Ухапа ме куче ! Как да постъпя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ухапа ме куче ! Как да постъпя ?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 25627 пъти
Здравейте! Както се разхождах спокойно в квартала и ми се случи тази неприятност! Много малко кученце ( дори не знам каква порода ) се затича лаейки срещу мене от 15-20 метра! Беше със придружителка ( млада жена )! Значи домашно! Досега не съм имал никави проблеми с кучета и затова явно подцених ситуацията и не реагирах правилно! А иначе ми се е случвало да преминавам по тъмно до цели глутници бездомни кучаци и не са ме нападали! Но да продължа : кучето не ме ухапа веднага! завъртя се настъпателно, лаейки в краката ми и аз спрях и отстъпих леко! Стопанката му видимо беше изненада от агресията му и го повика и му се скара! Кученцето тръгна след нея и мислех, че е приключило с мене и си продължих, но съм се лъжел и най- лошото предстояло за съжаление! Продължих си по пътя и не съм забелязъл, че кога кучето пак се прокраднало ( този път без да лае ) до крака ми и с подскок и завъртане във въздуха ( това успях да видя в последния момент ) ме захапа за крака на нивото на коляното и дори за секунда висеше на зъби на крака ми! После се свлече и избяга, издавайки квичене все едно съм го ритнал! А аз не съм го закачил дори!

Собственичката обаче явно реши, че съм го ритнал ( тя не видя че ме е ухапало дори ) и си го грабна в ръце, изгледа ме лошо и се отдалечи! Заболя си ме крака, но чак в къщи проверих пораженията! Бях с летен панталон! Той беше пробит и леко закъсан на нивото на коляното! Самата рана се оказа дупчица от зъбче и леко охлузено наоколо! Кръв нямаше, защото явно зъбчето е било като игличка и макар влязло на дълбоко, не предизвика разкъсвания! Бях доста объркан и четох в чичко Гугъл!

Измих със сапун и вода! Говорих с личния лекар и той препоръча инжекция против тетанус и консултация за бяс в противобесен център! Сложих за тетанус... дотук добре! Но ме мъчи дилемата за Бяса! Казаха ми че щом е домашно куче няма смисъл от ваксина против бяс и единствено за мое успокоение може да наблюдавам дали на въпросното кученце няма да му стане нещо до 14 дни!

Да ама аз няколко дни обикалям като гламав и няма и следа от кучето! ( ами ако вече се е гътнало от бяс ;(( ) Иначе раната си зарасна и дори не се инфектира! Личи се само къде е била дупката от зъбчето, но трябва да се взираш едва ли не с лупа, за да я видиш! Проблема е, че си нямах друга работа и прочетох за бяса всичко, което има в нета и направо луднах! Адски гадна болест! Вероятността да е хванеш е под 1 %, но ако се случи и проявиш симптомите, то вече нищо не може да се направи! Медицината е безсилна, а на-лошото е, че смъртта настъпва дяволски мъчително! Извинете, че ви развалям лятото, но аз направо се психясах и дори съм съгласен да си сложа ваксината за бяс без необходимост, но поне да съм спокоен и да си върна разума! забравих да кажа, че от личен опит знам, че при мене когато има вероятност да се случи нещо лошо... винаги се случва и дори надминава най-песимистичните ми очаквания! Затова се шашкам! Има ли някой, който е чувал за подобна ситуация? Благодаря Ви и извинете пак!
от един почти побеснял тип

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 433472fbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Ти сериозно ли? :D

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 237896c4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ще ти стане по-спокойно, отиди да ти бият ваксината и да се отпуснеш. Аз лично бих го сметнала за ненужно, нали е домашно куче, но пак съм в топ 5 на каръци, така че когато можеш да се успокоиш някак, е добре да го направиш

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e72783ee92
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Според мен трябва да осъдиш собственичката на кучето. Днес е ухапало теб, утре ще ухапе някой друг. Тази жена няма право да разхожда куче, което не е вързано на каишка и няма наморник. Реакцията и в ситуацията показва колко малък брой мозъчни клетки има. Поне да се беше преструвала, че и пука. Такива хора трябва да си получат заслуженото. В такива случаи, след като подадеш жалба срещу собственичката на кучето, тя ще получи забрана да го разхожда. Ще я глобят ( тая к**ка това си и заслужава). Иначе ваксина задължително си сложи. Те са 7 или 10 процедури, не помня вече, всяка инжекция струва 10 или 70 лева. Сега не помня стринка като я ухапа куче дали плати за целия набор от инжекции 70 лева или за всички общо. Нея също я ухапа домашно куче и лекарите и казаха, че тези ваксини са задължителни. Бият се в корема.
~*Отхвърлената*~

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f2e4105bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

4.   Що не ми се случи тая на мен и кучето щях да й удуша и щеше да ми плати обезщетение и нов панталон да ми купи.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3505c25692
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Щом толкова се притесняваш, сложи си противобясна ваксина.
Кучето би трябвало да има паспорт и да е имунизирано срещу бяс, но все пак...
Не разбирам какво те спира-щом това ще те успокои???

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1b832b0cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

6.   Отиди пак на същото място, носи с тебе малко салам отъркан във миша отрова, така наречената черна отрова. Със мили думи примами кученцето и му дай да си хапне, докато си говориш приятелски със собственичката колко много обичаш животните и най вече кучетата. После си тръгни и зад някое дърво наблюдавай как умира с пяна на уста и гърчейки се малката гад. Аз така вече съм оправил 4 кучета на комшии в квартала.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b1cb10947b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   От Автора
Благодаря Ви за мненията на всички! Разнопосочни са, но е животът е пъстър и е нормално! Не бих тръгнал да съдя собственичката на кучето, не само, защото на практика не знам коя е! Просто не съм такъв човек! Свикнал съм да служа и да бъда полезен на хората! От скоро съм безработен и не мога да си намеря работа и това много ме е подтиска и ме кара да се чувствам напълно безполезен! Може би точно това мое излъчване тип "ниско свален гард" е привлякло агресията на кученцето! Животните добре надушват слабите духом и тялом! Засега изчаквам със слагането на ваксината! Имам време още и макар и лекичко успях да се поуспокоя!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 86eb093661
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Номер 6 - ти имаш проблем!!!! Иди на доктор, наистина!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f0ad4e5e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   ухапи го и ти... (:

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4d83759a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си слагай ваксина, много натоварва имунната система. Преди време аз си сложих след ухапване от улично куче и се раболях тежко - не от бяс, разбира се.
Сара

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b1cb10947b
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   От автора.
Локализирах кучето и засега е живо и здраво! Не кроя планове за отмъщение! Свикнал съм да търся винаги вина в себе си, когато нещо лошо ми се случи и да си вадя поуки! В случая това е знак от Съдбата, че много съм свалил гарда и дори една малка и слаба животинка се чувства по-силна от мене! Обичам всички животни и освен няколко комара и хлебарки други не съм и помислял да убивам! Сара е права за ваксината - щом след инжекцията против тетанус 3 дни ме боля ръката, представям си какво ще е след такава срещу бяс! Без това съм доста слаб имунно! Най-много сам да си го предизвикам!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 95156625f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Мен ме ухапа пинчера ми по носа и ми направи лека дупчица, кучето не е агресивно просто е бременно :D Въпросът ми е трябва ли с нещо да третирам раната. Пусна леко кръв като от одраскване, но не ме боли, просто съвсем леко е изтръпнало. Притеснявам се дали дупчицата ще зарасне :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: da585551c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Хора аз вчера както си вървях и видях един Голдън да се разхожда на свобода!!
Аз обичам кучетата и особено Голдън и Хъски и така....
тръгнах аз към него ( до тук добре) погалих го по козината... Нищо не ми направи.. обаче после изведнъж като тръгнах по клавата ми захапа юмрука... ( Не болеше чак толкова ) Мои приятели ми казаха че това куче било малтретирано и за това хапело!!
Та не знам дали да си слагам сега инжекция против тетанус или не...
Какво ще кажете?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2d3d0ff8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Рядко пиша тук, но все пак. До N 14, имам осиновен питбул и е бил малтретиран и обучаван и атакува само домашни кучета. Имай предвид, че големите кучета играят грубо, а ако те захапе такова (не под формата на игра) определено няма да останеш само с ожулвания, а ще има разкъсани мускули.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d775246ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Не харесвам всички зъбати месоядни животни. Днес за пореден път ме ухапа куче - кучешките зъби се забиват доста лесно и дълбоко. Глутницата се въртеше край пропуска на фирмена сграда. Зънях на екоравновесие - телефонен автомат прие моето възмущение и толкова. Не разбирам защо
трябва да ги има тези домашни "любимци" това е явна човешка патология

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker