Всеки втори с психично заболяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Всеки втори с психично заболяване
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3055 пъти
Замисляли ли сте се, че неадекватното поведение на вашите близки и познати, което толкова ви вгорчава живота, може да е в следствие на депресия или друго психично заболяване?

Години на ред, един човек, роднина на мъжа ми ни вгорчаваше живота с постоянни скандали, интриги, гадни номера и най-вече заяжданици. Мислех този човек за много зъл, докато не се замислих, че проявява признаци на психическа нестабилност. Постоянна смяна на настроенията, когато е проявявал агресия към нас, той е бил в депресия, но чрез арогантното си поведение се прикриваше, че е слаб и нещастен. Обвиняваше нас, че сме виновни за нещастието му.

Като, чета историите в сайта стигам до извода, че в България е пълно с психично болни хора. Психически нестабилни, депресирани, постоянно критикуващи, нервни, заядливи и т. н.

Искам да дам съвет на хората, които мразят родителите си или близките си. Хора, замислете се, дали обстоятелствата и трудния живот, не са отключили психично заболяване у вашия роднина. Психиката е крехка и лесно може да бъде наранена. Алкохола, наркотиците, също отключват заболявания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: eb1a04253e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Айде, с тази реклама психолозите ще си побутнат бизнеса :Д хаха

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 41cae394c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е прав/а си! Но това, че са псих. болни не значи че всичко им е позволено. Това, което аз забелязах с двама такива в семейството е, че те отказват преглед кагегорично и твърдят, че са нормални. Добре, аз пък не бих отказала преглед, ако съм убедена че съм нормална. С удоволствие бих отишла, дори би било интересно. Но те предпочитат да умрат, отколкото да ги прегледат. Защо след като са толкова сигурни, че са нормални?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d9511ed1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами така е! Обаче не се лекуват, а си мислят, че ще им мине "от самосебе си". Още ги в срам да отидат на психолог/психиатър/терапевт, за да не ги помислят другите за "луди". Пък и 'що да дават пари, след като психологът дари хапчета няма да им предпише, а и то така или иначе ще им мине от самосебе си...

Резултатът? Попътувайте само по пътищата на страната шофирайки автомобил, погледнете и по дискотеките на морето. Друго не ви трябва! Дори не е необходимо да общувате с хората лице в лице - само гледайте груповите и индивидуалните им действия и привички, и картинката ще ви стане кристално ясна!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d9511ed1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1, докато гледаме на психологията като на нечий "бизнес", който задължително (като истински българи) трябва да прецакаме (Тия да не са по-тарикати от нас? ! ) - скоро не всеки втори, ами всеки първи ще е ку-ку...
Не е необходимо да излезеш много далече извън България, за да усетиш разликата.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1bfc4827f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   N4, все си мислех, че психичните заболявания се дължат на нарушена биохимия в мозъка и лечението им си е работа на психиатрите. Те са специалистите, които мога да назначат лечение и да помогнат адекватно. Когато се касае за диагностицирано психично заболяване, нито психолог, нито хомеопат, нито позитивно мислене помагат, трябва си чичо доктор да се намеси, а ако прецени, може и психолог да препоръча като допълнително средство за лечение. Ако психолог се обяви за лечител на депресия, шизофрения, БАР, невроза, психоза и т.н., пиши го самозванец-шарлатанин, опитващ се да изкара някой лев.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cc9d818c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   N5, щом смяташ така - ходи си при "специалистите". Аз не знам досега психиатър да е излекувал някого, или антидепресентите да са излекували някого от депресия (при все, че и те не са безплатни... ), но ти щом твърдиш обратното, възможно е и да си прав/а :)
От друга страна пък познавам психолози и терапевти, които съвсем безкористно и посветено помагат на хората да преодолеят проблемите си, но те пък сигурно не са добри, щом не се продават скъпо :)
Успех в усъвършенстването на представата ти за света!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1bfc4827f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   N6, ще излезе, че N1 правилно те е разконспирирал. Твърдението, че психичните заболявания се лекуват успешно от психолози не е просто глупаво, то е опасно. Ще взема някой да ти повярва и ще стане белята! Веднъж ми се е случвало да изпадна в стресова ситуация, от която имах усещането, че ще лудна и се е наложи да отида на психиатър. Не виждам нищо осъдително в това, още по-малко повод за присмех. Достатъчни ми бяха около 3 месеца на слаби успокоителни, за да преодолея проблема на 100%. Лекарствата бяха на достъпна цена, само прегледът би се сторил малко по-скъпичък за човек с по-ниски доходи, но доколкото ми е известно, може и през здравна каса. Аз нямах нерви да чакам за направление, а парите по онова време не ми бяха проблем, та предпочетох частен прием. Познавам и човек с доста тежка депресия, лекуван в "Св. Наум" за 2 седмици, а после и на домашен стационар, когото доста бързо вдигнаха на крака. Пак казвам, че депресиите и тежките психични разстройства се дължат на нарушена биохимия в мозъка, което няма как да се преодолее само със сладки приказки с психолог. Не казвам, че няма файда от психолозите при определени проблеми, но те нямат нищо общо с психичните заболявания, за тях доктори и лекарства си трябват.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b3fac19e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При този живот как да останеш НОРМАЛЕН? Разбирам да живеех в някое африканско племе, но не живея. Аз живея на гадна улица с денонощен шум от коли, съседи, които нарочно дигат шум, за да ме дразнят. Последното не си го измислям, дадоха ми знак очи в очи, че ще ме правят на маймуна понеже аз не съм собственик на апартамента трябва да им търпя шумовете, които продължават до 2 ч сутринта. Втора причина -безработица, не просто да ходиш по интервюта и да отразват, а просто няма работни места. Отиваш в бюрото по труда, подписваш се докато лелката не гишето плюска мазна баничка и дори с едно довиждане не те изпращат. Как да си спокоен, когато нещата не вървят в живота ти, в случая какво може да ми помогне един психиатър? Луд ли си или отчаян? Преди да изкаваш цялата нация болна е редно да погледнеш не само от своята камбанария.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a22532ad9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И какво прокламираш чрез тази статия?
Защо не цитираш по-конкретни примери, а говориш наизуст? Какъв е бил този роднина на мъжа ти, как се е заяждал с вас и т. н.?
Много е лесно така да говориш наизуст и да обявяваш всеки втори за болен.
Аз имам депресия и се лекувам при психиатър. С диагнозата съм от 6 год, никога не съм влизала в болница, пия лекарства от време на време, ходила съм и на електро-магнитна стимулация на мозъка. Но имам много лични проблеми, самотна майка съм, на квартира, отделно имам и физическо заболяване, което допълнително затормозява психиката ми.
Благодарение на терапията, вече работя по въпроса за излекуване на основното ми състояние, а именно-физическо заболяване, което може да се коригира със скъпоструваща и рискована операция, но само така мога да се измъкна от лапите на депресията.
И какво, луда ли съм? Колко жени биха се справили в подобна ситуация, без това да се отрази на психиката им.
Доказано е, че депресията е единственото психическо заблояване, което води до 100% излекуване и не води до деградация на личността, за разлика от шизофрения и БАР, които са често и генетично обусловени.
Никой човек не е застрахован от депресия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker