Поликистозни яйчници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Поликистозни яйчници
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2108 пъти
Здравейте! :)
Преди около година разбрах, че имам поликистозни яйчници, тогава си имах цикъл и не се притеснявах толкова. Но от няколко месеца (5-6) цикъла ми започна да става нередовен. Имам цикъл от 13 годишна, а сега съм на 15. На 14 цикъла ми се нормализира и започна да ми идва всеки месец, но това трая само една година. Откакто навърших 15 някъде започна да ми идва през месец-два или в най-добрия случай да ми закъснява с по 10 дена.. Също така преди цикълът ми беше по 7 дена, а сега по 4-5 (има дни, в които въобще нямам). Беше ми ясно, че цикълът ми ще започва да намалява, но на 15? ! Започвам да се притеснявам!!

Доколкото знам, цикълът означава, че съм в добро здраве.. а липсващия със сигурност не е на добре.. Сега ще ми кажете да отида на гинеколог.. да, ходих, дори преодолях страха, който изпитвам към гинеколози и отидох. Казаха, че нищо не могат да направят, понеже кистите са малки или нещо от сорта.
Та наистина започнах да се притеснявам.. всъщност не знам дали искам съвети или просто да споделя, в момента се чувствам ужасно и съжалявм, ако не сте разбрали нищо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: c0c8803537
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съмна 21 и преди 2 години ми откриха на мен същото гадно нещо, но преди 6 месеца реших да отида в майчин дом в София и там ми откриха и инсолинова резистентност. Пия 2 вида лекарства, и решихме с приятелят ми януари месец, да задействаме нещата за бебе. Лекарят ми каза, че задължително има някаква терапия, за да мога да забременея както е написал номер 1. Но аз имах редовен и все още имам редовен цикъл нямам никакви видими причини, че да се разбере че нещо ми има, само имах доста акне, мазна кога и коса, но го придавах на пубертета, но не било това. Спокойно може пък и да се оправиш бързо щом са те открили на време

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 75b50a760f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм от малка със СПКЯ. Имала съм периоди без никакъв цикъл и такива с много продължителен. Общо взето нищо не може да се направи, когато започнеш да водиш полов живот ще се нормализира цикъла горе-долу, а още повече с раждането на първо дете. Няма смисъл да си губиш времето с гинеколози от поликлиниките, да ме извиняват. Хубаво е да се направят хормонални изследвания, съгласувани и с ендокринолог, но моето мнение е, че дори е излишно на тази възраст, да не се стресираш от лекари като мен навремето. Иначе може да ти предпишат противозачатъчни, което не е лош вариант, ще имаш цикъл, ще се пазят яйчниците от кисти, днешните противозачатъчни уж са максимално изчистени, но не знам дали е добре за възрастта ти. Абе при всички случаи е хубаво да отидеш при добър специалист, ако си от София в Майчин дом, Шейново, ТК. Виж тук:
http://www. bg-mamma. com/index. php? topic=599871. 0
Но няма смисъл да се стресираш излишно, може с времето при теб нещата да отшумят. Гледай да се храниш правилно, избягвай всякакви боклучави храни и спортувай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker