Сърцебиене, ускоряване на пулса, задух - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сърцебиене, ускоряване на пулса, задух
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 21489 пъти
Здравейте! Моят проблем е следният: от време на време нещо ми става - получавам сърцебиене, ускоряване на пулса, нещо като задух и ей такива едни наприятни неща! Това обикновено се случва, когато се притесня за нещо, за това съм почти сигурна, че е на нервна почва. Което е малко странно (не казвам невъзможно), защото съм само на 20г. Ако има значение (а сигурно има де) съм пушачка и не мога да кажа, че водя кой знае колко здравословен живот. Знам, че всичко това си оказва влияние. Просто на моменти (рядко се случва де) - изпадам в някакъв панически страх, имам чувството че нещо ще ми стане, имам неспокоен сън или изобщо не мога да заспя. Не знам някакво нервно разстройсвто ли е, депресивно състояние ли е, но ще се побъркам вече искам да се оправя. Знам, че трябва да си променя мисленето, аз съм много плашлива - в главата ми минават все лоши неща, все мисля и премислям всичко и понякога правя от мухата слон. Знам какво ще ме посъветвате всички - да отида при специалист. Но аз искам да ви помоля да ми дадете съвети как да се справя с този проблем без медицинска намеса - знам ли.... нещо да правя, мисля, чайчета ли да пия. Помогнете ми моля ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: edc6e6fbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре отиди на лекар.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3cf5c44da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Употребяваш ли марихуана?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 94771ecda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Прочетох много познати неща в поста ти. Това, че си на 20 г. не те застрахова, аз съм на 17 и имам почти същите проблеми. От 1-2 години имам проблем с високо кръвно, сърцебиене и т. н. Не постоянно, но се случва, а е имало периоди, в които съм била много зле. Една вечер имах наистина силно сърцебиене - пулс 160. Не знам какво да ти кажа, аз ходих на лекар веднъж правиха ми кардиограма, изписаха ми лекарства.. но майка ми е фармацевт и тя ми дава лекарства за високо кръвно, за сърцебиене и т. н. А и аз съм много емоционален човек също като теб - лесно се притеснявам, изнервям.. ако се пренатоваря физически или съм недоспала също имам проблеми понякога с кръвното.. Не знам при мен вероятно се дължи и на пубертет, хормони.. Най-добре отиди на лекар, ще ти направят кардиограма, ще ти изпишат лекарства, ще ги пиеш известно време и това е :) Останалото си зависи от теб - да се контролираш, да се успокояваш, да се владееш.. аз още не съм го усвоила, не знам и дали някога ще успея, но всеки човек е различен в крайна сметка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8e5f5be9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм като теб. Аз даже съм по-малка от теб. Ходих да се прегледам да не би да ми има нещо-но слава богу нямаше нищо. Докторите ми казаха че го получавам от стрес. Може и при теб да е така.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 33db1f38b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Организма реагира така, когато е подложен на стрес. Не водиш здравословен живот, пушиш и го разбираш. Значи какво предпочиташ - да живееш по този начин и да страдаш, или да се откажеш от лошите си навици? Чайчетата сами по себе си няма да ти помогнат, ако не промениш начина си на живот. Тренирай волята си, устоявай на изкушения, моли се на Бог, започни да четеш Библия, старай се да разбираш написаното там и ще разбереш как са живеели хората в миналото и как живеем ние сега. Има неща от които ние тотално можем да се лишим без това да се отрази на здравето ни. Спокойния живот преди всичко. Забързания, динамичен живот е враг на човека.
В крайна сметка, кое е по-важно да имам материалното и да умра или да нямам нищо и да съм жив. Избора ни е даден на самите нас.
В Библията пише човек да се задоволява с това, което има и да не иска нищо повече. Ако имаш какво да сложиш в корема и дреха на гърба, и покрив над главата - това е достатъчно. Всичко останало е суета. Дано Бог да ти даде просветление. Амин!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 35c6536548
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз съм на 40г. и имам същия проблем от няколко месеца. Ходих на всякакви доктори и освен успокоителни нищо друго не ми изписват. Преди няколко дена ходих на кардиолог, направих лабораторни изследвания и се оказа, че имам по-високи стойности от нормалните на хемоглобина, от тук следва, че нещо с кислорода в кръвта не ми е наред, та от там идва цялата работа. Изписаха ми лекарства и сега нещата са по-добре. Първата препоръка на докторката беше за цигарите...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7a55ab3581
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   На това му се казва паническо разстройство. Има доста информация, можеш да прочетеш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9681ed7e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   На мен ми се случи вчера същото-сърцебиене и не ми достига въздухът,но аз не бях се наспала,пуша а и бях излязла предната вечер.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b10474d501
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравейте, щом си изследвате всичко възможно и резултатите ви показват, че нямате заболяване значи нещата са психически, аз страдам от около 5 - 6 г. от всичко тук което изредихте, лкувал съм се със какви ли не неща, ефекта е минимален, дори с годините става по зле и зачестява, аз усещам тези неща ежедневно и свикнах с тях, но това незначи, че не търся лечение и нови методи, неврози, паник ааки, проблеми във вегитативната нервна система, понякога и седнал едва седя, лошо много е лошо но надежда има ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5dd77e8481
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 18 и съм с малко наднормено тегло. Напоследък от около 6-7 месеца имам същите проблеми: ускорено сърцебиене, задух, ускорен пулс и силно главоболие понякога ме боли и отзад врата. Много често взеха да се появят тези проблеми... не мога да се успокоя изнервям се за най-малкото нещо. почти всяка вечер едва заспивам към 1-2 по рано от това не мога дори и да ми се спи. Вече ми омръзна така преди не беше така. Дори най-малки шум ми пречи да заспя. притеснявам се да отида на лекар, защото кой знае какви работи ще изляза и не искам да ме тровят със хапчета. дайте ми някакво решение, или кураж за това не знам как да се справя ужасно е това какви ли не мисли ми минават през главата. Благодаря ви :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2c12a0c13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм тъка от доста време това е на нервна почва без лекарства не минава посетете невролог ще ви помогнат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker