Майка ми има шизофрения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Майка ми има шизофрения
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 8333 пъти
Нека разкажа на кратко своята история, която имам чувството че ще ме съсипе ;( Става въпрос за майка ми, тя е болна има шизофрения (средна степен) или поне това констатираха докторите, лежала е няколко пъти в психиятрия докато е там и и дават хапчетата е добре, но щом излезе спира да ги пие, и пак откача, какво имам предвит, казва че аз съм бил с 4 години по голям, че не ми била майка, че баща ми си имал любовница, че аз съм имал чичо и вуичо (няма такова нещо -чичо ми е починал когато съм бил на 6 а вуйчо никога не съм имал) въобразява си разни работи, като например че едно нещо е правено по 5 пъти, а то дефакто е било само един път, случвало ми се е да я запозная с момиче, и тя да каже "колко пъти ще се запознаваме" не ме питайте какво ми е и т. н... Не го пожелавам на никого, не ме питайте какво ми е, исках да влезе в болница, но ми казаха че без нейно съгласие не може, най-лошото е че тя е болна и не иска да го осъзнае, и казва че ние сме я довели до това състояние че тя била здрава а ние сме били за лекар... , което не е така... Моля ви дайде съвет как да я накарам да отиде на лекар и да почне да си пие лекарсвата, само по този начин ще мога да жиея номрално... Моля ви някой ако знае нека помогне

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 83dadac7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Много голям проблем! Определено трябва да говориш С НЕЙНИЯ ЛЕКАР.
Ние сме от малък град, бащата на най-добрата ми приятелка също беше така. Лекарят му даваше медикаментите на майката и тя ги слагаше в сутрешното му кафе. Така беше що-годе нормален, но не съвсем.
Наскоро почина от инфаркт, защото отказа да отиде на лекар. Може да звучи гадно, но мисля, че това беше най-доброто, което се случи на семейството му. Най-вече отказването му да си пие хапчетата и да осъзнае, че е болен ги измъчи

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7685ec0d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   И моя баща два пъти влезна в психиатрия заради шизофрения, същата работа като при майка ти-постоянно си въобразяваше разни неща, мислеше че някои го преследва и иска да го отрови, но най-лошото- беше агресивен. Такива хора не осъзнават болестта си и мислят, че другите искат да им навредят.

Единствения начин да помогнеш на майка ти и на себе си е да я вкараш в психиатрия, тъй като няма да е по желание, трябва по принудителен начин. Знам начина е жесток, но няма друг начин. Трябва да отидеш до полицията да уведомиш за майка ти, те ще те препратят в съда и там ще насрочат дело заедно с лекари, които ще установят болестта на майка ти и ще я вкарат принудително в психиатрия. Гадно е, но няма друг начин, минала съм по този път.

След като аз самата минах през всичко това с моя баща, сега баща ми е адекватен и ми е благодарен, а аз постоянно го следя дали си пие хапчетата. Пиши тук какво става, аз мога да ти помогна, защото съм минала по тоя път! Успех!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 052d3962fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Здравей,
и моята майка страда от психично заболяване. В действителност беше трудно да я обедиме да си пие лекарствата но след втория пристъп сама започна да си ги пие. Сега си ги взима редовно няма проблем, контактна е осъзнава какво се случва... но когато не ги вземаше беше страшно. В действителност е мн. важно да я накараш да почне да си взема лекарствата по един или друг начин.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f55cae3415
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 1. Пич, тя ти е майка, не е искала да се разболее от такава болест, но е по-добре да стои настрана от теб, нека я приберат отново и се грижат за нея, ти няма да се справиш. Ако остане при теб може да ти навреди.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8eff6ec33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   ''Ако остане при теб може да ти навреди. '' - Да, прекалено много стрес ще ти дойде, а нали знаеш, че това е един от ключовите фактори за отключването на тази страшна болест, а и тази болест е наследствена. Не искам да те плаша, но хора като теб, които имат генетично предразположение към тази болест трябва да избягват стресови ситуации, а ти правиш обратното. Успех с майка ти

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 847a970a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Баща ми имаше шизофрения за ъжаление се самоуби

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c68c881b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   И моят баща имаше биполярно разстройство, което съсипа семейството ми. Да живееш с такъв човек е някакъв кошмар, не го пожелавам на никой. Трябва да намериш начин да и даваш лекарствата, другият вариант е циклене между обостряне на симптомите и принудително хоспитализиране, с последващо прибиране в къщи с отказ от лекарства и пак влошаване. Ако имаш пари може да се преместиш другаде и да наемеш постоянна домашна помощница, която да се грижи за майка ти.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d70b2cb052
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Баба ми беше болна от шизофрения, спомням си, че имаше моменти, в които не си пиеше хапчетата и се налагаше да влиза в болница, обаче след време се научи да си ги пие, не знам как, и всичко след това беше ок. За съжаление почина от рак на доста ранна възраст нямаше 60 г.
Не изоставяй майка си, тя не би те изоставила ако ти беше на нейно място. Сигурна съм, че с времето ще се научи да си пие лекарствата както моята баба се научи.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0b92ba42af
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   От циклофреници и шизофреници, бягай далече! Майка ти е, но това не води до никъде. Дори да си пият хапчетата, тези хора деградират. Лекарите обясняват как ще се "стабилизират " но това не отговаря на истината. Просто трябва някой да ги гледа, нали? Не си съсипвай живота, учи, гради кариера, създай семейство - живота е пред теб! Психично болните рушат всичко и не позволяват развитие на другите хора, като постоянно ги изнервят с налудностите си, вдигат скандали и обвиняват. По-горе прочетох, че един шизофреник се бил самоубил... Една циклофреничка се обеси пред децата си, с цел да ги накажела всички, че били виновни, както тя самата се е чувствала виновна... Още хиляди истории на провалени хора. "С какъвто се събереш, такъв ставаш " са казали хората. Прави си извода сам!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2b77efa266
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Здравейте,

Както майка ми, така и аз сме били болни от шизофрения. Но не се знае колко пъти ще се наложи в психиатрия да влезеш. Майка ми днес за трети път влезе, 2000, преди две години и сега. Аз два пъти съм била единия път за 2-3 дни, но втория за две седмици. Сега аз съм добре, ходя на работа, имам приятел, но тя от няколко месеца не работи на борсата е, пожела да си почине от работа цял живот работи. Не съм съгласна с написаното по-горе да стоиш далеко от такива хора, защото е различно при всеки, както аз така и майка не сме били опасни за околните, по-скоро на нас самите сме си вредили чрез черни мисли и глупости в главите ни. Майка ми втория път насила я вкарахме не искаше да ходи в психиатрия, но днес сама си е отишла, тъй като цчлото семейство работим, днес баща ми се обади, като се прибрал от работа разбрал че е отишла и се учудихме. Но ще се оправи, след това не знам наистина кога ще влзе пак след година, 10 но...

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dedf985a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Аз съм в същото положение и знам колко ти е тежко... В момента майка ми е в психеатрична клиника и не съм я виждала от много време... Ами ако майка ти не приема болестта си, трябва да говориш с някой специалист и той да я убеди. Успех и бъди много щастлив ;-]

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ff710f1f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Здравейте, И моето семейство е в същото състояние. Адът започна преди десет години. Тогава с много упоритост от наша страна майка ми си пиеше лекарствата и беше почти нормално положение. Но веднъж реши преди две години да ги спре и нищо не може да я накара да ги пие. Ходим с нея при психолог, защото сама не иска да излиза от вкъщи, говори не адекватни неща, а напоследък е и злобна към всички... Не знаем какво да првим вече.. Кошмар е. Аз съм далеко сега, но за бащами и сестра ми и ужасно... Но като знаем какви са болниците в България и каква е мизерия... Толкова се надявахме да започне да пие лекраствата отново, но не.. само се дават пари за нови.. пие едно, две и решава, че ще ги спре... прави си кафето, хранат всичко сама, за да не и ги даваме с тях... не знам

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e884cec3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако не иска да си взема лекарствата говорете с психиатъра за поставяне на депо инжекции — това е концентрирана доза антипсихотик, която се поставя 1—2 пъти месечно и постепенно се освобождава в организма. Мисля че има ( поне преди имаше ) антипсихотици на сироп, който може да се поставя в храната.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 901b6ef53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Нейното съгласие не нужно, за да влезе в болнично заведение и да се лекува. Трябва да подадеш жалба в прокуратурата /дежурен прокурор/, в която да опишеш проблема, посочвайки и свидетели двама-трима съседи. Иначе сестра ми е... малко бавноразвиваща се. Това ме изнервяше, но се примирявах. Когато навлезе в пубертета и започна да я тресе хормона, стана нетърпима. Един ден през лятната ваканцията бяхме сами у дома. Бях го... надървил, когато сестра ми ме изнерви за нещо, вече не помня какво точно направи. Тогава просто я изчуках... е, това помогна и на двама ни. От тогава си я чукам редовно и нямам проблеми с нея.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6ebffdb895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Моят баща също е болен от това заболяване, тежко е и те разбирам. Най-добрият вариант са депо инжекциите, иначе пиенето на лекарства всеки ден е голям проблем и почти невъзможно без психически тормоз. Трудно е да имаш родител със психично заболяване, в един момент се чувствам, че аз съм родителя дори, защото аз трябва да се грижа. Интересно ми е да разбера, как вие се справяте със себе си, защото мен лично ме е страх да имам деца, а и да раждам, защото рискът е голям, все пак съм генетично обременена.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker