Плаща ли се престоят и лечението в заведенията за психиатрично лечение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Плаща ли се престоят и лечението в заведенията за психиатрично лечение?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 4749 пъти
Мой роднина е настанен в заведение за психиатрично лечение. Въпросът ми е следният - като приключи това лечение ще трябва ли да се плати някаква сума някъде и ако да в какъв размер? Човекът не е здравно осигурен. Моля, отговорите да бъдат по самия въпрос. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1a7c302dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Нямам представа откровено казано. Ако може ти ми отговори много трудно ли е да се измине този път, който сте го минали? Има ли много бюрокрация? Защото баща ми е психично болен, но ми казаха че много трудно мога да го вкарам там, при положение, че той смята, че е нормален.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 12ed25bcd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като дойде след малко санитаря ще го питам :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5dbb7e7d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Към номер 1 - да, прав си, че е трудно, защото трябва сам да поиска да влезе в такова заведение.
Към автора - ще се наложи да заплати, защото не е здравно осигурен.
Към номер 2 - НЕ си забевен...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0bd6aabfe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:

Към номер 1 - Ти знаеш ли въобще какво се случва по тези места? Първо ги връзват и ги упояват. Стоят вързани с колани минимум 24 часа, а понякога и повече, като между временно никой не му пука че им се ходи до тоалетна или имат някакви други нужди. ВЪршат си ги там, на место. Стоят вързани като животни и ако не са достатъчно луди ще полудеят съвсем. Следва ударна доза медикаментозна терапия след която първите дни са като зомбита, говорят и се държат като роботи. Така ги правят послушни агънца, които да не създават проблеми. Казват им да слушат за да не ги вържат пак и не се майтапят, че биха го направили отново. От там излизат пак зомбирани, послушни, кротки и докато си вззимат хапчетата са такива. Само че в един момент осъзнават реалността, кой ги е набутал на това място и се чувстват предадени. Често спират хапчетата и това в комбинацията с чувството, че са предадени ги кара да избухнат отново. Там ли искаш да заведеш баща ти? Толкова ли малко държиш на него? Това ли искаш да му причиниш? Аз, за разлика от теб, искам да изведа моят роднина, който влезе там по други причини.

Към номер 3 - А знаеш ли каква сума е за денонощие престоят?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1a7c302dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От номер 1, ами освен тогава да чакам баща ми да убие мен, или някой нормален член от семейството ми. Защото ще се случи много скоро. Този човек е болен и има нужда от лечение. Опасен е. Като бях малка ме продаде на непознат за 200лв... Няма повече какво да се обяснявам... Не живеем с него, но няма да ни остави НИКОГА. Аз дали не се чувствам предадена, че ме продаде? И на това му простих, но направи още много и много и все повече и повече грешки и не спира да ги прави и да се гаври с нас, да ни тормози, изнудва, заплашва. Полицията е дигнала ръце. Какво ще ме посъветваш? Чакам да чуя "компетентното" ти мнение! Та този човек сега иска да ми продава органите. Искал да правя деца и да ги продава. Искал да сме болни и да сме по-зле от него. Колко пъти е искал да умра и е излагал живота ми на опасност. Какво се обръщаш към мен и се правиш, че много знаеш -не се изказвай неподготвен/а!

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d55877f0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Плаща се сума, безплатно е само ако роднината ти е инвалидизиран и пенсионер по болест. Сумата зависи от вида на лечението. И си в грешка авторе връзват само тези който буйстват обикновено наркоманите заради наркотичната абстиденция. Хапчетата който им дават ги възпират от "избухване"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f0aacad933
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   От автора:
Номер 1/5 - Виж какво, нито ме интересуват личните ти драми, нито житейските проблеми. Ако искаш някой да ти съчувства си пусни друга тема. И преди да ме питаш защо се обръщам към теб погледни кой първи ме заговори. Като си толкова подготвена защо ме питаш и търсиш "компетентното" ми мнение? Всъщност съм запозната с реда за настаняване на хора в такива места, но няма да те светна - заради голямата ти уста. Ако смяташ да продължиш да ми спамиш темата, ще те оставя да си говориш сама.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b26a529f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Н 5, може с прокурорко нареждане. Просто трябва да отидеш при прокурор. Моят съвет е да не отлагаш.
Една съседка, с циклофрения в мания отряза главата на мъжа си и я свари преди години, обсебена от идеята че той и изневерява. Без значение, че това не беше вярно и че човека се грижеше за нея, без значение, че имат деца, без значение, че тя твърдеше, че го обича.
Не че има някакво значение дали приема медикаменти, поне ще е известно време под лекарски контрол и вие ще си починете малко от него

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 79eba5b5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   В психиатричните завдения за лечение, престоят не се заплаща от пациента. Ако човекът наистина е психично болен, опасен за себе си или за околните, се пише искова молба до прокуратурата с обяснения какво се случва и какво са забелязали близките в състоянието и поведението му. Прокурорът изготвя преписка, с която полицаи водят съответния човек до психиатричното заведение( в случай, че отказва доброволно лечение). Преглежда се от лекар, който преценя състоянието. Там не се случва нищо страшно- завръзват се единствено хора, които са опасни- отново с прокурорски решения и то за кратко време.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e14df9ff2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно всички се завръзват, челастрят се и нз си какво. това ако го има в Корило го няма в МА! ако не се лъжа там дори не си по здравна каса, а си по дарения на чужди фирми. Ако трябва да се иде на подобно място мисля, че е МА е номер1 - чистичко прилична храна няма извергщини добри лекари... не отлагайте ами се лекувайте, ще съжалявате, че сте го направили късно.
поздрави!

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6e48ba9efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Конкретно на въпроса за плащането: за самия престой в градска прихиатрия (преддверието към домовете за психично "здраве" където може перманентно да те отпратят) НЕ СЕ ПЛАЩА,

НО:

след изписването си ЗАДЪЛЖЕН да посещаваш психиатър всеки месец и да му плащаш за "прегледа" при мен каза че 20 лв/посещение . Само две от тези посещения се поемат от касата. Естествено схващате, че психиатрите завеждащи психодиспансерите приканват изписваните "пациенти" да ходят в Техните частни кабинети - така се оформя клиентелата... Аз отидох само веднъж, и нищо не му платих, за мъдрите му въпроси и компетентното му зяпане и браво на мене. Отидох вероятно защото още бях под влияние на уплаха от престоя в психодиспансера и мислех, че ще ме следят дали посещавам психиатър. Вероятно също затова отидох да си купя първата доза лекарства, които ми изписаха. Страх ме беше, че ще ми изискват потвърждение че ги пия, съответно поне трябваше да имам опаковки да показвам. Нищо не пих. Знам какви отрови са това и че с нищо не помагат, а убиват. Не съм толкова тъпа колкото на тях им се иска.

тоест, след престоя следва период от 1-2 минимум години през които трябва редовно да купуваш лекарства и да ходиш на психиатьр и това някъде излиза към 50-60 лв на месец в най-добрия случай

Аз както виждате съм с всичкия си акъл и без лекарствата, и без психиатрите.

Но травмата от престоя в психиатрията остава.
Чувствам се като ИЗНАСИЛЕНА.
То си е така.



Призовавам всички, които са станали жертви на психиатрията и са били подлагани на принудително лечение да споделят преживяванията си, ЗАЩОТО ОБЩЕСТВЕНАТА ПОЗИЦИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ и ако не заради другите то поне заради себе си защото вие вече сте набедени за "ненормални" и следващия път още по-лесно ще ве вкарат

Образовайте се! Не позволявайте да други да разполагат с живота и с душата ви!
http://www.youtube.com/watch?v=_5dSZnbugpc

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6e48ba9efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   И последно да добавя по въпроса за пост-диспансерното "лечение" вероятно някой може да се учуди как така съм се изплъзнала: сама реших така, макар че можеше и може да те проверяват дали спазваш инструкциите им, но аз за мене си реших - ако пак понечат да ме тормозят, директно да бягам в гората или ако не - да се самоубия, но в ПСИХИАТРИЯ ДА НЕ ПОПАДАМ.

От този ми нещастен опит научих, че човек трябва много да внимава как си изкарва нервите, да не крещи, да не изпада в депресии - общо казано, да не показва чувства, и да се варди от всеки и особено от роднините си, защото такива са постановките на съвременното общество - "буйни" речи и движения не се приемат, да викаш може само на футболни мачове (или на разрешени митинги)

знаете колко лесно се лепи етикета "психичноболен" и колко мощно оръжие е за справяне с неудобни хора

пазете се!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker