Моята бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моята бременност
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3542 пъти
Здравеите казвам се Д. Ж. На 18 години съм :) Случи ми се наи-хубавото нещо, което може да се случи на една жена или по точно на едно момиче като мен :) Бременна съм в 7-мата седмица и вече карам 8-мата.. скоро ще завършвам 2-рия месец и съм много щастлива, както и аз така и моя приятел с които сме заедно от 2 гоидни) моите родители, сестра ми..

Всички много ме подкрепят и много се радват за мен, а и на всичкото отгоре напоследък много ме глезят и угаждат за всичко ( еи това си е предимството да си бременна хаха) Та сега да ви кажа и моито притеснение... Много ме е страх от спонтанен аборт. Знам че това е божа работа и не зависи изцяло от мен, но каквото зависи от мен гледам да го правя. Даите ми съвет според вас знаете ли някои метод с които мога поне малко да се предпазя?

Маика ми само ми говори да престана да мисля така отрицателно, защото влиая и на бебчето, но аз съм си такава паника. Защото усещам и болки ниско долу и чух, 4е те също могат да бъдат признак за спонтанен аборт. Постоянно се гледам отдолу да не би случаино да кървя. Голяма съм си паника аз. Даже лекарката ми каза, че е нормално да имам спазми даже ми предписа да пия но-шпа, но аз пак си се притеснявам.

Държа да отбележа, че наи-главните неща ги спазвам.. Не пия алкохол ( аз и попринцип много рядко пия) намалих цигарите на мах ( пуша по 3-4 мах и даже се пробвам да си спра изцяло но лично на мен ми е доста трудно, защото съм си заклет пушач) но за бебо съм готова на всичко :) Не вдигам тежко спрях фитнеса и гледам главно поне в първото 3-месечие да почивам, колкото се може повече, защото и без това нямам друга работа). Хапвам си каквото ми се яде (тъпча се много с плодове) мажа се с магензии пия фолиева киселина :) И във вторник съм пак на лекар и бебенцето, вече трябва да има сърдечна деиност :) ( даже и за това съм се шашнала дали ще има) Трябва да го карам по спокоино :) За това ви писах да ме успокоите, за тоя спонтанен аборт, 4е много се натоварвам като мисля за него :( Предварително ви благодаря Мили Хора! Желая ви много здраве и щастие на всички в този саит и в този форум! :*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6f47539fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам наистина, че се безпокоиш прекалено много. Всъщност съм чела проучвания, че е хубаво жените умерено да спортуват по време на бременността - примерно по-дълги разходки или лек джогинг са нещо здравословно за теб и за бебето. Също така някъде четох, че не е хубаво изцяло да спираш цигарите - хубаво е да ги намалиш, за да не му вредиш, но ако ги спреш напълно организмът ти изпитва глад за никотин или нещо подобно на абстиненция, което не е много хубаво. Така че пуши по 3-4 цигари макс, така че все пак да не изпитваш глад към никотина, но и да не вредиш на бебето. Яж нормално и всичко ще бъде наред.
Не съм била бременна, но вярвам, че щом лекарката ти е казала, че е нормално да изпитваш дискомфорн ниско долу, значи е така. Също така съм забелязала при мен и мой приятели, че като нещо много ни притеснява и просто като че ли псехичиски го предизвикваме, а като не мислиш за това не се случва. Искам да кажа, че може да те боли понякога на психическа основа, от страх, а не защото има физически проблем. Например на един мой приятел му беше станало лошо докато е бил навън и после изпитваше някаква фобия пак да не му стане лошо, не искаше да излиза много далече и леко нещо около него да небеше наред или да му призлее и вече се панираше и какви ли не неща не си представя. Не е хубаво така, особено като няма причина за притеснение.
Живо и здраво да ти е бебенцето и по полека карай :)
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a6f9f37665
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   бременна си на 18 пък се притисняваш от спонтанен аборт.... малее, може би не трябваше да правиш бебе за бала си

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f9e7d652ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз вече имах бал.. за мен не се притесняваи ако обичаш!! А колкото до АНА благодаря ти много за информацията! Много си мила! Нека да ти се връща троино за тази доброта!! :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9370551564
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е да се чувстваш така, но спокойно спонтанен аборт не се случва ей така просто от нищото. Ако питаш мен ти трябва и задължително да се успокоиш. Бъди уравновесена. Една жена не трябва да преживява стрес поне в първите месеци. Всички те подкрепят, а другото което е задължително да се отдаваш на почивка колкото можеш. Успех и ти желая всичко хубаво.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1647bbc710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Оле щом така се прехласваш от сега като се роди бебето не си и помислям колко бъдещи болести ще му измислиш. Я стига не си първата нито последната бременна на света, казвай си всичко ще мине нормално повтаряй го на глас когато ти мине мисъл за спонтанен.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4f55862982
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   на 18 си задръж детето и го обичай не го оставяй и на бала кажи имам си вече и детенце и ще видиш как ще ти се радват.
Баба ми забременя на 19 и роди на 20 но не абортира

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ad824721ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, прочетох поста ти и все едно мен си описала в него.
Аз съм доста по-голяма от теб, бременна съм в 14 седмица и непрекъснато треперя от страх да не се случи нещо с бебчо, защото ще ми е първи, пък и го чакахме страшно много време.
Аз също имам болки, които гинеколога определи като контракции на матката, много често срещано явление, което не означава задължително аборт, а просто своеобразна подготовка на организма.
Но въпреки това аз изпадам в паника и както ти описваш - непрекъснато търча в банята, да проверявам дали нямам някакво течение.
Мисля, че това са нормални опасения за всяка жена, която за пръв път ще става майка, но както са ти препоръчали други, а както и препоръчват на мен - трябва да го даваме по-спокойно, защото нервите се отразяват и на бебчо.
Относно това, което са споменали някои, че майката трябва да се пази от стрес, мога само да кажа, че при мен, като по поръчка, откакто разбрах, че съм бременна, не е имало и един спокоен ден - започнаха се едни драми и трагедии в семейството ми, към които, колкото и да ми се иска, няма как да остана безучастна.
Но се надявам, Бог да се смили над мен и детенцето ми и да ни запази живи и здрави много, много време.
Пожелавам го и на теб, авторке, и на всички посетители на сайта.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c0e771295f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   авторке (и номер 7) - всички хора, които виждате и познавате са родени от майките си. не сте първите бременни, карайте по-спокойно, природата си знае работата. не създавайте излишни драми.
запомнете, че не сте болни и не се смятайте за такива, просто избягвайте натоварванията и стреса, доколкото е възможно. това не значи само да лежите, умереното движение е полезно. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f9e7d652ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами номер 5 предпочитам да се прехласвам, отколкото да не ми пука :) И това, че се притеснявам за бременноста си далеч не означава, 4е ще му "измислям болести" Прави разлика моляте, а колкото до друите благодаря ви за страхотните коментари! Всичко наи-хубаво за вас! А за номер 7 с моя случеи искам да ти пожелая бебо да ти се роди жив и здрав на финала:) после много да те слушка и да те прави много ама много щастлива! Целувки на всички!!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1c12d3007a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе номер 6, какъв аборт, какъв бал, какви пет лева... Значи като видите някъде "бременна съм" и въобще и не четете за какво става въпрос, ами веднага почвате да проповядвате против аборта. Темата въобще не е за това, къде се буташ с проповедите не разбирам.
Авторке, спокойствие и лека бременност ти пожелавам!

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f9e7d652ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10! Мерси мила! Целувки :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ca984b55ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, за бременните да не страхуват! Да не мислят лоши неща, само хубави неща мислете :) Мислете какво ще е бебето, което очаквате, после идва времетооо за дрешки, легълце, количка, за банята и др. и се появава бебчето :) Когато майка ми забременя, се похвали, че е бременна (5г. с), и така аз не мислех лоши неща, само за сестричката, дрешките, количка и др. :) И след това се появи малката Васи!!! :) ЛЕКА И УСПЕШНА БРЕМЕННОСТ!! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker