Писна ми от цайсите... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Писна ми от цайсите...
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3681 пъти
Здравейте, аз съм момче на 15. Когато бях втори клас бях забелязал че не мога да виждам буквите и цифрите в училище. Казах на майка ми и тя тогава ме заведе при очен лекар. И още на следващия ден бях с очила -0. 50 на лявото и -0. 25 на дясното око. Но тогава не обръщах много много внимание. Диоптрите се увеличаваха с годините. Сега са ми -4. 25 и -4. 50 (лявото ми око е по-зле). Чел съм че когато човек не може да приеме нещо от заобикалящата го среда и създава преграда на подсъзнателно ниво може да се отрази в очите (тоест като се замъглява погледът) или нещо такова беше. Сега като се замисля, малко преди да ми изпишат очила родителите ми се разведоха. А преди това да стане само си викаха и се караха. Може от това да е не знам. Та въпроса ми е някой знае ли как мога да се излекувам от късогледството? Лекарите казват, че било нелечимо, но аз вече не вярвам. Какво нямам аз а пък имат виждащите хора? Имам си очи, очни мускули и всичко нужно. Защо да не може да се оправи? Разбирам да нямах око ама... Всеки който видя когато излезнем навън с приятели или където и да било, че не носи очила и все си казвам: ''Искам и аз. Искам и аз да виждам. '' И много се ядосвам. Защо другите виждат а аз не? Те го заслужават повече от мен? Какво съм направил? И за всички виждащи, радвайте се че виждате, защото по-хубаво от това няма! Навсякъде виждам тези намусени и кисели лица, които не оценяват здравето. Вечно сериозни и кисели сякаш въобще не им харесва да са здрави. Еееее ако можех аз да виждам нямаше да спра да се кефя. Предполагам много се чувстват като мен и не само тези с късогледство ами с много други болести. Ако някой знае нещо го умолявам да го сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4f8a7a8cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, което си чел може и да е вярно, но така или иначе ти си позволил да се сдобиеш с късогледството в този ред на мисли. За късогледството е много важно да се носят очилата, защото иначе диоптърът ти със сигурност ще хвърчи. Доколкото знам има възможност чрез оперативна намеса да се реши проблема. Друго, което бях чела преди време са упражненията на Норбеков за очите. Намери ги отнякъде и прецени дали ще ги прилагаш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 43331b0f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има два варианта - или слагаш контактни лещи, или ти правят операция на очите - с лазер е, няма рязане. За цени не мога да ти помогна.

bile

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2982886de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз съм така, човече... на 13 съм и ги сложих преди две години. Далекоглед съм.

Бих искал да си виждам нормално, ама не става. Освен да си направиш лазерна операция, не виждам друг начин да спреш да ги носиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8d7ccf1ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи първо- носи лещи, след като ти е писнало от очилата. Аз съм с лещи вече 5-6 години, много съм доволна, а и най-важното- от както ги нося няма промяна в диопъра. Иначе късогледство се лекува. Или поне временно- чрез лазерна операция, като ефекта трае до към 5 години. Но ако имаш възможност и не те е страх си заслужава. Преди няколко години имах желание да си направя подобна операция и струваше 1000лв. Сега в момента не знам.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 66ae01fae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виж, дребен, Аз съм на 21 и от както се помня нося очила... Е, вярно в началото се криех, беше ме срам, бяха едни големи като на баба ти очилата. Няма да ти казвам диоптри, само че са с няколко по големи от твоя! Нося ги постоянно т. е. свалям ги само когато спя и съм в банята... До толкова съм свикнал с тях, че ако ги оставя все едно съм гол... Не се цупи, че ги носиш! Има много хора, които не виждат ИЗОБЩО и биха убили едва ли не, за да виждат поне малко, дори и с очила...
Ааа и още нещо, очилата придават по-интелигентен вид, може да не го забелязваш сега, но за напред ще видиш, че е така!

NoBody

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0cd81e5d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,
В днешно време има много методи за лечение, но най-ефикасно е с лазер. Знам, че може би ще ти се стори страшно, но не е толкова.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a325c1e206
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Веднага ти казвам, че можеш. Аз гледах в един документален филм за това. Избраха човек, който носи очила и го хипнотизираха. Под хипноза, той си виждаше добре. После като излезе от хипнозата пак си сложи очилата. Изводът е, че очите не са увредени. Гледай филма The living matrix, има го във Vbox7. Можеш да си направиш и лазерна корекция на зрението. Много са успешни, безкръвни и лесни. Може да носиш и лещи. Но ако носиш очила, май с времето по зле ще става, а ти си само на 15.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0927123236
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   за вас лещи няма ли

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dd853ad4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хаха! Имам приятели, които нямат проблеми с очите, но въпреки това носят очила с обикновени стъкла. :D А ти не ги искаш... Щом не се чувстваш добре с очила, вземи си лещи. С тях ще ти е доста по добре. А като станеш на 20 си направи една лазерна операция ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8734fe9d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм лекар и не съм наясно дали са прави или не. Аз също не виждам на близо, но имам доста по-малки диоптри. Като ученичка ми бяха казали, че има лазарна операция за очите, които могат да премахнат проблема ми с очите - в твоя случай може би да намалят диоптрите. Знам, че не е хубаво да се правят лазарни операции на деца и лица под 18г. тъй като организма още расте. Пак повтарям, че не съм сигурна, че това решение е приложимо в твоя случай - не съм лекар и говоря за информация, която съм чула от 3 лице, което също не е с медицинско образование.
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ef1800c097
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   бахти слабохарактерния дет си. аз също си нося очила и съм късоглед и не ми пука особено. свикнал съм. пък нека някой да ми каже нещо относно очилата ще го нокаутирам на момента. досега не се е намерил мъжага обаче

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b766b87217
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Писнало ти е от цайсите.. та от колко време ги носиш? Някои хора не искат да носят очила, но всъщност трябва, а тези които си виждат добре искат да имат. Така започна да се случва по-често. Например аз, още от малка не виждах с очите. Чак сега се решихме да обърнем внимание при положение, че очите ми бяха доста зле- -4, 00 и -6, 00 поне така си ги спомням. От скоро започнах да си нося очилата по-често. Все пак за наше добро е..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 769b1b7ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Еееее ако можех аз да виждам нямаше да спра да се кефя. "

здравей,
това по-горе където си го написал не е вярно! ако си виждаше нормално нямаше да се кефиш на това! никои който вижда нормално не се кефи на това! защото е нещо нормално!
разбираемо е, че на теб ти е кофти - но ние които виждаме нормално пък имаме друго проблеми.. твоя не е много голям!
има хубави очила и по поръчка даже, лежи вече ти препоръчаха..

и не, не е заради родителите ти!
пак казвам: проблема не ти е много голям и той не застрашава здравето ти - има болни деца които са осакатени за цял живот и не могат да правят елементарни неща!
замисли се над това преди да кажеш, че си много зле - защото не си! много хора носят очила.. след време може да ти се подобри положението и да не е нужно да ги носиш постоянно!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cdc4e12e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   1-Да, лекува се!
2-Наистина с лазер е най-добре!
3-Не се плаши и не си мисли че при теб няма да стане, но когато окото е увредено прекалено много-може да се намали, но не и да се излекува съвсем!
4-Наистина може да е от стреса заради раздялата и развода и скандалите на вашите, но едва ли защото и аз сам така с нашите, че и по-зле! Имам някои проблеми, с концентрацията и с нервите, и имам и припадъци, и все пак е възможно твоето да е от това!
5-Не сте прави, момчето иска да вижда, а не просто замени очилата с лещи! (поне така мисля)
6-Миличък, отиди на лекар и проучи как стоят нещата с операциите! И ако искаш, и имаш възможност, и съгласие от родителите си, направи си операция!
И не се срамувай от това, че носиш очила! Знам че не искаш да е така, и че не си ти виновен, че си такъв! Успех! :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ab7d4c415d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей. не се притеснявай след време можеш да си направиш операция на очите. Аз така си махнах очилата преди 2 години и досега сам нямал проблем с тях. Въпроса е че ти трябва първо да направиш годините за операцията, защото ако си я направиш докато подрастваш може пак да ти се върне диоптера. Иначе наистина е доста гадно да не виждаш, иначе ти препоръчвам да носиш очила за да не се увеличи много, просто тогава е по дълбока операцията. Иначе и аз мразих как изглеждам с очила и затова носих отжреме навреме контактни лещи :). Мисля че са много добро решение в твоя случай, макар че си е неудобство но ще свикнеш. ай поздрави и не се отчайвай.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 35f2bd1498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Използвай упражнения за очи. Помагат. Аз свалих 2 диоптера за 1 месец

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 05c9a0dd81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Прочети за упражненията по метода на Бейтс. И всеки ден прави упражненията. Аз също ги правя. Простички са и не отнемат много време, но искат постоянство. Можеш да прочетеш за метода в Интернет.
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker