Болезнена менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болезнена менструация
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 7714 пъти
Здравейте хора, аз съм момиче на 13 години. От 16 юли имам редовен цикъл, най-много с 2-3 дни да ми подрани/закъснее. Проблемът ми е, че от 2-3 менструации насам ми е много зле, по принцип откакто ми започна винаги ме болеше само 2-рия ден, но сега започва още отпреди да ми е дошло да ми се вие сват, да ме боли много гърба и корема, а сега като ми дойде 1-вите 3 дни си умирам от болка, повръщам, болки в гърба, мрачно настроение, виене на свят, болки в главата, дори и спането не ми помага, а и сега като съм на училище е още по-зле, защото няма какво да направя. От малък град съм, майка ми е учителка в моето училище, но нямаме време да се видим през деня. За мен не е проблем да изляза от часа или направо за целия ден ако нещо не ми е добре, но тази година не мога да си го позволя, защото съм 7 клас, матури, много учене и прочие. Та можете ли да ми кажете някакво лекарство за болките в корема и/или лекарство за менструални болки. Сигурно ще ме посъветвате да кажа на майка си, но с нея не си общуваме много за такива неща, просто ме е срам да си говоря за такива неща с нея, знам тя ме е отгледала от малка, познава ме по-добре отколкото аз себе си, но просто не мога с родителите ми да говоря за такива неща или за секс. С други възрастни хора мога, но с тях просто много ме е срам, дори не съм им казала, че си имах гадже, че си харесвам в момента едно момче и така нататък. Моля ви обаче най-много за някое хапче или бабини рецепти, защото имам чувството, че ще умра от болка при следващата ми менструация :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6622db9616
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - страдаш от ПМС (предменструален синдром) болезнена менструация. Характерно е за възрастта ти, но и много големи жени страдат от това.
Няма лечение, просто е част от това да бъдеш жена, не е болест някаква.
Болезнената менструация най-късно с раждане на първото дете ще се подобри, но ПМС (настроения преди менструацията, задържане на вода, некомфорт в гърдите, главоболие) - май не.
Стресът при мен има голямо значение, често страдам от симптомите, описани от теб, но не винаги.
Моето решение - щадя се физически и психически, когато забележа симптомите. Видя ли, че ми е дошло, дори да нямам още болки - пия Спазмалгон. Цяло хапче за начало. Номерът е да го пиеш преди болката да се е разразила.
Ползвала съм и скъпи, западни хапчета, но Спазмалгон най-много ми действа. Ако не го понасяш обаче, питай в аптеката - има достатачно.
За главоболие Ибопрофен.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ АСПИРИН, защото ще засили кръвотечението.
Друго, за което съм чела, но при мен не действа - 10 дни преди да ти дойде почваш да пиеш таблетки с калции витамин С желязо. Това било добре с-у ПМС, пробвай, няма да ти навреди, но най-важното от мен - пий Спазмалгон ПРЕДИ болката да се е разразила

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 23499c606a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче,

на твоите години и аз изпитвах болка, непозната за детското ми телце. Спомням си как лятото децата играеха навън, а аз лежах и се превивах от болки.
Пий "Бусколизин" или " Но-Шпа" като обезболяващо.

Гледай да не прекаляваш, защото организма ти ще свикне с тях и няма да ти действат.

Мисля, че до година-две тези болки ще отшумят.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 353c586565
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, аз също имам много болезнена менструация. Нямам ПМС но като ми дойде и болките са като при раждане. За това като усетя, че ще ми идва и дори без да ме боли пия веднага обезболяващо. Ако закъснея става много зле и бавно ми минава.
Генеколожката ми предписа Neomenor. Пие се 3 месеца, по 10 дена всеки месец и менструалните болки спират за цял живот. Аз все още не съм го пила, защото не знам дали след това ще усещам кога ми идва. Сега усещам слаба болка преди да ми дойде и това ми е сигнал да си сложа тампон, а тогава не знам, да не ми доиде неочаквано някъде и така, това ме спира да си го взема....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 44fdd4a49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравейте, момичета, искам да споделя малко опит по темата.

Аз минах през всички хапчета гореизброени, включително и други; билки; нагревки и тн. Никакъв ефект. Ходих и на лекар - каза ми, цитирам: "Без болка нямаше и нас да ни има." - нормално изказване за мъж, който никога не е имал подобни болки, от които да му иде да си прегризе корема и да се самоубие...Както и да е. Открих съвсем случайно спасение и няма да повярвате какво беше - рибено масло. Започнах да го пия заради кожата, като за нея, честно казано, не забелязах ефект, но не го спрях, защото ми казаха, че действа с натрупване и трябва да го пия поне половин година. Пих го 3 месеца (май-юли) редовно и през август цикълът ми учудващо дойде и премина само с едно хапче спазмалгон. Само за сравнения - преди това пиех по 4ри и то минаваше поне час, за да подействат. През това време само плачех, сгъвах се където и както можех и се молех да умра, ако може по-бързичко. Та досега изобщо не ме боли толкова, дори, ако трябва да съм честна, болката е минимална. С едно хапче, понякога половн съм ок. ПМС-то също се повлия - почти не се подувам и гърдите не ме болят. Пробвайте, струва си. Опаковаката е евтина, стига за 3 месеца, а струва 12-13 лева. Аз пия масло от сьомга.

Успех :) Дано и при вас подейства.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0166b7c7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте, момичета! Аз съм генеколожка и мога да ви препоръчам от личен опит при такива болки още в самото начало да изядете няколко банана. В този плод се съдържа екстракт, който облекчава тези болки. Приемането на хапчета, които не са обезболяващи могад да променят структурата на цикъла и това да доведе до проблеми за вбъдеще, особенно при забременяване. :) Надявам се да помогне поне малко.. :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7d781909b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей! Ако искаш да намалиш болките си взимай по един топъл душ, почивай ( при възможност), слагай топла кърпа на корема и кръста, пий топли напитки(чай, мляко), упражнения и витамин ц с много вода. За по-добър ефект използвай няколко от тези горе. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: 0d2f9cd58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, аз съм на 25 години. Имам цикъл от пети клас. Първите две менструации минаха леко и от тогава до ден днешен съм имала само един единствен случай, в който съм нямала никакви болки. Тогава се случи да работя дълги часове и да не ям почти нищо за целия ден. Незнам дали това не и е повлияло. Но през останалите месеци търпя страхотни болки и неразположение- гадене, повръщане, главоболие, ниско кръвно, припадаци. Това е. Бях при гинеколог по този повод с надеждата да ми помогне за проклетите болки. Лекарката ми каза, че имам обърната матка и това е положението. Трябва да се примеря с болката. Казах и че през годините съм пила различни хапчета- спазмалгон, бускулизин, нурофен, ибупрофен, но-шпа, течен аналгин, хексалгин, аулин, ментови капки (може и да има още някое, но да съм го забравила). Обясних и че всяко от тях ми действа няколко пъти и после спира. Тя обаче не се съгласи с мен и ми каза, че си внушавам. Наложи се сама да се спасявам. Нежелая да се тъпча вече с хапчета и за това внимателно следя състоянието си при всяка менструация. Стихнах до извода,че ако седмица преди да ми дойде започна да пия повече минерална вода и наблегна на повече плодове състоянието ми е по-добро. В тази седмица се старая в менюто за деня ми плодовете да са поне 80%. Другото което взимам са ментови капки. Естествено немога да се похваля, че болките са изчезнали, но поне са търпими и вече не се свличам по улиците.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8acd3d5877
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравейте, аз съм момиче на 18 години от както ми дойде месечния цикъл съм постоянно със нетърпими болки в корема и най вече в кръста, бях по лекари на-пред-на-зад но никой със нищо не ми помогна само хапчета и пак хапчета но не ми помагаха. Миналия месец като ми дойде бях в ужасяващо състояние припадах,виеше ми се свят, плачех като малко дете от болка не можех да стана от леглото, та момичета препоръчвам ви да пиете '' КАФЕТИН менструал'' много ми помага пия по едно хапче ден преди да ми дойде и като ми дойде пия преди да почне да ме боли да пресека болката. Не е скъп 5.00лв е но е много ефективен :) . Надявам се да съм помогнала :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5b556ad2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да и аз го пия от доста време и страшно много ми помогно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: cdf68515d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Търпиш и толкова. Когато имам менструация ( кръв, диария, болки в мускулите на ръцете, краката и дупето дори, къркорене, главоболие, гадене, сънливост, умора, акне, болки в гърдите) просто искам да скача през прозореца на тоалетните и да се свърши. При някои просто нищо не помага. Пия много вода, спортувам и се хранят здравословно тогава, но желанието за смърт си остава.

 
  ...

...
преди: 7 години, 22 дни
hash: 9931372cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Дами, пробвайте сироп Флорадикс - билкова кръв с желязо. Аз имах спазми, болки в кръста и много обилен цикъл, оттам и прилошавания, замайване, гадене и какви ли не още симптоми. Оказа се че заради обилното кървене имам кръвозагуби, с които организма не може да се справи сам и това са признаци на анемия. Пробвах с таблетки с желязо, обаче от тях имах запек и гаден вкус в устата, и решението беше сироп.
Честно казано не му повярвах много в началото, защото е натурален продукт, но след 2 бутилки се чувствам доста по-различно, в добрия смисъл на думата. Вижте в гугъл признаци при липса на желязо в организма

 
  ...
преди: 7 години, 10 дни
hash: 11cc10ef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 32 съм и за 20 г. менструацията ми продължава да си е болезнена. Това е положението.
Пия Дексофен, понякога Аулин/Нимезил.

Какво облекчава болките:

- редовен спорт;
- редовен секс (не го препоръчвам на 13-годишната авторка, малка е още);
- прием на витамини и минерали (добър пример е даден с приема на банани);
- да не се пие много кафе;
- балансирана диета.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c8e7dc6e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз ще ти предпоръчам да пиеш спазмагон.
На мен ми помага , но трябва да изчакаш поне 10мин.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c8e7dc6e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Също и ябълков оцет пак е за облекчаване на болката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker