Панически страх от пътуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Панически страх от пътуване
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 11442 пъти
Здравей те, искам да споделя и аз моята история, като се надявам да ми пишете, защото се нуждая спешно от вашата помощ и подкрепа. От много години страдам и аз като много хора от ПР но 20 години не намерих лек с това никой неискам да отчайвам, явно аз съм с по лабилна психика, какво ли несъм пила през какъв АД несъм минала, но сега се нуждая спешно да ми помогнете, защото ми се налага да пътувам съвсем скоро в чужбина, а само при мисълта че 20 часа ще пътувам и то с хора непознати изпадам в шок и ужас от сега, а това се дължи, че имам и стархова невроза само при мисълта, че ще пътувам получавам сърцебиене, потене на ръцете и несамо ами и изтръпване каето е старшно неприятно като усещане все едно умираш, какво да пия, как да преодолея тоя старх, моля ви помогнете ми!!! благодаря ви, предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 03c7ce06ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. И аз имах ПР преди години. Знаеш как е, медикаменти, постоянен стрес и всичко това все едно е омагьосан кръг.

Един ден ми омръзна от всичко и реших да умра, разбира се не буквално. Реших че трябва да умра именно от страховете си, а не от натрапчивите мисли.

И така се изправих срещу всичко това. Махнах всички хапчета и започнах да пътешествам. Обикалях много и честно казано беше много тежко. Беше ме страх да отида до съседното село, защото си мислих че на близо няма да има лекар или някаква помощ.

Сега години след това, няма спомен от всичко това, живея пълноценно, без хапчета и страхове.

разбери че хапчетата и психиатрите не могат да направят това, което сама можеш да направиш за себе си. И не ги слушай като ти казват, че без хапчета и с воля не можеш да направиш нищо.
Бори се.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a4df63dd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Водка... и ракия става...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bcff5bd567
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз съм така. Ту се появява, ту отшумява. Отврат е!! И до магазина не мога да ходя сама :/.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1d2154fa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "само при мисълта че 20 часа ще пътувам и то с хора непознати изпадам в шок и ужас от сега"? ! Ама какви глупости говориш точно това е най-забавното в пътуванията да се запознаеш с нови хора. При мен като се е налагало да пътувам винаги съм се запознавал с нови хора разказваме си истории, случки, преживявания и т. н. Другите хора да не би да хапят? Сериозно си помисли дали искаш да живееш с този страх до края на живота си докато другите на твоето място си изкарват приятно :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d198dee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Добро утро, като видях че някой ми е писал вярвайте ми много се зарадвах. Благодаря че се отзовахте, така и предполагах, че няма да ми е лесно, но с помоща на... хапчетата се надявам да престигна благополучно, а колкото до водката и ракията там е проблема че алкохол не пия и то не за друго а именно заради тези хапове който пия с години, страх ме е да не се получи някаква реакцйа, пия деазепам, пропранолол за сърцебиенето и валидол с това съм от години

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 340c5de152
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   20 години е прекалено дълъг период от време... Не знам как си лекувала този проблем, но за да няма ефект, значи средствата не са били правилните. Знам какво е, защото мен ме беше страх да изляза на 50 метра от къщи. Тежки панически атаки съм нямала, но всяко излизане беше кошмар-движех се само с такси или с човек, или с телефон в ръката, защото ми се виеше свят нон стоп при излизане. При мен се оказа обаче и проблем с щитовидната жлеза, който дава подобни симптоми. Стресът и прекаран адски силен световъртеж бяха други причини, породили това състояние. Приемах хомеопатични, а за известно време и малки дози лексотан. Започнах да чета книги за самопомощ, да се занимавам с йога. Всичко това ми помогна и сега от 4 години нямам тежки ситуации. В конкретния случай ти предстои голямо изпитание, но пък ще разбереш, че нищо няма да ти се случи физически. Вземи си някакви леки успокоителни и си внушавай, че всичко ще бъде наред-друг начин няма. Както е казано по-горе всичко зависи от теб и начина ти на мислене, хапчетата са само патерица. Изследвай си и хормоните на щитовидната жлеза, както и антитела, ако не си го правила досега. Спокойно, нищо няма да ти се случи и всичко ще мине, както трябва!

Ели

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 68c582a181
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   № 4, не се изказвай неподготвен! Говорим за заболяване, а не за превземки и капризи на авторката. Ако нямаш представа от проблема, просто не пиши!

Ели

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: aa6e6b0883
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Моя позната смучеше мента, глог и валериан. Макар пътя да беше само 45 мин. беше нещо страшно за нея и слагаше под езика си едно хапченце и го държеше в устата си през целия път. казваше че така се чувства по-добре

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d198dee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря на отзовалите се, ще се радвам да прочета още съвети и подобни преживявания, ще ми бъдете много полезни

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 196b116fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   авторке, и мен много ме е страх да пътувам С КОЛА. не ме е страх само при баща ми. скоро ще ходя с компания на море, и въпреки че мога да пътувам с кола, ще пътувам с автобус или влак.
не се превземам. страх ме е.
а забрави за валериана.. хапчетата не помагат, а и няма нужда да си тровим организма излишно.
аз напълно те разбирам.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5e31b56e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До №7.. аз съм №4 и много добре знам какво говоря. Прочетох историята на авторката където тя пита как да го преодолее страха и аз просто се помъчих да покажа и добрата страна от пътуванията надявайки се че това ще и помогне по някакъв начин.

LK

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d198dee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До №10 и аз напълно те разбирам, защото аз не казвам че не съм пътувам съвсем, налагало ми се е ама със семейството ми и с тях съм имала същите страхове и съм изпитвала същите симптоми но спират дишам ако се схвана ме раздвижат и пак с хапчета. Но сега с хора който не познавам се притеснявам и не че ще ме изядат както имаше в един коментар но само при мисълта че така може да се схвана и как ще стресирам тези хора абе ЗНАЕШ бих казала.... СТРАШНО Е

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e50ba48daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И аз мисля, че развивам ПР, а преди 3 месеца не съм и мисли, че мога да развия такова нещо. На моменти си мисля, че това си го направих сам от много мерене на пулса по всяко време. Първия път усетих пулс след ядене около 120 стреснах се, помислих си най-лошото и стана 180, но за минути отмина. След това го получавах пак, но вече го преживявах по леко. Но въпреки това тези пристъпи най-много 2-3 минути не ми пречиха да си живея. Бях на кардиолог( ЕКГ), кръвни изследвания, хормон на щитовидна жлеза- които са добре, кръвното е добре. Горе долу въпреки това бях спокоен и контролирах нещата, но от около месец пулса ми в покой се покачи и когато съм пред компа е около 100 стигал е и до 110 на моменти, на моменти от уплах се качва и повече, а когато легна да спа става около 80, а преди беше и по-малко. Други оплаквания нямам, но ускорения пулс ме притеснява( дори изпадам в паника)- бях пак на кардиолог, направих си и ЕХК и всичко е в нормата. Но ускорения пулс ме изнерви дори, все си мисля за инфаркт, дори на няколко пъти усещам нещо като напрежение в гърдите ( вероятно от нерви), защото като пийна алкохол отминават. И още по лошото за да потискам нервното напрежение започнах да пия алкохол по всяко време, усета ли нещо хоп ракийката. Пийвам по 300-400 грама на ден през целия ден и се притеснявам да не стана алкохолик. Когато излиза усещам едно душене, вероятно от нерви, защото когато пийна малко това не го усещам. Последните 3-4 дни започнах да карам по 30 минути колело, но преди се подкрепям с 100 грама ракия. Старая се да проумея, че ПР е резултат от кардиофобията, която имам, но тялото по някога казва друго с тези усещания. Ще се опитам да намаля алкохола, защото няма смисъл от него. Другата седмица трябва да отида на София със колегите от университета и съм много притеснен, но ще трябва да отида, ще трябва да се изправя срещу страха. През този месец съм си в къщи и рядко излизах( поради тези притеснения), но просто нямам друг избор ще рискувам, все пак съм млад и имам нужда от хора около себе си, хора, които през годините ми липсваха, и винаги съм се чувствал сам. Ще си взема ракия, но ще гледам като усета напрежение да се въздържа от нея или като за начало да я намалявам.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d198dee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До №13 само би се престрастил към алкохола, не че към антидепресантите е по различно, но всички в нащо състояние търсим начин зада се чустваме и ние живи, на мен също в такива състояния пулса ми се ускорява но за съжаление аз прибягвам до хапове пия пропранолол и се успокоявам тези дни тук в един от коментарите срещнах че като пиеш АНАФРАНИЛ изчезвали страхове... ако някой е пил или чувал за тези хапове нека сподели, а на теб ти пожелавам да преодолееш всичко без алкохол, млад си смело напред и гледа само позитивно на нещата, при мен проблема е стар от 20 год ме мъчи.... кошмар

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6d198dee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря Ели за милите думи, дано се справя дано успея

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9f8d5478eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ще се справиш. Казвай си всеки ден, че днес си по-добре от вчера, а утре ще си по-добре от днес. Това са такива фрази, които действат на принципа на самовнушението. Просто ги повтаряш по няколко пъти на ден. Трябва постоянство обаче. Ще видиш, че ще се чувстваш по -добре след известно време. И по-спокойна.

Ели

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1b9d2c4626
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много е трудно, който не е имал ПР не може да разбере какво е да се страхуваш да пътуваш

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: aa249c09e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До №4..
това е сериозно заболяване на психиката а не "глупости" Не бива да подиграваш такъв човек, а трябва да му даваш кураж.
Аз съм на 17 и също имам такъв страх. Не можех сама да излиза от къщи на вън или по точно не исках.... Сега вече мога и имам огромно желание, но страха от пътуване с превоз какъвто и да било по далеч от 5км(образно) от моя град ме панира ужасно.
Не се притеснявай това минава твърде бавно.. започни да пиеш антидепресант посъветвай се с психиатър и психолог! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a9d06965f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Промени си психиката, обърни страха в удоволствие, аз самия като малък ме беше страх даже с кола да пътувам, обаче като трябваше да пътувам 3 дена и то с микробус и си цъках на игри, спах, лафих си с другите, вицове тва онова и мина супер, сега ми е кеф да ходя навсякъде и даже ми е гадно да стоя затворен в нас, приеми го като приключение, като приятна тръпка и мозъка ти ще го приеме като такова, а отам и психиката!

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: b40ab988f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Имам същия проблем.. Имах сериозни проблеми с корема и често ми се налагаше да ходя на лекар по сред нощите.. Сега вече съм добре, но този страх остана.. Страх ме е да пътувам, винаги мисля, че ще ми се случи нещо, винаги трябва да знам, че има лекар наблизо..

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b76083b6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте аз имам страх само от пътуване на по дълги разтояния мисля че ще стане нещо лошо с мен и на близо няма лекарска помощ моля да ме посаветвате какво да правя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker