Световъртеж и.... ада в който живея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Световъртеж и.... ада в който живея
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 47178 пъти
На 29г съм, преди 6години както си бях на работа и всичко беше нормално, изведнъж усетих как позалитвам. Прибрах се, мислех, че е от преумора и ще мине. Легнах си и на сутринта не можах вече да стана. Страшно силен световъртеж, не можех да вдигна главата си нагоре, започна да ми става много лошо, започнах да повръщам. Това състояние се влошаваше всеки ден и продължи цели две седмици. По няколко пъти на ден получавах изтръпване и схващане на цялото тяло. Това беше много болезнено и продължаваше по 20мин. Започват да ми тръпнат ръцете, краката, главата, корема и започват да се изпъват и втвърдяват. Майка ми беше до мен през цялото време, защото не можех изобщо да ставам от леглото.

Дойде личният лекар, дойде в къщи и психолог никой не разбра какво всъщност ми е. Когато започнах да ставам и да се пооправям ме заведоха на невролог. От тогава2006г до сега само ме тъпчат с антидепресанти. Имам постоянни болки във вратът и раменете и гърба. Често главоболие и от време на време пак получавам това схващане на крайниците. Чувствам се непълноценна, омръзна ми да излизам и да започне тоя ужасен световъртеж. Правиха ми всички изследвания никой нищо не казва, уж съм здрава като бик, а се чувствам смазана. С лекарствата съм горе долу ок, поне не ми се вие свят, но пък болките в гърба, вратъ и раменете са постоянни. Пробвах да спра бавно лекарствата, точно след една седмица всичко се върна с пълна сила. Сутрин ставам, уж съм ок, но след малко чувствам умора все едно съм копала цяла нощ.
Ужасно е всичко това искам да се чувствам силна и здрава както преди. Бях много жизнено и усмихнато момиче.

Някой чувствал ли се е така и какво му е помогнало. Моля за помощ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 11 години, 9 месеца
hash: c726edf512
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз имах подобно преживяване преди 8 години. От нищото подът отиде на мястото на тавана и равновесие нулево. Добре, че бях вкъщи. При най-малкото обръщане в леглото ми се виеше свят, не можех да улуча вратата, за да мина през нея. За около две седмици получих две сериозни кризи и не ставах от леглото, повръщах. Определиха го като мениероподобен синдром. Получи се в резултат на едномесечно схващане във врата и психично напрежение. Цялата тази история мина много бавно, правих си ото-неврологично изследване, месеци ми се виеше свят, макар и по-слабо. В резултат на всички това се сдобих със страха да излизам навън сама и леко паническо разстройство. Последните неща продължиха няколко години и много трудно се справих с тях. Не съм пила антидепресанти, само различни дози лексотан. Но такова изтръпване съм нямала, предполагам, че при теб е наистина на психична основа, защото и на мен ми се случва понякога да ми изтръпва крак, ръка или да имам чувството, че крака ми е като вдървен и не мога да го движа. Явно основната причина за твоето състояние наистина е на психична основа и трябва да промениш начина си на мислене, за да има някакъв резултат. Само лекарствата няма да са достатъчни. Необходимо ти е душевно равновесие, а ти си човекът, който трябва да си го осигури.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6ee1374f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Отиди на ендокринолог

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e48d030752
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Точно по същия начин се чувствам и аз. Откакто бях на 11 години, а сега съм на 14. Всичко започна както при теб. Проблемът бе, че кръвното ми падаше много и пулса ми се ускоряваше. Сега се е по нормализирало, но още има световъртеж, болки и схващания. Не харчи пари по некъдърни доктори и безполезни лекарсва няма никаква полза. Вече трябваше да си свикнала с времето се свиква.
Аз вече нае забелязвам кого ми е зле и кога не. Може би, защото вече не помня какво е да си добре. Вече нямам спомен за живота си преди близо 3 часа. Просто чакам да премине. Казаха ми, че ще премине с пубертета, но при теб не знам. Може би това е от слънчевите изригвания, понеже климата се променя.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 28b724e8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   О да! Всичко което описа ми е до болка познато. И с мен се случи изведнъж и толкова се бях отчаяла, че ми идваха мисли от рода на "по-добре да умра, от колкото здрава да лежа в леглото цял живот". Не ми е ясно как не са ти направили допълнителни изследвания за стеснени артерии или тъй наречената доплерова сонография, снимка на шийни прешлени..??? Винаги има причина. При мен беше стеснена артерия на врата, която като вдигнех кръвното и не пропускаше достатъчно кръв към мозъка. После ме изследваха по каква причина вдигам кръвно, оказа се че няма физиологична такава и ми назначиха антидепресанти, като ми казаха да не се ядосвам за нищо... Как да стане на тоя живот? Отдавна ги спрях, но изпълнявах абсолютно всичко друго, което ми беше назначила доцентката от транспортна болница. Потърси я. Когато аз ходех на прегледи при нея винаги беше пълно с мъже и жени, според мен е изключително добър невролог, а е и страшно коректен човек. Казва се доц. Дорина Петрова и тогава работеше в отделението по неврология на Транспортна болница. Имам визитка, но не знам дали е позволено да давам контакти тук. Още нещо, преди да отида при нея лежах една седмица в Медицинска академия на системи, прибрах се и след 3 дни световъртежите ми се повториха. Не знам, но според мен там и методите и апаратурата им са доста остарели. Опитай да се свържеш с доцент Петрова. Вече 3та година стана и се чувствам добре за сега. Винаги ме съпътства страх, че това отново може да се повтори. И те разбирам напълно. За това ти писах и искрено се надявам да намериш начин да се оправиш. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0a11a19830
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   Случвало ми се е, но говорим за единични случаи. Това, за което си помислих е преумора и силно психическо натоварване. Ще ти кажа иронията на антидепресантите, мисълта, че ги употребяваш те натоварва психически, кара те да се чувстваш ненормален. Отделно ти си млада жена, притесняваш се за работата си, личния си живот, вече и за здравето си, общо казано си започнала да се чувстваш съвсем ненормална. Съмнявам се антидепресантите да ти помогнат, решила си да атакуваш състоянието си, но си го направила по агресивния леко отчаян начин. Опитай малко по-различно. Вземи си седмица 2 отпуска и отиди на спа или нещо такова. Ако ще домашната версия. Много масажи за да се отпуснеш и спокойна среда за да няма ново натоварване. Целта е просто да се отпуснеш напълно и да спреш да се фокусираш около това къде е пода.

Не се притеснявай и не се плаши. Всичко ще се оправи, силно вярвам, че всяка болест е на психическа основа. Била съм пред гроба толкова много пъти, че е цяло чудо, че в момента ти пиша тези редове. Казваха ми, че за мен надежда няма, но ето ме сега. Единственото, което правех е да влагам цялата си останала енергия върху това да контролирам тялото си и рефлексните си действия. Когато ми се завиваше свят и ми причерняваше се хващах здраво за стола стисках очи и се стараех да запазя сърдечния си ритъм нормален, когато се почувствах достатъчно силна си отварях очите и всичко беше наред. Не знам дали ти го умееш, но знам, че е някъде вътре в теб. Просото намери силата и се фокусирай, няма непоправими неща.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c3fe0294dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не мога да кажа със сигурност дали е същото, но преди години майка ми е била в подобно състояние, световъртежи, не е можела да върви сама. След много консултации с лекари (които не са и открили нещо нередно), е отишла при един лекар Тошков (нека не се счита за реклама това). Та той е доста известен в България, лекарствата му са само на билкова основа и.. така.. за няколко месеца се е оправила и оттогава няма проблеми. Но не мога да кажа дали състоянието и е било абсолютно същото като твоето. Успех! Дано се оправиш бързо!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d4b9f9c7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   невролог да ти направи изследване на вестибуларния апарат

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a22d5bcfe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много е грешно да се примиряваш и да свикваш, така че не съм съгласна номер 3. Ако искаш да се излекуваш бъди упорит до последни сили. Пътят вероятно ще е дълъг, но надежда винаги има. Не се отказвай.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 813fb660ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Здравей, авторке. Първото, което искам да ти кажа, е че след като лекарите, които са те преглеждали не са разбрали какво ти има, значи не са много добри, меко казано. Има няколко вероятни причини, най-вероятната е дискова херния на прешлените на врата, което се установява с рентгенова снимка, а за по-точна диагноза - с ЯМР. Антидепресанти са ти дали, защото, когато това състояние настъпи има и страхов симптом, както и поради факта, че понякога паническите атаки са с подобна симптоматика. Т. е. за по-точна диагноза - рентген като за начало.

Второ, гледай да не си въртиш рязко главата. Прави упражнения - ще намериш в нета. Вероятно и никой не ти е казал, че е добре да направиш и физиотерапия. Първоначалният ти пристъп се е влошавал всеки ден, защото не са те лекували адекватно. При първия ми пристъп, понеже знаех какво да вземам - на третия ден бях на крака. А именно - бетасерк, антиеметик (няма значение какъв), а ако е провокирано от възпаление и имаш болка - и СОХ 2-инхибитор, напр. аркоксия. Смазана си се чувствала от антидепресантите - имай предвид, че това е честа нежелана реакция. Изтръпването, както някой писа тук при теб вероятно не е на психична основа, а от това, че не се захранват артериите добре - ако имаш притискане, и е следствие на недобро оросяване. На мен ми се е случвало, дори по време на шофиране.

От няколко години не съм имала проблеми.
Това е състояние, което не се лекува, няма нищо общо с депресията, трябва повече движение, избягване на натоварване на врата, но най-важното е снимката. Умората е от лекарствата, както и от недоброто оросяване.

Вероятно не си имала нужда от психолог, няма и нужда да ти се внушава, че си по-болна, отколкото си.
Сара

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4339ee1467
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Толкова ли е трудно да се досетиш или трябва да минат още 6 години да ти светне лампата? ! Щом 6 години докторите не могат да разберат какво ти има значи имаш направена магия. Моя приятелка е намерила някаква магия в нейната къща и понеже не е била информирана я е пипнала(такова нещо не се пипа). Хвърлила е магията на безопасно място но после стояла месец на легло и повръщала докато се оправи.. Моя съвет е да потърсиш специалист и той да ти помогне да решиш проблема си веднъж завинаги и да продължиш с живота си

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5f85769c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Ендокринолог - пускат ти едни изследвания на хормони и антитела. Може да имаш Хашимото или Базедова болест. Ако не са те изследвали за това непременно иди.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ffa26c909f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката:
Последното изследване, което ми правиха беше скенер на главата. Там нищо. Ходих и на отоневролог, той ми изписа бетасерк, но не каза че имам проблем с вестибуларния апарат. Пих ги само две седмици и ги спрях. В момента пия ципралекс и атаракс. Исках да си направя рентген на шийните прешлени и ЯМР, но моята невроложка ми се подсмихна и ми каза" мило дете не си измисляй болести, здрава си. На ЯМР ще видят един здрав мозък и това е" Напълно отчаяна съм, имам мъничко детенце на 3 год и онзи ден видя такава срашна картинка. Стана ми лошо почна тръпненето навсякъде цялото ми тяло се втвърди и беше много болезнено бях изпъната като струна, пълна парализа. Неможех да кажа какво искам чейнето ми изтръпнало и сковано. Добре, че мъжът ми беше в нас и извика бърза помощ. Когато съм сред много хора ми прилошава и картинката е пълна. Незнам какво да правя вече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: aecc4fb23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Отиваш и си плащащ снимката. Не е необходимо да имаш направление. Рентгенологът ще ти даде и разчитане. Не е нужно да имаш нечие одобрение.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 879d2d4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Бетасерк се изписва точно за равновесието, което пък си е свързано с вестибуларния апарат. Това е доста силно лекарство и доста скъпо доколкото си спомням. Рентген би могла да си направиш за шипове евентуално, които до причиняват това. А прилошаването сред много хора си е проява на паническо разстройство отвсякъде.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9bcd151577
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   И аз бях така, точно същите симптоми, но без повръщането, ужасно ускорен пулс, ниско кръвно, силно изтръпване на крайниците, ходих по сума ти и лекари, то не бе скенери, не бе невролози, не бе мануална терапия, много се бях уплашила, особено една вечер когато ми изтръпна цялото тяло, нищо нен виждах, мислех, че ще умра. Всичко това стана след като откриха на майка ми сериознозаболяване, баба ми почина месец след това, а в същото време работех и учех за държавни изпити, които за моята специалност са някакъв ад. Решиха, че имам нервна криза, може и да се били прави, а това, че съм отишла в болница усили кризата, защото след смъртта на баба ми, която я приеха уж за 1 ден, а тя почина там, имам направо неописуем страх от болници.

И сега съм така, но вече усещам симптомите, не обича много хора край мен. Когато усетя, че започва пристъп, просто се отдалечавам някъде, дори и в тоалетната, ако съм на работа и се концентрирам върху това да запазя спокойствие, ужасно е трудно, но в 99 % от случаите ми се получава. Отказах да пия антидепресанти и всякакви такива щуротии, въпреки че рецептата, която ми дадоха беше дълга един метър :), пия мента, глог, валериана, внушавам си, че помагат. Така де, щом си минала всички изследвания, пробвай да отидеш и при психолог, може да има ефект. Винаги ми се е искало да отида, но в моя град няма особено добри психолози. Успех ти желая!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 150f0cd3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 10, не си добре! Потресаващо е интелигентен човек да говори за магии! Лекувай се!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 276600c93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   №17, нищо потресаващо няма в коментара на №10. Магията съществува и е съществувала винаги. Отделен е въпросът кой има възможностите да я направи или да разбере дали има такава. Ние имаме енергийно поле, а магията е насочена точно към него и въздейства върху него по съответния начин. Това въздействие може да се прояви и като заболяване. Ти като интелигентен човек не знаеш ли, че всичко е енергия и ние включително?

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Здравей, авторке, от моя опит със трудната диагностика и ходене по лекари и многото учебници по медицина които съм изчела станах половин лекар, медицинска сестра и т. н... Обикновено лекарите търсят най сложните възможни болести и варианти, започват се едни безкрайни изследвания и накрая нищо.. оправданието е на нервна почва. Това което често пропускат са болести които са отписани малко изучавани във учебният им процес, а всъщност са много прости и банални.
Предполагам, че са ви правени енцефалограма, снимка на гръбнака, Емг за периферна невропатия и т. н..
Това което ме озадачи при вас е схващането на челюстта и вратната ригидност, мускулни крампи може да има от много неща но те не са със такива симптоми. Идеята ми е че има нещо -бактерия/паразит, вирус/ което отделя силни токсични вещества които поразяват главният и гръбначният мозък също и вътрешното ухо- респективно вестибуларният апарат. Засега се сещам за Тетаничният бацил и Тетанус. Възможно е да сте имунизирана някога и затова да имате напрегнат имунитет. В резултат на което тялото ви се бори със години и веднъж преобладава микроорганизма, веднъж макроорганизна и тн...
Опитайте се да си спомните годината преди да се разболеете имали ли сте някаква рана/порязване убождане/, вдигали ли сте температура със болки във гърлото, проблем със ушите, някаква хирургична интервенция вкл. вадене на зъб, хапало, драскало ли ви е животно, хапал ли ви е кърлеж - нещо което вероятно се е случило няколко месеца преди да се появят симптомите. Може и да е друг вид бактерия със силни токсини.
Имате ли температура понякога или по време на пристъпите?
Кръвната ви картина нормална ли е?
Добре е ако до като имате припадък някой около вас го снима точно как протича и когато отидете при лекар да му покажете точното протичане на припадъка това може да насочи диагнозата.
Пишете ако има развитие или въпроси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   19 П П. забравих да спомена ТЕТАНИЯ - Паращитовидните жлези, йонизиран калций там има такива припадъци и схващания.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8f1c4fd596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   здравейте, аз сам така от април 2013 . започнах изследвания пълна кръвна картина, скенер, снимка на шиини прешлени и какво ли още не .докторите казват че съм добре ,но аз като вас съм като парцал, понякога имам чувсво че ще се побъркам ,едно налягане има в главата ми , не мога да спя през ноща от страх че нещо ще ми се случи . пия антидепресанти ,но нищо поуспокоявам се за 2 ,3 часа и пак.аз съм на 36 години .моля ако някой компетентен ми каже как да се справя с тези световартежи ще му бъда много благодарна.благодаря

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ad8277efa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Това е израз на депресия. Но съветът ми е да спреш антидепресантите. Аз съм пила малко. Симптомите сами ще намалеят и отминат. Тялото ще свикне. Но спри да се тровиш. Можеш да ги спреш!
Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 039f37f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   ЯМР задължително...Може и да е нещо като множествена склероза,това е болест която не се отрива лесно,а само с контрастно вещество и е доста сериозна,не искам да плаша никой,но и при баща ми беше така и резултата беше този.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 67d62dd06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   при мен е същата история-на 1 ноември ме започна гърло и постоянна температура отидох на ушен изписа ми ремантадин след 3 дни отидох пак защото бях зле тогава ми каза че е тръгнало към ушите айде антибиотик аугментин от там на втори лекар уши нос гърло на частно пак нищо ти няма той ми изписа бетасерк така до м декември отново при личния лекар който ми каза да си лекувам нервите айде на невролог след нов, празници пак отивам на лл казвам му че трети месец несе чувствам добре световъртеж гадене потене и отпадналост попитаме на колко съм години след отговора на 43 ми каза че може да е от менопауза следва направление за ендокринолог сега на 27, 01 имам час и от там накъде не знам -истината е че не попадам на добри лекари

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 98981e30c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Здравейте на авторката!Като чета всички тези симптоми , които имаш все едно описваш моите симптоми.От 4г съм така,само че отначало започнах да се задушавам да ми изтръпват ръцете краката,все едно ме обливат с вряла вода.Това го получих от силен стрес със смърт на близък човек.След 1,5г започна този ужасяващ замай.И до ден днешен!
Правила съм си всички възможни изследвания,и казват че съм здрава и на нервно почва било.
Този замай не ме оставя за минутка покой,след употребата на един антибиотик ,се засили още повече и започна много да ме боли главата.
Сега ще ходя на преглед в Александровска болница,имали много добри апарати точно за световъртеж и замай при д-р Ангов.Прочетох много добри отзиви за него.Той е отоневролог.
Моля се с двете ръце да ми помогне,защото това не се издържа вече!!!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1fec14d2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Дойде и моят ред, да напиша нещо по тази тема световъртеж! Аз съм на 35 и от 14 години се мъча със световъртежа. Ще гледам по накратко да сподиля. Дано ми олекне малко. Минах няколко пъти през ада и, сега пак съм там. Симтомите са ми постоянен световъртеж отпадналост главоболие чувство, че припадъм. И много силно схващане във врата. Придружено с болка. Бия инжекции правя и масажи, ефект 0. В момента взимам escitil сутрин 20мг и trittico 100 mg вечер. Единственото е, че спя с тях добре. Имам иследвания МГ резонанс 2 пъти, щитовидната железа, ренгени глава врат гръбнак, таз, крака, сърце, доплери, бъбреци. И още много. С две думи цялото тяло няколко пъти. И не минава! Всички доктори казват сдрав си, да ама мен ми е зле. Било психично. Вегетативна дистония. Та един въпрос. Някои да се е излекувал от това чудо?

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Здравейте27, Отоневрологът каза ли нещо за вътрешното ухо,приемали ли сте бетасерк? Или други лекарства за световъртеж?

Паращитовидни жлези и нивата на йонизиран калций,гледани ли са? - тетания?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1fec14d2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 28. Това с паращитовидни жлези на сам го правил. Започвам да чета и за тях сега.Отоневролога каза , че съм добре. Взимал съм бетасерк, и не помогна. И са ме въртяли, с очила без очила, на тъмно на светло.На дунапрен бос на едно като кантар, с затворени очи на един крак. Наи лошото е, че става по зле с световъртежа и замаиването.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1fec14d2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Какво става? Защо не ми излиза коментара към 28?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Здравейте 29 има такива неща и от паращитовидните жлези.Нещо като припадъци и е характерно схващане на вратът и челюстта,но човек остава във съзнание.Казва се тетания.

Друго което да проверите ЕЕГ-енцифалограма,да не са някакви миоклонични отклонения или припадъци.

Освен това се огледайте във родата-близки роднини какви болести имат и дали може да е нещо наследствено включително автоимунно,диабет,нервни, генетични заболявания и т.н.
Ще ми помогнете ако опишете по подробно точно какво чувствате/как протичат припадъците и схващанията/ ,как започна всичко,какви други оплаквания имате -дори незначителни като тегло жажда,обриви,темпер.,прекарани заболявания,работите ли със вредни вещества,как е кръвната картина,имате ли досег с животни,хапал ли ви е кърлеж и т.н. Всичко е важно всеки детайл и начин на живот.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0574af6b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Само един въпрос ще задам- има ли някои вас, които имат или са имали тези проблеми, да са взимали преди да се появят тези симптоми някои от следните лекарства: diazepam , Xanax, lorazepam( Ativan), Rivotril или някое друго лекарство от същата група наречени бензодиезепини. Много често тези симптоми се появяват след като тези лекарства са били приемани известно време( може и не всеки ден), а после се спрат отведнъж или се продължат спорадично.Много хора дори и не подозират, че може това да е причината за техните симптоми, но точно тези симптоми са типични за синдрома на отказване на бензодиезепините. Подобни симптоми може да има при употреба и на антидепресанти или ако се спрат отведнъж.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Да добавя- синдром на Аортната дъга също може да доведе до световъртеж. Не винаги причината е във главата и трябва да се търси.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 00c844efaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   и аз миналата година ударих кола и от стреса започнаха такива симптоми-в един момент имах чувството, че умирам, притъмняване световъртеж. Казаха ми нервна криза и се почна едно страшно главоболие -първо бърза помощ, оттам ми казаха да си направя скенер на главата -нищо. личната ми лекарка ми изписа деанксит и бетасерк, пак нищо, замайването продължи. отивам на невролог-изписва ми неолексан и ноотропил-нищо. отивам при друг невролог там транксен-бях добре 1 месец и пак отново. изпратиха ме да си направя изследване на вестибуларния апарат-нищо. изписаха ми ривотрил уж за два месеца, а го пих 7. Накрая реших-отивам на психиатър. добре ама като се започна една фланксол, тритико, золофт, неуролакс, пропанолол, диазепам, стимулотон, елифай, геродорм, мидокалм, мертазепин, неодорм , грандаксин при нужда и още и още. сега съм на диазепам 3 пъти по половин хапче, пропанолол и неуролакс и докато ме държи диазепама съм добре после умирам постоянно. Утре отивам да си правя кръвна картина за да видя какво се случва, че вече ми писна, Имам приятелка която ги пие 13 г и ако и аз ще ги пия толкова незнам мъка голяма е. всеки ден да се чувстваш като парцал, , , , , , ,

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3c5ea8d56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Към номер 32

И аз съм със силен световъртеж,след като спрях изведнъж ксанакс.Спрях го,защото разбрах,че съм бременна.Дали наистина ще е от това...Има ли шанс за подобрение,защото дните ми са меко казано кошмарни.Държа се за някого,за да се придвижа някъде.Когато лежа е добре...няма световъртеж.Пия вертигохил,но без подобрение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6cb3c1f0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   На 99% съм убеден, че авторът на темата има проблем с паращитовидните жлези, което води до тетания. Аз минавам през същия ад в момента. Вече вкарах нивата на калция в норма, но от време на време получавам един задух, който много ме плаши. Тогава пия един диазепам и нещата отминават. Надявам се това да става вече доста по-рядко.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Надолу под № 20 споменах и тетания. Много характерно схващания.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b62de60da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   № 37 къде и при кой лекар се лекуваш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9f9fd661b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Аз съм с абсолютно същите симптоми като на авторката. И днес получих поредната криза. След около 3 часа стоене права получих болки в областта на врата и гърба по линията на гръбнака, зави ми се силно свят, получих сърцебиене, задушаване и трябваше да взема ривотрил и да легна, но вече няколко часа не се чувствам добре. Това лято ми направиха ядрено магнитен резонанс и се установи дискова херния на шийни прешлени Ц5-Ц6. Ходих на консултация при изтъкнат професор невролог. Той отрече проблемите ми да са от дископатията, според него световъртежите били на психична основа. И ми препоръча много движение, спорт, да излизам повече. Невроложката от поликлиниката обаче е категорична, че проблемът ми е от шийните прешлени. Каза ми никакво движение и натоварване, да ходя с шийна яка и да се пазя. И сега попадам в омагьосан кръг, стоя си с яката у нас, вече развих страхова невроза и не мога да излизам без придружител пети месец, а подобрение никакво. Нямам силна болка в гърба и врата, по скоро е тъпа болка и силно стягане на мускулите в тази зона и след това започват всички изброени симптоми. Не знам на кого да вярвам и към кого да се обърна за помощ. Интересува ме авторката дали си е направила вече изследване на шийни прешлени и дали има връзка с нейната симптоматика. Много ме заинтригува мнението на номер 19. Защо свързвате световъртежите с инфекция и микроорганизми? Аз лежах в болница 1 месец преди да се прояви дисковата ми херния с диагноза цистит и гломерулонефрит. Изолираха ми ешерихия коли, после ме отровиха с инжекции с антибиотик в болницата и развих кандида албиканс. Затова се замислям може ли тези микроорганизми да отключат проблеми в гръбначния стълб и срив на нервната система. Традиционната медицина мълчи по въпроса.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 88d0d5295c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   До автора:
Не търси веднага отговор в нервите. Направи си ЯМР на глава и рентгенова снимка на шийни прешлени. Посети за консултация проф. Пенко Шотеков от Иван Рилски (ако си от София)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ae9a16d793
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Момичета, истината за справяне с проблема е кинезитерапия. Тя премахва всички болки и забравяте за лекарствата. ОПИТАЙТЕ!!! Ефекта е налице след първия сеанс. Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c935adaad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   на мен пък ми предизвикаха световъртежи след погрешно лечение с лекарства направо ми съсипаха живота вече 12 г се бора с това всяка пролет и есен влизам на системи с ноотропил и кавинтон и вит. С напоследък се подобрих доста преди ходех като пияна залитах повръщах от всичко ми става ше зле всеки по силен шум ме дразни доктжра каза че няма пълно излекуване но нещата ще се притъпят с времето и ме от време навреме ще имам пристъпи на световъртеж и неможе нищо повече да се направи това е може да ти съсипят здравето и живота за един миг а да го възтановиш ти трябват години най хубавите ми години минаха по болни ци неможех да работя нищо добре чее майка ми да ме издържа през тези години бях на 20г а сега съм на 32 и още се лекувам и немога да съм пълноценен човек и помощ няма от никъде лекарите вдигат ръце даже си правих снимка на шийните прешлени и се останови че имам скаленус нещо като допълнително ребро което спира кръвотока към мозъка и неможе да се уросява добре и от там и аз имам болки във врата и схващания и това е диагностицират те а пък ти се оправяй сам за съжаление наща медицина е доста изостанала а лекарите ни неси дават много зор да ти помогнат за съжаление

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 705f1b1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Здравей 43, за миниеров синдром ли пишете. Проблеми с вестибуларният апарат и ушите. Шийните прешлени са си едно на ръка, обаче отоневрологът би трябвало да е поставил диагноза.
Какви са били сгрешените медикаменти? Засега се сещам за Гентамицин. За всички ще е полезно ако напишете каква грешка е станала при вас.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e23f0eddf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Хора, освен, че трябва да се видите с лекар вместо да се чудите какво е това, непременно проверете за ошипяване на шията. Липсващи или изменени по рождение прешлени могат да предизвикват силния световъртеж. Другото което е, възглавницата, на която сптие, не трябва да е висока!
Правете гимнастика и стимулирайте вестибуларния апарат, защото той поддържа равновесието.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 10abdef46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Аз съм така с световъртеж от 1 година,къде ли не съм ходила и ЯМР съм (септември месец)правила нищо.4.5 месеца минава и сега съм пак със същите синптоми.моля ако има някои дс каже как да Изляза от тази ситуация

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: afd502d9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   здравей те аз съм така от 2002 г. имах моменти се оправях без лекарства, втората такава криза която получих почнах да пия антидепресанти 2 год. След това ги спрях сам и след 6 месеца отново сега съм пак на хапчета но не ми минава. Страх ме е да излизам сама дори до магазина, а напоследък никъде не ми се излиза.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c1aba9a9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   няма какво да допълня ямр съм правила, аз съм същата като вас, в къщи като им кажа освен да ми кажат яйде престани, стегни се имаш дете, в работата сигурно вече съм за смях... лошото е че почвам и да немога да карам кола :( незнам какво става с мен как да мине

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0ceda98482
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   Здравейте! От около 20 дни получих едно замайване, като профучаване през главата и за част от секундата ми премалява на цялото тяло. Такива замайвания получавам около 7-8 пъти на ден. Пропуснах да кажа, че една седмица преди да се появят имах много силен световъртеж. Голяма съм пъзла и все си мисля, че може да е тумор в главата. Пия деанксид, все още на лекар не съм ходила, няма часове. Имам установена торакална спондилоза.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0c7c6b61c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   здравейте от 2009 год. не се чувствам добре, получавам световъртежи, замайване, от Бургас съм, обиколили съм всички невролози в града-предписват ми едно и също -вестибо, флуанксол, ксанакс, бисогама, валериан, валидол, правила съм два скенера, отоневролог, доплер няколко пъти, снимка на шийни прешлени-леко ошипяване, казват на нервна почва, имам моменти в които всеки ден треперя цялата направо се треса, става ми лошо постоянно, боли ме сърцето, не се храня и не изпитвам апетит, трудно ми е дори да се къпя имам чувство, че ще падна в банята, телефона винаги е с мен в случай, че ми стане лошо, сега чакам да дойде от София проф. Шотеков но ми казаха да направя ядрено магнитен резонанс но откъде 300лв., чудя се какво да правя, моля дайте съвет

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 78e8530ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   Здравейте 51, правилно е да се направи ЯМР за да се огледа мозъкът, но е доста скъпо. При нервна почва успокоителните помагат, но при вас не е така затова не мисля че е на нервна почва. Медикаментите за весталгиопатия също не ви действат затова проблемът явно не е там. На първо четене ми изглежда, че не търсите на правилното място щом като не е открито нищо до сега. Предполагам ендокринологичен проблем. Апетитът, сърцето/ адреналин/, замайване треперене навеждат на хипертиреоидизъм. Трябва да проследите как е кръвното ви налягане, също така кръвната захар, има ли наследствени заболявания по близка родствена връзка. Ако опишете повече ще се опитам да помогна. Какво се случи преди 2009 и симптомите, стрес, вирус или друго. Има ли други оплаквания като влажни ръце, коса, кожа, промени в жаждата и т. н. всичко което ви се вижда странно. Под замайване какво разбирате всичко се върти, когато легнете или сте права има ли промяна. Някакви проблеми с цикъл или хормони. Кръвно налягане? Изследвания? приемате ли някакви лекарства? Други хронични заболявания и наследствени такива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 78e8530ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Здравейте 50, проверете кръвнито налягане. Отоневролог и УНГ. Може да е само някакво възпаление което лесно се лекува с капки и антибиотици. Тъпанчето здраво ли е? Туморите са рядко и по добре не го мислете в тази насока. Студено е и е достатъчно да излезете след къпане, да имате вода в ухото или др. в този смисъл за да се полуи възпалителен процес. Ако се бавите може да получите усложнения.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0c7c6b61c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   здравейте 52 в момента съм на 44 год., преди заболяването вечерта си легнах здрава и се събудих на следващата сутрин болна със световъртеж веднага се добрах до близката поликлиника и след преглед при невролог ми назначиха дименхидранат но нямаше полза след което започна обикалянето при други невролози, отоневролог, кръвните изследвания бяха в норма, също и хормоните, миналата година последно си мерих кр. захар беше около 6, по принцип аз почти не пия вода има -няма половин литър на ден, имам нестабилна походка, световъртежите са когато съм права и затова гледам все да легна, страхувам се да излизам сама за да не падна дори и до магазина, имам усещането, че постоянно има земетресение и предметите около мен се люлеят, не желая да правя никаква домакинска работа а само да лежа, ходенето по магазини и молове за мен е мечта, постоянно съм с валидол, който донякъде ме успокоява за кратко, през 2013 год. ми откриха киста на опашката на панкреаса което допълнително ми създаде голям стрес и ново обикаляне по лекари и скенери, пропуснах да кажа, че поддържам следобед или вечер една температура от 37-37. 5 която след като изпия ксанакса вечер спада-в общи линии това се случва с мен и незнам ще има ли спасение, през 2013 лятото имах един по-светъл период симптомите почти бяха изчезнали но след това се възстановиха наново, постоянно искам да има някой при мене да не съм сама но това е невъзможно. Посещавах 3 пъти психиатър но не мога да пия техните лекарства много са силни и ми става още по-зле, световъртежите се увеличават и съвсем спирам да се храня. Моля помагайте. благодаря предварително.

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker