Търся социален дом за психично болни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Търся социален дом за психично болни?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 22261 пъти
Моля за помощ и съвет от някой, който е имал подобен проблем или е специалист в тази област. Става въпрос за района на малък, но популярен град. В наследената от майка ми къща, понастоящем моя собственост, живее психично болен неин брадовчед, освидетелстван с параноична шизофрения - последна степен (или стадий, фаза..), 100 процента нетрудоспособност, агресивен, а и туберколозно болен. След тежки изблици на ярост го прибират за месец-два в психиатрията, после го пускат - не били социален дом. Той от години е контингент на социалните - всички необходими документи за здравословното и имотното му са при тях, включително неговото съгласие да бъде настанен, но места по социалните домове нямало. Кметът вдига рамене, социалните също, прокуратурата казава: не е убил никого (все още! ) за да бъде въдворен. Управниците не искат да го изкарат насила от чуждия имот, защото няма къде да го пратят. Излиза, че няма институция, която да го изкара от там. Така аз не мога да си влезна в къщата, която прилича на бунище - всичко изпотрошено, течове по тръби и керемиди, смрад, ужас! Като връх на всичко обикаля селото, хората се плашат от него, особенно нашите, които са основен обект на неговите закани и заплахи - на няколко пъти хвърля камъни по тях и къщата им, кълне, заплашва как ще ги избеси и изколи, стои в тъмното на оградата като призрак... майка ми баща ми се подложени на 24-часов психически тормоз.
Никой не смее да влезне в старата къща, дори и наблюдаващия прокурор. От полицията казват - съди го за нанесените щети в къщата. Кой да съдя, психично болния ли? Тоя, дето няма 1 стотинка? Всички знаем, че за тях законодателството не важи. Няма кой да ни защити!!!
Казаха ми: намери си дом за психично болни, ние ще го откараме до там. Аз ли? С кои контакти и връзки, с какви пари, ставало много трудно, с огромни рушвети, въобще това моя работа ли е? Да не говорим, че живея на близо 200 км. от мястото.
Та ако някой знае начин, механизъм по който да уредя този ми братовчед в такъв дом, моля посъветвайте ме!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: bd3bb98601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Трябва да подадете жалби в полицията за тормоза, за заплахите. Намерете повчеко хора, които да свидетелстват.
Говорете с прокурор за процедурата. Докладвайте, че е болен от турбеколоза и сее заразата. Просто има механизми. Обърнете се и към ръководството на съответния социален дом на 200 км., те си знаят процедурите.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9e04bc0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Към №1 разполагам с жалби и искания с входящи номера и към прокуратурата, и към полицията, и към социалните, и към кмета, и към здравното заведение, в които казват, че места в домовете в България за подобни хора няма. Край. Точка. Проверили са, поинтересували са се, информирали са се - няма, оправяй се!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bd3bb98601
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами това е положението, авторке. Ти имаш ли пари да оправяш къщата? Не вярвам. Чакай го да умре или пробвай пак след като събереш повече жалби в прокуратурата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3df05527b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Той като няма "една стотинка", как живее тоя човек? Ти имаш ли в момента къде да се подслониш? Ако имаш покрив и дреха на гърба, и какво да сложиш в корема, не мисли за друго.
А на вашия роднина, що не се опитате да му помогнете, да го приютите. Туберколозата се лекува. Агресивен е, защото никой не му помага и е изолиран, но това с желание и усилия може да се поправи. Никой не е повече от другия на този свят, не го забравяй това. Доброто отношение и любовта към хората смирява духа. Неведоми са пътищата Божии както е казано. Ако правиш добрини на този свят, ще ти бъдат заличени много грехове. Това важи за всички ни.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9e04bc0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Авторката към №4. той получава храна от социалните. А тук не става въпрос за добрина, а за това, че този човек има нужда от специализирани грижи - медицински, лекарства, терапия. Нито аз, нито който и да е роднина може да го пъддържа, трябва лекарски контрол и надзор. А какво да кажат околните, те какво са виновни? Аз ви казвам, че представител на закона - прокурор не смее да влезе в къщата, камо ли някой от нас. Освен това аз не искам той да умира, смятам, че всички ние затова плащаме здравни осигуровки - държавата да се намеси и да поеме грижата и отговорността за такива хора. А от него по- са ми мили родителите, които са в постоянен стрес - възрастни хора, колко мислите, че им трябва? Веча са били наранявани от него, страх ги е и не само тях, а и всички комшии. Не знам, да не дава Господ този човек да направи нещо на някое дете или когото и да било, кой ще е виновен? Тогава вие ли ще обясните на родителите или близките за "пътищата Божии"?

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f73e573875
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Свържи се с №4, той/тя ще се грижи за него.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3df05527b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намерението ми не беше да се заяждам, а да ви накарам да се замислите цялото ви семейство. Може да има и друг начин за решаване на проблема. Явно това е проблем за вас, а и ти сама казваш, че не искаш той да умира. За съжаление всички умираме, защото не е в наша власт, но има начин да си помагаме докато още тъпчем тая земя.
Сама казваш, че държавните органи не предприемат нищо или от безхаберие или от страх. Ти и семейството ти също ви е страх. От какво ви е страх? От злото което мислиш, че този човек ще причини. Как се побеждава злото - с правене на добро. Опитайте с вяра, че наистина искате да му помогнете. Не чрез заплахи и насилие (което е присъщо на властите), а с мирни действия и добра дума. Ако го правите в Божие име ще имате успех.
Той как контактува със социалните? Убива ли ги? Те как му дават храна и т. н.?
Ако искаш пиши пак. Ще се радвам ако мога да ти помогна.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9e04bc0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Авторката: Госпожо, №4 и 7. на кое да му отговоря с добро? На това, че изпотроши къщата на нашите с камъни ли или че преби почти до смърт възрастната си леля? А от социални грижи - отварят лекичко портата, оставят храната в еднократни чинии и бягат. С него може да се говори само в клиника - усмирен с лекарства. Затова той трябва да се намира на такова място. Когато е извън болница той отказва да пие каквото и да било и ставанеуправляем.
И не мога да разбера защо такива като Вас ми вменяват на мен и цялото ми семейство ангажименти, които нямам нито желание възможност да поемам!? !
Предложението на №6 не е никак лошо - защо не го приберет Вие при себе си, така Бог ще ви заобича още повече!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bd3bb98601
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке, не се заяждай с някакви потребителки тук, всеки има право на мнение, а намирай психиятрия, в която да го приемат. Ако веднъж почне да си пие лекарствата, ще се промени.
Въпросът е веднъж да намерите лекари, които да се навият да го набоцкат с лекарства, да платите линейката и да го затворите някъде.
Друго - ами не може ли да му даваш храна с премесени лекарства? Познавам жена, която така лекуваше мъжа си с шизофрения.
Каква е диагнозата на този човек?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3df05527b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   До автора

Прегледай написаното в
http://www.evropea.com/schizophrenia.htm и не заключавай, че докторите са винаги прави за поставяне на диагноза. Явно те самите не са наясно какво е шизофрения, защото цялата им "наука" е Теория, която не се потвърждава с практиката.
Има начини да се разберете с вашия човек, а и както пишеш живееш на 200 км от мястото където той живее, значи не си на улицата. А ако го изгониш от там, няма ли да ти тежи на съвестта. Туберкулозата се лекува с антибиотици в белодробна клиника.
Постави се на неговото място.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9e04bc0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Авторката до №9 - Параноидна шизофрения-ІІІ. Благодаря за разбирането. В клиниките го държат известно време, закрепват го и го пускат като го докарват обратно в къщата и така до следващата криза.

В домовете е препълнено и няма места, въртим се в омагьосан кръг. Не виждав как точно мога да му давам храна от 200 км., а не знам защо с това трябва да се занимава майка ми на 74 години, тя самата има достатъчно заболявания. Знам, че този човек има право на грижа от държавата, отговаря на всички изисквания - здравословни, социални и материални, но държавата абдикира - щом някой балък се е намерил да го държи в къщата си - за тях е добре дошло, просто изнасилват христианските чувства на хората!

Знам, че има такива домове, някои от които много добри. Наскоро откриха близо до селото едно защитено жилище точно за хора с психически увреждания. От там в прав тескт са казали на кмета, че няма достатъчно връзки и влияние да настани нашия човек там, да се опитал по политическа линия!!! Как ви звучи? Безобразие!

 
  ...
преди: 10 години, 17 дни
hash: c3b7e6bd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Мисля, че ще Ви допадне
Green Valley е първия в България по рода си социално-психологичен частен център от преходен тип за възстановяване и ресоциализация.
Социално-психологичен частен център от преходен тип се намира в близост до гр. Казанлък в местността Овощник и има благоприятен климат и прекрасна природа. Местността Овощник е разположена на 4 км югоизточно от гр. Казанлък и е богата на минерални извори. Казанлък е център на Розовата долина и привлекателна туристическа дестинация. В града се намира най-голямата и добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Наблизо е античният град Севтополис и Долината на тракийските царе. В близост е Националният балнеоложки комплекс в град Павел баня.
Социално-психологичен частен център предлага социално, психологично и терапевтично обслужване както за клиенти от всички региони на страната така и за клиенти от чужбина с психични проблеми в това число и хранителни разстройства. Частният център предлага на засегнати хора помощ при справянето с техните психични проблеми, за да придобият отново умения, които да им дадат възможност за ориентиране към индивидуалните им интереси и потребности за самоопределящ и самостоятелен живот с участие в обществото. Центърът е непартиен и необвързан със светоглед или вероизповедание. Приема сътрудничество със социални организации с обществено полезна цел. Отворени сме за съвместна работа и спонсорство от страна на неправителствени и социални организации.

Засегнатите лица имат възможност да живеят при стационарни условия в центъра от преходен тип и да използват нашите предложения за възстановяване и ресоциализация. Преходът към работа и обитаване на центъра може да се осъществи гъвкаво, на отделни стъпки.
Лица с психични проблеми, които живеят в собствено жилище или при членове на семейството си, имат възможност да участват през деня при амбулаторни условия в нашите възстановителни мерки.
Нашия център също така предлага и свободен прием на кабинет, консултации и различни видове терапии на клиенти нуждаещи се от помощ срещу финансиране от тяхна страна.

Нашите услуги се ориентират към индивидуалните потребности на отделния човек. Терапията е ориентирана към това, засегнатите лица да постигнат най-висока степен на независимост и участие във всички аспекти на живота и преподаването на всички умения.
Центърът разполага с терапевтичен мултипрофесионален екип, който работи съвместно със засегнатите лица върху техните индивидуални потребности и цели.

Идентифициране на наличните ресурси
Развитие на стратегии за разрешаване на проблеми
Развитие на перспективи
Разработване на частични цели в обозрим период от време
Придържане към препоръчания курс на лечение
Тренинг на базови способности за обитаване на жилище, домакинство и работа
Изграждане на социални компетентности
Дневна структура
Структуриране на свободното време
Самоуправление
Профилактично здравеопазване
Развитие на качество на живот
Центърът разполага с мултипрофесионален екип за провеждане на културни мероприятия, екскурзии и други развлекателни програми извън територията на центъра, което дава възможност клиентите да са най-близо до реалния живот с цел интегриране.

Всеки екип се състои от следните професионални групи:
Психолози и психотерапевти
Социални педагози
Работници в областта на сестринските и здравните грижи
Ерготерапевти
Трудови терапевти
Музикален терапевт
Терапевт „Свободно време"
Специалист по Компютърен тренинг

Частният психологичен център раполага с хотелски комлекс състоящ се от 27 стаи, от които:
Единични стаи с душ и тоалетна
Стаи с две легла с душ и тоалетна
Зона за престой и посетители с телевизор и видео
Столова за хранене на клиентите
Перални помещения за пране на личното бельо
Стаи за почивка за клиенти при стационарни условия
Помещения за провеждане на терапии
Компютърна зала
Две мултифункционални помещения
Гимнастически салон
Конферентна зала
Кафетерия
Парк 17 декара

Всеки екип се състои от професионални групи, които предлагат различни видове терапии:
Психотерапия
Ерготерапия
Трудова терапия
Музикална терапия
Компютърен тренинг
Освен терапиите центърът разполага с мултипрофесионален екип за провеждане на културни мероприятия, екскурзии и други развлекателни програми извън територията на центъра, което дава възможност клиентите да са най-близо до реалния живот с цел интегриране.
Координиращ отговорник
Отговорникът е постоянно лице за контакт и доверено лице, което отговаря за координацията на въпросите/интересите на клиента.
Отговорникът има цялостен общ поглед върху ситуацията, която включва всички сфери на клиента.
Той отговаря за изготвянето, координацията (вътрешна и външна), контрола и управлението (адаптирано към актуалната ситуация), както и анализа на възстановителния план, който се изготвя съвместно с клиента в тясна координация с компетентния екип.
Гарантиране на качеството:
Качеството се гарантира чрез последователното прилагане на инструментите за водене на документация и планиране. То се осъществява също така и от добре обучен и опитен персонал. Всичко това се подпомага от редовни вътрешни обучения за повишаване на квалификацията на персонала.

http://greenvalleybg. com/http://greenvalleybg. com/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 034a0859a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Искренно ви съчувствам и много добре ви разбирам защото аз ги имам2 такива сестра ми и племенницата ми И аз търся също като вас начини но стигам до задънена улица уви в българия тези нещастни хора са обречени да са по улиците

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2dd50b07f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Интересни мнения. Дори са забавни - №4 - човекът-добрина! Човекът, който може да дава съвет видимо без да се е сблъсквал с подобен проблем - лично касаещ го.
Даденият проблем е не само семеен проблем, а проблем и на обществото! Именно за това, хората подложени на постоянният дискомфорт да се сблъскват ежедневно с такива болни трябва да поемат инициативата за разрешаването на ситуацията. Единствено по този начин държавата може да се сезира за намиране на решение, включително и правно с траен резултат.
№4 - под него обединявам пасивното и безотговорно общество - страдащо и обичащо страданието, към него включвам социалната система и държавата, които приемат проблема за поредната незначителна точка от още 10 000 незначителни такива!
Да, смело го заявявам това, защото съм в подобна ситуация с Авторката, с болен родител вече 30 години. За 30 години болният вече не е млад човек - с над 160 ZypAdhera инжекции, които поддържат агонията на съседите и квартала. Абсолютно личностно самоигнориране, никаква хигиена, клошарство, просене, обикаляне, смрад по спирки и в градския транспорт, хлебарки, наводнения... красота. №4 - приемате ли го с Вашето добро сърце?
Точно това обяснявам и на хората живеещи около болния човек, че те трябва да съдействат за излизане от ситуацията. Да се жалват, да пишат жалби, да викат полиция - дано пък тази система се събуди.
Да, аз се приемам за част от обществото. Човек със семейство, дете, собственик съм на фирми, живял съм в чужбина и по настоящем пътувам. Готов съм да съдействам на когото е необходимо за да се намери изход от ситуацията, но нямам намерения да си проваля живота, защото държавата няма решение. За това съседите да се хванат в ръце в името на общото благо, спокоен живот и комфорт.
Някой адвокат или представител на социалните, здравеопазването и т. н. ако може да даде адекватен съвет как да се случат нещата за постоянно настаняване на психично болния в дом без да е необходимо негово съгласие, т. е. да се случат нещата на база подписи, ТЕЛК, медицински заключения, снимки, видеа и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a50513fef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   До № 12 - Допада ми това, което представяте. Моля, напишете ми цените на тези услуги. Предварително Ви благодаря!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a87b2e7b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Който не е изпитал последствията от дори косвено съжителство с луд, той не може да е съпричастен.
Имаме село. Съседите (2-ма братя) са шизофреници, от агресивен тип. Живеели са в апапртамент, който са подпалили. Преместили се в къща, която разрушиха до степен носещи стени. Пребиваха системно баща си. Иначе - любезни, поздравяват като те видят по улицата. Та така, първо убиха баща си. Обаче са освидетелствани и естествено - не ги осъдиха. Въдворяването е за месец, най-много 2 в психиатрия. И после ги пускат на свобода. След това се саморедуцираха те двамата - демек: единият уби другия. Влиза в имотите на хората, а около неговата къща няма постоянно живеещи. Влезе и в нашия имот. И какво от това? ! Пак го пуснаха, щото бил луд.
Ние живем в апартамент. Над нас има семейство с ненормално дете. Търпим звуците и шума вече мнооого години, но те ставаха по-силни и по-гнусни (да - думата е ГНУСНИ) с всяка изминала година. То порасна и звуците, които издава, могат да докарат нервен срив на имащите "удоволствието" да ги слушат. От сутрин до вечер тропа, скача, играе ръченица на едно място (тежи поне 50 кила), но най-отвратителното е, че издава звуци като от брутален порнофилм. Постоянно! Психиката ми е тотално срината. Психическият тормоз е по-страшен от физическия. Мислех да си сложа шумоизолация на тавана, но ме увериха, че ще е безрезултатно, защото те няма да ни чуват, а ние тях - да.
Много са ми смешни хората, които говорят за толерантност. Толерантност, толерантност - стига да не си пряко засегнат. Повечето биха се възмутили от мен, но не ми пука. Не се свиква, няма как да се свикне. С разговори не се получи, само си обтегнахме отношенията и сега се гледаме лошо. Те знаят за проблема, но в очите на хората ние сме лошите, а те са клетите, героите и т. н.
Затова ви казвам, този проблем с психично болните е много сериозен и за съжаление много често жертви стават нормалните - в прекия и преносния смисъм на думата.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8f9c1f3b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Н 18, не се възмутих, a нaпрaво се потресох от... търпението ви.
Aз не бих издържaлa, не съм явно толковa толерaнтнa, пък и ме е стрaх от тaкивa хорa.
Зaщо не продaдете ( aко е собственост ) товa жилище и се изместите сред нормaлни съседи? Товa, което обяснявaш е ежедневно психическо мaлтретирaне.
Вземете мерки зa вaшето си здрaве, aко трябвa и нa квaртирa се изместете докaто се продaде жилището.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a87b2e7b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   до номер 19
Обмислям този вариант. Но е трудно, защото нямам пари в брой, ама никакви... А ако продам жилището, а то лесно може да се продаде, тогава няма пък къде да ида да живея докато купя друго.
Лошото е, че това влияе психически на всички ни и понякога направо ни иде да се изтрепем, а преди това да изтрепем тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 21 дни
hash: bc75bfd770
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Не знам дали си пробвал соц. дом в Твърдица. Аз съм от там и доколкото знам той се спонсорира от чужди фондации. Едната е немска със сигурност, за която знам. Това значи че парите не идват от държавата, а са предимно дарения, един вид. Лично съм виждал и хора, които си лежат там, въпреки че не са обществено опасни. А щом вашите случаи са такива...
С това мога да помогна. Съжалявам че не мога с повече. Но си заслужава да се опита, знам ли.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 95e478a2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Здравейте! Ето и моята грижа... Става въпрос за моята"зълва", сестрата на приятеля ми с когото живеем заедно от 2 години. Та... ТЯ е с диагноза параноидна шизофрения. Живеем заедно в техния наследствен дом. ТЯ има пенсия по болест в размер на 197 лв. В жилището в което живеем аз и мъжът ми се грижим за всичко:сметки, прехрана, хигиена... На нея не и дреме за нищо.... Има 2 дъщери които смятат, че като и дадат някой лев, естествено взет от мъжете им и проблема е решен. С всичките ми неимоверни усилия да поддържам чистота имам чувството, че от нейната стая, където не влизам, ще забълват червеи из цялата къща. Та... идеята ми е:как да се справя с такъв екземпляр, ни приема, ни предава. Между другото да спомена, моята мила майчица също е с такава диагноза, отгледала е 2 деца и3ма внука, а оная ПРИМАДОНА освен да ходи по баровете с този и оня нищо не я интересува. Имам база за сравнение, но моля споделете как да се справя с това... БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c796299306
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Към 22. Случайно попаднах на въпроса Ви, мила, и буквално ми настръхна косата. Параноидната шизофрения е изключително сериозно заболяване, а Вие доста повърхностно гледате на нещата и омаловажавате проблема. Дразните се от хигиената и Ви безпокои издръжката на болната, а не се ли замислихте за бъдещите си деца, които ще бъдат с фамилна обремененост и от Ваша, и от страната на баща си? Генетичният фактор е от огромна роля за развиване на шизофрения, ако не сте се заинтересували досега с този аспект на заболяването, направете го!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 95e478a2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   към23. Много добре съм запозната с всички аспекти на това заболяване. Аз съм родена и отгледана от жена страдаща от това заболяване. Аз съм на 41 години. Имам 2 прекрасни деца. Приятеля ми също има дете. Напълно ми е ясно, че са обременени... Гореспомената "зълва"също има 2 дъщери. Слава Богу всички са живи и здрави...

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 760944042c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Съчувствам на госпожата защото аз се грижа с години не за 1 а 2ма шизофреници. И моля за съвет какво да правя сега когато съм достигнала възраст която немога за себе си да се грижа. Социала казва домове има ама са ужасни и се чака с години. Държава ли сме че болни бездомни по улиците. Управляващи за който сме гласували с вяра и надежда за добро. Това ли е благодарсвото им. Да оставят болни бездомни сакати по улиците. Бог да ги вазнагради както си знае. Това е срамно безбожно грехота управници. Постройте и на тези нещастници някой друг дом че тогава искайте народа да ви гласува доверие. Неблагодарници. Бог да ви накаже повече от болните бездомните

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 38dbacafd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Който не е минал през това, той не знае. Мъка, мъка....

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 1e2c7d6c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ние го имаме абсолютно същия проблем. Сина ни бие ни изпочупи абсолютно всичко. И получаваме същите съвети да го съди е нали ние го издържаме.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 8980e6e2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Като ви чете писанията човек, остава с впечатление, че всеки втори в този форум е шизофреник.
ЯМР на глава правен ли е на някой от вашите родственици-"шизофреници", истинските шизофреници имат видими промени в мозъка, които липсват при здравите хора, тоест диагностицираните с гледане в тавана може да имат съвсем различно заболяване, което дори не е психическо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: ae078ba8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   За пациенти, които не искат да си пият лекарствата се изписват депо инжекции.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker