справяне с нашите заболявания, НО трябва да се внимава - внимателно и постепенно да се пробват различни неща.
След като прочетох всевъзможните описания на коластрата, разбрах следното: при пониженна имунна система коластрата я подсилва, а при хиперактивна имуннна система я балансира... т. е. има модулираща функция.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 87836b95b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Диагностицирана съм чрез биопсия 1995, но симптомите, като се замисля датират 1989г. На 1 таб. медрол съм, при нужда и по-вече в редки случаи. Благодаря на Бога, вс. е в норма, излизам от ремисия при вирус, стрес.... , но за кратко. Относно имуностимуланти или имуномодулатори -разбирам, че са твърде опасни, дори един вит. це, раздвижва т- и б-клетките и симптомите се изявяват. Проблем е индуцираната лекарствена болест и чувствителност към климатици. :)Ако някой има сходни проблеми, може да сподели как се справя!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: da4dcc0f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Опитвали ли сте гладолечение?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 87836b95b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Опитвах в началото, преди да бях диагностицирана, но ми се струва, че при този глад, който ме "гони" вече не бих издържала:)За 24 часа съм опитвала, но определено, получавам сърцебиене и мн. съм гладна, докато преди правих 5-дневно гл. със захранване. Действително органзма ми се нуждае от меко пречистване, но и лекарите ме съветват, в никакъв случай, да не гладувам при подържащото лечение с медрола. Потърсих и д-р с билкопречисващи методи, но съвета и да спирам рязко медрола ме разубедиха да и се доверя!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ccbcfddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Гладолечение не смея да опитам, защото получих първите симптоми на лупус, след диета на Дюкан. Лекарите ми казаха, че има връзка. Пих коластра 1г. и 2м. Подейства ми много добре. Чувала съм за диета с пълно изключване на млечни продукти, но след горчивия опит с Дюкан, не смея.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 92147e6590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Наистина е много трудно да се гладува, когато има много силна интоксикация. Суровоядството е също прекрасен начин за пречистване и към него може да се подходи по-плавно.
Относно млякото гледах едно доста интересно видео

http://www. youtube. com/watch? v=v0CSL3nwF8A

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 92147e6590
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   А гладолечението няма нищо общо с диетата на Дюкан. При гладолечението изхвърляш на токсини, а при диетата на Дюкан е обратното - силно натоварване и задръстване на черния дроб и жлъчката.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 273b7ae7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Чувала бях от проф. Шейтанов, че лупуса често се съпътсва от аномалии в щитовидната жлеза. Сега когато отслабнах доста за опр. период от време, въпреки апетита и засиленото хранене и апетит се наложи да изследвам хормоните на щитовидната жлеза:оказа се повишено tsh-6. 89. Опитах за кратко с утерокс за кратко с малки дози, но усетих раздвижване в имунитета и го спрях. Реших да огранича приема на орехови ядки(цял животсъм ги яла редовно), зеле и сутрин приемам една ядка бразилски орех. Някой има лио хашимото и лупус и как го лекува? (ендокриноложката диагностицира хашимото, останалите хормони бяха в норма)

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a20181e505
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Здравейте! Честита Коледа!
След като прочетох всичко, реших да се включа. На 01. 01. 2014 година ще навърша 30 години от началото на заболяването ми от Системен Лупус. Тогава не знаех какво ме очаква, 3 години лутане от доктор на доктор във Варна. След това попаднах В клиниката по Ревматология на Урович. Лекуваха ме традиционно, приложиха ми пулсова терапия, постепенно спрях кортизона, но за кратко защото заболяването премина в кожна форма. Напълно разбирам жените с този проблем. Аз приех състоянието си философски-такава е съдбата ми и ще си я живея такава. и така с една таблетка метилпреднизолон аз продължих живота си. Реших да пробвам метода на Лидия Ковачеа-огромна грешка! От тогава просто си контролирам храната и двигателния режим. След 18 години съдбата ми поднесе. още по-голямо изпитание, сама открих много малка бучка Последва веднага операция, благодаря на бога и на д-ра гърдата ми беше спасена, но изтърпях 5 химиотерапии. Тогава ми беше казано, че от лечението може да се успокои кожната форма на лупуса, така и стана. Няколко години след това ми се родиха 4 внучета, 3 от които близначета.
Пиша ви всичко това с риск да ви отекча, но искам да вдъхна кураж на всички вас. Никога не съм падала духом и не съм питала "Защо на мен? " Това просто е моят живот.
Мили жени, вярвайте в себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6ccbcfddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Здравейте! Искам да благодаря на жената, писала коментар n41. Колко сте силна и как ме карате да се почувствам по-добре. Наистина трябва по-философски да гледаме на живота и на всички изпитания , през които преминаваме. Колко е трудно това, обаче! Желая на всички вас весели празници и много поводи за радост през настъпващата година!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f497b3d36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   здравеи аз съм момиче на 13 години също страдам от лупус засегна ми сърцето и бъбреците но съм добре правят ми пулс терапии в софия с ендоксан и сега пия 1 табл медрол ноо докато стигна на 1 табл медрол бях на голляма доза медрол и се нацепих цялата в стрии големи широки и червени грозна работа затворих се в себе си не излизам никъде на домашно учение съм много ми е тежко баба ми казва да ям много плодове и зеленчуци така можело да изчезне заболяването незнам аз и тов правя много обичам зеленчуците та има ли шанс при по малки ако се отвори заболяването да се махне? ;( ии някакви мехлеми за стрии ако можете да ми кажете ще съм благодарна сега се мажа с свинка маз с невен и лаика защото нямаме средства за скапи мазила..

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fd939ac1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Казвам здравей на номер 44 :-)
Аз бях на 16 години, когато се разболях от лупус, сега съм на 33. Важното при теб е, че лекарите са овладели ситуацията и са спрели възпалението. Колкото повече плодове и зеленчуци ядеш и колкото по-здравословно се храниш, толкова по-голям е шансът да стопираш развитието на лупуса. Трябва да спортуваш, дори да са най-прости упражнения вкъщи. И аз като се разболях, много се затворих в себе си и се изолирах. Това е нормално, но не е правилно. Опитвай се да общуваш с приятелите си, не вземай проблемите толкова навътре, старай се да не ти пука...Имай самочувствие, защото ти и само ти си важната, няма значение какво се случва, ти можеш да се справиш. Относно стриите - има много скъпи мазила, но рецептата с мас е най-ефикасна. Обаче когато стриите вече са се появили, с мазила може само да се позаличат. Добрата новина е, че модерните лазерни и други терапии ги премахват напълно. Желая ти да бъдеш силна, смела да вярваш, че ще се справиш...и тогава наистина ще спреш лупуса :-)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b2ba5f7463
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   45. благодаря ти за съвета все още има добри и мили хора де да бяха всички такива но незнам как да изляза от депресията аз имах много хубаво тяло и лице не се хваля посто споделям наистина докато момичтата в класа ми бяха закръглени аз си бях нормална и сега от този медрол незнам ;( постояно си гледам снимките от вкъщи в двора никъде не ходя незнам дали съм споделила но като отидох за 1 ви пат 2013 ноемви на у-ще и всички ми се смяха и не стъпак повече все се ровя нещо за отслабване в лице моля вии кажете ми нещо за пиенне да махна бузите ;( много ми е тежко ;(

 
  ...

...
преди: 10 години, 26 дни
hash: c6f2641a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Здравейте! моля за информация-добър лекар за лупус от ревматологията на Урвич. Да не се счита за реклама - помощ е. Живях в чужбина много години и не съм наясно с лекарите. Диагноза-системен лупус. Изненадана съм, че препоръчват чесън и еханицея за имунната система. В списание LUPUS прочетох, че няколко храни доказано обострят заболяването - чесънът и еханицеята са между тях. Пожелавам на всички вечна ремисия.

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: e03dcd7f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Здравейте,

Имам лупус от 2010 и от тогава съм на кортозон. Предстои ми лечение с Бенлиста и се интересувам дали някой го е пробвал, какви странични ефект има и има ли подобрение.

На момичето от предишния коментар - аз препоръчвам професор Рашков.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 22 дни
hash: c6f2641a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Благодаря на 49. Мислех, че Бенлиста не е в употреба. Бихте ли ни казали за ефекта от лечението и вашият лупус как е изразен. ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ. МНОГО, МНОГО УСПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ.

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: 6f200ae741
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Здравейте,

назначена ми е терапия с Бенлиста и се интересувам, дали някой е минал през лечението с този препарат, дали е имал подобрение и странични ефекти.
Благодаря.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b2ff5995fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Здравейте,
прочетох коментарите ви, и на мен отскоро ми откриха Хашимото, малко след това Лупус, не е на 100% потвърден, но... предписаха ми терапия с Медрол и Резохин. Има ли според вас някаква връзка между Хашимото и Лупуса, проблем при мен са високият титър АНА профил и високите стойности Anti Sm i Anti RNP. От хормоните и ТАТ и МАТ антителата са високи, та си мисля че има някаква връзка, друг е въпроса може ли да се повлияе тази тенденция в намаление? Засега не бързам с предписаните лекарства, като прочетох за ефектите. Ще се радвам да споделите опит.
Бъдете здрави

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2a9db66fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Аз също съм болна от лупус и не се лекувам от 14години, защото не виждам смисъл да се тъпча с още по - вредни за здравето ми лекарства. Просто тялото ми не трябва да вижда слънчева светлина, и наблягам на цитросепта който повишава имунната ми система. Лечение няма: нито с билки, нито с хомеопатия. Също така е много важно да си намазана с висок фактор слънцезащитен крем. Всичко което съм пробвала се е провалило.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6ccbcfddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Към коментар 52: Навярно има връзка между двете заболявания - и двете са автоимунни. Искайте изследвания, които да потвърдят със сигурност лупуса. Важно е да знаете дали е системен. Ако е, тогава поведението на жената от коментар 53 е опасно. Ако обаче имате кожна форма на лупус, можете да опитате разни алтернативни методи като хомеопатия, билколечение, приемане на хранителни добавки. Аз съм заложила на коластра( близо година) и хомеопатия.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f496ad55a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Здравейте и аз имам системен лупус еристематорез. Правих изследвания и се оказа, че бъбрека ми пропуска белтък около 0, 500гр., заради това пия и имуран, още медрол и резохин. Имам проблем с косата-взе да ми капе, на няколко места има голи петна без коса. Ходих на дерматолог и тя ми каза, че не се възстановявала косата, така си оставало голото място. Някой знае ли нещо за това, дали е така, дали няма начин да се възстанови косата? Сега ревматолога, койти ми следи заболяването ми предлага лечение с бенлиста, казва че имало по-малко странични ефекти. Някой лекувал ли се е с бенлиста, ако да как се чувства по време на самото лечение, има ли наистина по-голям ефект за постигане на ремисия на лупуса, както казват.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8ee9c94dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   № 55, аз имам алопеция ареата от 35 години. Бях на 6 годинки като се появи, сега съм на 41. Петната изчезват, както са се появили, но понякога може да стоят с години. При мен обикновено се активира от стрес. Досега не съм намерила окончателно лечение. Единствено хомеопатията помага донякъде.
Във връзка с алопецията, имам гастрит, колит, ендометриоза, проблеми с гръбначния стълб, ставни и бъбречни проблеми, а в последно време започнаха да ми излизат и хематоми по кожата. През лятото по ръцете ми излизат малки пъпчици, които после сами си минават. По лицето имам около носа почти непрекъснато нещо като лишеи. През лятото се получават люспи, които сърбят, а през зимата освен люспите се появява една червенина, която е като плочка. Симптомите не се появяват заедно. Обикновено като мине едната криза, например ставни проблеми, след няколко месеца се появява нещо друго, например серия от кръвоизливи. После минава и се появява нещо друго.
Според вас трябва ли да се изследвам за Лупус?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f5287a4ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   Мили хора, аз съм с лупус от 1994 година-с 3 ремисии по 8 години. Лекувана съм с по 8 вливания с ендоксан и кортизон, но почти 4 месеца след това спирах кортизона. През цялото време на терапиите съм била само на сокове и ядки. От време на време се занимавам с йога и масажи по До-ин системата. Тъй като последната терапия бе много тежка, след нея бях 3 седмици в клиника с китайска традиционна медицина-без медикаменти. В момента се чувствам добре

 
  ...

1-50 от 82
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker