Токов удар при бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Токов удар при бременност
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 7315 пъти
Бременна съм във втория месец и днес ме удари ток, беше доста неприятно и стресиращо. Обадих се на гинеколожката си, разбрахме се да се видим чак след 4 дни, но дотогава ще откача... Моля ви, кажете ми според вас има ли опасност за плода, може ли да се е случило нещо необратимо? ! Наистина съм много притеснена! Посъветвах се и с личния си лекар, каза ми, че принципно няма от какво да се притеснявам, но това "принципно" не ми дава никакъв покой. Ще съм ви безкрайно благодарна, ако изкажете вашите мнения и предположения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: c451a523bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че няма от какво да се тревожиш. А и ако имаше нещо обезпокоително лекарката ти не би те успокоила.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f28c51d723
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

2.   Пернал те е леко тока. Следователно е бил от порядъка на 12 волта. Не е опасно и няма място за притеснения. Притеснения трябва да имаш ако тока е бил над 36 волта, въпреки, че това вече зависи и от съпротивлението на кожата. След като пишеш тук значи си жива и здрава, а ако чувстваш плода си (ако усещаш как рита, шава и тем подобни), значи всичко е наред. А и да те попитам, ти какво правиш с тока, че те е пернал? Нямаш работа, след като не разбираш от електротехника и електрозахранване. А ако си завършила това, е вече трябва да знаеш как действа тока на тялото по принцип. Не се панирай, толкова.

Ел:)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 86259fc2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Нищо ти няма...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 25e48de43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
кажи какво си правила да видим дали ще може да разберем колко голям ток те е ударил :)
едва ли е много, щом си жива...
но за детето нз дали е много това което за теб не е...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 40bfc9efcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз, че нямам работа с тока няма, но едни некадърници ни прекарваха кабелите за климатика през цялата стая (това се случи онзи ден) и ги скриха под ламперията в коридора, но явно там не са изолирали всичко както трябва... Излизам от банята и се опитвам да вляза във всекидневната (стаята с новия климатик) и това което почувствах при контакт с металната дръжка на вратата беше несравнимо, в отрицателен аспект разбира се. Мокра, боса върху плочки, държаща метална дръжка по която тече ток, а аз и на представа си нямам - благодарение на това, че не бях хванала дръжката с цяла ръка успях да се отскубна някак си... Съмняваме енергия захранваща климатик да е с волтаж 12, но все пак благодаря на Господ, че съм добре дaно и бебето ми да е добре! Взехме вече мерки извикахме човек да изолира течащия по стената ток... Номер 2 бременна съм във 2-рия месец и е невъзможно да усетя бебето то е с размера на слива дори и да рита и да си мърда е напълно невъзможно да го усетя. Благодаря, все пак ме карате да мисля в положителна насока, дано наистина всичко е наред.
от Авторката

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 40bfc9efcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   PS: но благодаря на Бог, че се случи на мен, а не на малката ми дъщеричка, която сега се учи да ходи и си щъка наляво-надясно, вярно бременна съм тревожа се и за бебето в мен (това е и темата), но все пак по-добре на мен, отколкото на нея

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f28c51d723
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Токът не е бил голям, щом като съвсем сама си се отскубнала. А и казваш, че не си пипнала дръжката с цяла ръка, но при контакт със силен токов удар, мускулите се свиват и ти би трябвало да хванеш автоматично цялата дръжка. Но да, след като си била мокра, напълно логично е да имаш по - ниско съпротивление. А тези, които са ти изолирвали кабелите... с хартиено тиксо ли го направиха? Оххх, ей заради това има хора, без капчица мозък, но с дипломи в ръка. Поне да бяха сложили повечко изолирбан, че то както описваш... май са работили през пръсти. Между другото и ние имаме МДФ ламперия в коридора (твоята може и да е ПВЦ) и що кабели махахме, звързвахме и всичкото това го направи приятелят на майка ми. Никакви оплаквания. Всичките кабели, той ги е подреждал, оправял и всичко, което се сетиш в апартамента ни. Електроуреди, акумулатори... Няма диплома, ама сме много по - доволни от тези, които ни оправяха пералнята например. Просто... сега ги осъди. Че поне да им дойде акълът в главата.

Ел:)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: db00300b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   здравейте това е единствента тема която намерих. Аз съм бременна в 6 мес и вчера да пусна бързовара ме удари тока, бебето си рита но много ме е страх да не му се е увредило нещо сърцето или мозъка знам ли. Гинеколога ми не е в България за 10 дни а до тогава ще се побъркам

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 51f726ac5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извикайте електротехник да прегледа инсталацията, и най важното всички контакти и ел. уреди да бъдат занулени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1e414d2951
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Инсталацията не винаги е проблема, както и контакта може да не е проблем и той. Повечето бързовари нямат на щепсела заземяване. Те са обикновенно с тънките плоски кабели и нямат средния контакт за заземяване и от там идват проблемите. Въпреки всичко е важно контактите да са заземени /а не занулени/. Моят съвет е да ползвате бързовари и други домакински уреди които са тип шуко /със заземяване/, както и да се проверят контактите дали имат заземяване. Ако тези условия не са изпълнени винаги има риск за здравето ви. Тогава поне не пипайте с мокри ръце/крака и носете гумени чехли. Не се хващайте никога за домакински уред и за вода/чешма, ако не сте сигурни в заземяването на контактите. Тръбите са обикновено метални и отиват в земята и поради това са заземени. Ако например фаза има по готварската печка /поради липса на заземяване в контакта/ и се хванете за чешмата, която е заземена направо светвате като крушка.

Номер 10,
"всички контакти и ел. уреди да бъдат занулени" - правилно е заземени. Има ралика от нулата в контакта и заземяването. Точно заради тази разлика има тези две малки скоби в контакта, които осигуряват заземяването. Иначе щяха да ги пропуснат, ако са еднакви тези неща. Ако например се случи повреда в мрежата при която кабелите се оплетат /при буря/, то тогава по нулата почва да тече фаза. Това съм го виждал поне 10тина пъти до сега. Ако не дай си боже контакта е занулен вместо заземен, то тогава по корпусите на домакинските уреди ще тече фаза и който се пипне до някой уред лошо му се пише. Както и много уреди просто ще изгърмят. И това съм го виждал лично. Заземяването е важно да не си зависим от нулата в контакта, защото при авария и опиране на фаза в нулата всичко отива на кино. Никога не бъркайте зануляването със заземяването. Това са различни неща. Още по малко има малка потенциална разлика между двете. Вземете един мултицет и премерете от нулата в контакта до заземяването /ако ви е заземен изобщо/. При мен има 14 волта разлика. Тоест заземяването е по близко до мястото в което живея, а нулата идва от трафопоста, който е по далече.

K-Man

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 079b9758e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така е номер11, но всеки трети стълб има заземяване на нулата, за да може при прекъсване на нулеият проводник от трафопоста да ср усигури сугурна нула, а много от инсталацийте са с двупроводна мрежа и нямат заземление и се разчита на зануляеането и заземлението на нулата на стълбовете, но иначе съм съгласен с теб. един ел. техник.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 50a719266c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Ужас--имали сте ангел да ви пази!
Внимавайте много. Веднага отидете на друг гинеколог да измери и да чуете сърдечните тонове на мъничето! няма да стане кой знае какво и да се обиди лекаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker