След аборта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

След аборта
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 9021 пъти
Здравейте аз съм на 19 години и преди два дни направих аборт по собствено желание. Искам да питам дали така трябва да ме боли след аборта. Болката е от изчистването все пак ама не знам. Пия това което ми предписаха ама не помага много или тази болка е от възстановяването на матката? И още нещо на емоционална основа имам чувството, че полудявам не знам защо все мисля за това неродено дете и постояно не знам защо плача. Не мога да си го обясня постояно се обвинявам че го махнах не знам по хубаво мен да ме нямаше но то да беше живо. Едни такива мисли ме обземат постояно и ми иди незнам какво да направя. След аборта спря да ми пука за всичко ше кажеш че нещо в мен умря нищо вече няма значение. надявам се да не ме съдите много аз все пак едно глупаво 19 годишно момиче. ако може да ми дадете някакъв съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 71f9d386ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - разбира се, че ще боли. Не съм правила никога аборт, но си представям, че не е безболезнено все пак. Важно е обаче, ако болката не спре до 3-4 дни или ако вдигнеш температура, веднага на лекар.

Колкото до аборта - продължи напред. Тук ще се намерят лелки да те обвиняват, но едно ще ти кажа - чети и ще разбереш, че не си абортирала дете, а зигота - сбор от клетки, без мозък, без нервна дейност, а просто тъкан.
Не съм правила аборт, защото съм се пазила, но ако бях хипотетично забременяла на 19 нямаше и 1 мин. да се почудя, а веднага бих направила аборт.
На 19 не можеш да предложиш нищо на едно дете. Моята най-добра приятелка роди точно на тази възраст и провали не само своя живот, а и този на детето си, което е невъзпитано и ужасно трудно, но най-лошото е, че баща му не се интересува от него, макар че живеят заедно. Ходи си човекът по заведения, не му дреме. Живеят в мизерия, а детето няма да има никакъв шанс в живота.
Затова, гледай си сега живота и здравето, ще родиш деца по-нататък, но на които ще можеш да предложиш бъдеще и възпитание. Не се съгласявай никога повече на секс без кондом, освен ако не искаш да родиш или да правиш аборти. Седно положение няма. Никой мъж няма да те уважава, ако не поставиш някакви граници. А, и задължително зарежи мъжа, който те е забременил. Явно не те уважава и обича, щом не е ползвал кондом и не му дреме, какви ще са последиците за теб!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 069511eef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   След като си взела това решение, значи за момента то е било правилното според теб. Стига с тези глупости за аборта като убийство. Ако не можеш да се справиш отиваш на психолог.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eb58d86a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   според мен аборта е най-лесното решение според много хора, ама помисли си какво ще стане с живота ти, ако винаги вземаш най-лесните решения в живота? Няма смисъл да ти казвам, че си постъпила доста глупаво, но на твое място бих зарязала моментално човека (бащата на нова бебе) че ти е позволил да го направиш, а не те е спрял. А колкото до болката да ще те боли минимум половин година физически, а емоционално ще ти мине с времето, но друг път се пази.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b545eb0f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Не, по-добре да беше родила и да съсипеш живота на родителите си задето неузрелият ти мозък е решил че на 19 си готова за дете (ти си такова още), детето ще расте, ти без работа, то без бъдеще, след като родителите ти починат, ти без пари, то без пари...

или да го оставиш като котенце в някой дом? Да ти имам акъла! Аборт и следващият път само презервативи (така до 40)!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 53afb842ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Няма за какво да се притесняваш. Добре си постъпила. Бебе ще има, но когато му е времето :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6019316a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Колко сте смешни, не е истина просто! Аз съм от лелките. Ония, дето те съветват да не слушаш. Не държа да ме слушаш. Но не мога да не ти кажа, че съм възхитена от чувствителната и добра душа, която носиш. Тия приказки за зиготата ги остави. Всеки гинеколог ще ти каже, че още на 12-14 ден вече могат да се регистрират пулсациите на групата клетки, която ще даде начало на детското сърце. Начинът, по който се чувстваш - празна, опустошена и разбита, е най-голямото доказателство, че в себе си разбираш какво си сторила. Разказите за жени, родили "ненавреме", най-често визират жени, за които подходящият момент никога не идва. Те винаги имат други, много по-важни приоритети и децата винаги им пречат да "се реализират" или, още по-често, да "си намерят щастието". Ти не си такава. От всяка твоя дума личи. Нормално е да се чувстваш така, броени дни след извършването на най-великата глупост в живота си. Да, времето ще притъпи и физическата, и душевната ти болка. Но никога няма да спреш да пресмяташ на колко годинки можеше да бъде рожбата ти, никога няма да бъдеш същата, като преди. Животът ти вече ще се дели на ПРЕДИ и СЛЕД. Не защото си първата. А защото душата ти не е такава, безчувствена. А дамите с теориите за зиготите и уредения живот ще са наоколо винаги. От тях трудно ще избягаш, те са навсякъде. Защото да бъдеш майка е отговорност, благословия и мисия. Ако пак ти бъде даден шанс да попаднеш сред благословените, три пъти помисли, преди да потеглиш към кабинета, където едни ги отърват от досадните, пречещи зиготи, а на други преобръщат завинаги целия живот и ги карат да измолват греха си, докато са живи. Не се плаши, мило момиче, от болките в тялото ти. Те са материализираната ти душевна болка. Ще минат. Не за тях ми беше думата....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0535e62f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Всички абортирали деца отиват в ада. Мисля че точно за това се чувстваш лошо. Отиди на църква и се изповядай, дано Господ да опрости греха ти.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b332793189
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не се обвинявай, постъпила си добре, след аборт най-добре по предписания на лекар почни противозачатъчни или да ти сложат спирала(има такива за нераждали жени), не се измъчвай вътрешно, всяка жена която прави секс може да забременее и да се пази и да не. Ако пък не правеше секс, щеше да бъдеш в депресия също, защото отказът от секс води до депресии, ох на твое място и аз щях да постъпя така. Ако бяхме по-богато общество добре, ама сме си бедни българи. Успокой се, ще ти мине.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b3e0eb5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Убедена съм, че болката е голяма и не бих искала никога да я изпитвам. Но замисли се - науката ни е дала възможност да не си смесваме гените с разни мекотели (т. е. недостойни мъже), защо да не можем да се възползваме? Това си е втори шанс да изградиш живота си с правилния човек, да родиш дете от правилния човек, а не да се свържеш завинаги с някой идиот, чиито гени да носи ТВОЕТО дете и един ден да осъзнаеш, че то е едно отражение на баща си и носи всичките му гадни черти, които мразиш. Не, че би го обичала по-малко, но защо някой би си го причинил? При положение, че има уникален шанс да поправи грешката си - един от малкото шансове, които получаваме в този живот, за да поправим нещо. Никой не може да ме убеди, че нямаме право поне на това. Ти просто си се възползвала от това право, не се обвинявай.
Ако с бащата сте все още заедно, цялата ми тирада е безсмислена, но все пак... опитай се да мислиш философски, колкото и да е болезнено.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2671f9edc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Я не се впрягай! На 19 с дете щеше да си пълна трагедия. Не слушай укорителните приказки. Била си убила бебето си... дрън дрън та пляс. И убийството на муха е убийство само по себе си. И тогава погубваш живот. А това, което си направила е някакъв сбор от клетки. изобщо не се впрягай. Я си представи как 9 месеца повръщаш, ставаш дебела, не можеш да се наведеш, не можеш да се наспиш хубаво. После самото раждане, болките, евентуално шевовете и т. м. После никакво спане - плаче - ставаш, храниш, дундуркаш, бършеш лайна, уж лягаш и след малко пак така... А пари за памперси, за храна, за дрехи, за витамини... Нима мислиш че на 19 щеше да се справиш? Сега започва животът ти, не започвай забавното с черни мисли. Направила си най-доброто. Горе главата. Времето е пред теб :)
Ж26

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8bfda4ef7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравей! Аз съм на 16 и майка ми ме е родила на тази възраст. Въпреки това съм много доволна от живота си. За първи път правих секс на 12. Пуша цигари, трева, наркотици, пия и кво от тва пак ми е гот. Затва земи си еби майката, курво, как си могла да абортираш. Путка!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7d4d6f328c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от авторката: номер 11 не не смятам че съм курва, защото съм си махнала детето. но има разлика във времето когато майка ти те е родила със сегашното. във онова време е било нормално да родиш на тази възраст и е имало постояна работа за всички. времената пак са били трудни но не до такава голяма степен. а това че се ебеш на 16 е гледна точка на възпитанието ти и си е лично твой проблем. а с тези треви и наркотици не са никакво хубаво нещо в жиотът ти. така че вземи се замислли за по нататък...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9a7f9cc488
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Ама повечето тук сте много прости женици, осовено НОМЕР 10 ( Я си представи как 9 месеца повръщаш) еми то нали все някога трябва да се случи? а и повръщането в повечето случеи е до 3тия месец! (неможеш да спиш) ами мила при всеки е ИНДИВИДУАЛНО! (а после самото раждане, болки, памперси, лаина) може ли да си такава простачка НОМЕР 10? Нали това все някога трябва да се случи? Дали ще е на 19 или 29 по-лесно с лаината няма да се оправя? По-хубаво ли е да не можеш повече никога да имаш деца??? (та такова ще се молиш за плач и за безсънни нощи)Разбирам, че си се опитала да я успокоиш ама си го направила по ужасно тъп начин!!! Детенцето е наи-голямото щастие! Колкото до авторката няма да се притесняваш.. щом така е станало.. така е трябвало да бъде! Аз също имам един аборт зад гърба си преди няма и 1 година но лека по лека се въстанових и физически и психически :) Сега съм още на 18 декември правя 19 и съм бременна в 3-тия месец и искам да ти кажа, 4е няма по голямо щастие от това :) Наясно съм с всички трудности които ме очакват, но за мен това не е проблем :) Ще се справя и финансово :) Нали за това са бабите и дядовците да помогат :) (въпреки, че аз разчитам изцяло на себе си) искам да покажа на наще, че щом съм се заела с такава голяма отговорност.. съответно ще мога и да се справям добре и сама :) С моя приятел сме много щастливи. живеем заедно, заедно сме от 2 години, много се обичаме и с нетърпение чакаме бебчо да се яви на бял свят! От това по голямо щастие НЯМА! Пожелавам ти и на теб да ти се случи някои ден и да си жива и здрава и всичко наи :) ( а и незабравяи, 4е докато си бременна така те глезят и обгрижват всички, 4е ти се иска цял живот да си така хахаха) Целувки мила :*

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9a594d644e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Не се обвинявай. Не може да върнеш времето. Никой няма право да те съди, защото това си е твоя живот. Всеки е прав сам за себе си. За мен лично аборта е убийство, освен ако не е препоръчан от лекар по здравословни причини. След като не желаеш все още да ставаш майка и не си готова използвай предпазни средства. Вярно, че нищо не ти гарантира на 100 процента предпазване и стават грешки, но забременееш ли 2 път го роди, защото е малко вероятно повече да не може да имаш деца. Когато една жена е бременна за пръв път е рисковано да прави аборт, защото после може трудно да забременееш или да ти се образуват кисти. Колкото и прецизно и кадърно да е направен 1 аборт винаги носи рискове за болести и инфекции след това. А тия лелки, които ти казват, че на 19 не може да предложиш нищо на 1 дете не са прави. Годините не са определящ фактор за това дали ще можеш да си гледаш детето. На кой, когато му е писано. Има момичета, които и на 19 имат финансовата възможност да гледат дете. Съгласна съм с това, че дете не се гледа без пари, но ако чакаш да си финансово стабилен по тази логика никога не трябва да ставаш родител, защото парите вечно няма да ти стигат. То финансово никога няма да си готов за тази крачка. Не е добре на 40 да родиш, защото е рисковано заРади годините, а й надали искаш детето ти да ти казва мамо и бабо едновременно? ! Не ги слушай релсите дето искат да родят на 40 понеже вечно гонят кариера. То и много късно не е хубаво. Преди 20-30 години жените на по 18-19 са ставали майки и сами са се оправя ли. Вярно, че времената са били други, но и на тях тогава не им е било лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker