Зъби на лизинг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зъби на лизинг?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 9437 пъти
Много моля накой да ми каже чувал ли е за заплащане на стоматологични услучи на лизинг, или на вноски, или по някаква друга схема на разсрочено плащане?
Спешно трябва да направим зъбите на мъжа ми на стойност около две хиляди лева, които не можем да даден наведнъж, а и двамата имаме кредити към банки и се съмнявам да ни дадат трети кредит. Остават тези "бързите кредити", но те са с убийствена лихва!
Ако някой е чунал нещо подобно - моля помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: bac9f05fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма зъби на лизинг, мила, защото зад всеки лизинг се крие банков институт, а зъболекарите няма как да дават кредити на хората (забранено им е). За да отпускаш кредити ти трябва банков лиценз.
Както сама каза - има банкови институции, специализирали се да набутват с кредити хора като вас. Приемете най-после, че човек не може да живее над своите възможности. Гадно е, че опира до зъбите, но има и по-евтини решения, в това съм убедена.
Ако все пак му трябва някаква операция на челюстта да кажем, заслужава си да се вземе кредит.
Ако става дума за някаква глезорийка (фасети и тем подобни) - ами обърнете се към по-евтин зъболекар.
В крайна сметка чейнето едва ли струва 2 бона.
Не знам за какво сте взимали кредити, но е време да се откажете от живота на кредит. Не можите да си позволите зъби за 2 бона, ами погледнете по-евтините неща. През кома са носили коронки от пластмаса и не са умряли. Закърпете за сега нещата, така че да няма болки и възпалителни процеси и събирайте пари за по-нататък, ако искате да имате хубави зъби...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2cd07b7eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Благодаря №1, знам че само банките имат право да дават кредити. Аз си представях нещо като разсрочено плащане, но явно няма как да се получи. Тук става въпрос за изграждане на почти цялата горна челюст (предишните зъби се счупиха, човекът изглежда и се чувства зле, не може да се храни), а кредити сме взимали за жилището, в което живеем (остават ни още 2 год. и нещо за да го изплатим напълно). Благодаря, все пак.
Автор

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6225cd1412
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз пък мисля, че всичко е въпрос на договорка с конкретен зъболекар.
И ми изглежда напълно реално - да обсъдите възможните варианти за плащане и да се разберете.
След като човекът е толкова зле, че дори не може да се храни - аз мисля, че ( почти ) всеки зъболекар - е в състояние да прецени адекватно ситуацията и да предложи решения. Не само финансови, но и свързани с приоритетните зъби в един бърз и близък план, който да се осъществи.
Въобще не чакайте - ами обиколете из няколко кабинета. И поразпитайте. Обяснете. Обсъдете. Има решения.
Все пак и зъболекарите са хора и със сигурност има такива, които ще Ви влязат в положението.
Успех!

П. С
От кой град сте? Може би е хубаво да го напишете, за да може някой, да Ви насочи конкретно към зъболекар. Който познава. И с който евентуално да се споразумеете. ( ако това не е против правилата на сайта, не знам )
Или някой зъболекар да прочете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2cd07b7eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От София сме, но ако някой познава в близките провинции зъболекар, който би се съгласил на подобно нещо нека каже, ние сме готови да пътуваме! Само да не трябва накуп да се дават тези пари, защото просто няма откъде да ги вземем.
Автор

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b984003df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Номер 1, изказваш се толкова категорично, без да си подготвена! Има зъболекарски услуги на лизинг, разбира се и ако авторката желае ще потърся линк, където да разгледа всичко подробно. Не знам номер 1 от кога не си ходила на зъболекар, но ми се ще да те светна, че дори само един венечен имплант струва мин. 1500лв. А такъв се слага когато няма корен, за да бъде направена коронка, пък било тя и пластмасова. А ти нито знаеш какъв е проблема, нито какво е финансовото състояние на семейството и възможно ли им е да събират пари за по-нататък! Може и от чакане да се е стигнало до там, като се случва масово напоследък, защото хората нямат пари. Така, че недей се изказва като последна инстанция, като изобщо не си в час и ще подведеш авторката.
Авторке, доколкото съм наясно поне преди година имаше една лизингова компания за България, което отпускаше лизинг САМО за здравословни нужди.

Зъбни импланти - цени
 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 367745eb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Попитайте за разсрочено плащане, на вноски. Все някой ще предлага и такъв начин на плащане.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bac9f05fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До Авторката и н. 5 - всеки му според възможностите...
Няма да намерите сериозен зъболекар, който да се съгласи на разсрочено плащане. Просто няма механизъм, при който той да си прибере вземанията от вас. Теоретично трябва да сключи договор за услуга с вас, а при неплащане да ви даде на съдя-изпълнител, но кой зъболекар има в чекмеджето си договори за услуга? Освен това, защо да си прави труда? Той ще си изкара същите пари с Х пациент, който има пари да си плати. Лекарите не са типичните търговци, те са мед. лица и не мислят като търговци, разберете това.
Лизингите на мебели, коли, мебели стават посредством банкови институции. Не вярвам, че някой би ви дал нещо на лизинг, защото сигурно вноските по кредитите ви са доста.
Авторке - има нещо, което се казва „частична протеза“ и струва 150-350 лв. Има и коронки.
Когато спестите нужните пари, ще си направите зъбите. Временно има много по-евтини решения, това казвам. Човек трябва да се погрижи за зъбите си. Така обаче сте свикнали да живеете на кредит, че не можете да разберете, че просто човек винаги трябва да има пари за подобни неща. Сега се стискайте, правете си обикновенни протези и може би някой ден ще можете да си позволите зъбите, които искате.
Н. 5 - въпросната „лизингова компания“ е също с банков лиценз и също ще погледне кредитния рейтинг на авторката, доходи и имущество. Лихвите ще са според риска т. е. високи. Не си заслужава, авторке - потърси евтино решение временно и събирай пари. Всякакви „лизинги“ са просто вид маркетинг на банковите институции, за да си печелят лихвички. Ами взимай поредния кредит, стига да ти дадат хората, но се подготви за соленичка лихвичка.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bf1f11b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте мисля, че вече има такава услуга без банка, а чрез бързо кредитиране даже чух, че не става дума за потребителски кредитиа, а за продуктов все едно си купуваш телевизор, просто са стоматологични услуги виж ако искаш в нета мисля, че се казваше Усмивка на лизинг, но не съм сигурен провери дано да съм помогнал

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1d07b0fa30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, разбира се, че може да си направите зъбите с разсрочено плащане. Още повече, че когато се касае за по-сериозно и продължително лечение, то в действителност така се получава, поради многото посещения и интервалите между тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e32f0eda62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имам идея, не знам дали сте се сещали за студентите в стоматологичния, идете и при тях. Имам един познат, който отиде и му свършиха мащабна работа в устата. Много е доволен от тях, нищо че се учат, но всичко е под прякото наблюдение и напътствия на професори и преподаватели. Човека получава много ниска заплата, плаща си квартира и как да иде на друг зъболекар. Помислете и за това, помагат студентите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 329ca6cf8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   В Да Винчи Клиник можете да се лекувате на разсрочeно плащане без оскъпяване!
www.davinciclinic-bg.com

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: faf2c9dfbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Жива реклама, откровена и нагла!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 128408d107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 1 -Правилно е да се казва чене, а не чеЙне~!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker