закиснява ми цикълът - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

закиснява ми цикълът
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 9300 пъти
Здр аз съм на 16 и имам проблем с цикъла. Точно в този месец не ми дойде цикъла. Сега изпуснах един месец без цикъл но това и миналата година пак този месец не ми беше дошло, вече за пореден път става. Какво има на май месеца незнам. Страхувам се, вече чакам следващия месец и ако тогава не ми идва ще отида на лекар.
То все закъсняваше с 5-10 дена, но този път не ми дойде...
МОЛЯ ВИ ако знаете нещо пишете коментар, да чакам ли следващия месец за да видя дали ще дойде или няма, или да отида на лекар вече..
ПЛС пишете коментар от какво може да е.
благодаря ви все пак че сте чели ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: 6b0cc73f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   какво според теб могат да ти кажат, като дори не си обяснила водиш ли полов живот или не, боледувала ли си 2-3 дни преди или след датата на която се очаква да ти дойде цикъла???
Аз когато вдигна висока температура не ми идва ако е около датата на цикъла.
Ако водиш полов живот и не използвате презерватив, може да си бременна. Може просто да имаш хормонални проблеми, така че си направи тест за всеки случай и отиди на лекар.Ако имаш хормонални проблеми има хапчета за това, и ще ти се нормализира цикъла.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: f67b2056af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравеи. Аз съм момиче на 14 години. Наскоро и на мен ми дойде. Като ми доиди всичко беше ок., но на следващия ме подмина.. чак след един месец ми доиде и то не на същата дата, нито близо до нея.. дори ми се измести дадата бях към края, а сега ми идва в началото на месеца.. Спокоино нищо не е станало. Възможно е понякога да те отминава или да ти закъснява. Всичко зависи от организма, времето, вълненията и много други неща. Така като се притесняваш няма да ти доиди скоро (предполагам, че това го знаеш.)

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: f67b2056af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравеи. Аз съм момиче на 14 години. Наскоро и на мен ми дойде. Като ми доиди всичко беше ок., но на следващия ме подмина.. чак след един месец ми доиде и то не на същата дата, нито близо до нея.. дори ми се измести дадата бях към края, а сега ми идва в началото на месеца.. Спокоино нищо не е станало. Възможно е понякога да те отминава или да ти закъснява. Всичко зависи от организма, времето, вълненията и много други неща. Така като се притесняваш няма да ти доиди скоро (предполагам, че това го знаеш.)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: f6183a8420
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При всички положения отиди на лекар.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 43d1e31e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   от авторката:
не нямам полов живот

 
  ...


...
преди: 15 години, 1 месец
hash: c49ea9346b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако си девствена, това е напълно нормално. На мен също ми е прескачал по цял месец и то две поредни години все август. Спокойно, няма нищо страшно. Все пак ако и другия месец не ти дойде, отиди на лекар, няма нищо лошо. Ако се наложи може да ти изпише някакви хапчета.
Но както каза и №1, ако водиш вече полов живот, тогава ситуацията е друга. Добре ще е да си направиш тест и да внимаваш повече ;)
Айде със здраве и не се впрягай толкова. На твоите години е нормално ;)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: c4968ff0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   това може да се дължи на много неща...хормонален дисбаланс,бременност(ако водиш полов живот),промяна на климата,стрес и т.н. На мен също ми се е случвало и се бях притеснила доста отидох на гинеколог и се оказа хормонален дисбаланс...по добре и ти иди на лекар няма смисъл да чакаш кажи му какъв е проблема и успех миличка

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: edd236fcb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нормално е в началото.Не се притеснявай щом не водиш полов живот.На една приятелка и закъсня с 9 месеца, после пак й дойде.За всеки случай обаче поговори с майка си - тя ще те разбере най-добре!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 43d1e31e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря на всеки за съветите, но там е проблема, че няма с кого да споделя и съм написата тука... ако реша да отида на лекар това ще стане с татко и много ми е срам да говоря с него такива неща и най вече лекарът пред него да ме пита... с татко щото (нямам майка).... както гледам може да е от стрес , но вече ми дойде значи няма проблемии ..

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 дни
hash: 4782db52f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте и аз имам проблем с цикъла миналия месец ми дойде на 18 а този месец още ми го няма мн съм притеснена. Попринцип не ми е редовен цикъла.Водя полож живот но мисля,че нищо не се е случило какав съвет ще ми дадете.Моля ви някои ако знае да пише ще съм мн благодарна.:)

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 9c8bce27fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   здравейте,аз съм момиче на 13 години,и сега ми закъснява цикъла,категорично отричам,да водя полов живот,и не мисля да го правя,защото не ми отива на годините,мисля че ме разбирате,споделих с майка си,тя каза,че понкога да ми закъснее,докато не се е редулирало,е нормално,но и ако другия месец не ми дойде,ще ходя на лекар,но ме е страх,какво ли ще ми прави,мама каза,че само ще ми изпише хапчета,ако някой може да знае нещо,ще се радвам да ми пише!!!благодаря на всички,които са се заинтригували от моя проблем,и благодаря предварително!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7f41571c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте, аз съм момиче на 13 години и имам подобен проблем. Тази година за първи път ми дойде през януари когато боледувах, през февруари за 1 ден. Но през март и април не ми идва. Не съм водила полов живот. Вече започвам да се тревожа. Моля ви, ако знаете какво да направя, за да се върне цикъла, ми кажете защото това започва да ме тревожи много.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a2cee710df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   мило момиче на 13, номер 13
спокойно, нормално е в началото да не ти е редовен цикалът. Имай винаги готовност и дамски превръзки в себе си, може да ти дойде изневиделица....

инересно е как може да ти дойде цикъл за един ден?
Може без да искаш да си разкъсала с някакво движение девствената си ципа (много често се случва) или да си кървяла от ануса и да си нямала цикъл. При цикъл кръвотечението е много обилно и е с дни.
както и да е, не си блъскай главата, ако не си водила полов живот. Изчакай още 2-3 месеца, ако мислиш, че е било цикъл и отиди на гинеколог. Ако не е било цикъл и нямаш болки и проблеми, продъжи с детството си. Не се притеснявай за ципата, девствеността не е една ципа и първото ти момче ще разбере, че си била девойка, дори при спорт и т.н. ципата да е била повредена и да не кървиш.

Все пак - виждаш, че не е лесно да си жена. От този момент над теб висят много големи отговорности - може да забременееш, което не е така при момчетата и те ще настояват за полов живот, защото нямат тази отговорност. Не е зле още от сега да почнеш да четеш по темата и да се опиташ да отсрочиш воденето на полов живот поне до 15-16 г. и да си поставиш за цел да ползваш винаги кондом.
Но е рано още - за сега се научи да си носиш винаги превръзка и да обръщаш внимание на тялото си. Сподели проблема си с майка си и не се притеснявай, винаги остава помоща на лекарите - не се притеснявай от ходенето на гинеколог, при такъв проблем няма да те „ръчкат„.
Замисли се обаче за това, дали и колко си образована на тема сексуалност и полово съзряване и чети литература по темата, списания.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7f41571c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Благодаря ти №14 ами 1-вия път в който мидойде боледувах и ми дойде за 9 дни, говорих със майка ми и тя каза същото - да не се безпокоя (майка ми е в чужбина) но по телефона или скайпа не е същото както очи в очи. Възможно е да съм скъсала девствената си ципа защото се занимавам със спорт. Но все пак се надявам да не е нищо сериозно.
Ам през февруари бях ходила да бягам и разбрах когато се прибрах, че ми е дошло но на следващея ден нямаше почти нищо идо края на следващия ден спря окончателно.
Маика ми каза да отида при личната си лекарка, защото съм малолетна и генеколог не може да ме прегледа. Отново ти благдая за съветите дано си права и не е нищо сериозно.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7b22a79688
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   от 14, няма нищо... според мен трябва просто да изчакаш... иначе гинеколог не би те върнал за такъв проблем, за какъвто и да е проблем същност, освен аборт по принцип и освен това при този проблем най-много да ти вземат кръв да видят дали си добре хормонално и евентуално биха те гледали с видеозон (с това, което гледат бременните) да нямаш кисти по яйчниците.
Аз обаче смятам, че е рано да се притесняваш. Дай си да кажем едни 3 месеца още, в които да не мислиш за това, но ако не ти дойде до три месеца отиди на личния си лекар и той да ти дава направление за гинеколог, защото той може да ти изпише само правилните хормони. Имах приятелка в училище със сходен проблем (ез съм вече на 25), на която дадоха да пие противозачатъчни и даже отслабна от това... , имала хормонален дисбаланс.
Споко... чакай 3 месеца и тогава ходи при лекари, имай в теб превръзки и Спазмалгон, ако те боли...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cc61c3ea03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз съм Селин и съм на 15 години. На мен вече пети месец не ми идва, не знам какво да правия, нормално ли е... моля пишете ми

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ea3927778f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравейте, аз съм на 14 и не водя полов живот. Много се притеснявам, защото не ми идва 2ри месец, преди ми е закъснявало, но за 1 месеци. Говорех с майка ми и тя казва, че не трябва да се притеснявам и, че ако ида на лекар той ще ми препише някакви хормони, но аз се тревожа адски много. От време на време ме боли корема, на мястото, на което ме боли преди да ми дойде, но то не ми идва ( надявам се, че сте ме разбрали, не мога да се изясня точно). Моля Ви помогнете ми. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker