Лупус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лупус
преди: 12 години, 10 дни, прочетена 9279 пъти
Здравейте,
вчера занесох изследванията от ANA скрининга на ревматоложката ми. Изследването е положително и изглежда имам лупус. За тези, които не знаят това е автоимунно заболяване, доста сериозно при това. Другия месец ще ходя в Урвич, тъй като там явно са най-добрите специалисти. Интересува ме всичко, което знаете и сте чували за тази болест. Ще се радвам и някой, който е минал през това да ми пише. Искам да попитам също прегледите, изследванията и всичко нужно дали се заплаща от Здравната каса? Ако имате препоръки за някой професор също пишете, въобще всичко ще ми е от полза.
Предварително Ви благодаря.. :)
Ж 22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 дни
hash: 614faf5195
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Вече има тема за Лупус тук, потърси я с търсачката. Ще копирам от нея това:МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО, МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВАШЕТО ЗАБОЛЯВАНЕ:Омега-3 мазнините /РИБЕНО МАСЛО/ са жизнено необходими и организмът не може сам да ги произвежда. Продължителният дефицит може да доведе до сериозни автоимунни заболявания. Рибеното масло ОБРЪЩА ХОДА на много случаи на артрит или на подобни състояния като ЛУПУС и болест на Щил, форма на ювенилния артрит. Изследване в Анали на ревматологията установи, че пациентите лекувани с омега-3 мастни киселини показват значително подобрение на симптомите, а след около година драстично намаляват лекарствата си. Тъй като рибеното масло потушава възпаленията, може да се нарече природен пожарникар. Рибените масла оказват огромна полза при широк кръг заболявания – много от които са причинени от хронични възпаления. ИМА ОЩЕ МНОГО НЕЩА, КОИТО ЩЕ НАУЧИТЕ ЗА БЛАГОПРИЯТНОТО ДЕЙСТВИЕ НА РИБЕНОТО МАСЛО и изобщо Омега-3, просто напишете в Гугъл: "Рибено масло автоимунни заболявания"Само е важно да запомните, че за да има ефект трябва да се приемат най-големите капсули по 1000 мг, препоръчвам от сьомга. За лечебен ефект може по 3 на ден. И в никой случай НЕ вземайте от микроскопичните топченца, които се предлагат по аптеките масово в малки кутийки, те са с много малко съдържание на рибено масло и не са ефективни. Други два големи източника на омега-3 са ОРЕХИТЕ и ЛЕНЕНОТО СЕМЕ. В 30 грама орехи /една малка шепа/ има омега-3 колкото в 100 гр. сьомга, а именно 2500 мг. Ето за какво още са полезни Омега-3 мазнините: за ума, за сърцето, за очите, за нормалното телесно тегло, за ставите, профилактика на рак и т. н. и т. н...

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: 8941ef9179
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Наистина се води сериозно заболяването. Диспансеризират ги, дават им група инвалидност от ТЕЛК. Ходят през няколко месеца на вливане на Кортизон и Имуран венозно. Това е което знам. Приятелката ми е с Лупус. Знам че се чувства добре, когато е на морето. Не се притеснявай, зависи от тежестта на оплакванията ти. Живей си спокойно без много стрес.

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: 0d2cef32db
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Съжалявам за болестта ти. Дано бързо да се излекуваш. На латински "лупус " означава вълк. Кръстено е така, защо на нашите предци обривът по лицето им приличал на ухапване от вълк. Лупусът засяга повече жени. Съотношението жени - мъже е 9:1. Добрата новина е, че жените имат по - голям шанс да се излекуват. Има няколко вида лупус, ти не пишеш точно от кой вид си болна. Симптомите и какво е това заболяване, ти знаеш, затова започвам направо с лечението. Избягвай слънчевата светлина. Прилагат се противомаларийни и / или кортикостероиди Hydroxychloroquine, Azathioprine;Cyclosphamide е използван за сериозен нефрит или други усложнения, повреждащи органите. Прилагат се орално, венозно или локално, но крият рискове и имат сериозни последствия, някои от които са по-опасни от самата болест. Пациенти, които използват стероиди, често могат да развият затлъстяване, диабет и остеопороза. За облекчаване на възпалението се използват обикновено лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (към тази група спадат аспирин, ибупруфен, напроксен, сулиндак, целекоксиб, нимезулид и оше много други). Болните от лупус са с по - висок риск от развитие на рак. Сироп от алое, мед, вино, билки; чай от борови връхчета, коприва, хвощ, невен, пелин, камшик, кантарион, лист орех, взети поотделно или в комбинации дават добри резултати. Засегнатите места се измиват с отвара на лайка, смрадлика. Психологическото състояние също не трябва да се подценява. Добрите, ведри мисли и настройки засилват и ускоряват лечебния процес. Спи достатъчно. ~*Отхвърлената*~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 дни
hash: 8d0a576cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Отхвърлената пак се разписа с нескопосано мнение.

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: 2f8f0251a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   От авторката
Благодаря ви. За съжаление повечето от тези неща вече съм ги изчела. Нямам намерение да пия и да ми вливат никакви лекарства, защото имат мноого странични ефекти. Заболяването ми явно е в начален стадии, тъй като оплакванията ми са леки. Начертала съм си план как да се справя с болестта. Може и да ви се струва смешно, но ще ида при един много добър билкар, ще чета книги за положителното мислене, ще спазвам нещата, които се препоръчват за мен и ще се справя! Ще се науча да живея в разбирателство с болестта си! Много исках някой, който е минал през същото да ми пише. Разбрах, че в клиниката на Урвич прегледа при професор се заплаща, ок, но изследванията и те ли ?

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1288eb0cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Здравейте, аз съм болна от Лупус вече 4-та година, кожна, ставна и мозъчна форма /знам че има и други но това е при мен/Трудно го откриха и бях на прага на смъртта, благодарение на прекрасните и изключителни професионалисти от ревматологичното отделение в МБАЛ Бургас , Д-р Казмин и Д-р Момчева сега съм жива!!! За мен те са най-добрите, каквото и да твърдят други хора. На 42 години съм, тогава бях на 38г. Само аз си знам какъв рев му дръпнах като ми казаха че ще ме пенсионират... сега съм пенсионер с 80%, мисълта ми беше друга... на кортикостероиди съм от 2011г, верно много надебелях но не съм спряла да мисля позитивно и да се чувствам добре. Съвета ми е... ако мислите че нещо ще ви помогне не питайте, действайте, важно е и лекар да ви види но позитивното мислене е най-добрия спътник за това заболяване!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6a0e55740c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз съм с кожна форма на лупус, пих плакенил, което е подобно на нашия резохин, но много по-пречистено, доставят ми го от Геермания и горещо го препоръчвам. Сега съм само на поддържащи - адвантан отвреме-навреме

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 403d8460f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Аз съм с лупус повече от 10 години. Кожна ставна имунологична форма.
Лекувана съм с Резохин, Имуран, Арава, епизодично с кортизонови препарати. Стигнах ремисия с така наречените биологични лекарства. Чувствам се добре благодарение на тях. Ако имате стрес в работата сменете я. Положителното мислене също е важно. Като добавка вземам и Омега 3.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ff0371bfc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Поръчах си Плакенил онлаин от Хасково внос от Турция понеже никаде не открих Резохин

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker