Ако някой може, да помогне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ако някой може, да помогне
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 7827 пъти
Здравейте, пише ви едно много разстроено и наранено момиче.

От осем години имам проблем, който лекувам при всякакви психолози и психиатри. На възраст 12 години добих комплекс, че съм грозна и ми беше внушено, че това е на психична основа.

Това лято бях на 5ти режим и ме тъпчеха със Зайпрекса и още не знам си какво ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА. Пише го на епикризата ми "мисли се за много грозна".

Откъснах се точно от този проблем,защото започнаха други-не можех да преглъщам храна и се наложи да вляза в болницата.Разбира се на фона на това проблема с външния ми вид съвсем избледня.Нещата бяха потръгнали,бях добила самочувствие до едно време,но после мислите се върнаха.

Ходех на контролен преглед при д-р Сидова,която постоянно ми повтаряше колко съм хубава (без да знае, че мислите са се върнали, без причина изобщо). Щом й споделих,че пак имам комплекси, тя възкликна "такова хубаво, фино момиче?".

Но тази седмица като ме попита дали още ги имам отговорът беше друг "Щом се виждаш такава, приеми го. Примири се." и "Приеми се такава, каквато си, каквато се виждаш в огледалото."

При въпроса защо 8 години съм била лъгана,тя отсече "Не мисли за това."

Няма да лъжа, болно ми е от обидата, но още по-болно ми е от факта, че са ме тровили месеци наред с лекарства, писали са документи за болест, губела съм средства и сили за нещо, което очевидно е измама и просто трябва да не мисля за това?

Моля ви, дайте ми съвет как да постъпя! Справедливо ли е, само защото си грозен и млад да те залъгват и използват, да хабят важни за други болни лекарства? И с каква цел един ден идват и ти го сервират и просто не трябва да го мислиш?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: bcd1a9e823
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мислиш се за грозна, ако това е проблема, много е просто: спри да се мислиш за грозна. Мисли, че си хубава. Няма смисъл човек да се разболява за това, което евентуално "мислят другите". Важното е какво мислиш ти.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: aa279614c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е там проблема, точно. Проблема е по-скоро законен - защо са ме тъпкали толкова време с тежки и ненужни лекарства? Трябва просто да игнорирам това, че тялото и ума ми са били замъглени от медикаменти без никаква причина?

А епикризите?
Това имам в предвит под помощ. Те не могат да хабят държавните лекарства ей така. Просто не е справедливо.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 8685e184dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти искаш ли да си здрава? А щастлива? Щастието не можеш да го измислиш - а само да го изживееш. Ако си избрала да си щастлива - живей си живота и не обръщай внимание на каквито и да били измислици - твои или на други хора. Разликата между нещастните и щастливите хора е тази, че щастливите знаят на какво има смисъл да обръщат внимание и на какво - не.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 8f7a6b7e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравяш всичко което е било дотук, каквото било било, такава част от животa ти няма и никога не е имало.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 706217ec84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Красотата не е всичко. Доколкото разбирам сега си на около 20 години. Ми той живота е пред теб. Има и други стойностни неща, така че спри да се притесняваш, че не си като другите. Приеми себе си каквато си. Погледни се с друго око и имай самочувствие. Боядисай си косата, направи си прическа, купи си някаква козметика. Просто ей така с густо. Красотата е чувство.

Не си ли забелязала колко момичета по улиците ходят неподходящо облекани примерно. Ма защото това е модерно се мислят, че са красиви. Всичко е въпрос на психика. Харесай се ти за да те харесват и околните.

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 107209544d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съгласен съм с номер 5 - много точно казано.
Струва ми се обаче, че основно се чудиш защо си лъгана. А замисляла ли си се кога си излъгана. Когато са ти казали да се приемеш такава каквато си, може въобще да не са го мислили. Може да са опитали да те успокоят по този начин, а впоследствие животът да ти докаже, че не си грозна.
Да ти кажа като малък и аз имах подобен комплекс, ама с годините отмина и сега дори прерастна в самочувствие. Така че гледай напред и всичко ще се оправи, просто си повярвай. Успехи.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 88c7aadec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Не си лъгана, мило момиче! Това, което са ти сервирали изведнъж е било просто част от процеса ти на лечение. Ако комплексите са спрели, ако сега си здрава и си добре със самооценката - радвай се! Злобата, насочена към теб самата или към някой друг, няма да ти донесе нищо хубаво. Лошите мисли при хора със заложена слаба психика и предразположени към нервни разтройства само могат да ти повлияят зле!

Усмихни се на живота и почуствай спокойствието от това, че си преминала един труден етап от живота си!

Много е важно сега да не започваш да трупаш в себе си черни мисли! Гледай реалистично на света около себе си и малко по малко ще си попаднеш на мястото в този свят - без абсолютно да има значение това как изглеждаш.

Аз боря в момента страхова невроза и ти завиждам, че малко или много си напреднала в лечението си. Разбира се - това е благородна завист!
Пожелавам ти успех и всичко най-хубаво!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: e26dd94d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Открий най-хубавите си черти и не мисли за друго. А пък и твоите приятели не те харесват заради външността ти, а заради теб самата :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker