Моля Ви за бърза информация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля Ви за бърза информация
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2683 пъти
Здравейте!

Сега започвам да чета подробно и да търся информация, за проблема, който ще Ви обясня, но съм доста стресната и уплашена от мисълта, която ме осени и реших да потърся помощ тук, тъй като винаги съм виждала достатъчно компетентни мнения и бързи отзиви.
Проблемът се отнася за приятеля ми. Наскоро реши, че трябва да отслабва и съответно смени режима на хранене и започна да тича всяка вечер в продължение на около 2 седмици по около 5-6-7 обиколки на стадион. Миналата седмица започна да ми се оплаква че много го болят краката. Мислех че се лигави тъй като има този навик да пресилва болежки, но сега се оплакваше цяла седмица. Докато тази събота си празнува рожден ден, цял ден имаше бая работа по организацията, той през повечето време лежеше с вдигнати крака и се оплакваше, мислех че е мързел. Вечерта обаче по време на партито, тотално умря и отиде да си легне, не можеше да мърда особено и много го болеше. Мислехме че се е натоварил, може би нещо е скъсал имаше всякакви теории. Но снощи се сетих, че брат му е страдал от мускулна дистрофия и на 17години е починал. Майка му на рд каза, че най-вероятно приятеля ми също страда от нейните проблеми с краката. И сега като се замислих, че явно и той има някакво заболяване с краката, реших да се ровя да търся какво може да е, защото ме хвана много страх да не е нещо сериозно. Чакаме момент когато личната му ще го приеме, най-накрая но не знам до колко вече обръщат истинско внимание лекарите и до колко гледат с по едно кремче да те разминат, не че омаловажавам способните и като цяло работата на лекарите, но опита показва и доста вяли отношения като цяло. Да го карам ли да си прави снимка, има ли от какво да се страхувам да не се появи някоя болест за в бъдеще или изобщо какво да мисля и правя. Много ме е страх, моля Ви помогнете ми!

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: e2e4717b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Друг път те съветвам и ти да направиш 7 обиколки на стадиона и да те видим дали няма да те боли.

Приятелят ти напълно грешно е подходил към проблема си. Ако го обичаш и искаш да му помогнеш, запишете се двамата на фитнес и нека да ви направят индивидуална програма. Хем ще си прекарвате добре, хем ще отслабнете и ще се стегнете. Дори да си слаба ти самата, ще видиш големи подобрения.

Иначе, той може винаги да се изследва дали е болен от тази болест. Не вярвам обаче, щом до сега не се е проявила. Преди обаче да имаш деца от него, хванете и си направете генетични изследвания, защото ако и ти си носител на съответния ген може и вашите деца да се разболеят.

Иначе за сега проблемът е нормален, явно си е натъртил кокалите с неподходящи обувки. Поеми диетата и фитнеса му в свои ръце, жените сме по-силният пол

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cd3d4b4c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, не месля, че проблемът е много сериозен. Аз тичам от 8 години. Когато почнах първите си тренировки, след един месец почнаха да ме болят краката. За 2 месеца проблемът се оправи. Така че да продължава да тича и толкова. След това краката повече не са ме болели. Направи един опит-почни и ти да тичаш с него. Сигурен съм че след 1 месец, ще почнат и теб да те болят краката. И други хора са ми споделяли, че имат този проблем

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 314445a917
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами той защо не тича и по цяла нощ, а? Не сте ли чували за мускулна треска. НИКОГА не се започва така особено, ако е както ти го описваш мързелив. Първата седмица се започва с 1-2 обиколки и постепенно започва да ги увеличава за да свикне организма.
Една приятелка изкачи 1 250 стъпала и после слезе пак от там и 1 седмица не можеше да стане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8db7f51615
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Позната история - преди два месеца на мен ми се случи същото - момиче съм, тръгнах да тичам на гребния канал в Пловдив, та да вляза във форма след зимата. След първия ден - мускулна треска; прецених, че трябва мъжки да я преглътна, за да не се повтори, ако спра за няколко дни и така седмица - всяка сутрин обиколка. Само че се започна с една режеща болка около глезените, толкова силна, че не можех да си стъпя на краката, оток (краката ми станаха като понички), а на допир - огън. Спрях да тичам и започнах да налагам компреси от реванол - мокър тампон по цяла нощ и чорапи. За седмица нещата отшумяха, но бях започнала да се параноясвам, че няма да проходя.
Извод: трябва полека -лека, не изведнъж: иначе - на легло!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cb5938fd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Грешен подход за трениране - за кратко време, голямо натоваване. Един от принципите на тренирането е от по-лекото към по-тежкото, като преходът продължава с години, не от днес за утре.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 959e7b22db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И все пак отидете на лекар и нека си направи всички възможни изследвания, нищо няма да ви стане, ами ще сте по-спокойни. И 5-6-7 обиколки на стадион не са много! Това го казвам до първите 5 коментара. Момиче съм и наистина е натоварващо да започнеш с толкова, после имаш мускулна треска, но минава, не е да те болят постоянно краката! И няколко пъти след първия път съм правила и 11 обиколки (това ми е рекорда :P)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 485a6d3ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много благодаря за коментарите! Задължително ще го карам да се изследва, успокоихте ме че е от натоварване. Аз също така смятах, просто като има предистория и генетично заложени проблеми...много се стреснах.

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 59b9720d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако беше мускулна дистрофия, щеше да има прояви досега. Вс епак н епречи консултация с невролог.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7f5d6a5481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   5-7 обиколки на стадиона не е толкова много за да създадът какъвто и да е проблем на здрав човек. Хората отгоре просто говорят на изус. Ако скъса нещо не съм сигурен че ще може да ходи вместо да се оплаква че го болят краката, а и не мисля че има толкова малоумен човек който да не може да разпознае мускулна треска. Не знам какъм му е проблема но мога да ти гарантирам че коментарите отгоре са пълни глупости.

А за лекарите си напълно права само гледат да те разкарат. Аз лично съм имал случай в който съм ходил 3 пати на един и същ доктор за периода от 1 месец защото ме боли ръката, а той ме отпраща със същите кремчета докато накрая не реши да ме прати да ми направят снимка от която се разбра че раката ми е била стчутена и е вече почти зараснала но на криво разбира се :/

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 88f96ddb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря Ви за коментарите! Аз също не мисля, че е мускулна треска, мускулна дистрофия или нещо скъсано. Предполагам че е бил пренатоварен, но със сигурност ще напирам да ходи да се изследва и провери.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 45fcee9306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нека го прегледат за варикоза и дори тромбофлебит, че при тия жеги не е изключено. Характерно е, че болките се засилват вечер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker