Закъснение на цикъла - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Закъснение на цикъла
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3185 пъти
Здравейте,
търся мнение по въпроса възможно ли е цикълът ми да закъснява заради загубата на килограми?

Историята ми по принцип е донякъде сложна.
На 17, след глупави диети и глад, изгубих цикъла си за половин година. Върнах го с хормони, предписани от гинеколожката ми (както и си върнах тройно загубените килограми). Менструацията ми обаче не беше от най-точните след това.

Този януари (сега съм на 19) започнах да отслабвам отново - този път здравословно, не падайки под определени калории, приемайки достатъчно мазнини (тъй като са важни за функционирането на женския организъм) и спортувайки редовно. Смъкнах излишните 20 килограма, но достатъчно бавно (7-8 месеца), а цикълът ми, предполагам от здравословното хранене, стана адски точен (на всеки 30 дни по часовник).

Затова и се притеснявам каква може да е причината да пропусне да дойде този месец - казват ми, че съм станала твърде кльощава, възможно ли е тялото ми да изисква определени килограми, под които да не падам, независимо как се храня, за да функционира нормално? Или 20-те килограма минус да са били възприети като шок, въпреки постепенното им смъкване? Или пък мога да се успокоя, че е от жегите, пътуванията до морето и пр.?

За бременност изключвам варианта - правих секс за първи път буквално преди седмица (точно около датата, когато трябваше да ми дойде), с предпазни мерки разбира се. (Освен ако не съм някакъв извънземен случай на непорочно заченала от случайно попаднала сперма при друг тип сексуални дейности, които сме правили с приятеля ми преди, хахах - както често съм чела ученици да се притесняват... ).

Благодаря.
(знам, че в интернет никой не може да ми каже точно къде е причината, но ми се иска да прочета някое мнение, докато изчакам да видя дали ще ми дойде следващия месец и ако не - да се ходи на преглед... )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 84b51b1faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, първо - не ти закъснява цикълът, а менструацията. Цикъл е периодът между първия ден на една менструация и първия на последната. При теб е било значи към 30 дни цикъл.
Иначе, не пишеш, колко кг. и колко си висока, но има просто правило - не бива да падаш под 19 БМИ и не бива да падаш под 18 % мазнини.
Има калкулатори за БМИ, мазнините могат да ти измерят лекарите, във фитнеса.
Съветвам те обаче да не взимаш хормони като миналия път, а да се захраниш до минимум 19-20 БМИ.
За начало обаче хвани и направи тест за бременност. Възможно е да си бременна все пак, може да е 1%, но трябва да се изключи. Може и най-евтиния тест да вземеш, няма значение.
Ако не си бременна, ако си с БМИ 20 и повече, измери мазнините - 18% минимум. Ако не е и това, отиди на лакер и не взимай хормони, ако нямаш кисти или някакво заболяване.
Не си играй така с теглото, при всяко подобно отслабване/напълняване си скъсяваш живота с 5 г.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1d11c7e970
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря. БМИ ми е 19, процентът мазнини (смятани обаче по формула, което знам, че не е така точно, както измерването със специален уред) - 18 и половина. Висока съм 175 см, 61 кг (последно се мерих преди две седмици, може би сега са плюс-минус един-два, покрай пътуванията, а и още продължавам да отслабвам, макар и с минимална скорост).

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 84b51b1faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   http://www.medicine.bg/ - там има хубав калкуларор за БМИ, които взима под внимание пол и възраст.

Добре си, 19.9 БМИ, я вземи и ни направи една услуга - измери си отново височината, може да си порастнала. Мазнините само с уред се мерят, дори не с кантарчетата.
За начало спри всякакъв спорт. Започни да хапваш сладко да качиш малко. НЕ БИВА ДА ОТСЛАБВАШ в никакъв случай.
Направи ли си тест за бременност?
Ако ти няма нищо - мож да е от жегата. Изчакай още месец, ако не си бременна, разбира се, не отслабвай, пий 2-3 л. вода на ден, храни се 3 пъти на ден здравословно. Ако не ти дойде до края на месеца, средата на септември - отиди на лекар.
Не взимай хормони, ако не е крайно наложително, отиди на друг лекар!

Аз от стрес (дипломна работа) пък имах на всеки 2 седмици мензис. Страшно напълнях - отидох на гинеколожка, само погледна за кисти с видеозона и ме изгони - вика ми - „О, момиче, я не ми губи времето, здрава си - ще чакаш и ще се оправиш“. Нищо не ми предписа. Много беше груба, а тя, женицата, кой знае какви случаи има. Яд я беше да си губи времето с мен, макар че бях на частно. Но повечето искат да ти вземат парите ...
Най-важното да не отслабваш повече и да не раждаш, другото се регулира само...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 208692db1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   (пак авторката):
Направих си тест за бременност, за да изключа наистина всякаква вероятност - отрицателен. Миналата седмица въобще не съм спортувала, за пръв път от половин година си хапнах и сладко, абе всякакви боклучета (море, път и т. н., отпускаш му края :д... ). Юли месец също ми се събраха десетина дни без спорт, като цяло не е като да претренирам. Честно казано не се бях замисляла досега, че и спортът може да влияе.
Пия много вода, точно както съветваш, храня се през 3-4 часа (общо 5 хранения за деня) все със здравословни неща... Не съм спряла нито една хранителна група. Може би е време наистина да задържа постигнатите килограми, а да не отивам към перфектни мерки (ама пуста суета... ).

Като спомена стрес - юни месец почина мой близък човек, сега отчитам, че въпреки че юли имах менструация, може би сега, два месеца по-късно, отреагирам по някакъв начин все още...

Благодаря отново за коментара, дано нещата да са, както ти е казала твоята гинеколожка - да почакам и да се оправя.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 84b51b1faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке - ти имаш перфектни мерки, дори си под нормата!
Спри да превръщаш тялото си в смисъл на живота! Тялото трябва да ти служи, не ти на него!
Храни се по 3 пъти на ден като нормален човек, защото с тези 5 хранения си играеш с кръвната захар и с настроенията.
Спри със спорта за 1 месец, трябват ти явно мазнини. Познавам млади жени с „перфектни фигури“, които са с 15% мазнини и БМИ 17 и надолу - те не могат да забременеят и НЯМАТ МЕНСТРУАЦИЯ ОТ ГОДИНИ. Не е нужно да казвам, че са си стопили и гърдите.
Причината - твърде малко мазнини и не можеш да изхраниш бебе, тялото иска да си пести енергията и си казва „гладни времена, не мога да изхраня бебе, не ми трябва менструация“
Лошото е, че нямаш и оволация така, тялото живее на ръба, и секс не вярвам да ти се прави...
Затова - задръж килограмите си и намали спорта - напълней 1 кг. без спорт - само мазнини и чакай да ти дойде. Прави спорт до 3-4 пъти на седмица. Яж въглехидрати!
между другото и мъжете харесват жени с нормално тегло, чисто инстинктивно им е (нямаш оволация и шанс да забременееш ако си под нормата, повечето нормални мъже намират прекалено слабите жени за отблъскващи). Аз бях качила по едно време доста кг. и мъжете полудяха буквално по мен, нещо им стана. Сега съм с БМИ към 21 и си имам цикъл като по часовник. Мазнините са ми сигурно към 25%

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0db724910b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще ти кажа нещо обърнах внимание на това че непрекъснато диети диети диети. Внимавай защото понякога има момичета които си мислят че просто свалят килограми стигат до анорексия. Не говоря за теб. Понякога е възможно да стане така с менструацията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker