Дали имам рак на дебелото черво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дали имам рак на дебелото черво?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5794 пъти
Така значи аз съм момче на 15. От много малък имам диагноза хроничен запек. Когато бях на четири годинки ме заведоха в София, защото положението стана критично, а що се отнася до дебелото ми черво беше като на възрастен човек. Там около три седмици ме мъчеха с клизми и гладуване. Както и да е положението горе - долу се подобри. Но преди няколко години стана един инцидент по вина на един пияница и заради него започна адът отново. И така вече седем години се мъча. Та да се върна на въпроса ми. Значи по принцип имах къркорене в червата, но то изчезна. Имал съм такива страшни, адски болки, че не съм можел да се движа, но и те изчезнаха. По принцип коремът ми е подут, но не знам какво общо може да има това. И не съм се притеснявал до миналия ден, когато заедно с изпражненията ми се отдели и малко количество кръв. От тогава съм все замислен. Ако просто има някой, който страда от такова заболяване да ми отговори. Много ви благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: a990441ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей момче! ... Не мисля, че имаш нещо такова, но по добре да отидеш на лекар, веднъж ми потече кръв и на мен, но бях се запекъл по едно време от много напъване така става, после ме болеше известно време, след това ми дадоха нещо против хемероиди и да чукна на дърво добре е за сега дай Боже и з анапред да е така добре.

Успех

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7a40a93f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче и имам същия проблем. От време на време ми къркори корема, подут ми е, трудно се изхождам. Но за проблема с кръвта съм нямала.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7fcf4cdcf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох и аз имам проблеми със изхождането. Имам запек от около година :(( и то болезнен. Ще следя темата... :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7c301d730f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вместо да следите темата, идете на лекар. Мисля, че ще има по-голяма полза.

П. П. Мисля, че не е нищо сериозно, но все пак докато не се консултираш със специалист, няма как да бъдеш сигурен.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7eee21be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Категорично нямаш рак на дебелото черво!
Но имаш сигурно хемороиди, което е напълно нормално, след толкова години запек. Нищо страшно! Но това пък е индикатор, че е време вече сериозно да помислиш - за начинът си на хранене, движението, приема на повече течности, килограмите евентуално, ако са в повече и т. н.
Няма болест - запек. Има състояние. Което означава, че ти можеш да направиш много за себе си. Или да не правиш. Избор! В крайна сметка и в двата случая - ти плащаш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f4b43c311
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе на 15 си имаш родители, който са наясно с проблема ти /щом страдаш от малък/ сподели им и сега. Не мисля, че имаш рак, кървене се получава при нараняване на вътрешени хемороиди, а те са се получили от запека, но прави всичко възможно да се изхождаш по често. Разбира се зависи от количеството кръв което си загубил, ако преценяваш, че то е над 200мл веднага на лекар, ако е по малко, няма какво да направиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f4b43c311
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №6 не говори глупости, като не знаеш!
Синът ми в момента на 8 години има същия проблем, още от родилното. Той е 29 кг и е висок 132см. Никога, ама никога не е имал меко "ако", макар да съм му давала нарочно /по лекарски съвет/ развалени храни, като бебе, разбира се след като пробвахме всички разхлабващи храни и всички разхлабващи лекарства.
8 години се боря с това и съвет №7 е мой. Има такава болест, има хора който се раждат с лек дефект на дебелото черво, като на майка леарите ми обясниха, че 18% от хората имат вродени проблеми с дебелото черво. След всички гастроендокринолози, и след всички снимки на червата вече ми казаха "така ще е", акаме по календарче на седмицата едвам веднъж най много два пъти. Нима мислиш, че не следя приема на храна/течности на синът си?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7eee21be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 - отговор от номер 6.
Хайде помисли малко - какъв е този " малък дефект " на дебелото черво, което си няма име? Конкретно, медицинско название?
Ако имаше наистина " дефект " - това означава въобще да не може да се случи изхождане. Разбираш ли какво ти казвам? Че ако детето ти - може да извърши дефекация ( дори и това да е само веднъж в седмицата ) - значи няма никакви проблеми в отделителната система. И дори не е нужно да имаш медицинско образование, за да си обясниш, че е така.
" Твърдото ако " не е следствие на дефект на отделителната система. То е следствие на недостатъчно вода. Дали това идва от недостатъчен прием на такава, прекалено бързото й абсорбиране от организма или от нещо трето не мога да кажа.
И всъщност - моля, не оставяй с впечатление, че споря с теб. Ти имаш пълното право да вярваш / мислиш / правиш, каквото си искаш. Както и аз!
В този сайт, споделяме мнения. Нашите не съвпадат - хубаво! :-)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b6fc3095ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сок от прясно изцедени ябълки пий. Иначе рак се съмнявам да имаш. Най-вероятно хемороиди. Яж повечко плодове, млека, овесени ядки. Много е важно в твоето положение да си следиш храната. Можеш да си купиш и фибри от аптеката и да си ги пиеш. Много са полезни за организма и разхлабват. Пий и вода. Мисля си, че може би имаш и някакви психологичен проблем, който ако решиш, ще се оправиш. Но най-добре се виж с добър лекар, ако не помогне, иди на хомеопат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f4b43c311
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От №8
№6/9 Искаш да ти изброя медицинското название на всички възможни дефекти или само този на моя син. След като направиха колоноскопия откриха, че синът ми страда от долихосигма. Да ти обясня по просто, синът ми е роден с по дълго дебело черво и то продължава да си расте с възрастта. Траекторията, която трябва да измине акото е с 15-20 см по дълга и затова се събира на топка. Той пие по 2, 5-3 литра вода на ден /освен течностите/, говорим за дете на 8г. У дома не минава ден без супи, дори за вечеря детето яде супа. Като бебе на 6 месеца пиеше 5 пъти дневно, наведнъж по 300 милилитра вода /освен дозата мляко/т. е. 1, 5л на ден, затова се наложи да му изследват всички вътрешни органи. Изследваха всичко, пробвахме всичко и пак нищо. От развалена храна не получава разстройство а обриви и това е. Не казвай, че някъква болест не съществува като не знаеш, може да ти дойде на главата!!!
При условие, че 18% от хората са с такива проблеми лесно е да се предположи, че вероятността авторът да е с такъв проблем е 1/5. Долихосигмата може да е вродена или да се отключи в различна възраст особенно след стресово преживяване, авторът споменава за някъкав инцидент с пияница.
И №9 Съвсем не споря с теб, просто преживявам този ужас вече 8 години. Когато имаш това у дома си можеш да познаеш симптомите и с такова малко описание, като това на автора.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7eee21be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 6 и 9.
Номер 8 и 11 - Аз казах, че няма болест ЗАПЕК. Т. е запекът е състояние СЛЕДСТВИЕ на нещо, а не нещо само по себе си.
Вие дори и с личната си история потвърждавате това, макар и да не беше това целта й.
Долихосигма е удължаване на сигмовидното черво, което е по - скоро особеност на организма. Отколкото болест. ( Нещо, като това - единият ти крак да е малко по - къс от другия. Просто особеност. И нищо друго )
Защото, като са Ви го установили - какво? Да са Ви предписали нещо различно от хранителен режим, много течности и движение, евентуално масажи? ( За развалената храна - няма да коментирам ) Не, със сигурност!
Ами не, защото дълго или късо черво - основната му цел е да се изпразва. Как? Ами с всичко, което го задвижва - хранителен режим, течности, движение. ( ако визираме естествените средства само )
Какво точно си доказваме в момента, че не разбирам? В една тема на 15 годишно момче, очевидно с хипохондрични мисли - му загатвате за " Страшна " болест? По - дълго дебело черво? И какво, ако го има? И какво, ако го няма? Принципът, процесът е еднакъв. И с едното. И с другото. Само ' изминатото разстояние ' е различно, но пътя си е абсолютно същия. Толкова е просто...

Нямаше да Ви отговоря въобще, предвид това, че пишете от името на една разтревожена майка и аз това се опитвам да го разбирам, но моля Ви - недейте точно в теми на очевидно тревожни за здравословното си състояние деца - да вменявате - още повече тревожност, която не е нужна на никого!
И е абсолютно неоснователна!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f4b43c311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какви глупости пишеш №6/9/12 Защо лъжеш??? Къде си казал, че няма болест запек? Каза, че "няма такава болест "дефект на дебело черво" коментарът ти №9 си стой и доказва.
Долихосигма е ЗАБОЛЯВАНЕ и симптомът му е запек. С това заболяване сигмата може да се удължи с един метър.
По късият крак е заболяване и се нарича детски паралич.
№12 То по коментарът ти може да се съди, че и диабетът и ракът са особенности на организма!!!
Виж в нета, каква е функцията на сигмата на червата в организма. И не пиши глупости, че можело запекът при такова заболяване да се превъзмогне с хранителен режим и спорт. Синът ми като новороден се изходи за първи път чак на 7мия ден и то с помощ от лекари, между другото беше хранено с тяхното болнично адаптирано мляко, какъв хранителен режим и спорт очакваш от новороденото в родилното??? .
Развалена боза е дадена по предписание на лекари в болница, с биберон дадоха на 8 месечното ми бебе 200мл боза стояла до печката 24 часа, правеха си опити какво ще стане. Направиха този опит, защото никакви разхлабващи лекарства не подействаха цели осем месеца, често ходехме до болница за да ни изходят, но това е друга тема. Втълпила си си, че всеки запек е от хамбургери, /може би манипулирана от статиите за диети за отслабване/ и казваш "няма такава болест" Виждала ли си наакан памперс на нормално изхождащо се бебе, те акат течно ако, а моето бебе акаше твърди топки колкото за тенис на маса, дори по големи и то веднъж седмично. Когато не си ревала заедно с бебето си /детето си/ в тоалетната не знаеш нищо.

Остави хората който имат опит да съветват. Коментари №7 и 8 са мой, прочети ги пак преди да ме убеждаваш, че не съм грижовна майка и че детето ми не е болно а не е добре обгрижвано.
Да на 15 пубертетът е един от моментите в който болестта може да се отключи. Нашият автор е лежал в болница за тези проблеми, следователно и майка му е наясно и не го храни с какво да е. И още нещо му е повлияло "пияницата".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7eee21be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря Ви, г - жо, че споделихте с мен - всички видове и форми на акания на синът си! Изключително информативно, емоционално и дълбоко съ/преживяване беше за мен! ( ирония )
Да Ви е живо и здраво детето! ( сериозно )
Знаете ли, ако искате да помогнете на някого - излизайте понякога от ' кутийката ' на ' собствените си памперси с топчета ' - може би отвъд нея ще ' чувате ' точно онова, което някой Ви казва, а не онова, което си мислите, че е. И о, чудо - току виж се случил диалог, а не тъжна, вербална диария с много елементи на интелектуален запек и усещане за загубено време. ( съвсем сериозно )
Оставям Ви да помагате, без да Ви преча повече. :-)
От номер 6, 9, 12.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f4b43c311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До №6/9/12/15 Какво бихте търсили в тема за запек и дебели черва ако не искате да срещате думата "ако"??? След като сте стигнали до извода, че си губите времето чак след като сте написали 4 доста дълги и внушителни коментара в тема с общо 15 коментара, това не говори за мой интелектуален запек а за вашия такъв. Темата ме вълнува, защото имам същия проблем у дома и това е напълно нормално да ме вълнуват неща свързани с болестта на детето ми. Интересното е защо вие се вълнувате така от тази тема??? Макар да не трябва да слушам вашето мнение а това на лекарите!!!! Преди да ви видя дипломата за специалист по гастроентероология няма какво да ви "чувам" мнението, чула съм там където трябва, а това е мнението на лекаря в болницата.
Вие сам/а се инересувате от темата питате "какъв е този " малък дефект " на дебелото черво" мъчите се да ме убедите, че това не е болест а аз съм негрижовната майка и най накрая се усетихте, че всъщност темата не ви интересува, това е доказателство за вашата "вербална диария с много елементи на интелектуален запек"
От №14

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 035cafd2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 8, и моето детенце е със същата диагноза и вече не знам какво да правя. Искам да се свържа с теб, за да разменим опит. Ако нямаш нищо против?
Г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker