Идва ми на 45 дни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Идва ми на 45 дни!
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3564 пъти
Здравейте, момиче съм на почти 21 години. Не помня кога за първи път ми дойде, но май беше на 15 години. От тогава никога не ми е бил редовен, идвало ми е когато си поиска, имало е периоди, в които ми е идвало и 3 пъти в годината. Ходих преди 2-3 години на генеколог, оказа се, че имах киста на десния ячник, голяма 6 см. Предписа ми Оргаметрил и след 2-3 дни се спука и ми дойде. След известно време пак ми се появи. Казаха ми, че имам поликистоза на яйчниците. От около 6 месеца долу горе ми се нормализира, като се има впредвид честотата от последните няколко години. Първо имах интервал от 60 дни, следващия път беше 55, и последните 2-3 пъти ми идва през 45 дни. Искам да попитам има ли други като мен, консултирали ли са се с лекар и какво е тяхното мнение. Дали ще ми се нормализира напълно един ден? В момента не съм в България и за това не мога да отида на генеколог. Благодоря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: ac5274c2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Виж, лекарите малко са те пощадили като не са ти изяснили, какво значи точно диагнозата „поликистозни яйчници“.
Първо - това е хронично състояние, няма да го наричам заболяване - просто така ще бъдеш до края на живота си. Ще те чистят с хормони, ще се подобряваш, но кистите ще се образуват отново.
Нищо не може да се направи
Второ - нормално е да ти е цикълът нередовен. Не се притеснявай, хиляди жени в България са като теб.

Опитай едно - да си регулираш цикъла посредством противозачатачни.
Иначе, проблем нямаш, освен това, че ще имаш задължително проблем със забременяването, но в наши дни има начини да ти се помогне - изчистват се временно кистите с хормони и можеш да забременееш.

Аз лично съм нямала този проблем, но моята съквартирантка - да. Учихме заедно в Германия. Там лекарите си казват, не овъртат като у нас. Тъпчиха я с хормони към една година. Поизчисти са и я пратиха ВЕДНАГА да забременява. Казаха ? да използва момента, защото не знаят, дали после ще успеят така добре да я изчистят от кистите, а и да използва годините си (беше на 28 някъде).
И така, тя забременя за едно лято, роди си здараво бебче и проблеми нито при бременност, нито при раждане е имало.

Аз съм страшно късогледа (7 диоптера и нагоре). Много плаках в началото, но накрая се примирих, купих си най-скъпите и добри лещи на пазара и живея нормално. Човешкото тяло не е машина. Приеми просто, че си различна. Няма да умреш от това, просто ще имаш проблеми в живота, които хора с нормални яйчници нямат /при желание за дете/, затова пък ти функционират другите органи. Бъди благодарна, още повече, че в крайна сметка ще успееш с помощта на медицината да забременееш. Много жени го имат този проблем. Голяма работа, че цикълът няма да ти е редовен през останалото време.
Лекувай си се, опитвай разни хормони, но поне немските лекари казаха на приятелката ми, че цял живот ще е така. Дано в последните 5 г. са измислили нещо.

Чети тук полезна информация
http://www.puls.bg/health/pregnancy/news_9199.html

Ако си затлъстяла, отслабни. Между другото - приятелката ми беше леко пълничка. Не знам, дали е било от това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e5ca798f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за изчерпателния отговор, номер 1. Не, не съм затлъстяла, висока съм 166см, тежа 53кг, мисля че е нормално, дори е под нормата теглото ми. Противозачатъчни са ми предписвали и пих няколко месеца Ясмин, цикъла си ми беше наред и по часовник, но все пак това не е исктински цикъл, а предизвикан, под въздействието на хормони.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ac5274c2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Авторке - добре е, че следиш собствената си тема.
Мисля, че ТРЯБВА да продължиш с противозачатачните. Милиони жени ги взимат, но при теб е още по-важно, защото ти регулира цикъла и кой знае - може да предотврати възникването на нови кисти.
Съвременните противозачатачни нямат много странични действия за непушачките. Не си играй с това нещо, поне докато забременееш и родиш децата си.
Виж, примири се, че яйчниците ти не функционират нормално. Имаш хормонални проблеми. Това няма да се промени може би цял живот. Медицината ти е предложила средство да си регулираш цикъла - направи го. По-добре Ясмин, който е НИСКОКОНЦЕНТРИРАН препарат, отколкото истинското тъпчене с хормони, за да ти се спукат кистите. Противозачатачните няма да ти навредят, тъкмо ще се предпазиш все пак и от нежелана бременност.
Консултирай се отново с гинеколог, държи да ти кажат истината - дали е хронично положението ти, дали ще имаш проблеми при забременяване... просто да си знаеш. Не искай да те щадят, но взимай просто нещо, защото цикъл 3 пъти в годината е жестоко... ще се изпуснеш и после ще имаш проблеми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 480436532d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей и аз съм на 21. От 2 години и половина лекувам поликистозата, бях при една ужасна лекарка, която само едни гадни противозачатъчни ми даваше да пия само тестостерон ми пускаше и нищо така 1 година и нещо. Аз ставах дебела, от 50 кг сега съм 60. Стриите които виждах се чудех с какво да ги мажа слава богу се позакриха малко. Тя ми изкара акъла, като ми каза :Ами те са много левият ти яйчник целия е в кисти, или пиеш лекарства или трябва да раждаш и така може да се оправиш. А бях току що навършила 19. Каза ми че мога да остана без деца, ако не побързам, аз отидох на контролен преглед, идваше ми редовно никога не ми е пропускало, само дето имах доста пъпки и мазна коса. Реших да я сменя отидох в Майчин дом в София нали там са най-добрите гинеколози. Там той ми пусна над 5 вида изследвания. Оказа се, че не само поликистоза имам, а и инсолинова резистентност. Месеци на ред бях в депресия ходих на психиатър, той пък ми предписа антидепресанти, и на 20 аз пиех 4 вида лекарства. Сега имаме планове с приятелят ми за дете, хич не ни пука кой каквото ще да казва от сорта:ама няма пари, малка си, учи първо. Аз работя, той работи предпочитам сега да имам дете да се мъча да му осигуря каквото му е нужно, вместо после никога да не разбера какво е да си майка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker