Лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лещи
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 5135 пъти
Здравейите! Искам да попитам дали някои може да ми каже какви са ползите и вредите от носенето на лещи. От няколко години имам проблем с очите и нося очила, но ми се иска да не съм с тях, както всеки млад човек. Замислям се да сложа лещи. Моля ви ако някой може да ми помогне някак да пише. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: e292558a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз нося от повече от 10 г. лещи. Само с тях виждам добре. Ползите са като при очилата - можеш да виждаш. Малко е трудно в началото да намериш подходящите за теб като марка и технология.
Аз съм носила до скоро най-евтините възможни лещи, през последните две години се позамогнах и реших най-после да взема от най-високият клас лещи - мултифокалните. 3 х 2 в опаковка, за три месеца струват 300 лв., но аз си изкарвам 6 месеца и повече с тях. Това прави към 50-100 лв. на месец.
Питай в оптиката, ще ти кажат за предимствата на тези лещи.

Ако имаш астегматизам обаче, не ти препоръчвам да носиш лещи. Питай пак лекаря в оптиката.

Казвам ти - носила съм лещи за 5 лв. на месец и пак съм била доволна. Ако има човек възможност обаче си заслужава да даде повечко парички и да се възползва от високите технологии...
В момента се чудя, дали да си купя и мултифокални стъкла за очилата - струват 750 лв. Защо не?
Други хора пушат, пият, ходят по дискотеки или дават парите си за дрехи, аз пък реших да се погрижа за тялото си.
Не се колебай, опитай с лещи! Ще се родиш!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1e73b1001e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Вредите са при неправилно ползване. Иначе няма как да ти навредят на очите. По - скъпо излиза, отколкото с очила, но лещите имат предимството, че можеш да спортуваш с тях. Трябва след всяко ползване да сменяш разтвора в контейнерите, иначе може да хванеш гъбички на очите. Лещите за по - кратък период от време са за препоръчване. Ако си вземеш лещи за половин или 1 година е препоръчително да използваш специални екземи, които струват 1 - 2 лева. Контейнерите е препоръчително да се сменят на 3 месеца. В редки случаи може да се случи да ти падне лещата. Това става най- вече, когато има силен вятър, който ти духа в очите.
~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b25f8b89df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Благодаря ви много. Много полезни съвети ми дадохте. Ще се поинтересувам повече за цените и може би ще опитам. Още веднъж ви благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f4a1af1f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
Аз ползвам лещи вече 13 години и съм много доволна. Купувам си ги от Клокотница, български са и едната леща струва 15 лв, а понякога има промоции та излиза по 10 лв и това за 1 година. Най-доволна съм от тези. Преди си купих някакви английски май бяха и за 2 месеца хванаха гъбички. Тези никога не са ми правили проблеми. За по-сигурно може да ги държиш в хладилника, но не при много ниски температури. Моят диоптър е -6 имам и астигматизъм, но с лещите виждам добре. На лявото имам по-голям астигматизъм и с него не виждам чак кристално, но иначе с двете очи добре виждам и то много по-добре отколкото с очилата. А сега съм решила да карам някой курс за сваляне на диоптрите и се надявам да се намали поне с 1 диоптър на всяко око. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fa6df8582f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря ти. Аз също имам астигматизъм, на лявото око по голям за това се поинтересувах, чувала съм че не може да се носят лещи при астигматизъм, но явно не е така.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e292558a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   N 4, аз съм N 1 и мислех, че българските лещи не ги произвеждат вече. Иначе, радвам се, че си намерила лещите, които ти понасят, но не си хаби парите за курсове за намаляване на диоптри - всеки лекар ще ти обясни, че само с операция става, но за астегматиците не знам, честно казано.
Инвестирай в хубави разтвори да кажем, в прическа, дори в дрехи, но няма и не може да има курс и упражнения за намаляване на диоптрите. Съвременните компютри също не увеличават диоптера, но се получава уморяване на очите и човек вижда по-зле. След почивка всичко се оправя.

Българските лещи иначе действително трудно хващат гъбички. Причината е проста - те съдържат много малко вода (май под 33% водно съдържание) и имат много плътни пори - въздухопроводимостта им е много ниска и окото трудно диша. С две думи - груби са и не създават толкова благоприятна среда за гъбички.
Аз си купувах лещи с подобни показатели, но лекарят ми каза, че не е било добре за очите. Най-вече ниската им проводимост пречи на окото да диша.
С голям диоптер си (като мен) - питай и ти за мултифокалните лещи и очила. Проблемът при хората с голям диоптер у нас е, че лекарите (нарочно) не ни регулират отделно виждането наблизо и виждането надалеч - т. е. когато четеш книга имаш нужда от друг диоптер, когато караш кола - от друг. Така окото се мъчи и диоптрите продължават да растат, а оптиките да правят оборот.
При мен например това са -5 за близо виждане, -7 за далечно виждане. Преди носих лещи -5. 5, но забелязах, че при каране на кола имам проблем.
Мултифокалните лещи (за очила или лещи за носене) са конструирани така, че коригират късогледството точно според нуждите - когато гледаш наблизо са с един диоптер, когато гледаш надалеш с друг и диоптерът не се увеличава.

Много са скъпи обаче... Това е НО-то, но ако имаш пари за глупави курсове...

На авторката препоръчвам едномесечните лещи. НЯМА ТРИМЕСЕЧНИ ЛЕЩИ!!! Те са измислица на нашите продавачи в оптиките, за да си продават едномесечните. Виж оригиналната опаковка - нека ти покажат, че са за 3 м.!

Има лещи за 1 м., 6 м., 1 год.

Повечето хора обаче успяват да изкарат по-дълго с лещата. Нашите продават едномесечни лещи за тримесечни и действително се изкарва към 2-3 месеца. Много зависи и от вида, материала, аз изкарвам вече 3-ти месец с мултифокална леща с най-високо водно съдържание и проводимост. Не ползвам и особено скъпи разтвори, дори направо разтвор натриев хлорид за 2 лв. /литър от аптеката.

Номерът да не ти хванат лещите гъбички е следният - просто си мий много добре ръцете преди и след слагането, мий контейнерчето често. Някои го изваряват.
На мен не ми се е случвало да ми хаванат лещите гъбички, но съм попадала на кофти материал, кофти партида.

Цената на най-евтините лещи в момента е към 25 лв. за 6 бр. (три месеца). С тях можеш да изкараш обаче поне 5 м. Аз лично препоръчвам разтвора от натриев хлорид от аптеката, защото не дразни окото и периодично да се почистват лещите със специални хапчета, капки - на месец ще ти ходят допълнително към 4 лв.

... Горе - долу си подготви минимум 50 лв. на година за лещи и 30 за неща като разтвори, контейнерче и т. н.
Под 100 лв. ще ти струва на година. Повярвай ми - това ще са най-разумно изхарчените пари в живота ти. Родих се с лещите. Носила съм от най-евтините, сега нося най-скъпите и винаги съм била доволна!

Първите си лещи задължително купи от оптика и нека безплатно да ти прегледат очите и да ти предложат нещо подходящо. Задължително искай да ти дадат оригиналната опаковка. Успех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f4a1af1f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №6 от №4.
Има български от 38% , 42%, 55% и 75%. Всички са по 15 лв едната, а тези 75% са по 20 и трайността им е 1 година. Аз съм много доволна от тях. Ето това е сайта им www.eyeopticsbg.com. Винаги от тях съм си купувала, с изкление на два пъти, когато купих от други магазини и не бях доволна. Евтини и хубави. По Великден и Коледа ги продават за по 10 лв.
А относно курса мисля че има възможност с упражнения да се намали поне малко диоптъра поне с 0.50.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e292558a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 7, браво за линка - интересно е обаче, защо в нашите опитки не се намират тези лещи, не се предлагат.
Както разбирам, става дума за едногодишни лещи - е, не ти ли хващат гъбички действително? Едно е да ползваш леща 1-3 месеца, друго година ... знам ли.

Иначе, питай лекари, чети литература - намаляването на диоптер при късогледство не е възможно, освен с операция с лазер. В литературата много добре са описани процесите и най-важното - те са необратими. Повярвай ми, опитала съм на по-млади години всякакви упражнения, яла съм моркови и боровинки - нищо. Чети и за плацебо ефекта - това е принципът на подобни курсове. Дано да не е много скъп..
Чети за начините да предотвратиш повишаването на диоптерите, мисля че това е по-важно и реалистично.

Аз за себе си съм намерила лещите. Ако българите правиха мултифокални лещи, бих ги пробвала.
Човек трябва да пробва, за да намери точната марка/материал и т. н

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f4a1af1f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей №8 от №7
Не тези от Клокотница никога не са хващали гъбички.
А за курса не е скъп 180 лв за 6 дни. Става въпрос за нагаждане на мускулите към вече измененото разстояние между леща и ретина. Та имам склонност да вярвам че при упражнение на тези мускули те могат да се нагодят към новите условия. Има доста упражнения измислени и прилагани от руски учени. Една позната така намали 3 диоптъра. Трябва доста упоритост, но може би наистина има ефект и може би трябва после да се упражнява човек за да поддържа форма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e292558a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, то силата на вярата е най-голямото лекарство. Нека познатета ти да се обади в ГИНЕС.
Сериозно - няма описан случай в медицината на КЪСОГЛЕД човек, който си е намалил диоптрите неоперативно. Дългогледството е друго нещо.
... и не става дума само за мускулите, а за цялата леща.
Както и да е, опитай, вярвам, че ще срещнеш интерсени хора на този курс, не вярвам, че ще смъкнеш диоптрите си.
180 лв. си е доста дебела цена за 6 дни. Това на мен са ми лещите за 6 месеца като се има предвид, че действително ползвам най-скъпите възможни.
Щом имаш излишни пари, защо не събираш за лазерна корекция или за мултифокални лещи, които ще коригират късогледството ти така, че няма да ти се увеличава диоптера.
Казвам ти, сложих тези лещи и спря да ми се увеличава диоптера. Нямам главоболие, виждам толкова ясно наблизо и надалече, че направо е плашещо.
Иначе - приятен курс.
Напълно ти вярвам, че си доволна от бг. лещите, дори т.н. „английски“ и тем подобни лещи са правени на Филипините, защо нашите да са по-лоши.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 800e12cfb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   отивай при офталматолог и ще ти кажат всичко. Аз нося твърди лещи-да ми спират растенето на диоптера-и контейнера не съм го сменял от бая време-сменям само лещите на 6 месеца и разтвора. Слага се изкуствена сълза-3-5 пъти дневно по 2 капчици във всяко око-да не ти изсъхне окото и да падне лещата. Използвай 1 шишенце изкуствена сълза и след това го напълни това шишенце с натриев хлорид. И така-да ти излезе по-евтино. Изкуствената сълза-бг е 5 лева-10 мл. Карам с лещи от 20 лева за бройката и съм доволен. Ако ще спортуваш с лещи си вземи специални-малко по-скъпи са.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 800e12cfb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За намаляване на диоптера-си купи книга за очите и прави упражнения. Късмет и успех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 800e12cfb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   отиди в София и си вземи лещи от тука и си направи преглед тука:

http://www.eyeopticsbg.com/

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9d63f3fdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз ходя вече близо 20 години с лещи. Имам голям диоптър (-7 и астигматизъм). Предимството е че виждам, и не ми се променя диоптъра. Има лещи и за астигматизъм, наричат се торични. Не съм сигурна дали се предлагат в България. Астигматизъм също се коригира с твърди лещи, но за тях се ходи на специален преглед на клокотница в софия и се правят по поръчка.
Аз лично недостатъци не съм видяла, а ги нося постоянно, очила не притежавам.
трии1/2

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fa6df8582f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Как се разбира че лещите са хванали гъбички?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b363bea60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Късогледа съм и нося лещи от години. Родих се с тях. Аз почти веднага попаднах на "моята" марка и вид. 3-месечни на bausch & lomb. Двете лещи ми струват 25 лева, а като качество са супер. Никога не ми се е случвало да ми се скъса леща. Не ме дразнят... Страхотни са.
Преди известно време реших да пробвам на същата марка лещи от силикон-хидрогел - такива, с които може да се спи. Обаче бяха ужасни. За 3 дни скъсах 4 лещи. Само като ги докоснеш и се късат. И се отказах от тях.
Тъй че, ако спазаваш отлична хигиена вреда от лещите няма. А само ползи!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e292558a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 16
bausch & lomb нямат тримесечни лещи. Погледни в сайтове, където се продават лещи - тримесечни няма! Ако не ми вярваш - накарай ги да ти дадат оригиналната външна опаковка в оптиката...
Лещите биват едномесечни, шестмесечни и едногодишни. В оптиките у нас лъжат, че са тримесечни, за да ги продават - същност са едномесечни! Кой би дал 25 лв. за един м. у нас? Познавате ли хора у нас с едномесечни лещи? Да - всички, които мислят, че носят тримесечни.
Но лошо няма - човек си изкарва с едномесечните поне 2-3 месеца, просто препоръката на производителя е 1 м. Аз съм изкарвала и 4-5 месеца с такива лещи.
Как късаш лещи иначе, на мен не ми се е случвало?
Да нямаш маникюр?
Смени контейнерчето!
С лещите от силикон-хидрогел също не е препоръчително да се спи. На мен ми се е случвало обаче да заспя с лещи (на път), няма проблем. Не го превръщай в навик. Лещата абсорбира влагата от окото ти.
Иначе - прияно носене на едномесечни лещи. Опитвай се да ги носиш 3 м., но зависи и от партидата - ако усетиш, че материалът се скапва на 2-рия месец, не рискувай, а купи нови!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f4a1af1f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До №15
По лещите се появяват едни дребни бели петна, които са или вдлъбнати или леко изпъкнали. Започват да ти драскат по окото и да виждаш замъглено и така се разбира.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b271dd6fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Какво ще кажете за лещи на Cantor&Nissel, Hydrolens 60? . Много бързо се късат при мен, вече няколко пъти ми се случва, макар че много внимавам при съхранението както и при слагането и свалянето им.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker